Hirdetés
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
access_denied
senior tag
Köszi a linkeket, én más oldalakat találtam, de ezek informatívabbak.
Nekem is az jött le a tesztekből, hogy nagyon eltalált darab. A Canon 70-200/F4 IS közel kétszer annyi lenne, mint ez és úgy érzem nincs nagy minőségbeli különbség a tesztfotók, írások alapján. A 200-300 annyira nem érdekes, mert a 200-on készült 18MP-ből vágással könnyen elérhető a 300 és még mindig lesz kb. 10MP-es képem, ami nekem elég. Tehát ez nem szempont.
Ahogy olvastam, a Tamron új USD motorja ugyan nem éri el a Canon USM szintet, de nem is marad el tőle sokkal. Vibration Compensation van benne, ez telénél mindenképp előny. Extra Low Dispersion lencsék, full time manual focus. Hossza konstans (belső fókuszálás), frontlencse nem forog, igazából nem tudom, milyen hibája lehet az obinak, a tesztképek is meggyőzőek.
A Canon 70-200/F4-et meg régóta ismerjük, nem kell bemutatni. Kicsit drágább lenne, és nem tudom, hogy az IS miatt nem lenne-e fényigényesebb. 1.4-es extenderrel 280mm-nél lennék és 5.6-os blendénél, de IS nélkül eléggé állványra ítélt lenne az obi.
Ezért is kérdeztem, pro-kontra. Én sem holnap veszem, de a hozzáértő vélemények mindenképp érdekelnek vásárlás előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest