- Telekom mobilszolgáltatások
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
gardener #4421 üzenetére
Ha a busz mozog, akkor szép csikos képeket kapsz szerintem, ha csak Te mozogsz, akkor ne mozogj!
A buszból fényképezés még nappal is elég nehézkes, a turistabuszok ablakai általában már fóliázottak, azokon keresztül igazán használható képet csak esetlegesen lehet csinálni. Nekem ragyogó napsütésben Krétán talán harmincból egy-kettő nevezhető használhatónak. -
Stitch
őstag
válasz
gardener #4421 üzenetére
Tényleg elég hülye kérdés.
A lehetőségekhez mérted old meg majd a feladatot, így előre nehéz bármit is mondani, ezt azért olvasd át. A bemozdulást a záridő megfelelő megválasztásával kerülheted el (ISO egekbe szökik), ha a kék órát fogod ki, akkor nagyobb esélyed van használható képeket lőni. Most így hirtelen egy olyan kép fogalmazódott meg bennem, hogy kihajolsz a busz ablakán (már ha lehet) nagylátószöggel, beleveszed az ablakban visszatükröződö eget, ez lesz a fix pont, a kép másik oldalán pedig hagyod bemozdulni a dolgokat, ehhez persze sokmindennek össze kell jönnie.
-
clayman
aktív tag
válasz
gardener #4364 üzenetére
Sajnos a 55-250-ről nem sok megbízható teszt van, a 70-300-zal itt hasonlítják össze (valamennyire), talán első körben ezt nézd meg.
Egyébként úgy hírlik, hogy 70-300 egész jó kis obi, van benne néhány ultraalacsony diszperziójú lencse, ez eredetileg az L-kategóriás Canon obik kiváltsága volt, ennek következtében képminősége megközelíti az L-es lencsékét, ezt az összehasonlításban jól láthatod. Építési minőségi olyan/kicsit rosszabb, mint a 55-250-é, súlyban, méretben a 70-300 több, árban meg ugyebár sajnos 2x-ese.
A 70-300-as áráért már van L-es 70-200, de sajnos IS nélkül. Én biztos nem vennék IS nélkülit, annyira hasznosnak és jól működőnek találom, de ezt neked kell eldönteni, meg itt is lesz biztos pár kolléga, aki másként látja, gondolom ez felhasználási területtől függ.
Gondolom egy 18-55mm-es kitobi mellé tervezed, amiatt nem kell aggódni, hogy a 55-70 tartomány kiesik, tehát mindketten nagyon jó barátai lesznek.
Egyébként másnak is volt hasonló kérdése a közelmúltban, egy kicsit ha visszaolvasol, talán találsz választ is, de majd jönnek a tapasztalt kollégák és megmondják a tutit. (Szerk: már meg is mondták
)
Én is e kettő, illetve egy 70-200 F4L IS USM között örlődtem egy darabig, de sajnos pixelvadász beállítottságú vagyok, így a fent linkelt tesztet megnézve nem tudtam volna boldogan használni az előbbi kettőt. Visszatekintve lehet, hogy a 70-300-at vettem volna, ha tudom, hogy az EOS 450d AF-ja ilyen pocsék, és a rossz fókusz miatt úgysem jön ki a 70-300 és a 70-200 közti képminőségbeli különbség. Persze az AF-t mégegy körben le kell tesztelnem, mielőtt végleges véleményt mondok, de erre még nem volt időm.
Továbbá a 70-300 melett szól, hogy persze az EF obikat tudod fullframe vázon is használni, illetve 300 vs 250 mm.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
gardener #2777 üzenetére
Ez jó lenne, ha valóban a 70-300-as Canon lenne, de a kép szerint ez bezony a 75-300-as modell lesz, régebbi, kevésbé jó, és bár nem vagyok profi Canon objektívszakértő, az innen-onnan olvasott infók alapján én nem venném meg az objektívet. Egy EOS 40D-re amúgy is illik komolyabbat tenni. Másrészt viszont 20 ezer forintot minden bizonnyal megér, ha nem megy feljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest