Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
Na akkor lássuk...
A 400D és a 30D AF rendszere AZONOS. Nem szerintem. A Canon szerint. És persze, nem olyan gyors, mint egy 1Ds3-nak.
De azért nem szar. 2 emberrel leveleztem, akik APS-C vázon használnak ilyet (10D illetve 400D), és mindegyikük "azonnalinak" jellemzte az élességállítást.A szűrőmenetet nem értem. Mi köze a képminőséghez?
70-200/2.8 tényleg nem az a TC barát optika, már az 1.4X is meglátszik rajta. De ez nálam sosem volt alternatíva. Túl rövid. Kétszerezővel pedig sz@r. Rosszabb mint a 100-400L. Lásd Michael reichman tesztje a Luminous Landscape-en.
300/4IS alapból sem olyan éles, mint a 400/5.6, TC-vel főleg nem. IS hasznos, de nekem nem éri meg a (TC-vel együtt számolva) +100e Ft-ot, rosszabb képminőséget, lasabb fókuszt. (Ami miatt kicsit mégis elgondolkodtam rajta, az a sokkal rövidebb közelpontja. Jó lett volna pillangózni. De arra jó a Sigma 150+2X-em is, és arra felmegy a makróvakum.)
100-400-at miért ne hasonlíthanám hozzá? Hasonlóan hosszú, hasonló az ára, hasonló a felépítési minősége...
A rugalmasságáért és az IS-ért minőséggel és magasabb árral kell fizetni. Nekem ez sem tűnt jó kombinációnak, bár ez lett a második helyezett. Neten böngészve a többség ezt választja első hosszúnak. 
A két Sigma zoom is a hasonló (kicsit alacsonyabb) árfekvés és a hasonló hossz miatt került képbe, de ezek hamar kiestek. Főleg képminőség okán, bár állítólag a 80-400OS még csiga lassú is hozzá. Lerekeszelve nem rosszak (sőt), de nem igazán fogok rekeszelni.

Az optikai minőség dolgában a következő a sorrend: 400/5.6, 100-400L, 300/4IS+1.4x, 80-400, 50-500. Ezt kb. 1 hónap netes bányászat után raktam össze. Bár igaz, hogy a különbségek nem drámaiak.
Szóba került még a Canon 300/2.8IS + 2x és a Sigma 120-300/2.8+2x, de ezek túl nagyok, így majd talán később, ha rákapok az ízére.

Volt ismerősöm aki 400 5,6L-t használ de a haverjának azt mondta vegyen inkább bigmát.
Szíve joga. És sok esetben igaza is lehet. Nekem viszont van 50mm-em, van 70mm-em, van 150mm-em, van 300mm-em. Nem akarok még egy zoom-ot is ide, ami még gyengébb is, sötétebb is, mint a jelenlegi kínálat. Tehát számomra ez tűnt a legjobb megoldásnak.Ha megjött, összehasonlíthatjuk a Bigma-val, ha van rá időd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De azért nem szar. 2 emberrel leveleztem, akik APS-C vázon használnak ilyet (10D illetve 400D), és mindegyikük "azonnalinak" jellemzte az élességállítást.
A rugalmasságáért és az IS-ért minőséggel és magasabb árral kell fizetni. Nekem ez sem tűnt jó kombinációnak, bár ez lett a második helyezett. Neten böngészve a többség ezt választja első hosszúnak.