Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkness1
aktív tag
válasz
rinpocse
üzenetére
Üdv,
Nekem 105mm-es Sigmám van. Némi rábeszélés után lett ez, eredetileg 70-est akartam venni. Előnye, hogy az 1:1-es nagyítást nagyobb tárgytávolságból tudja (30 cm), mint a másik kettő. A háttérmosás is szebb lesz. Az én vázamon (Pentax K200D) AF is van, és én használom is, bár kicsit lassú, de ez nagy mértékben függ a váztól is. Azt nem tudom, hogy a Nikon verzióból van-e beépített motoros. Amúgy precíz kézi fókusza van és fel lehet tenni régi filmes vázra vagy FF digit gépre is. Az f/11-f/16 tartomány kell rovarokhoz, f/5,6-f/8 virágokhoz, ezeket nézegesd tesztképeken. Én ennél tágabban nem nagyon használom. A másik irányban előfordult már f/27 is.
Általában rovarokat és virágokat fotózom vele, de általános célra is jó. Csináltam már vele panorámát is, meg persze portéra is megfelel. Ha érdekel, tudok pár képet mutatni.
Szerk.: Említették a 150-est. Az - szerintem - már egy kifejezetten nagy és nehéz objektív. A 105-ös még kezelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Google Pixel 10 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H110M i5 6600K 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 400W
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs