- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Elődje legnagyobb hibáját javítja az iPhone 17e
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- A Huawei február 26-án globálisan is bemutatja a Mate 80 Prót
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
OK, de ha az lenne az alapobi, akkor mindegyik olcsóbb lenne, az eladható mennyiség is befolyásolja az árat. Így is van jópár példa rá és még ami drágább, az se sokkal. Most nem az 1.4 és 1.2-esekről beszélek, az alapobik sosem voltak akkora fényerejűek.
Végülis csak arra akartam kilyukadni, hogy a technika nem fejlődött vissza fényerő terén az obiknál, sőt, inkább egyre nagyobb fényerők jönnek, zoom obikban is, egyre szebb rajzolattal, nagyobb felbontással. Az 50-esek terén van talán a legkisebb fejlődés mert azok régen is jók voltak.orbano: dehogy baj a zoom, szerintem is hasznos, csak mondtam, hogy mások az igények mint régen. Ennek megfelelően a végeredményben is. Ami régen jó fotó volt az ma már nem biztos, hogy annak számítana ha ma készülne.
Én is úgy érzem, hogy valami fizikai akadálya van, hogy az 50mm-esekhez hasonló minőségű és fényerejű 30mm-est gyártsanak hasonló költséggel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- Érdemes elővenni a Diablo II-t: érdekes újdonságot kap a játék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs