- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
-
arcitec
addikt
válasz mézespálinka #24637 üzenetére
Nekem is Fenix pro van és számomra is tökéletes. Azonban annyi bibi azért van a transzflektív-el, hogy bármennyire is kapcsol be a kijelző világítása, árnyékos helyen nem igazán jól látható. Tudom, mert futok erdőben és ott amikor meg akarom nézni, mindig keresnem kell egy napfényes "bevilágító foltot", igaz olvasáshoz már kell a szemüveg,
de ezek a tények. Ha megoldják az akku kérdést, akkor előrelépés lehet az Amoled,
na meg ott is működhet a karlendítéses bekapcsolás akár, nem tudom, hogy is működnek ezek mostanság. Akinek van leírhatná.(Amoled kijkezős óráról).[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
vilmose33
őstag
válasz mézespálinka #24530 üzenetére
Nálam most 86%-ra ír 2nap 4 órát. Fold 3-al használom ha számít.
A jövő most van
-
vilmose33
őstag
válasz mézespálinka #24528 üzenetére
Igen. Fénykorábban több mint 3 nap is megvolt. Aod ki,éjszaka nincs rajtam. Ritkán EKG mérés,vérnyomásmérést elengedtem, nem használom. Nem esimes.
[ Szerkesztve ]
A jövő most van
-
zolnagy
őstag
válasz mézespálinka #24487 üzenetére
Köszi a megerősítést
-
Kbali
nagyúr
válasz mézespálinka #24488 üzenetére
"egy apple watch is 150k és ahhoz kell egy spéci (saját brandes) telefon, hogy normáisan használhasd..." nem a normális, hanem az egyáltalán használathoz (még iPad sem jó).
Amúgy az új SE alig több, mint 100 és szenzorilag az is rendben van (leszámítva a valóban marginális üzemidőt egy Garminhoz képest) -
MC Pite
veterán
válasz mézespálinka #24365 üzenetére
Szerintem igen, adott tevékenység beállításai, ott háttérszín.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Sirandrish
legenda
válasz mézespálinka #24318 üzenetére
Nah én pont Watch 46osat cseréltem Watch 4re, majd azt Garmin Fenix 7X-re
Én is szerettem a Samsungot, de az az akukapacitás nevetséges volt. Egy 5 órás GPS-es tevékenységre már csak úgy merten nekimenni hogy repülőmódba tettem meg ilyenek. Katasztrófa..
Ha okosórának akarja az ember használni, és nem zavarja a napi töltés akkor jó vétel lehet, de ha a sport a cél, akkor felejtős.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mézespálinka #24093 üzenetére
"Beszéltem a supportal ... " – felhívtad őket? Milyen számon?
" ... más számot láttak, mint én azórán." – nagyon mást? Gondolom pozitív irányba, mert hát azért nem percenként történik az adatok átküldése.
A "factory reset" most úgy tűnik segített? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz mézespálinka #24090 üzenetére
Folyamatos véroxigénszint (Pulse Ox) mérés nincs bekapcsolva? Nekem kicsit soknak tűnik ez a fogyasztás...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mézespálinka #24066 üzenetére
Nálad aztán jól elszaladtak a dolgok ...
" ... a büdzsé kb. 150k huf és ha x adattal többet tud a 300k-s verzió, sajnos az nem játszik ... "Ez a -15% nagyon sok. Mondjuk én még 1× se kapcsoltam be az éjszakai véroxigén mérést, ill. az FR255 Music-on nincs térkép, így lehet MC Pite-nak igaza van, és akár normális is lehet (egyszer-egyszer)
" ... gps jelet nem is nagyon fog (azt már átállítottam) ... "
Azt nem is fog fogni. Elvileg (és gyakorlatilag is) csak aktivitás indításakor kapcsol be a GPS. -
arcitec
addikt
válasz mézespálinka #24066 üzenetére
Az órád elvileg : Akkumulátor/működési idő: Okosóra: 18 nap (solar: 22 nap); GPS: 57 óra (Solar: 73 óra); Expedíció: 40 nap (Solar: 74 nap) - Ha a 47cm-es, az 51-es valamivel többet tud. Kérdés ? %-ról merült, ? idő alatt 15%-ra?
Igaz nekem 6X Pro van, 20-23%-ról töltöm 85%-ra(akku élettartam növelésére és semmi gyorstöltés 100% komputerrel) ez kb max 18 nap (a 21 helyett) heti 3 óra GPS használattal(ami nem igazán befolyásolja) 2-2,5 hét-ig bírja.
Szóval ha az órád nem tartja a doksi szerinti üzemidőt az gáz.
Egyébként a GPS "csak" kültéri tevékenység indítására működik és csak addig.
Apropó a Pulzoximéter az amit célszerű kikapcsolni azt célkészülékkel érdemes mérni, egészséges embernél az nem változik. A szívritmus az ami állandóan mehet/menjen.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Dwatti
addikt
válasz mézespálinka #24063 üzenetére
Openweather API kulcsot a mobil ap Garmin Connectben a megjelenés számlapok beállításnál kell megadni..
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mézespálinka #24063 üzenetére
" ... be kell állítanom openweather api kulcsot a garmin fórum alapján ... " – ezt kifejtenéd (link is jöhet), hogy miről van szó?
Csak, mert 3rd party óraszámlaphoz az Openweather API kulcsot a Connect IQ-ban kell megadni (amivel az óraszámlapot telepítetted).
Én tuti nem vennék Garmin-os átalakítót, vagy kábelt ...
Egy gyors keresés alapján: link1, link2.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz mézespálinka #24060 üzenetére
Térképet akarsz frissíteni, vagy mihez kell az express?
A>C adaptert is vehetsz ha nincs, már szinte mindenhez C-s kável jár.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Dwatti
addikt
válasz mézespálinka #24060 üzenetére
Szerintem vegyél egy Garmin USB -A töltő/adatkábelt kábelt.
link 2
Gyári kábel kb 10 ezer[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mézespálinka #23747 üzenetére
Az AMOLED szép (szebb), ez nem vitás. Jobb a képfrissítés, "szmúzabb", meg minden. Nekem volt (igaz nem Garmin) AMOLED-es órám is (ez volt az első, a Garmin a második). Nálam akkor eldőlt, hogy a köv. órám transzflektíves lesz, mikor az említett órát edzés közben "ébresztgetni" kellett, ha valamire kíváncsi voltam.
Állítólag a Garmin tud ilyenkor "always on"-t, de a kínzó kérdés, hogy meddig? Ugyanis, ha ránézel a gyártó által megadott üzemidőkre, akkor AOD-al az FR 265 tud max. 5 napot.
Egyébként érdemes utána nézni a számoknak, mert elsőre becsapós.
FR 255 Music vs. FR 265: Smartwatch mode-ban az egyik 14 nap a másik 13. Tök jó, 1 nap csak a difi, ki az a hülye, aki ezek után a MIP-es 255-öt veszi. Viszont ha megnézed a "details"-ben, hogy mi a szitu akkor, ha 265-ot úgy használnád, mint a 255-öt (AOD on), akkor a dolog inkább így néz ki: 14 vs. 5.
És ez a Smartwatch mode. Ehhez jön a zenelejátszás, GPS (ott se mindegy melyik üzemmódot használod) és az AMOLED-nél persze az sem mindegy, hogy kint mennyire van világos (tűző napon "koppra" kell tekerje a fényerőt).
Sok esetben (inkább azt mondanám: 10-ből, 10) a tesztek erre nem térnek ki. Pedig jó lenne összevetni, egy teszem azt 4-5 órás nyári evezés alkalmával (amikor nem csak az edzés rögzítésére, de navigálásra is használom) a Tisza-tavon, hogy muzsikálna egyik, és másik."Relative sokat forgolódok ... "
Este tuti nem kapcsolgat be neked az AMOLED-es Garmin se, mert van bennük ilyen éjszakai / alvó mód. Szóval ettől nem kell félni. -
MC Pite
veterán
válasz mézespálinka #23747 üzenetére
"Edzés közben pedig mehet always on displa-el." - igen, de az csak borult időben látszik. Gyakorlatilag az amoled esetén kart kell lendíteni hogy lássuk. Illetve kormányra sem rakható így ugye, akinek ez szempont.
Beltéren rommá ver mindet az amoled, és kültéren ha nem is olyan jól látható kijelzőt élesztve mint a mips de használható.
Estére alvó módba rakod valószínű, és akkor nem fog világítani, csak gombnyomásra. Azt hiszem, mert a 2 nap alatt az Epix-el annyira azért nem szoktam össze.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz mézespálinka #23735 üzenetére
Zene szűkíti a lehetőséget.
Vannak az ötgombos rendes sportórák a Garminnál, meg a többi. Instinctet megnézném, illetve a Forerunnereket.
Kijelzőben bringához mips az ajánlott, nekem az amoled nem jött be: [link]
Röhejes, hogy emelgetnem kell a karonat ha süt a nap, mert semmi nem látszik a kijelzőből, és akkor is alig.
Futásnál nem gáz a csuklóemelés, de evezésnél, gokartnál sem pálya nekem.
Zenére a telefont használom, amúgy is viszem (lássam ki hív, tudjak közben beszélni ha fel akarom venni neki, balesetészlelés, live track is igényli; meg néha térkép, fotó, stb végett is).[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
válasz mézespálinka #23740 üzenetére
Ha van rá lehetőséged mindenképpen menj el egy boltba és személyesen nézd meg őket! Sok sikert!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mézespálinka #23737 üzenetére
" ... futás közben szétunom magam (tudom, my bad) ... " – szintén zenész.
Rühellek futni, mégis kb. mióta meg van az óra rendszeresen futok. Motivál / késztet.
Ami az adatokat, ill. azok mennyiségét jelenti, nekem bőven-bőven sok (overkill). Viszont sokkal profibb sportolók szerint is elég mindenre (is). A pontosságról megoszlanak a vélemények (szerintem amatőr / félprofi szinten nem jelenthet ez sem gondot) Ha, nagyon "pro."-ban nyomod, akkor esetleg ajánlott egy mellkaspánt beszerzése (is).
Többet nem akarnék erről írni, mert a net tényleg tele van - nálam profibb - felhasználók tapasztalataival. Pl. itt van ez a Desfit "nevű" csóka, akinek Youtube csatornája is van (az említett órát is tesztelte ...)
A Garmin-ban egyébként szerintem az is jó, hogy nem csak egy órát veszel, hanem egy elég profi ökoszisztémát. A app nagyon jó, és rengeteg adattal lát el. Utóbbihoz az órát célszerű 0-24 hordani. Úgy tanulja, analizálja az állapotodat, edzettségedet.AMOLED vs. MIP: én imádom, hogy nem kell "ébresztgetni" az órát. Mindig látom a pontos időt (OK, sötétben be kell kapcsolni a háttérvilágítást, de nap közben nem). Kültéren viszont a legjobb. Nem eszi meg az akkumulátort, ha kinn tűz a nap, és az is mindegy, hogy kerékpározás közben az útvonal rögzítése közben navigálásra is használod, mert így is, úgy is folyamatosan megy a kijelző.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mézespálinka #23735 üzenetére
Szubj. vélemény következik:
• senki sem ismeri a teljes Garmin palettát, így ha nagyon nem vagy benne biztos, hogy neked melyik kell, akkor érdemes valamelyik Garmin üzletet / bemutatótermet felkeresni (esetleg írni nekik, ha a meglátogatása nem megoldható ...)
• nekem egy Forerunner 255 Music van. Ezt – a leírtak alapján – nyugodtan merem ajánlani neked
• amit nem ajánlok (elfogultság: ON) az az AMOLED-es Garmin-ok (ill. az AMOLED-es órák, szóval nem a Garmin-okkal van gond). Ha, nem gyönyörködni akarsz az órában, hanem használni, és minél tovább, minél kevesebb kompromisszummal, akkor MIP (transzflektív) kijelző.ui: Nem tudom mennyire vagy vájt fülű, ill. milyen fülhallgatóval használnád, de az órás zenehallgatástól ne várj sokat!
-
Dwatti
addikt
válasz mézespálinka #23215 üzenetére
Garmin Instinct ?
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz mézespálinka #23215 üzenetére
alul kezdésnek: redmi watch3 active egy boritóval. (szilikon tok néven is megy), az egész megvan kb egy huszasból, használattól függően kb egy hét - tíz nap töltéssel.
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
Dwatti
addikt
válasz mézespálinka #18861 üzenetére
Garmint ajánlanám (Vivoactive 4s vagy venu SQ, venu 2 :
Csak az a Redmi 4x a gyenge pont, nem tudom az alkalmazás hogyan fut rajta, illetve Bt kapcsolattal is lehetnek gondok.
Vegyen inkább egy MI smart Band karkötőt Mi Fit ap működik a redmi 4 x-en. Vagy Középkategóriás teló csere és egy olcsóbb Óra mellé. -
zsamiatt
őstag
válasz mézespálinka #18861 üzenetére
Vernyomas meres nincs. Ahoz el kell szoritani az eret.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
-Bagira-
tag
válasz mézespálinka #8909 üzenetére
Szia
Ne haragudj de olyan nincs, hogy hívásképes óra és közben 3x annyi legyen a készenléti ideje mint egy jobb okostelefonnak amiben 10x akkora aksi van. -
gyemipapa
senior tag
válasz mézespálinka #3492 üzenetére
Vedd meg mind a hármat, próbáld ki, amelyik bejön, tartsd meg, a másik kettőt meg itthon annyiért minimum el tudod adni, amennyiért vetted, enny i.
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
T0mcs
tag
válasz mézespálinka #2368 üzenetére
-
nyisziati
veterán
válasz mézespálinka #2373 üzenetére
Sajnos nem létezik olcsó, de funkciógazdag okosóra. Amelyik gyártó ezt állítja, arról kivétel nélkül kiderült eddig, hogy jórészt behazudta a funkciókat.
Sajnos olyan órához, ami működik is, tudja teljesíteni a követelményeket, ahhoz perkálni kell.Próbálj meg használtakat nézni, ott már le lehet menni 50 e-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
válasz mézespálinka #2365 üzenetére
Nekem egy Casio g- shock Gw-9230-nes van ezeket simán tudja, de még ezen felül rádió vezérelt és napelemes.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
kaszibat
tag
Ha jól olvastam akkor a No1 F3 mindezt tudja és még teljesen vízálló is.
-
T0mcs
tag
1 jó kis Casio simán tudja
Új hozzászólás Aktív témák
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Eladó Fossil Gen 6 Hybrid
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest