Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
deriandras59
üzenetére
ja, arra nem válaszoltam, hogy "mennyire vagyok elégedett":
Eddig egy sigma 2.8/24-70-et használtam alapzoomként, hálistennek végre sikerült megszabadulnom tőle.
Összehasonlítva a 2 lencsét:
Sigma24-70: nehéz dög, lassú+hangos fókusz, használható élesség, színihiba nincs, vignettálás nincs, kicsi az átfogás.
Nikkor 18-105: könnyű, gyors+halk fókusz, használható élesség, látható színihiba, vignettál. +olcsó, nagy átfogású.
Megoldás: egyelőre nem látok tökéletes alapzoomot. a nikkor 17-55 veszettül nehéz, a sigma és tamron megfelelők sem "abszolút tökéletes" darabok, minimum durva vignettálást produkálnak és lágy a képük f/2.8-on. Inkább beszerzek 1-2 fixet (samyang 14 és 85mm) a zoom mellé, ha kell a fényerő.
Ahogy elnézem a teszteket, a hypeolt+drága 16-85-ös nikkor élességben, vignettálásban, színihibában kb semmivel sem jobb a 18-105-nél...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung NX5 MILC váz objektívvel szettben vagy külön eladó
- GoPro 10 Hero Black
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Canon EOS R7 fényképezőgép - 1000 expó - Újszerű -
- Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest