- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Szaszabond #84483 üzenetére
Én minimum 64GB-tal indítanék. 512GB-osat hazsnálok.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz aliali #84424 üzenetére
Szállíthatod fektetve is, a képernyő legyen felül, személyautó esetében még jól ki is van párnázva. Ha már talpat is veszel, akkor kb. drágábban jössz, ki, mint a C2-vel, de a weboldal szerint a C2 440e, legalábbis s fekete, a fehér olcsóbb, de azt kevesebben veszik.
Amúgy használd egészséggel.
Talpból és csakis gyárit vennék.
Egyébként Euronics-ban 414e a C2.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz junkpod #84408 üzenetére
Sony láb miatt esett ki? - azért írtam, hogy valaki megragadja a lényeget. Kevesebb 2.1-es HDMI, gyengébb kép, bizonytalan az EVO panel megléte, ezek nyomósabb okok voltak.
-
blakey
titán
válasz EmPoWeR #84401 üzenetére
A profi megjelenítőkhöz képest gyengék, viszont azokat nem veszed meg csak úgy az MM-ben. A C835 és az OLED is tömegesen gyártott, ez van, szóval igen, tévedsz, főleg abban, hogy silánynak nevezd, mert én nem neveztem annak, csak gyengébbnek.
-
blakey
titán
válasz EmPoWeR #84399 üzenetére
Te tényleg elhiszed az EISA díjakat? Hány TV-t használtlá? Tudod, hogy mit jelent a kommersz? Az OLED is az. Nem vagyok semmilyen fan, van LCD-m is, OLED-em is.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #84396 üzenetére
Ja és akkor majdnem annyiba került az 55-ös, mint az LG C2. - nem tudom mikor volt, amikor én néztem, akkor 130e-el olcsóbb volt a TCL, nekem így sem érte meg. Mint írtam, lehet vele tévézni, "lehet nézni", de akkor sem OLED. Ha sokáig nézed és nézel egy olyan filmet vagy sorozatot, amit OLED-en megszoktál majd nézed az LCD-n, akkor biztos, hogy sötét jelenetek esetében lesznek olyan dolgok, amiket elsőre nem veszel észre, de azt érzed, hogy hiányzik valami. Később jössz rá, hogy valóban "eltűnik" egy-két dolog a képről.
263e forintért ilyen jó tévét a világon nem kapni és szinte feleannyiba kerül, mint a C2. Ez azért ad "némi" előnyt neki nem? - akinek fontos, hogy olcsóbban legyen egy jó TV-je, akkor igen. Most sem venném meg az oleddel szemben. Jó az ára, de csak, akkor, ha azt szeretném megvenni.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #84391 üzenetére
bloomingnak még a nyomát sem láttam - én bizony láttam, de nem a nagyon zavaró fajta.
A legjobb kommersz LCD TV-k egyike, de egy OLED-et nem fogok azzal kiváltani.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Ha mindent a helyén kezelsz, akkor érteni fogod a dolgokat. Természetesen a Miniled nem egy OLED, látni fogod a problémákat, főleg egy OLED után, viszont egy hagyományos LCD-hez képest mindenképp előrelépés. Nagy kár, hogy egy TCL gyártó készített olyan készüléket, amit "lehet nézni". A probléma a szoftver és bizony a gyengébb alkatrészek. Akik merészek és szeretnek kísérletezni, azoknak bőven megérheti megvenni a Miniledet, nagyon is nézhető és jó képpel rendelkező készülék. Nekem is szerepelt a listámon egy C835, meg ott volt a Hisense OLED, Sony és Philips OLED-ek, plusz ami végül lett, az LG C2. Ha nem kellett volna választanom, mert csak 1 van, akkor azzal is megelégettem volna, így azért nehezebb volt a választás. A TCL képe, annyira nem fogott meg, hogy OLED helyett azt válasszam, így elég hamar kiesett. A szoftveres problémák is gondot okozhatnak, olyan szoftvert nem szeretnék, ami nem menti el a beállításokat, néha újraindul, vissza kell tenni egy korábbit, stb. A Hisense külsőleg nagyon jó volt, de a szoftvere, olyan amilyen, kár, hogy EU-ban nem Androidos. Sony kiesett, mert gyengébb képet produkált, illetve nagyon nem volt szimpatikus a láb "felhelyezése", esetleg áthelyezése. A videókat látva, minden kedvem elment tőle és az eladók is megerősítettek benne, hogy nehéz kivenni a lábakat sérülés nélkül. Így az lett, ami lett.
-
blakey
titán
válasz SaitoX #84376 üzenetére
Ez hogy a francba lehet? - egyszerű a TV készülteokr az elektronika az akkor panelhez volt "igazítva", most, 4 év után olyan panel került bele, amit már nem ugyanúgy kezel, de ezek szerint, szerencsédre, megtaláltad a megfelelő beállítást. ehTát neked nem azért lett rossz, mert rossz panel került bele, hanem azért, mert a vezérlés a régihez volt igazítva.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz FIREBLADE78 #84349 üzenetére
C2-en pl. van.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #84336 üzenetére
Egyáltalán nem rossz a Miniled, sőt, LCD-k között király, de ha jobban és huzamosabb ideig használod, akkor látni fogod a derengő fényeket, az LCD apróbb hibáit, azért az OLED-től még messze van. Mielőtt megnéztem volna, nekem is a látókörömben volt, aztán letettem róla, annyira nem volt meggyőző.
-
blakey
titán
válasz vasimnbt #84311 üzenetére
Bármit nézhetsz, elég sok védelemmel el van látva, nem fog beégni, hacsak nem extrém fényerővel és órákon ár tartó állóképpel használod, bár utóbbot nem tudod megtenni, mert egy bizonyos idő elteltével megjelenik a képernyővédő.
-
blakey
titán
válasz AldoWinnfiel #84258 üzenetére
Használd egészséggel!
-
blakey
titán
válasz Szaszabond #84235 üzenetére
Nos, leveszi a fényerőt csak sokkal később és nem annyira, mint előtte. A "See" egy "sötét" sorozat és mot egy több perces jelent volt, ahol már csökkentette a fényerőt.
-
blakey
titán
válasz Szaszabond #84221 üzenetére
Úgy tűnik, hogy megoldódott, tényleg javították.
-
blakey
titán
A 707-es kaphat EVO panelt, de nem azzal hirdetik, az a 807-es kiváltsága. Az EVO EX egyébként nem rózsaszínes oldalról, a sima EVO az.
-
blakey
titán
válasz Szaszabond #84221 üzenetére
Nemsokára, még szombaton pozitív véleményeket olvastam, "végre rendben működik", "újra vibráló színeket látok", stb.
-
blakey
titán
Minden gyártó más kategóriából indul. Tehát a Philips alsókategóriás OLED TV-je magasabb kategóriás, mint az LG alsókategóriája, legalul nincs is Philips OLED. A Panasonic belépőkategóriája az LG közép felsőkategóriája, alsókategóriás TV-je nincs. Nehogy egy belépőkategóriás Panasonicot hasonlíts egy belépőkategóriás LG-hez, ég és föld, teljesen más dimenzió, nem egy lapon említendő modellek. A gyártók meghatározzák, hogy mely kategóriákat és célközönséget célozzák meg, a Panasonic inkább "fentebbről" indul, Philips, Sony nem indul a legalsó kategóriában, LG indul, Samsung szintén nem indul alsókategóriában, mindez OLED esetében.
-
blakey
titán
A Panasonic másik szintről indul, a "minőségi kategóriákat" minden gyártó másképp képzeli el, pl. Apple nem csinál 50e Ft-os kategóriába sorolható telefont, Panasonic nem csinál alsókategóriába OLED TV-t, ők középről indítanak, ez ennyire egyszerű, ami a Panasonicnál belépőkategória, az LG-nél középkategória. Cserébe a belépő Panasonic a legallja LCD.
-
blakey
titán
Ha az árakat nézed, akkor így is lehet kategóriákat felállítani, de ez csak árkategória, de nem így vannak kategorizálva. Jelenleg a Philips magasabb kategóriából indul, mint most az LG, tehát LG "A" kategóriához nincs versenytárs, de a "B"-hez a "7"-es van. Egyébként nem értem, hogy ez miért probléma? A "7"-es Philips sok esetben jobb döntés, mint a "B"-s LG, hiába drágább, valószínűleg azt választanám, de a 807 vs C2 esetében már nem feltétlenül egyértelmű. Azért a "7"-es Philips belépő kategória (nem középkategória), annak is a felső része, a B2 belépő középkategória, a C2 középkategória és annak inkább a felső része. A G2 már inkább felsőkategória. Az árakkal nem mindig érdemes kategóriába sorolni az eszközöket, legalábbis nem így kell "minőségi kategóriát" felállítani.
-
blakey
titán
Nem arról van szó, hogy miben marad el vagy sem, hanem így vannak kategorizálva, A Philips 7-es sorozat, az LG B sorozata, a 8-as a C, a 9-es a G. ettől még lehet, hogy az egyik márka azonos kategóriája, tudásban többet kínál. A Philipsnek nincs az alsóbb kategóriában OLED-je, LG-nek van ugye az A. Mindez nem azt jelenti, hogy miben marad el vagy sem, hanem hogy a gyártó hova pozícionálja, ha nem így tenné, akkor házon belül sem lennének kategorizálva. Egyébként ugyanezt a kérdést felteheted a 707 vs. 807-tel kapcsolatban is, mert ugye nagyvonalakban ugyanaz a kettő, mégis árban más mutat, aztán mégis van 1-2 apróság, amitől az egyik "fentebb" van a másikhoz képest.
De a kérdésedre válaszolva, az EVO EX panel nem az alsóbb kategóriákra jellemző, egyelőre, a 707-es nem EVO EX-es panel.
Amúgy meg bármelyik OLED egy nagyon jó TV, egyelőre örülök, hogy nem LCD-re (Miniledet) cseréltem a 7-es Philipset, mert mégiscsak az OLED a megfelelőbb számomra, pedig nagyon rajta volt az ujjam egy TCL C839 megrendelés gombján.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz FIREBLADE78 #84211 üzenetére
Inkább elfogy, mintsem, hogy olcsóbban adják. Lehet, hogy 1-2 boltban lesz 1-2 napos villámakcíó, ami esetleg elírásnak tűnhet, aztán szépen eltűnnek a polcokról.
-
blakey
titán
A 807 inkább C2 kategória, a 707 meg közelebb van a B2-höz, szóval mégis inkább a Sony, Panasonic árazásához van közelebb. Amúgy a fejlesztéseket a hollandok felügyelik és hagyják jóvá, a jogok vann a kínaiak kezében.
-
blakey
titán
válasz ricsip #84198 üzenetére
C2-re a napokban jött ki a frissítés, ami javítja ezt a problémát (03.30.67) és állítólag megoldódott, ma már OTA-n is elérhető, du. ellenőrzöm, a "See" úgyis j sötét, ott látványos volt a fényerő csökkenése. Szerintem C1-re is jöhetett javítás.
-
blakey
titán
válasz MrTwister #84172 üzenetére
Oké, de első reakció az LG-re volt, C2-m van, és azon működik.
-
blakey
titán
válasz MrTwister #84166 üzenetére
Pedig jó az exFAT is. Nekem ugyanaz van, csak 512-es, gyári fájlrendszerrel hibátlanul működik, azt sem tudom, hogy mi az, de jó. De mindegy, most már jó neked is.
-
blakey
titán
válasz FIREBLADE78 #84132 üzenetére
… mi a különbség a c21 és c22 között? - fekete-fehér
-
blakey
titán
válasz farkas-j #84125 üzenetére
Nem gondoltam, a 03.34.80-as C1 FW, a 03.30.67-es a legújabb C2 FW. Itt ellenőrízheted, meggyőződhetsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
Kint van LG C2/G2-re a 03.30.67 FW, valaki próbálta? Elvileg megoldották a DV alatti fényerő problémát. Később én is megnézem, hogy valóban javították-e. Némelyik sorozatnál elég látványos volt a fényerő csökkenés, pl. See.
-
blakey
titán
válasz Matt89 #84107 üzenetére
Gratulálok a TV-hez, használd egészséggel.
A C2-nél is pontosan ez volt az első benyomásom amikor megemeltük, sokkal könnyebb, viszonta kijelző merevebb, masszívabb, jobb fogni, mint a leváltott OLED754-et.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Northlorien #84029 üzenetére
Nem, de lehet, hogy egy pixelfrissítés rendbe teszi. Enyém kb. makulátlan volt.
-
blakey
titán
válasz SaitoX #83980 üzenetére
Igen, én váltottam, de nekem szerencsém lehet, mert nem lilásodik, lehet azért, mert EX?
-
blakey
titán
válasz junkpod #83907 üzenetére
Szolgáltató kiválasztása esetén a lista nem szerkeszthető, az "egyéb" kiválasztása esetében szerkeszthető, viszont nem Mo-t kell kiválasztani, mivel hiányos, rossz ékezetek lesznek, pl. Szlovákia, Finnország előfordul, hogy jó lesz.
-
blakey
titán
03.30.66
Changes
ⓐ Minor software-related issues improved_ MR1 (03.10.38)
You can use your PC remotely from LGTV.
App combinations that can be viewed in split screen have been expanded.
ⓑ Minor issues related to software improved (03.10.43)
ⓒ Minor issues related to software improved (03.10.75)
ⓓ MR4_2204 (03.11.10)
Product registration is easy during the initial setup phase.
ⓔ Minor software related issues fixed (03.11.35)
ⓕ MR-2206(03.20.24)
ⓕ-1) Yandex Alice voice recognition service is supported. (select countries)
ⓕ-2) The voice recognition function is supported through the earbuds. (some models)
ⓕ-3) The voice recognition service function is improved.
ⓕ-4) App combinations that can be viewed in split screen have been expanded.
ⓕ-5) When playing a Dolby Vision game, it automatically switches to the game optimizer quality mode.
ⓕ-6) Accessibility menu usability for the disabled has been improved.
ⓕ-7) You can add a stick cleaner to the ThinQ home board as a ThinQ device.
ⓕ-8) Some LGTVs can share video/audio wirelessly.
- Transmission is limited to some models
- Only some contents in RF, HDMI (STB Only) mode can share video/audio
ⓕ-9) The home layout has been changed.
ⓖ Minor software-related issues fixed (03.20.40)
ⓗ MR5_2209(03.20.70)
- You can register upcoming soccer tournaments in the sports alarm.
ⓘ Minor software-related issues fixed (03.20.95)
ⓙ Minor software related issues fixed (03.21.15)
ⓚ Minor software related issues fixed (03.21.30)
ⓛ MR3_2209(03.30.16)
- LG channel supported countries have been expanded. (Argentina, Chile, Colombia, Peru)
- Remote control learning function for the disabled has been applied.
- Patches for known kernel security vulnerabilities have been applied. (CVE-2021-4154, CVE-2022-2588)
ⓜ Minor software-related issues fixed (03.30.45)
ⓝ Minor software related issues fixed (03.30.66)*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz IstvanP1992 #83899 üzenetére
Szól önmagában is, csak a menü beállításaiban érdemes megnézni.
#83900 dgyuri0123
2x volt alaphelyzetbe állítás, nálam mindkétszer TV-hangszóró + optikai volt érvényes.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz IstvanP1992 #83895 üzenetére
Hm, az nem jó. Be volt ragadva, szoros volt vagy hogyan sikerült letörni? Az egy egyszerű "ajtó", tehát ha behelyezed a kábelt, akkor az szépen "felnyílik".
A hang beállításait nézd át, hogy optikai csatlakozás esetére nálam mi érvényes. Elvileg alapból TV-hangszóró + optikai kimenet az érvényes beállítás, semmit nem állítottam.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz IstvanP1992 #83892 üzenetére
A kis szürke "ajtóra" gondolsz? Kiesett vagy bent ragadt? Cseréltetném, én is használom az optikai kimenetet, nincs vele gondom.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #83825 üzenetére
Nem a bevonat színezi.
Mikori gyártású a TV-d?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz komi77 #83819 üzenetére
3 héttel ezelőtt "TV csere elé állítottam magam". 400e Ft-ot határoztam meg, TCL C835, Sony A83J voltak a kiszemeltek, majd elmentem és megnéztem a többi TV-t is, 1 hét múlva C2-t vettem. Tehát úgy döntöttem, hogy ha egy picivel többért, jóval jobb TV-t kaphatok, akkor miért ne? Sokan játszanak PS-el, XBOX-szal, videók és tesztek is kitérnek a játékra. Itt a topikban is sokan megemlítik, hogy mire használják, milyen játékot "tolnak" rajta. Az igényeidet vedd figyelembe, kell a nagy méret játékhoz vagy sem? Jobban bízol egy monitorban vagy sem? Egyébként ha nagy játékos lennék, akkor lehet, hogy a TCL-t választottam volna.
-
blakey
titán
válasz komi77 #83816 üzenetére
Más is látta egymás mellett. Ezt a "hegesztőszemüveg", meg "természetesebb" dolgot felejtsétek el. Pillanatok alatt a legtöbb TV "természetes" lehet, a fényerő meg jól jön, amikor szükség van rá. Jó a B2, de ha teheted, akkor miért ne választanád a jobbat? A C-ben jobb panel van, de ha magadat akarod meggyőzni, hogy az olcsóbbat vedd, akkor azt vedd, de a C kategória egyértelműen jobb.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz junkpod #83777 üzenetére
LG-k képernyőjén van fólia. Philipsnél egy merev karton volt a kijelző előtt.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #83772 üzenetére
Hátlapon akkor van fólia, ha nincs "érdes" műanyag borítás, csak a "csupasz" fém, lásd korábbi modellek. Néztél C2-ről készült videókat? Láttál a hátlapon fóliát? A G2-n nincs.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #83710 üzenetére
Ez a teszt, amellett, hogy QD-OLED vs WOLED beégést is tesztel, a márkák közötti elektronikát is összehasonlítja, azaz a Sony elektronikája valamivel lassabban teszi rendbe a képvisszamaradást, mint az LG, ugyanolyan panellel szerelve és akkor van a másik panel, ami még rátesz.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Skylukos #83706 üzenetére
Amikor kiválasztod a BT eszközt (Soundbar), akkor minek állítod be, első vagy hátsó hangszórónak? A "soundbar" közvetlenül a TV előtt van? Van a "soundbarnak" mélynyomója vagy hátsó hangszórója? Mérésnél a távirányítót milyen távolságba tartottad? Lejátszási beállításoknál a "Surround" van kiválasztva, vagy szimultán hangzás?
A "soundbar"-ral az a helyzet, hogy nem arra tervezték, hogy a TV hangszórójával együtt szóljon, az inkább helyette van, ugyanis általában a TV elé teszik, így a két hang "kiütheti" egymást, az egyik értelmetlenné válik. A TV hangszóró + BT akkor jöhet jól, ha pl. két BT-hangszórót csatlakoztatsz és azok távolabb vannak a TV-től, akár jobb/bal oldalon vannak, vagy hátsó hangszóróknak használod. Ha Soundbarnak használod, amit a TV elé helyezel, akkor szerintem nem lesz jó a hang, mert a távolságot és ezáltal a késleltetést nem tudja normálisan beállítani.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Skylukos #83674 üzenetére
Valószínüleg. Ahhoz, hogy te valóban létre tudd hozni az ilyen kapcsolatot, megfelelő BT-os eszköz kell, bármelyik nem tudja. Ha nincs leírva, hogy konkrétan mely típusokkal működik ez a funkció, akkor csak kisérletezgetni tudsz. Egyébként nincs sok értelme a vezetékes kapcsolatot szinkronba hozni egy vezetéknélküli kapcsolattal.
-
blakey
titán
válasz Skylukos #83670 üzenetére
hang késleltetés manuális állítható - van a TV-n kép, hang nélkül és BT-on van hang, kép nélkül, ezt a kettőt lehet szinkronba hozni ezzel a beállítással, amennyiben automatikusan nem működik. Ha a TV-n van hang és kép, akkor az a hang soha nem lesz szinkronban egy másik eszközön megszólaló hanggal, ráadásul másik protokollon. Tehát ha BT-on használod, akkor a TV-n ne legyen hang, ha TV-n használod, akkor BT-on ne legyen hang.
-
blakey
titán
válasz Skylukos #83665 üzenetére
a bluetooth soundbart a tv hangjával együtt használva, akár háttér akár front ként beállítva, mindig azzal a problémával szembesülök, hogy össze vissza elcsúszkál a hang - ez természetes, mindig így lesz. Nehéz szinkronba hozni, kábellel egy picit közelebb lennének egymáshoz.
Nem tudom a tv vagy soundbar a hibás? - egyik sem, a TV a saját belső kábelein kapja a képet és a hangot, a soundbar meg BT-on, ami egy külön protokoll. El kell dönteni, hogy a képet a BT-hoz szinkronizálod, vagy a TV hangszórójához, a kettő együtt nem fog menni. Azzaz egyszerre csak az egyiket használd.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #83633 üzenetére
Igen, de az érdekesnek hangzott, hogy annyira pontosnak találták, hogy nem nyúltak hozzá.
Mondjuk azt sem értem, hogy rtings-en, SDR esetében miért kapcsolják be a "csúcs fényerőt" (peak brightness), teljesen szétcseszi a képet, néha úgy elmászik a a fehér közeli rész, hogy "öröm nézni", flatpanels meg nem 100-120 nitre kalibrál, legalábbis ezt vettem észre.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #83629 üzenetére
Bármelyik irányba akár egyet is változtatok, máris lehet érezni az "elszíneződést" a fehérre való átmentnél, itt a leglátványosabb.
De ahogy a Flatpanelshd-n olvasom, náluk is olyan példány volt, ahol a 2 kalibráció meglehetősen pontos volt. rtings-nél viszont nem volt annyira pontos.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #83618 üzenetére
A 2 pontos kalibrációhoz nem kell nyúlnom, a 22 pontoson kell javitani és minimálisan az rgbcmy-on, de ezen nagyon minimálisat. Tegnap beállítottam 110nit körülire, a színeket is nagyjából rendbe tettem, most már olyan lenni, mint amilyet megszoktam. Philipshez képest pontosabban be tudtam állítani. Most már csak élvezem a kép minőségét és ismerkedek a további beállításokkal, de azok már csak amolyan mellékes dolgok, a képet nem befolyásolja.
-
blakey
titán
válasz Vhiktor #83602 üzenetére
A 2 pontos kalibrációhoz nem kell hozzányúlni, én így látom. A színekhez igen, de az nálam egy hosszabb folyamat lesz, mert még meg kell szoknom az egész rendszert, de majd a képeimmel ellenőrzöm, nálam is sok a piros, de nem vészesen, Philipsen több volt. Bár nem idegen, mert volt LG-m, illetve van is két kisebb, de akkor is, azok LCD-k és ezelőtt csak régebbi webOS-sel volt dolgom. Szerintem jó lesz ez.
-
blakey
titán
A napokban ismerkedtem a C2 képi világával. Próbálgattam ilyen, olyan beállításokat és azt vettem észre hogy ISF sötét (világosban is) és Filmmaker módban a fehéregyensúly kifejezetten pontosnak tűnik. Ezt jól látom? Létezik, hogy tényleg foglakoztak vele? Egyelőre semmilyen módon nem szükséges változtatnom a fehéregyensúlyon, ez egyelőre jó hír. Nyilván a szükséges és számomra megfelelő beállításokat a megfelelő állásba tologattam.
-
blakey
titán
válasz torrente777 #83575 üzenetére
Írtad, hogy a kábeleket is elrendezted, ezalatt az értendő, hogy a mellékelt kábelvezetőket rápattintottad a hátlapra és azon keresztül mennek a kábelek a talp feletti átvezetőn át a a megfelelő irányba? Milyen hangerőn és hangmódban jön elő? A hátlap mögött, ha benézel a szellőzőnyílásokon, akkor színes kábeleket láthatsz, esetleg nincsenek túl közel a hátlaphoz?
-
blakey
titán
válasz torrente777 #83573 üzenetére
Meglazult, hiányzó csavarokat nem látsz? Esetleg nagyobb rést? Összeszerelési hiba. Ha meg tudod javítani, akkor nem kell a szervizt hívni.
-
blakey
titán
válasz torrente777 #83571 üzenetére
Jól van felhelyezve a talp? Nincs valami az asztalon vagy a közelében ami zöröghet? Nem természetes semmi olyan, ami már zavaró.
-
-
blakey
titán
válasz proly01 #83535 üzenetére
Kalibrációhoz használandó anyagból származik, a TV közel 120 nitre beállítva, isf sötét mód.
Youtube-on is találsz hasonló videókat, ha nincs meg a lemezed vagy annak tartalma.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Remélem így is marad. Élőben tisztább a kép,
(HDMI kábeleket (3) is vettem, de csak a "Star"-t.)
#83531 dgyuri0123
Remélem.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Kenyezso #83525 üzenetére
A frissen kicsomagolt TV-t nem szabad kalibráltatni, majd néhány "10 óra" elteltével jöhet a kalibrálás.
-
blakey
titán
válasz alaves #83522 üzenetére
24 óra elteltével, némi beállítást követően. Élőben kb. semmi sem látszik illetve az utcai fény szerintem egy picit bevilágított így az okozhat egy kis optikai csalódást, egyelőre kb. a 0-val egyenlő a foltosodás, elszíneződés:
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #83513 üzenetére
100%-nak, ugyanúgy meglesz a 22 pont.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #83505 üzenetére
Akkor HDR-nél is alkalmazhatod.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #83503 üzenetére
Ha nem értesz hozzá és nem tudod kihozni belőle a legjobbat, akkor szakemberrel kéne kalibráltatni.Hozzáértőnek is nehéz és időigényes műszer nélkül úgy beállítani, hogy viszonylag jó legyen, hát még annak aki nem is nagyon ért hozzá. Rtings beállításait kipróbáltad? Ha jó, akkor használhatod.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #83500 üzenetére
Az OLED fényerejét leveheted 70-75 környékére. A többi esetében az SDR beállításait követheted, legalábbis ami a fehéregyensúlyt illeti.
-
blakey
titán
válasz junkpod #83497 üzenetére
A HDMI kábel ezt hogy tudja befolyásolni? - Ha a TV saját tunerét használod, akkor sehogy.
Szerintem valamelyik képjavító okozza, amennyiben minden adó esetében jeletkezik.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz blakey #83284 üzenetére
Képbe jött az LG C2 is. A mai kínálatban nem találok tökéletes(en) megfelelő TV-t, kompromisszumokkal igen. Szóval egyelőre a C2 is versenyzik és elképzelhető, hogy azt választom. Tudom, sok a negatív tapasztalat, de manapság mindennel van. Nekem volt problémás Sony TV-m, pontosabban szoftveres problémája volt, amit többször, többen is jeleztünk és 2 év alatt nem sikerült megoldaniuk.
-
blakey
titán
válasz alaves #83283 üzenetére
Előre nem fogom tudni megállapítani, sőt az átvétel pillanatában sem. Vagy hogyan bizonyosodjak meg?
-
blakey
titán
válasz alaves #83270 üzenetére
Én is az A83J-t venném, de kipróbálnék egy Miniledes TV-t is. Megnéztem őket, sőt a "többieket" is, A C835 nem volt rossz, a QN90 jobbnak tűnt. A83J "szép" és jó is. C2 is tetszik, viszont a Sonyhoz tudok kiterjesztett garanciát venni. Ha vásárlás mellett döntök, akkor sony lesz, szerintem.
-
blakey
titán
válasz ArtMooney #83275 üzenetére
Mi az, hogy nem szereti, az optikai "csak" küldi a hangot. Beállítottad, hogy legyen hang az optikai kimeneten?
-
blakey
titán
Ha lecserélném a z OLED754-et, akkor a két TV közül melyiket lenne érdemes kipróbálni, Sony A83J vagy TCL C835?
-
-
blakey
titán
válasz abyssc2 #83250 üzenetére
Igazi audió analóg kimenet nem is volt, a fejhallgató-kimenet nem az, nem arra való. Egy optikai-rca DAC a megoldás.
-
-
blakey
titán
válasz sakal83 #82950 üzenetére
Pont ilyet vettem és teljesen rendben van, a hdmi.org címke szerint is Ultra High speed. Viszont gondolom arra figyeltél, hogy 8 bit 4K 60Hz 444, vagy 12 bit 4K 60Hz 422, stb., mert nem mindegy.
#82954 Dreimus
Ultra High Speed a kábel, nálam jól működnek. A név nem túl szerencsés, de az nem a kábel minőségét jelöli. Címke szerint rendben van és nálam is jók.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz sakal83 #82948 üzenetére
Melyik kábelről van szó? Mert én vettem tőlük 4 sajátmárkás kábelt, 3-at használok és kiválóan megy a 4K HDR 60Hz Dolby Vision "kutyaf@xa" is.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #82838 üzenetére
Szerinted innen megállapítom, hogy mit rontasz el? Biztos vagyok benne, hogy nálad is jónak kell lennie, ha meg ragaszkodsz ahhoz, miszerint biztos, hogy sz@r, akkor kérj kártyacserét. De az sem biztos, hogy a kártya a sz@r, a TV is lehet hibás. Ha eddig jól működött és valóban 15 éves, akkor frissítsd (kérj) egy újra. Én 30 TV-vel a hátam mögött írom, hogy biztosan működnie kell a magyar karakterkódolásnak is mindenféle ország állítás nélkül, de kizárólag szolgáltató kiválasztásával, az egyéb kiválasztása már karakterkészlettel dolgozik így nehéz megtalálni a megfelelőt. Soha nem kellett egyebet választanom.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #82833 üzenetére
Minden kétoldalú dolog.
A te kártyád is kezeli az ékezeteket, ekkora hülyeséget ne írj.
Nem kell Szlovákra állítanod, mert f@szság, illetve csak akkor rossz a karakterkódolás, ha nem szolgáltatót választasz, hanem egyebet, ilyenkor a kódolás áltanlános lesz és itt már az országok kódjai sem biztos, hogy megfelelnek a kártyának. Rengeteg TV-m volt, különböző márkák, és soha a "büdös" életben nem volt karakterproblémám, szerintem neked sincs, csak épp nem megfelelően állítod be. Nem csak a Vodafone lehet problémás, hanem az ügyfélis és ez akkor a legrosszabb, amikor az akarás erősebb a hozzáértésnél.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz junior19 #82829 üzenetére
Nem hinném, hogy ezt itt kéne kitárgyalni, de pl. nekem 0 problémám van az IPv4-gyel és a Vodával. Nálam eddig mindent megoldottak, megtalálták a hibát, kijavították, stb. Tehát nem szolgáltató a rossz, hanem az épp ott lévő sz@ki, de ilyet mindenhol, bármikor kifoghatsz, ilyenek vagyunk mi emberek, te sem vagy mindenben profi, én sem, ami neked kiváló az, lehet, hogy nekem még a sz@r szintet surolja, stb.
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #82819 üzenetére
Szerintem az ilyen-olyan elméleteket inkább tartsd meg magadnak, mert nem tudhatod, hogy mi miért van/történik. Veszélyes elmélkedni és azt még le is írni, mint konkrét dolgot. Csak a biztosat írd le, tehát ebben az esetben elég annyi, hogy te gyárilag leragasztottat kérnél, ha van rá mód, nem kell megindokolnod, főleg, ha nem tiltakoznak, tehát pozitívan álltak a dologhoz. Ráadásul az MM nem magyar cég, központilag irányított és mindennek oka van.
Nekem is van egy hétvégi ügyfélszolgálati/ügyfélkezelés élményem, az történt, hogy 11-12 óra között bekapcsoltam a TV-t és a következő üzenet fogadott: "A smart kártya érvényessége lejárt", kérdem, "mi a f@sz?", hívom a Vodafone üfsz-t (ami sokak által szidott), 2 perc múlva élő személyt kapcsoltak, mondta, hogy ráküld egy frissítés, várjak 20 percet, majd a kártya ki/behelyezése elvileg megoldja, sajnos nem oldotta meg, így megint telefonáltam, most 3 perc múlva kapcsolták az élő személyt, mondta, hogy, akkor szerelőt küld, persze tiltakoztam, de végül okéztam, pár perc múlva mondja, hogy ma (vasárnap) du. 4-8 között lenne időpont, mehet-e? Mondom igen, fél óra múlva hív a szerelő, hogy korábban végzett egy helyen így már 3 körül nálam lenne, megoldható-e, igent mondtam, jött is, 10 perc alatt megoldották, természetesen frissíteni kellett a kártyát, állítólag másképp. Tehát én, mint ügyfél rendesen "ki lettem nyalva", egy sokak által szidott, pocsék szolgáltató által és mindez Magyaroszágon. Mi ez, ha nem megfelelő kiszolgálás? Tehát nem szabad semmiről és senkiről általánosítani, mert abból jó nem származik.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #82808 üzenetére
Az általánosítás azért kemény dolog. Nem mindenki tapasztalja ugyanazt. Bécsben, Münchenben is átb@sznak, nem egy ismerősöm járt pórul kinti szervizeléssel vagy vásárlással. Az ember mint "állat" mindenhol jelen van. Nekem eszembe nem jutna Bécsbe menni szervizeltetni. Panasonic központilag szervizeltet, "f@sz" mindenhol van.
-
blakey
titán
válasz aram01 #82514 üzenetére
Android TV-n alternatív áruházként az Aptoide TV-t szoktam telepíteni, onnan is telepítheted, ha fent van.
-
blakey
titán
válasz aram01 #82512 üzenetére
Szerintem csak VPN-en keresztül.
Hiába állítod Mo-ra, az IP-cím alapján Ausztriában vagy.
Telepítsd apk-ból.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Farkassacred #82509 üzenetére
Inkább Ausztriában nincs HBO Max, mivel más szolgáltató révén érhetőek el a tartalmak. Amúgy támogatott az HBO Max.
-
blakey
titán
3,5 hónapja van Prime-om, a legsz@rabb HDR képességekkel bíró szolgáltató. Az nem sokat segít, hogy most a gyűrűk ura sorozat épp Dolby Vision, majd megint HDR10+ lesz vagy sz@r, de bár ne lenne igazam, és mindent rendbe tesznek. Azért nézz bele néhány filmbe, sorozatba, meglátod, hogy miről írok, 2 hete az Amerikába jöttem 2-t néztem, az is sz@r volt és HDR10+, de a hibát nem a HDR milyensége okozza.
#82447sub71
Jack Ryan, és látod, hogy sz@r, de már más is megerősítette, hogy amit előző este DV-ben nézett, azt következő nap HDR10+-ban vagy HDR10-ben folytatta, de ez lenne a legkisebb gond, sajnos problémás a Prime HDR-kezelése, erről több hsz-t is találtam a neten. Tudom, furán hangzik, de ez van, jelenleg ilyen a Prime. A filmekkel és magával az appal egyik platformon sincs különösebb gondom.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nagyon ellenőrízni sem kell, mert amikor hibát találtam, megnéztem a TV lejátszójával, Fire Tv Stick-kel, Apple TV-vel, mindegyiken hibás volt a HDR és sajnos általánosan, pl.:
Ha nem látod a hibát, akkor "szerencsés" vagy. Illetve azt is tudni kell, hogy az Amazon a háttérben szórakozik a tartalom minőségével, amikor a gyűrűk ura sorozatot néztem, akkor az első rész Dolby Vision volt, utána meg HDR10+, és mindegyik ugyanazokkal a hibákkal küzdött, mint a fent látható képen.
Most belenéztem a gyűrűk ura sorozatba és most Dolby Vision, ráadásul rendben van a kép,
szóval, jelenleg jó, de nem ilyen volt, hanem pont olyan hibás, mint az első képen.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Szerintem a Prime sz@r minőséget képvisel, teljesen hibás a HDR10/Dolby Vision. A gyűrűk ura sem kivétel. Több platformon is ellenőriztem.
-
blakey
titán
válasz aram01 #82293 üzenetére
A LAN (Local Area Network) része a Wifi is. A vezetékes kapcsolat mindig stabilabb, teljesen mindegy, hogy milyen évszámot írunk. Egyébként, ha eszerint gondolkodunk, akkor már régóta minimum gigabites vezetékes kapcsolatnak kéne lennie a TV-kben és a routerek minimum 2,5G ethernet csatlakozóval kéne, hogy rendelkezzenek, de nem így van.
-
blakey
titán
válasz KaqXar19 #82128 üzenetére
Igen, új panel (garanciában), de azon is lehet több/kevesebb, esetleg egyáltalán nincs, de nincs rá garancia, hogy később nem alakulhat ki néhány. Ha nagyon zavaró, akkor garanciáztasd, ha nem zavaró, akkor hagyd úgy.
-
blakey
titán
válasz baluka #82121 üzenetére
Akkor téged félrevezettek (sikerült a marketingjük), ugyanis a FEL-t (Full Enhanced Layer) nem támogatja, megjelenik a DV logó a TV-n, de ennyi, hibásan kezeli, ilyen a Realtek SoC. Nincs olyan lejátszó ami egy appal mindent visz, olyan van ami különböző appok segítségével lefedi a lehető legtöbb DV-profilt.
-
blakey
titán
Amennyiben Dolby Vision is fontos neked, akkor azt .mkv fájlból nem fogja tudni, csak sima HDR lesz. - ezt mire érted? Apple TV tudja mkv-ból is, ha megfelelő az app. Infuse pl. olyan, ráadásul most jön egy frissítés ami (elvileg) tovább javítja a kompatibilitást. De olyan lejátszó, ami 1 programmal az összes DV profilt tudja, nem fogsz találni. Meg kell találni azt a verziót ami az adott lejátszóval működik és arra kell törekedni, hogy mindig annak megfelelő legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- OpenWRT topic
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- nVidia tulajok OFF topikja
- Egér probléma
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nintendo Switch
- További aktív témák...