- iPhone topik
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- A Counterpoint szerint a belépőszint szívja meg leginkább a memóriák drágulását
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
No, végül megvettem az objektívet, hajtott a kíváncsiság és a tény, hogy szükségem van valami alapzoom-ra. Nincs semmi baja, azt leszámítva, amiket említettetek is, működésben nem befolyásolják. Kellemesen csalódtam, mert az AF egyáltalán nem hangos, ahogy sok helyen olvastam, ellenben olyan szinten pontatlan, hogy az már fáj. Nem fókuszhibás, de nyitva 50mm-en nagyon lágy a képe, rekeszelve OK. A bokeh csúnya, a színek ellenben kontrasztosak végig, ellenben a Sigmával, ahol 17-20mm-ig használható volt, de 70mm-nél már egy nagy deszaturált folt volt az egész kép.
Lehet, hogy én vagyok madár, de mintha a perspektivikus torzítása 17mm-en kisebb lenne, mint a Sigmának. Lehetséges ez?
Egyébként nem rossz objektív, de az összbenyomásom valahogy az, hogy nem igazán tetszik, de nagyon okot nem tudnék rá mondani, mert a képminősége jó. Kicsit nehezebben tekergethető, műanyagosabb hatású a zoom-gyűrű. Remélem változik majd a véleményem.
Ja és a külseje se tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Idő előtt felbukkant a Galaxy A57 egy európai webshopban
- Mini PC
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest