Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
delta9
senior tag
Igen, nekem is volt 17-70-es Sigmám, én a boltban leteszteltem, az első nekem is backfocus-os volt, de polcról adtak egy másikat rögtön. Csak most mindent kezdek elölről mert ellopták az egész cuccomat, csak az üres táska maradt, meg két polár, és most rendszert váltok Nikonra.
-
delta9
senior tag
Üdv!
3 objektívet nézegetek mostanában Nikonhoz:
1. Sigma Nikon 24-70/2.8 EX DG Macro
2. Nikon AF 24-85mm f/2.8-4 D IF
3. Sigma Nikon 24-70/2.8 IF EX DG HSMA kérdéseim pedgi azok lennének, hogy ár/teljesítmény viszonyban melyik éri meg leginkább? A második kettő (kép)minőségre annyival jobb, mint amennyivel drágább is? A két Sigma között csak a HSM a különbség és az ad ekkora árkülönbséget vagy az olcsóbbnak forog a frontlencséje is élességállításkor? Ha igen, és nekem fontos lenne a belső élességállítás, akkor a második kettő közül melyik volna jobb választás? (Azt figyelmen kívül hagyva, hogy a Nikon nem fix fényerejű)
Köszi,
delta -
delta9
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok abban tanácsot adni, hogy aps-c canonra sigma 17-70 helyett van-e valami 'előrelépési' alternatíva? Van egy 10-22 canon mellette, így zoomban igazából 24-28-tól indulhatna, úgy 70-90-ig bezárólag elég. A 24-105 L az kicsit drága nekem. Kb. úgy max. netto 140-150ezerig mennék el. Inkább számítana a felbontása, mint a fényereje. Szeretnék még egy 100/2.8-as Canon macrot venni. Igazából a 100-as és a 10-22 közé kellene valami jó obi, ami jobb, mint a 17-70-es. Tanácstalan vagyok

-
delta9
senior tag
biztos, hogy igazad van, hogy komponálni is meg kellene tanulni. és azért szeretnék uw objektívet, mert az ilyen hatás nekem nagyon tetszik: [link] [link] tudod, én soha nem leszek profi fotós, mert nem is akarok az lenni, de ehhez kapcsolódó szakmában dolgozom és sokszor szükségem van egy jó minőségű fotóra, azt megcsinálom saját magam a többi anyaghoz, amiből aztán készítek valamilyen kiadványt. amit ezen kívül fotózom, azt leginkább a saját szórakoztatásomra, ezért számomra nem is igazán fontos, hogy fotós szempontból megalkossam a tökéletes kompozíciót.
a tesztképért pedig igazán hálás lennék. thx.
-
delta9
senior tag
valójában annyit használok 28mm alatt, amennyi csak van, de az is kevés. szóval igen, ez bizonytalanít el, hogy azt tapasztalom magamon, hogy inkább az alsóbb tartományba forgatnám tovább a zoomgyűrűt a kitobin, így azt hiszem, hogy később vennem kell egy 10-20,22mm körüli objektívet, de most a kit-et szeretném valami komolyabbra cserélni, majd utána valamikor valami ultra wide. a sigmát mindenhol dícsérik, ezért húzok erősen afelé. miért nem használható 2.8-on 17mm-en?
és a fókuszproblémák kiküszöbölésére hogy a legcélszerűbb tesztelni? nyitott blendével és lerekeszelve csinálok vele a teljes zoom tartományban kb. 4-4 fotót az szerinted elégséges?
-
delta9
senior tag
igazából ez a 90ezer környéke, amiért szeretnék egy jobbfajta lencsét. erősen a sigma 17-70 felé húzok, főleg, hogy nagyobb a zommátfogása, jobb a fényerőssége mint a kit-nek és több helyen többen is elég pozitívan nyilatkoztak róla. 50k-ért egy 18-55 is-t én nem érzek alternatívának ez esetben
a Tamron 28-75 még jól hangzik, csak nem tudom, hogy az a 28mm elég-e nekem. a későbbiekben majd szeretnék másikat is venni, de inkább lentebbi zoomtartományban szerintem. bár ez változhat, de jelenleg ritkábban érzem, hogy a felső zoom határt szeretném átlépni, inkább az alsót. -
delta9
senior tag
sziasztok. canon 18-55 kito. helyett gondolkodom valami objektívben, de nem igazán tudom, hogy melyik éri meg jobban. néztem egy sigma 17-70/2.8-4.5 DC-t kb. 85-90ezer értékben boltban garival, illetve egy canon EF 17-85/4-5.6 IS USM, nem boltból de lehet, h van rá gari, még nem kérdeztem, ez 95ezer.
a sigma mellett szól a fényerősség, a canon mellett szól, hogy az új árához képest viszonylag jó árban van, 0 expós és a nagyobb zoom átfogás, cserébe f4-től indul. meg azzal is bajban vagyok, hogy oké, értem a száraz technikai adataikat, de képminőség terén nem tudom melyik felé dől a mérleg nyelve (optikai hibák), mert a gyakorlati használat mégiscsak más, mint a technikai adatok.
ebben tudnátok valami tanácsot adni? esetleg ezekhez hasonló tulajdonság- és árkategóriában van még objektív, amit érdemes megfontolni? thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen házat vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hardcore café
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Legalábbis az logikus volna.