Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Akkor ezek szerint te is folyamatosan PC-ről használod.
Esetleg tanácsot kérhetek milyen beállításokkal lehet elérni a legjobb szöveg/betű minőséget? Kutattam már neten de eddig nem találtam olyat amivel elégedett lennék.
Mert őszintén megmondva sajnos ebben csalódtam az előző monitoromhoz képest. Arról tudtam hogy nem lesz annyira jó, de számomra annyira zavaróan nem jó a betűminőség hogy jelenleg azon gondolkozom hogy szövegre továbbra is a régi monitoromat fogom használni.
Most keresnék valami monitorkonzolt hogy egy mozdulatra ki tudjam hajtani a TV-elől mert minden más tartalmat a TV-n szeretnék "fogyasztani" mert nyílván minden másban sokkal jobb... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ren Hoek
üzenetére
3-4-et kipróbáltam mindegyiknél jelen van. És igen minden más leellenőrizve.
A jelenet bőven nem statikus, és nem rövid (konkrétan akciójelenet) csak viszonylag egy támára épül és sötét. De totálisan értelmetlen hogy a sötét tartalmat tovább sötétíti, főleg hogy egyáltalán nem statikus ez szerintem nagy error.
Most egyenlőre hagyom, de ha lesz még pár film amiben ezt tolja akkor ki fogom kapcsolni.
Rendesen olyan sötét volt már a kép hogy a full sötét szobában is sötétnek éreztem...
Ha nem lett volna teljesen sötét a szobában, szerintem semmit nem láttam volna a filmből... -
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Pár napja egy Oled55C1-et használok PC-ről.
Az ABL-el tisztában vagyok, azonban van egy olyan jelenség amit nem tudok hova tenni.
Mindegy hogy egy statikusabb állókép (weblap) vagy HDR film van megjelenítve, egy idő után (tippre 3-4perc) folyamatosan elkezd csökkenni a fényerő ha sötétebb tartalom van megjelenítve (olyan lassan hogy nem is észrevehető) és csak akkor ugrik vissza ha nagyobb változás történik a tartalomban/világosabb jelenet jön. Ekkor visszaugrik a fényerő és ez jól látható.
Először a statikusságra gondoltam, hogy védelmi funkció, azonban teljesen meglepett amikor egy filmnél is észrevettem hogy nagyon sötét lett. Ez csak akkor történik ha hosszabb időn keresztül a filmben sem jelenik meg világosabb részlet. És innentől teljesen nem értem miért csinálja. Miért kezdi el a sötét tartalmat tovább sötétíteni, majd amikor jön egy világosabb nappali jelenet visszatolja a fényerőt az eredeti beállításra.
Mindenféle energiatakarékos mód (lógó elsötétítés, stb) a TV-n és a PC-n is ki van kapcsolva.
Különböző képmódokban is csinálja, HDR és SDR módban is.
Előre is köszönöm a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- LG OLED 65 BX - 120Hz, 164cm, 4k - pixelcsík
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor