Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz Gabás #33317 üzenetére

Milyen? Ezt a kedvezményt szerintem konkrétan nem, általában csak olyan kedvezményeket vehetnek igénybe EU-s állampolgárok is BKV-n, MÁV-on, amelyre a jogosultságuk a személyi igazolvány (vagy útlevél vagy egyéb, személyi azonosításra alkalmas igazolás) bemutatásával ellenőrizhető, pl. 65 év felettiek vagy 26 éven aluliak kedvezménye (egy kivételt találtam: EU parlamenti képviselő). Vsz. egyáltalán nem egységes az EU-ban a rokkantsági igazolvány, és az arra való jogosultság kezelése, ezért hiába adna oda a magyar ellenőrnek egy román állampolgár a rokkantságáról szóló papírt, sokat nemigen tudna vele kezdeni. Ahogy a diákigazolványukkal sem mennek semmire MO-n az EU-s állampolgárok az említett vállalatoknál. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy nem csak EU létezik. Jó sok kínai állampolgár él MO-n, akik papíron erre nem jogosultak.
    DE: legkevésbé ez volt a lényeg a mondandómban, ha úgy tűnt, hogy elfogadhatónak tartom az eljárást, akkor csúnyán félreértettél, noha valószínűleg jogosan és a saját szabályzatuknak megfelelően jártak el.

#33321 fokukac: hiszed vagy nem, pontosan az jutott eszembe! Akartam is írni, de valahogy kimaradt. :)

Új hozzászólás Aktív témák