Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Technoman #26699 üzenetére
Nem állítom, hogy sose tértem még le a tervezett útról, de az is biztos, hogy nagyon-nagyon ritka az ilyen alkalom. Egész egyszerűen inkább itthon rászánom az időt, mintsem, hogy a "terepen" azzal vacakoljak, hogy most merre is menjek.
Utóbbi még telefonon sem annyira kényelmes, mint otthon monitor előtt. Mind1, nem akarlak én semmiről meggyőzni, ha neked / nektek így jött be, akkor hajrá!Viszont szvsz. az egésznek akkor van értelme, ha a program (de leginkább az órán futó alkalmazás) tud újratervezni. Tud ilyen a Mapy.cz órán?
Én egyébként Locus-t (telefonon) és egy Forerunner 255-öt használok túrázásra (is). Azon ritka alkalmakkor, mikor jelentősen eltérek az útvonaltól, akkor előkapom a telefont, "kiigazítom" az útvonalat → export gpx → óra, és megyek tovább (az új útvonalon). Én ezért biztos nem fizetnék egy fillért se.
" ... pld régi kisvasúti vonalat járunk be, ami a mai térképek már egyáltalán nem jelölnek."
Tudnál erre példát mutatni? Meglepne, ha a Locus térképén vagy a turistautak.hu-n nem lenne rajta. -
Technoman
őstag
válasz
<Adamsky> #26697 üzenetére
A helyzet az, hogy nem mindig a tervezet utat járjuk be, így a tervezés felesleges lenne.
Jelen tudásom szerint, a fizetős app abban tér el, a jelenleg is kitűnően használható ingyenes apptól, hogy Wear OS órára is rá lehet applikálni.
Kbali: Egyszer , évekkel ezelőtt kipróbáltam, de nagyon röhejes volt az egész prog. Le is töröltem.
A Mapy.cz előtt egyébként az orosz Navitelt használtam, de az valahol az Android 9/10 környékén meg is állt és már nem frissült.
Használatban van még a Custom Maps is, de azt a haver szokta kezelni ill. a térképeket is ő szokta ráhegeszteni az appra. Az akkor tud nagyon hálás lenni, ha pld régi kisvasúti vonalat járunk be, ami a mai térképek már egyáltalán nem jelölnek. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Technoman #26684 üzenetére
" ... hegyremenetnél nem kéne állandóan a telómat elővennem, csak ránéznék az órámra ... "
Mi gátol meg abban, hogy indulás előtt – akármiben – megtervezd az útvonalat, majd a gpx fájlt átdobd az órádra?Mit tud a Mapy.cz? Pláne a fizetős? Nem ismerem, de őszintén érdekelne, hogy miért éri meg bárkinek, mikor hozzá képest gombokért vagy akár ingyen is meg lehet oldani a tervezést (amit aztán az ember gpx-be exportál) és a navigálást (kell egy olyan óra, ami az előbbi gpx-et tudja kezelni).
-
csgy66
tag
válasz
neophyte79 #26601 üzenetére
Szia!
Jelenleg egy Redmi Watch 5 Lite-ot használok
Te rá tudtad venni, hogy rezegjen, ha kikerül a telefon bluetooth hatósugarából? -
vlevi
nagyúr
válasz
KovyZoly #26687 üzenetére
Mi a baj a szíjjal?
Az, hogy szilikon?
Szerintem azért erőltetik, mert ez az egyetlen anyag, ami bármikor rajtad lehet, akár bemész a zuhany alá, vagy bármi.
Egy szövet szíj kényelmesebb, de vízben nem biztos, hogy ugyanolyan marad.
Bőrről ne is beszéljünk.
A fém pedig nagyon nehéz, és drágább is, és ezek a gyártók a grammokban is versenyeznek. -
KovyZoly
tag
Sziasztok
Édesapám szeretne egy új okosórát magának, mert a régi Samsung eléggé kettyós már, így nem nagyon tudja használni.
Xiaomi Redmi 14 van neki, bár a számozásban nem vagyok biztos.
Milyet lenne érdemes venni a telefonhoz?
Kérdésemre, a vérnyomás mérést említette, mondtam neki, hogy engedje el, amelyikben ér bármit is a mérés, azt nem fogja kifizetni.
Szóval leginkább aktivitásmérésre lenne szüksége, de rendes órakinézetűt szeretne, a karperec nem opció. -
Technoman
őstag
válasz
MC Pite #26413 üzenetére
Szia, látom, hogy Mapy.cz-t használsz. Kérdésem, hogy te előfizettél-e a prémium változatra? Most lett elérhető Wear OS-re is és kíváncsi vagyok rá, hogy megéri-e?
Túrázásra használom és nagyon szeretem használni (szégyen, hogy nincs magyar megfelelője, ami ennyire jó lenne). Jó lenne, ha hegyremenetnél nem kéne állandóan a telómat elővennem, csak ránéznék az órámra (Samsung Watch 6 Classic)
thx -
DerStauner
senior tag
Mi a népítélet a Huawei WATCH FIT SE-ről? Amit olvasok véleményeket, többségnek tetszik, de mindig van egy-két ember, aki szerint felesleges pénzkidobás.
-
arcitec
addikt
válasz
Elektrosokk #26680 üzenetére
Azért ha valaki jelez egy problémát, azt nem kell ám általánosítani! Ez így nem egy felnőtt ember hozzáállása. Indián mondaná zöldfülű.
Van olyan hozzászólás is, ott u.a problémára, lemerült az elem benne, cserélte és jó lett.
Lehet akár user error is mert pistikének nincs affinitása hozzá.... -
Elektrosokk
veterán
válasz
ArthurShelby #26673 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
Elektrosokk #26676 üzenetére
Aha, amit te olvasol Garmint, az mind szar. Bullshit koma, bullshit.
Innentől minden amit írsz számomra hiteltelen... -
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Elektrosokk #26668 üzenetére
Ez még a hrm pro volt, én a hrm pro plus-szal szemezek, remélem az már tartósabb. 🤞
-
Dr.NX
addikt
válasz
Graphics #26669 üzenetére
Miért, miért...
Egyébként az lehet, hogy nyilván kínai az óra, maximum a szoftverben magyarítják a menüt, ez a "fejlesztés". -
arcitec
addikt
válasz
Elektrosokk #26667 üzenetére
Ja, hogy a HRM Pro, mert nekem HRM Dual van és az teljesen OK.
A HRM-Pro™ Plus írják is, hogy kb 5 év, mert a textil rész nem cserélhető.
Ellenben a Polarnak ha jól látom nincs ilyen pántja.
Szóval, lehet jó a Polar de ha ajánlod, akkor az csak a HRM Dual-al konkurál és az is csak a
H9, mert a H10 már jóval drágább. -
Orgi
addikt
válasz
ArthurShelby #26657 üzenetére
Én főképp úszom és túrázom, ritkábban futok, egy Instinct 2-t használok erre teljes megelégedettséggel. Ha beesik az ára, talán váltok egy Instinct 3-ra úgy fél év múlva, most bőven túlárazottnak tartom. Heti 4* úszom, alapvetően nekem a leglényegesebb a hosszok és idő mérése úszásnál.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
ArthurShelby #26666 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
Elektrosokk #26662 üzenetére
Szerencse? Pedig kettő is van. Mielőtt még, az egyiket kaptam. De nincs összegyűrve, kíméletesen van tisztítva stb... Lehet valamit indokolatlanul jobban is lehasználni.
Kinél jobban kopik valami, kinél meg 10 év után is majd újszerű. Ez bizony már csak ilyen. -
Üdv.
Ritkán tévedek ide, de nemrég felbukkant egy agresszív marketinggel nyomuló okosórás oldal..Nem kisebb dolgot állítanak magukról, minthogy ők 2022 óta magyarországi gyártásba kezdtek..
Csak nekem tűnik úgy, hogy vastag bullshit van az egész mögött és valójában Kínából egy random gyártósorról rendelik az órákat és ezt "sajátként" próbálják meg elsütni?
Mondjuk a saját videójukban a "saját gyártású" terméken ott van, hogy Made in China..
Ez szerintem vásárlók erős megtévesztése így. -
xhege
veterán
válasz
Garminból talán finomabb kivitel a Forerunner 965 vagy a Venu 3. Pántból Polar H9 vagy H10.
-
arcitec
addikt
válasz
Elektrosokk #26658 üzenetére
Garmin pántom van sok éves, tökéletes. Nem mintha nagyon védeném, de nem tudok meghibásodásról. Heti min háromszori használatban.
-
spidersoft
senior tag
válasz
MC Pite #23226 üzenetére
Üdv!
Továbbra is a fitbit a nyerő? Sport részemről nulla (ha tudja nem baj, de használva nem lesz), GPS egyáltalán nem kell, alvásfigyelés legyen jó (vele együtt legyen automata DND), illetve push értesítésekre (messenger, whatsapp, email, webbank, stb) kell.
Ha még fitbit, akkor mindegy, mind jó? Elég nagy a szórás belőle... 40-50 környékén jó lenne, ha megállna.
Ugye döglődött az akku a Mi Band 4-ben, ahelyett kerestem egy újat, ami jó az alvásfigyelésben. Nem kérek messzemenő alváselemzést (úgyse vizsgálnám, pláne nem tudnék rá hatással lenni), csak írja, hogy mikor aludtam, meg mikor nem... Ebben a Mi Band 4 megfelelő volt (leszámítva, hogy a délutáni szundikat ignorálta -- annak ellenére, hogy amúgy tudott róla, mert bekapcsolt a DND).
Az ajánlott Garmin nekem már feleslegesen drága és tudományos készülék lett volna, Fitbit meg, azt mondtad akkor, hogy nincs újonnan, így maradtam a Mi Band vonalon, biztos jobb az újabb, vagy legalábbis nem rosszabb-elven.tl;dr: A Mi Band 8 a 4-eshez képest mérföldekkel rosszabbul méri az alvást. Tapasztalt/olvasott valaki ilyen anomáliákat? Egyedi hiba, vagy ez ilyen széria?
Nos, úgy egy éve sikerült lőni jó áron egy 8-ast. Ilyen pocsék alvásfigyelésre viszont nem voltam felkészülve... Például elalszok 10.05-10.50 között (biztosan elalszok, mert 45 percre állítom mindig a tévé elalváskapcsolóját -- ha kikapcsol a trubadúrláda és magamnál vagyok, visszakapcsolom mindig), ez a mocsok meg 0.20-ra veszi észre, hogy alszok... Másik, amit gyakran (és ami érthetetlen: nem mindig) megtesz: hétköznap 3.45-kor kelek. Klozet, kávé, reggeli teendők. Megyek fürdeni pl. 4.35-kor, leveszem az órát. Mindig ugyanoda teszem, ugyanúgy... Megfürdök, felveszem az órát pl. 4.55-kor. Nézem az alvásfigyelést: elaludtam (megint például) 11.45-kor, felébredtem 4.55-kor(!), aludtam 5 óra 10 percet, és ébren voltam közben 50 percet... Szóval alvásnak számolja azt az ébrenlétet, amikor valóban felébredtem és míg el nem mentem fürdeni (és ezt sem mindig...), illetve alvásnak számolja azt az időt, amíg az óra nem volt rajtam és fürödtem. A 4-es ilyet nem csinált.
Gondoltam biztos a Zepp Life->Mi Fitness váltás az oka... lecseréltem az appot 3rd partyra, de a helyzet ugyanaz, ezek szerint az óra akarja kitalálni, hogy mi volt alvás meg mi nem, és nagyon rosszul.
Köszönöm annak, aki elolvasta, annak meg pláne, aki bármit hozzá tud tenni! -
Elektrosokk
veterán
válasz
Pántból csak polart vennék, meghibásodási okok miatt.
Garmin órából találsz rengeteg méretben.
-
ArthurShelby
addikt
Sportoláshoz (futás, úszás) milyen óra/mellpánt ajánlott?
Tetszenek a mellkaspántok, mert pontosabbak, mint az órák. A garmin pro pántja is tetszik. A garmin órák árai viszont nem(használtan is 150ezer egy félokosóráért...). Illetve a nagy bumszli órák híve sem vagyok, jobban a kavics, mint a baltával faragott irány.
A polar pl milyen? Esetleg a garminból van ajánlott. Esetleg a samsung watch5 pro-hoz létezik pánt?
Ha jól tudom a garmin 1-2 évvel most a polar előtt van.
Utolsó okosórám egy samsung watch active2 volt. Mit ajánlotok? -
xhege
veterán
válasz
Elektrosokk #26654 üzenetére
Ez az általános kipohentségi állapot olyasmi mint a body battery a Garminnál, vagyis nap közben szépen csökken, vagy ez egy standard szám, amit reggel alvás után kapsz és másnap reggel fog csak változni?
-
Elektrosokk
veterán
Pár napja viselem a Polar mellett a Garmint. Rengeteg lehetőséget kínál a Garmin, ehhez nem lesz elég 1-2 hèt ismerkedès.
Az alváselemzèsben látok eltèrèst, a Garmin jóindulatú becslèst vègez eddig. Óraátállítás óta kicsit romlott az alvási rutinom, èrzem az energiaszintemen is.
Polar:
Garmin:
-
iPhone-hoz sajnos limitált a kompatibilis és jó eszközök száma.
Huawei és Xiaomi modellek jól mennek vele, utóbbinál (watch S4) van NFC fizetés is, de a legjobb kompatibilitást csak az iWatch modellek fogják adni.
Nekem is ez a bajom, mert a kerek formát jobban kedvelem, mint a négyzetest, de az Apple valamiért nem... -
Cry0
őstag
Sziasztok!
kicsit elvesztem okosórák terén, régen néztem körbe a piacon.
Iphonnal mennyire kompatibilisek jelenleg a samsung/Huawei vagy akár a xiaomi ? Tudom hogy még jelenleg sem ezekhez a készülékekhez vannak kitalálva de hogy jelenleg mi a hátránya azt nem tudom. A fő kiszemeltem a watch series 10,de átlagos felhasználásra nem tudom hogy megér-e annyival több pénzt mint a konkurencia csak azért hogy tudjak órával fizetni. -
pepimama
tag
Esetleg tudtok segíteni: Samsung telefonon (Xiaomi) Mi Fitness alkalmazás nem méri a lépésszámot, viszont edzés menüpontban (GPS-alapon) méri a gyaloglást, bringázást. Samsung Egészség alkalmazás méri a lépésszámot.
Előre is KÖSZ a segítséget! -
-
Riska.91
tag
Sziasztok! Okosóra vásàrlásában gondolkodom, maximum 100k lenne rà a keret. Annyi a dilemmàm viszont hogy igazából edzéshez, plus alváshoz használnám főleg, és nem tudom hogy îgy megéri e kiadni rá ennyit, ha vannak olcsóbb opciók is. Iphone 15öm van gondolom ahhoz egy apple watch lenne a legjobb. Köszönöm az ajánlásokat előre is
-
MC Pite
veterán
válasz
Drughi #26637 üzenetére
Nézd meg a Garmin Instinct szériákat. Azt nem fogod összetörni sem, egy kettes használtan befér 50be.
Vagy akármilyen band, vagy a hibrid garminok (mutatósak).
Bár úgy nézem felmenz az ára egy bő tizest... [link]A connected watchok kihaltak (pl a mipes és hibrid mutatós garminok is vertek be pár szöget a koporsóba szvsz) gyakorlatilag.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Drughi #26643 üzenetére
"Nekem attól lesz "hybrid", hogy ... " – tök igaz!
Bennem volt egy ilyen "képzavar", hogy a hybrid az analóg mutatós számlap, ami alatt / mögött van valamilyen egyszerűbb v. komolyabb kijelző, és természetesen az óra min. képes arra, hogy ha bejön egy hívás, SMS vagy bármilyen esemény, akkor jelezzen.
Ehhez képest ugyan a Casio-n egy deka mutató nincs, de mégiscsak hybrid.
Amitől én rövid időn belül agyf@... kaptam, hogy a csilliónyi órájuk között nem, vagy alig lehet keresni. Szóval én a helyedbe becsoszognék egy Casio boltba, és inkább ott érdeklődnék ... -
Drughi
addikt
válasz
<Adamsky> #26642 üzenetére
Tudom, hogy gyér a választék, főleg ennyiért, de számomra a Casio is ismeretlen volt, nem gondoltam, hogy létezik ilyen.
Anno az első ilyen cuccom egy Sony MBW-150 volt, amit imádtam, de az már 10+ éves dolog.
A withgings nekem tipikusan hibrid, ami inkább egy óra okos funkciókkal, mintsem egy okosóra, vagy okos karkötő.Nekem attól lesz "hybrid", hogy elsődlegesen óraként akar teljesíteni (erre garancia a G Shock) és csak utánna akar okos lenni. Rezegjen, ha hívnak, mert sokszor le vagyok némítva és lássam, hogy ki keres.
A 10 féle mérő szenzor és monitorozás pedig nem érdekel. Ha van rajta mikrofon és hangszóró attól meg kifejezetten fel áll a szőr a hátamon. (pl be se tudnám vinni egy védett helységbe..) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Drughi #26640 üzenetére
"Maradnék az 50e Ft körüli árszinten." – erre szerintem keresztet vethetsz. Eleve kevés a hybrid óra, és ami van, az se épp olcsó.
A Casio-ban én nem látom, hogy az mitől hybrid (persze könnyen lehet, nálam van fogalmi zavar), de ha az említett példány esélyes, akkor azért nézz még szét a kínálatukban, hátha akad valami még pofásabb. -
Drughi
addikt
Sziasztok,
‘Hibrid’ okosóra ajánlásban kérnék tanácsot. Egy Withing Steel HR Sport-om volt, de sikerült rommá törnöm
Nem érdekelnek a sport funkciók, vagy az alvás monitorozás, mutassa az időt, rezegjen ha hívás-értesítés van, bírja sokáig egy szusszal.
A Withings kínálatát ismerem, de kb 200%kal emelkedtek az áraik, ennyiért felejtős.Ajánlották a Casio G Shock GBD-200 szériát, ami alkalmas arra amit írtam, de lenne még esetleg más szóbajöhető?
Tetszene a Redmi Watch 5 is, mint apple watch koppintás (konkrétan nem tudtam megkülönböztetni a kettőt a kollégám kezén), de nincs szükségem a sok számomra felesleges ficsőrre.
-
Aureal
őstag
Üdv!
Számlap cserék lehetősége, letöltése mennyire általános okosórákra manapság és hogyan működik? Nem értek hozzá.
Egyik ismerősöm viszont kapott egyet ajándékba (50-es korosztályú) és az applikáció feltelepítésével azt gondoltuk ilyesmi a netről letölthetően egyszerű, mint akár egy háttérkép is egy monitorra, aztán én semmi hasonló lehetőséget nem találtam ott. -
DerStauner
senior tag
válasz
New Bluestar #26634 üzenetére
OK, köszi. Megnézem őket.
-
New Bluestar
tag
válasz
DerStauner #26631 üzenetére
Szia ! Már írtam régebbi hozzászólásban is hogy CMF watch pro 2, az talán megvan 25 ezerből. Még a Xiaomi redmi watch 4, ami talán 30 ezer. Ezekben van gps, alapvető dolgokat (pulzus, lépés, alvás) viszonylag jól mérnek, vízállóak. Hosszú üzemidejűek. Redmi watch-ból van olcsóbb is, abban nincs gps.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nem tudok neked ilyet ajánlani, mert nem ismerem ezen ársáv termékeit. Viszont – ahogy az már többször elhangzott – a belépő szint a Xiaomi / Amazfit, Huawei / Honor okosórái lehetnek. Ezek között nézz szét!
-
jézusom
addikt
válasz
Ilyen tiktokos szarokat elvből nem vennék. Értem hogy nem kell komoly, meg jó az olcsó is, de ilyen lehúzó szélhámos bandákat semmilyen formában nem támogatnék.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DerStauner #26628 üzenetére
Nézd, futni tudsz benne ez tény (akadályozni nem fog a mozgásban)
Talán a pulzust is képes lesz majd mérni, de a pontosság erősen kérdéses.
GPS – elvileg – csak az olcsóbban vande van menstruációs emlékeztető a drágábban.
Ja, és mindkettőben van masszírozó -
mazsi70
senior tag
válasz
DerStauner #26628 üzenetére
Volt Nova 8 Ultrám .Sok néven futott ,de a 8 ultra végződésre . Még az Aliról .Bohóckodni jó másra nem .
-
j.bravo
addikt
Üdv! Látom, korábban is felmerült a senior okosóra kérdése, de már elég régen, illetve az ajánlott (telekomos) TCL egy fórumtárs szerint nem bizonyult jó választásnak. nem tudom azóta változott-e a modell.
Szóval, a gondosórát illetve a működési modellben külső felet/szolgáltatót (a mobilszolgáltatón kívül, persze) nem szeretne a család.
Autóval néhány percre lakunk, más sem érne oda hamarabb. Össze tudnánk költözni de az idős családtag szeretne addig önálló illetve önellátó lenni, ameddig csak lehet.Tehát olyan órát keresünk, ami
- mutatja az időt, azaz nem kell külön oldschool karóra
- egy beállított számot akkor is könnyen fel tud hívni (akár dedikált fizikai gombbal, vagy akár jól kitalált kijelzős módszerrel) ha elesik otthon (5 szám bőségesen elegendő, abból az első lenne 80%-ban tárcsázva)
- nincs szükség nagyon finom, precíz ujjmozdulatokra az érintőkijelző kezeléséhez, mert egyrészt idős júzer, másrészt pár hónapja az eddig nem domináns kezére kell átszoknia, áttanulnia. Telefon képernyőn ügyes, de egy kis kijelzőn precízen varázsolni nehéz lenne.Van tapasztalat ilyesmivel?
Gondoltam gyerekeknek szánt órára is (jelen szolgáltatónknál, a Yettelnél az elérhető), de annál az utolsó pont miatt aggódom (gyerekujjra, gyerek ügyességre méretezett kijelzős vezérléstől tartva)
-
_csocso_
senior tag
válasz
Elektrosokk #26624 üzenetére
Szia! 2020-as a cikk, azóta már működik a szundi regisztrálása Garminnál.
-
Elektrosokk
veterán
Sleep analysis with Polar and Garmin
Az alváskövetèsre leszek vagyok nagyon kíváncsi. Amit itt is kiemelt a szerző, hogy a Garmin meg a polar sem jegyzi a nap közbeni szunyókálást. Ez nagyon ritkán fordul elő nálam, de èrdekes, hogy a Huawei meg ezt máshogy kezeli.
-
xhege
veterán
válasz
Elektrosokk #26621 üzenetére
Jók nagyon az Instinctek, de ne bánd a Fenixet. Azért az magasabb kategória, és egy bőr szíjjal elegánsabb öltözék mellett is nyugodtan viselhető.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
MC Pite #26620 üzenetére
Ha a méret és a súly ok neked, akkor jó.
Ettől kicsit félek, a polar annyira könnyű, hogy néha csukott szemmel nem vagyok benne biztos hogy fent van e ...
Ez viszont sokat segít, akkor bőven elég lesz ismerkedésnek.
Már úton van egy Fenix 7, bár mire jobban átgondoltam, lehet egy instinct 2 vagy 3 jobb lett volna.
-
MC Pite
veterán
válasz
Elektrosokk #26617 üzenetére
Persze. Ha a méret és a súly ok neked, akkor jó.
E4 ekg-t és bőrhőmérsékletet nem tud Elevate 5höz képest, illetve picit pontosabb az utóbbi. Aki fut, túrázik, stb, annak elég, akiknek meg nem elég pontos az optikai, úgyis pántot fog hozzá használni (pl engem ezért nem nagyon izgat az E5).Úgyan mivel van újabb, sokan lehúzzák az E4-es szenzorokat, de azért sok dologra elég korrekt még mindig. Ahova meg nem, nem biztos hogy más optikai E5/AW, stb elég lenne.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
mézespálinka #26618 üzenetére
Köszi!
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Elektrosokk #26617 üzenetére
Akkor is egyszerű a válasz: a 7-es szériában a 4. generációs szenzor van, a pro szériában már az 5-ös . (Elevate Gen4 vs Gen5)
-
MC Pite
veterán
Megjelent a Vivoactive 6: [DC Rainmaker]
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #26614 üzenetére
Polar flow app felületen ilyen.
-
Elektrosokk
veterán
Tegnap kíváncsiságból feltettem a jobb csuklómra a régi Huawei órámat.
Polar:
Huawei:
Igaz van köztük generációs különbség is (GT2). Nehezebben aludtam el, forgolódtam, de a Huawei rögtön alvásnak számolta amikor már becsuktam a szemem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
eisento #26612 üzenetére
"Kicsit fura lesz a kerdesem/keresem."
Max annyira, hogy ehhez nem kell okosóra. -
eisento
addikt
Sziasztok.
Kicsit fura lesz a kerdesem/keresem.
Szoval van egy elso osztalyos lanyom akinek szerdan es csutortokonkent at kellene menni neki egyik sulibol a masikba, egymas mellett van a suli ezzel nincs baj. De hiaba irjuk meg a tanarnak mikor kuldje at elfelejti folyamatosan atkuldeni. arra gondoltam vennek neki egy kis lanyos orat amin van ebreszto funkcio beallitom neki amikor el kene indulnia es ha ebreszt az ora akkor tudja, hogy indulnia kell szol a tanarnak. Nem kell semmi extra ebreszto funkcio legyen kb. ennyi a lenyege. Esetleg tud valaki ilyesmit? -
Elektrosokk
veterán
válasz
mézespálinka #26610 üzenetére
Világos, köszi az infókat.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Elektrosokk #26609 üzenetére
A H10 már tud, a H9 még nem. Függ a pánttól ill. h milyen bluetooth verzót támogat.
bár nekem az óra nem lehet a csuklómon
Nekem sem, ezért csak elindítom rajta az edzést és elrakom táskába a terem szélén. Csak a pánt van rajtam. Onnan kapja az adatot a Garmin óra (és ökoszisztéma) + a polar ökoszisztéma egy központi tableten -
Elektrosokk
veterán
válasz
mézespálinka #26608 üzenetére
Biztosan jól követik az alvást, aztán, hogy miért és milyen eltérések lehetnek, az sok egyéb függvénye.
Pár hete szedtem valamit ami hatással van az alvásra, és az óra merőben más adatokat közölt, minden megváltozott, ahogy abbahagytam azonnal újra a megszokott lett minden.
Igazából a polar nagyon jónak tűnik nekem az elemzésekkel, viszont nem annyira felhasználóbarát az ökoszisztéma, ezen lehetne csiszolni. Illetve a Garmin megjelenése nagyon vonzó, a polar inkább egy feladatra gyártott eszköznek tűnik.Nem, nekem ezért lett H10 (jó igazából azért mert amikor az órát vettem, kaptam levásárolható kupont XD ) mert 2 helyre küldi az adatot: 1. nekem az órára ami a terem szélén a táskában pihen, 2. egy tabletre ahol csapatszinten nézzük a dolgokat. Az pedig a polar team alkalmazás. Így a Polar H10 pántom az én Garmin órámra is küldi, így az ott elindított edzés adatai is megvannak valamint küldi a polar team appba is, így ott is!
Köszi, én a pántra mentek, és ugye utána nyerem ki az adatokat.
Nem is tudtam, hogy egyszerre küldheti két helyre, bár nekem az óra nem lehet a csuklómon, meg nem is tudnék eszközt figyelni.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Elektrosokk #26607 üzenetére
Szerintem ez egyén függő is. Nála (elég sportos) brutálisan félreméri az alvást, a regnerációt (ami a garminnál kb a body battery).
Én anno a garmin > polar-t olvastamAmúgy a vicc, hogy egy apple watch vagy huawei meg verte mindkettőt, nem kicsit. Cserébe naponta tölteni kell (persze írták, hogy megy 2-3 napot az apple watch is. aha. közvetlen munkatársaimnál 10/4 embernek van, egyik sem sportol, kb dísznek van rajtuk és naponta töltik).
Pont ezek miatt kezdtem azt érezni, hogy nincs jó megoldásÉn mentem a Garmin fele, 2hetente 1x töltök, vannak értesítések, heti 3-4 edzés, igaz ebből gps nélküiek zömében, cserébe kb 2 óra hosszban. Éjjel is rajtam van, nem zavar a mips kijelző, este sem.
Nagyvonalakban az alvásról és regenerációról. Az én esetemben meglepően pontos az alvás elemzése. Azonban itt szeretném kijelenteni, hogy ez az első ilyen órám és nem volt polar-om! Többször volt, hogy az óraszám megvolt az alvásnál, de éreztem hogy valami nem stimmel és az alvás riportot nézve ő is azt mondta, hogy -én írom így zanzásítva - nem jó minőségű alvás volt. Amikor meg óraszámban kevés volt de még is fittnek éreztem az óra is alátámasztotta hogy sok volt a mélyalvás hiába kevés az óra.
Bodybattery is tök jól mér az én esetemben, pl ha rossz időszakom van és nem is voltam edzésen/túl lájtos volt, simán szólt hogy alap edzést javasol, amikor meg brillíroztam akkor heti több edzés esetén (kontakt+futás) is mondta hogy mehet nyugodtan.
Amúgy pénzt arra tennék, hogy ha konkrétan az én órámat amit hordok rátenném pajtásomra, lehet nála nem működne jól, vagy az ő polarja jól működne rajtamCsak ugye ha lecserélem most az órát, akkor bukom a polar flow elemzések nagy részét.
H10-et használok (contact sport) az órához csatlakoztatva.
Tehát akkor csak oda szinkronizál az órára? Én is csak a pántot használom edzésnél, aztán a polar alkalmazások szinkronizálnak.Nem, nekem ezért lett H10 (jó igazából azért mert amikor az órát vettem, kaptam levásárolható kupont XD ) mert 2 helyre küldi az adatot: 1. nekem az órára ami a terem szélén a táskában pihen, 2. egy tabletre ahol csapatszinten nézzük a dolgokat. Az pedig a polar team alkalmazás. Így a Polar H10 pántom az én Garmin órámra is küldi, így az ott elindított edzés adatai is megvannak valamint küldi a polar team appba is, így ott is!
szerk: közben eszembe jutott még egy cimbora, aki csak futáshoz használ egy alapabb garmin-t, neki nem volt polarja. Ő maratonra készül és pl. az óra a teljesítménye alapján megtippeli hogy adott távot jelen állapotában mennyi idő alatt tenne meg. Szokott ezekkel játszani és azt mondja, hogy elég jól tippeli meg.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
mézespálinka #26606 üzenetére
most fog váltani polar-ról garmin-ra. Pont az adatok miatt. A legnagyobb csalódás számára a regeneráció és alvás.
Pedig pont azt olvastam, hogy alváselemzésben a Polar a Garmin felett áll.
Egyébként Grit X pro titánt használok, és nagyon kedvelem. Nem hittem volna, hogy ez is számítani fog, de szinte nem is érzem a csuklómon, olyan könnyű.Csak ugye ha lecserélem most az órát, akkor bukom a polar flow elemzések nagy részét.
H10-et használok (contact sport) az órához csatlakoztatva.
Tehát akkor csak oda szinkronizál az órára? Én is csak a pántot használom edzésnél, aztán a polar alkalmazások szinkronizálnak.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Elektrosokk #26605 üzenetére
Sajnos magam nevében nem, de edzős kispajtásom nevében azt tudom mondani, hogy most fog váltani polar-ról garmin-ra. Pont az adatok miatt. A legnagyobb csalódás számára a regeneráció és alvás. Mivel nem 2 ft volt sem a polar és a garmin se annyi lesz, ezért nem egyik napról a másikra, de ő teljesen elvesztette a bizalmát a polarban. Nem ma kezdte az edzést, nem ez az első eszköze, de azt azért hozzátenném, hogy ez csak 1 tapasztalat. Az adatok kb jól jönnek.
Én garmin mellett voksoltam, teljsen meg vagyok elégedve. H10-et használok (contact sport) az órához csatlakoztatva. Legutóbb volt egy frissítési baki, nem kicsi - ilyet amúgy a Polar-nál nem tapasztaltunk - de azóta újra jó ez a koncepció.A garminnál amúgy az árszabás és a funkciók kiosztása viszont baromi unszimpatikus Van egy csomó féle óra, egy valag számom/unkra full felesleges funkcióval pl golf... de bizonyos más funkciók meg össze vannak kapcsolva ezekkel a számunkra irreleváns dolgokkal. Szóval full az az érzése az embernek hogy nincs egy normális átlag sportórájuk, hanem folyamatosan tolnak a magasabb árkategóriások irányába.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Elektrosokk #26604 üzenetére
Az órát egyébként a polar mellkaspánt kiegészítésére használom, ezzel így megnyílnak a lehetőségek a polar flow-ban. A mobilos értesítések nem érdekelnek, csak az általános állapotommal kapcsolatos információk. (alvás, pulzus, regeneráció.)
Olvastam, hogy a Garmin óra több információt ad, viszont a polar magas szintű elemzést készít az adatokból.
-
Elektrosokk
veterán
why I moved from Garmin to Polar H10 - alphaHRV
Van aki polar után váltott Garmin órára? Mik a tapasztalatok?
Règóta használok polár pántot, aztán jött polár óra is. De most meglegyintett a Garmin szele.
-
neophyte79
tag
válasz
New Bluestar #26602 üzenetére
A Redmi tökéletesen működik, sosem fagyott le.
Meggyőztél, valahol belül éreztem, hogy ezek nem túl jó termékek...csak tudod hogy van ez.
Az ember jobbat szeretne, olcsóbban.Ez nem előre, ha visszafelé lépés volna.
-
New Bluestar
tag
válasz
neophyte79 #26601 üzenetére
Akkor a redmivel nem tévedtem sokat
Volt nekem is aliexpressről vett okosórám. Nem tudott mindent, ami a leírásban volt, és nagyon hamar elromlott ( kettő is) Például üzemidőben sokkal rosszabb volt, mint amit a leírásban írtak, és a szenzorok sem voltak igazán megbízhatóak. Meg a vízállóság sem az egyiknél
A másiknál már vigyáztam, nehogy víz érje, az elvileg vízálló órát.
-
neophyte79
tag
válasz
New Bluestar #26600 üzenetére
Köszönöm, ez így kicsit körülírtabb.
Jelenleg egy Redmi Watch 5 Lite-ot használok, de a tesztarena okosóra részlegét gyakran olvasom, és némiképpen felkeltette az érdeklődésem az ilyesmi.
Lehet aztán, hogy a kuponok miatt hoznak le ilyeneket, nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Konteó topic
- Formula-1
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Last Epoch
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Amazfit Balance okosóra 2 hónapos
- Apple watch Series 8 45mm GPS megkímélt
- Garmin Vivomove Trend eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest