Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kiszivárgott, mikor érkezik a Galaxy S26
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Gear S3 - második kör
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
kiskornel
üzenetére
Mondat értelmezési probléma lehet, valamit félreérthettél. Általában a manuális objektívekről beszéltem, ott van, hogy "kivéve M42" - próbáltál már régi Canon manuális objektívet a vázadon? Szerintem meg se próbáld. Semmi nem fog menni vele, beleértve a fénymérést.
Ha csak az M42-ről beszélünk, akkor a peremes Canon adapter valóban beugrasztva tartja a blendéd, chippel ellátott típussal még fényt is tudsz mérni, sőt a végtelen fókuszod is meg lesz, ellentétben a Nikonnal, ugyanis a szenzor távolsága Canonnál kisebb az M42 szabványénál, így még egy vastagabb adaptergyűrűvel sincs gond.
Ha fényt tud mérni a váz, miért ne működne a TTL (through the lens)? Természetesen az auto E-TTL, i-TTL és P-TTL csak autófókuszos, kompatibilis lencsékkel működik csak.Feltöltöttem egy összehasonlító táblát M42 kompatibilitáshoz (nem teljes):

Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 90D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM + Canon EF 50mm f/1.8 STM + 2 akksi
- Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV digitális prémium kompakt fényképezőgép
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objektív + táska - Újszerű -
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Kamera objektív szűrők - UV, Polár, ND - 49, 55, 67, 72, 77, 82 mm
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Dell Precision 7760 64GB/ 1TB/ 27% Áfás!
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest