Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibike8
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #14099 üzenetére
Annyi baj legyen. Legyen igazad.
-
nyrszls2
csendes újonc
Sziasztok!
Majdnem 2 éve van meg a honor band 3 és így utólag is beigazolódott hogy tökéletes választás volt. Az üzemidő azóta lecsökkent 7 napra, tehát már minden héten töltenem kell. Annyi bajom van, hogy az eredeti szilikon szíj kb 1,5 év után eltört. Utána vettem 2 másikat gondolván hogy 3 év múlva már lecserélem az órát. Ehelyett mindkettő kb 3-4 hetet bírt és most már nem merek szilikon szíjat venni. Fém szíjat meg nem találok hozzá pedig régóta keresgélek. Gondolom nem egyedi a problémám és csak feltételezem hogy más se dob ki egy tökéletesen működő órát pusztán emiatt. Honnan lehetne ehhez fémszíjat venni? Mivel az akkoriban vásárolt okoskarkötőből ez volt a 2. legnépszerűbb biztos sokakat érint. -
Dwatti
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #14091 üzenetére
Forrás Garmin. hu Magasságmérés
A magasság mérése két módszerrel lehetséges:GPS-alapon: a tengerszint feletti magasság mérése a műholdak adatai alapján történik. Ennek pontossága jóval gyengébb, mint a GPS vetületi (2D) pontossága, vagyis akár 20-30m is lehet. Sőt, ha a vételi körülmények romlanak (pl. egy beszaladsz egy szűk völgybe), akkor a magasságérték kezd először látványosan elkúszni a valóságtól. Ez a mérési módszer nem kifejezetten alkalmas arra, hogy pl. egy terepfutás alkalmával nagyon pontos szintemelkedést számítsunk belőle, mivel adott esetben másodpercről másodpercre több métert is változhat a számított magasságérték.
A barometrikus magasságmérés nevéhez híven a környezeti légnyomás mérésén alapul. Ha növekszik a magasság, csökken a nyomás, és fordítva. A barométer szenzor által rögzített légnyomásból az óra szoftvere számolja az aktuális magasságértéket, valamint az emelkedés, süllyedés, függőleges sebesség, meredekség adatokat.Közismert, hogy a légnyomást az időjárás változása is befolyásolja
A barométerrel rendelkező órák és túra
GPS-ek nagy része képes ún. automatikus kalibrációra
Ez annyit jelent, hogy a szoftver figyeli a barométerből-, illetve a műholdakból számolt magasságértéket..... -
Dwatti
addikt
válasz
elttiL #14093 üzenetére
Honor magic watch2 42mm fekete 50 e alatt volt de ünnepek után megtolták az árát 50 főlé , többi nőiesebb óra még drágább.
Samsung Galaxy Watch óra ami még kisebb méret de üzemidőben gyenge 2-3nap és szintén nem olcsó.
vagy szögletes Huawei watch fit 50 alatt.
Honor watch ES 40 alatt (nincs gps) -
elttiL
senior tag
Üdv. Valamilyen nőies okosórát keresnék, nem pont az aranyár kategóriából.
Tud valaki ajánlani valamit? Klasszikus ezüst szíjas egyszerű mutatós Casio-ja van nejemnek, hála az égnek nem az a rohangálós fitneszes lány, így aktivitásmérő karperec stb. annyira nem játszik, inkább órakánt (+értesítések, kis szívdobogásazért kell) funkcionáló eszköz kellene. Egy Huawei P30-cal (nem light, nem pro) kellene együtt működnie. Kínából rendelés nem játszik január 20. ig kellene megjönnie (asszem akkor van a szülinapja
)
-
tibike8
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #14091 üzenetére
A GPS elsősorban horizontálisan mutatja a helyzetedet a szélességi/hosszúsági pozíciók alapján. A légnyomás meg vertikálisan mér. A légtömegből elég jól következik a tengerszint feletti magasság.
Persze lehet, van GPS ami magasságot is mér, bár nem tudom, hogy pontosan miből számolja ki. -
tibike8
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #14089 üzenetére
Csak valaki tanítsa meg neki a légnyomásmérést is hozzá.
Nem véletlen van légnyomás mérés is egyes órákban. És jellemzően a légnyomásmérésen belül van a magasság mérés, mint pl a Honor MagicWatch 2-ben. -
tibike8
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #14087 üzenetére
Annyira mint csubuka bejegyzése.
-
Kleroo
veterán
Hali!
Páromnak vadászok 40-50 körül órát.
Futáshoz használná hobby szinten.
Tudjon trackelni, minél pontosabban pulzust mérni,logolni.
És legyen jó sok színben.P30 Pro-val synchelne. Telohivas, zenejatszas nem érdekesAmazfit GTS és Huaweii watch GT van eddig versenyben. Garminokban nem érzem a bugit a videokat nézve
Mit javasolnátok? -
Micsurin
nagyúr
Wow!
Köszönöm!
Egy Bip megérheti így, igazából edzéshez kell meg alváshoz de már a Band 3 szintje is bőven elég volt nekem csak félek nem lesz elég nagy a screen ahhoz, hogy rápillantani is éppen elég legyen.
Zepp finomabban bánik az akkuval mint a Mi Fit? (Az valami katasztrofális, P20-on nem tűnt fel mert az berázogatta de S10-en valami eszméletlen akkuidő gyilkos.)
Rezgés milyen erejű? Ébresztőt is gyakran használom.
edit.: Vízzel milyen viszonyt ápol? Band 3 kapott rendszeresen uszodát idén tavaszig de kopp kopp jól bírta.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Huawei Watch Fit esetében sehogy sem oldható meg, hogy az adott sport-tevékenység alatt bejárt magasság különbséget kijelezze? Szándékosan lebutították? Minek van GPS benne akkor, ha épp ezt az infót nem tudja szolgáltatni? Vagy én nézek be valamit?
-
Jabby
őstag
válasz
Micsurin #14078 üzenetére
Én a Navigator for Mi Band appot használtam, Amatfit Bip-el (ára kb. 20 ezer) tökéletesen működött.
A fenti linken látható egy videó működés közben.Leírás alapján ezekkel az eszközökkel működik:
- Mi Band 5
- Mi Band 4
- Mi Band 3
- Amazfit 5. zenekar
- Amazfit Bip
- Amazfit Bip S
- Amazfit Bip Lite
- Amazfit Cor
- Amazfit Cor 2 -
Micsurin
nagyúr
válasz
Dwatti #14079 üzenetére
Köszi!
Olyan durván ~30-ig agyaltam ha ettől többet tolnék bele akkor maradna egy Band 5 + egy motoros gps-s.
Valami ami használtan megérheti? Régebbi Samu esetleg?
Kimondottan csak a balkezet felkapom ránézzek a hátralévő távra dolog lenne a lényeg ha nem megoldható az sem gond akkor elengedem a témát.edit.: pont ezért linkeltem a Beeline-t mert az sem tudja önmagában, nem gps csak "kijelző"ként viselkedik.
-
Dwatti
addikt
válasz
Micsurin #14078 üzenetére
Talán a wear os órák de a jobbak itt is drágábbak. (Fossil, TichWatch)
Vagy:
- Amazfig Stratos.
- Garmin instinct
előre feltöltött track nyomvonal vezetéssel + ketékpáros óratartó.
Garmin instinct (+ fenix seria) mellé locus map telefononnal együtt -
Micsurin
nagyúr
Hello
Mi lenne a legolcsóbb alternatíva egy droidos telo mellé, hogy a GPS-t kitudjam tolni az órára?
Elég lenne pár nyal is (jobbra, balra, előre, átlók) + megadva, hogy hány száz méter múlva van irány váltás.Van erre bármilyen elfogadható árú alternatíva? Ha egy Miband3 szintet tud + az említett már jó lennék a dologgal. Köszi előre is!
edit.: [link] hasonló megoldás érdekelne.
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok. Látom ez a topik még pörög, feltenném ide is a kérdésemet, hátha itt előbb jön rá válasz. Előre is köszönöm.
-
Smeló
tag
válasz
littlemamba #14072 üzenetére
Azért az AeX moddos Zepp-et megnézném, azzal lehet gpx-eket exportálni, ha jól rémlik.
-
littlemamba
aktív tag
válasz
SzabóTamàs90 #14042 üzenetére
Köszönöm szépen Tamás. Szomorú, elengedem akkor. Amiket találtam a google-t felcsapva, az elirányított a google fit felé, próbálkoztam is, de nem jártam sikerrel, ahogy még néhány egyéb úton sem. Utána gondoltam, hogy megkérdezem inkább... Köszönöm a válaszod
-
Dwatti
addikt
válasz
iceman007 #14068 üzenetére
T-Rex értesítések beállítása
-
Dwatti
addikt
válasz
iceman007 #14068 üzenetére
Értesítéseket tudnia kell, Engedélyezd az értesítést az alkalmazásban
majd telefon beállítások > alkalmazások akkumulátor-használatának kezelése ott is engedélyt kell adni, az alkalmazásnak is futnia kell a háttérben
Hívást csak elutasítani vagy némitani lehetNotify & Fitness és a magyar fejlesztésű Mi Bandage ap is hasznos lehet a gyári ap mellé.
-
Egon
nagyúr
válasz
Viktor0610 #14064 üzenetére
Igen és igen.
Okulásul megosztom a megoldást (nem saját érdem, privátban kaptam, innen is köszönem hódmacinak):
Nem volt elég a fenti linken levő frissítés letöltés, le kellett tölteni a Huawei Wear programot is, elindítani majd kilépni, és utána már lefrissült a menü, ki lehetett tallózni az órát. -
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Honor Watch ES okosóra - karácsonyi ajándék (lett volna), de sajnos valami gond lehet vele. Három telefonnal is próbáltam működésre bírni, de egyikkel sem sikerült (Huawei P9, Samsung A5 2017 és Samsung A50).
Huawei Health alkalmazás telepítve, Eszközök/Hozzáadás/Okosóra menüben nem jelenik meg a készüléklista frissítésekor semmi (az összes esetben "A készüléklista frissítése nem sikerült. Ellenőrizze a hálózati kapcsolatát, majd próbálja újra" üzenetet kapjuk. Természetesen a BT be van kapcsolva, és netet is kapnak a mobilok). Factory resetet is nyomtam már az órán.
Ilyenkor mi van? Hibás lehet az óra, vagy én nem gondolok valamire? -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy Huawei Watch Fit-et ha nem Huawei, hanem például Samsung telefonnal párosít az ember, akkor jól gondolom, hogy önmagában még mindig nem elég a Health app, hanem kell más is?
-
Pehi
senior tag
Srácok KÖSZÖNÖM a segítséget! Nem tudom mi lehetett, de egyszer csak megoldódott! Ezer hála!! Viszont képzeljétek!
Van egy 2 hete vásárolt Xiaomi Mi Earbuds Basic 2 fülhallgatója.Délbe elővette, és a baloldali nem csinál semmit. Töltést sem veszi,és a kis led sem világít. Ez a karácsony eléggé megviccel minket.
-
iceman007
aktív tag
Sziasztok, karácsonyra kaptam egy Amazfit T-Rex okosórát és lenne pár kérdésem, az eszközzel kapcsolatban.
- Messenger, Viber, Discord és Instagram értesítéseket tudja jelezni az óra? Mert sehogy sem sikerül beállítani :(
- A telefonálásnál pedig csak ignore és decline opció létezik?
Köszönöm! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- 10 évbe telhet, mire az USA-ban gyártják az iPhone-t, az ára 3500 dollárra nőhet
- Computex 2025: igényes házak Montech portájáról
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Medence topik
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Amazfit Balance okosóra eladó, újszerű, 1 hét garancia
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 10 46MM 2025.05.08-ig iStyle Garancia Makulátlan Karcmentes Állapotban
- Apple Watch Ultra 2 49MM Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4271
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest