Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Azért nyílt ez a topik, hogy itt megosszuk közösen, hogy éppen melyik boltban mennyiért van lehetőség hozzájutni a körülmények között jó áron kártyákhoz (hisz jelenleg ritkák mint a gyűjtői darabok). A téma összefoglaló a ti segítségetekkel folyamatosan változni fog, bármilyen ötlet, észrevétel esetén írjatok egy kommentet, vagy egy privátot a topikgazdának! Off topik: [link] Szakmai topik: 3060ti/3070/3070 ti és 3080/3080 ti/3090/3090 ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexwo
Topikgazda
EVGA shop változás:
**PLEASE NOTE**
As of October 11th, 2021. EVGA allows only two active 30 Series product notifications. If more than two 30 Series product notifications existed prior to 10/11/2021, the notification system will only recognize the two oldest product notifications based on the date/time requested, as indicated with an Active status. It is no longer possible to change or delete notifies. EVGA Staff does not have the ability to change notify products.
Ha még nem néztétek volna. -
warcat
veterán
válasz
TheStigKrisz
üzenetére
Én nem is próbálkoztam sosem, elkönyveltem anno 'kell hozzá német ismerős'-nek

Ha nem olyan a számlázási gyakorlatuk mint az amazoné (kézbesítési cím a döntő) akkor nem csoda, hogy szűrik egyébként, áfafizetési szempontból problémás lehet nekik.Más:
GPU Prices: Getting Worse or Getting Better? - October 2021 Update
(Hardware Unboxed)Pozitív a hangvétele, de szerintem még nem jelent meg az adatokban az eth bánya kitolása május/júniusig
-
nexwo
Topikgazda
MSI GeForce RTX™ 3080 Suprim X LHR 10GB (V389-215R) (NVIDIA, Grafikkarte)
[link] 1360 € - saturn.de
Mostanában néztétek már? -
warcat
veterán
válasz
üzenetére
Megy egyből a bányába
Ha gyártanak TUF-ot még, az biztos mert nem látni.
Strixből volt "sok" amazonon (sold my amazon) 2300-2400 euróért szóval oda ment egy nagyobb adag az utóbbi bő hónap során, de ez most felment ~2790-re(pár euróval eltér a különböző aloldalakon) és már pár napja nem volt listázva. Elviszik annyiért is. -
törölt tag
Arról van infó, hogy az asus webshopban miért nincs 3090-es soha?
-
warcat
veterán
Amúgy nagyon kíváncsi leszek mennyi idő alatt lesz lerabolva a bolt így 66k $ btc és 4k$+ eth ár mellett.
-
warcat
veterán
Mindfactory fel lett töltve.
-
törölt tag
-
Geresics
addikt
Ha véletlenül sikerül vennem egy 3060 Ti-t (undorítóan drágán persze
), és arra adnám a fejem, hogy esténként bányásszon, mondjuk 10 órát, akkor
- ezt hogy kell elképzelnem?
- hogy működik ez egyáltalán?
- feltelepítek egy progit Win10 alá, és az csinál mindent? (Nyilván kell ide-oda regisztrálni is.)
- A tudomány jelen állása szerint egy 3060Ti 10 óra alatt mennyit hoz? Tudom, hogy ingadoznak az árfolyamok, de pl. ETH 4000-nél (vagy bármi mostani árfolyamál)?Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy megéri-e ezzel próbálkozni? Pl. ha 10 óra alatt termel 1€-t, akkor egy év alatt már egy jelentős részét visszatermeli az árának, még akkor is, ha hozzászámolom a villanyszámlát. Nyilván napi 10 órával nem fogja visszatermelni az árát egészében, meg az árfolyam is változni fog, de úgy általában az alapjai érdekelnének ennek...

-
Chaser
legenda
válasz
Geresics
üzenetére
nem drága, csak az időont rossz mellé...
1 hónap múlva már lehet kifejezetten olcsó lesz ( :
egyébént nemrég még 380e-ért lehetett venni edigitől gaming z-t, elég sokáig fenn volt - nekem adtak vmiért 20e ft grátiszt is :d de még úgy sem kellett, feldobtam tegnap apróra pár naposan, úgy elvitték mint a huzat - -
törölt tag
Egy kis hint. Én szeptember 1.-jei kártyákat kaptam. Szóval gyártástól(ha ez az a dátum) kb. 1.5 hónap míg a boltokhoz kerül a kártya. És akkor ugye nem csak mi szeretnénk. Hiába hisszük azt, hogy madzsarország a világ közepe.
-
6800 XT volt pár eddig, de sima 6800 alig alig.
A kisebb kártyák szoktak lenni néha napján (6600(XT) / 6700XT) meg ahogy te is mondod 6900XT.
Utóbbiak azért vannak mert szintén drágák, meg sokan nem is mernek AMD karit venni mert berögződés hogy az AMD = szar, pedig most ez a széria tényleg végre valahára okés.
Másrészt azért van csak 6900XT mert ezen többet tud nyerni mint a kisebb karikon.
Lásd nVidia is csinálta ezt, eleinte a kicsi kártyák alig vagy nem is nagyon voltak csak 3070/3080/3090.Plusz most hogy megint ATH környékén mozog a BTC meg az ETH is, megint kb 0 kártya van.
Ha van is horror áron. De amúgy így se értem a dolgokat, mert elég hektikus a vásárlóérő is.
Múlt héten és előtte 4db 6600XT, 2db 6600 sima, 6db 3070 ment el pedig ugyan annyi volt akkor is már a 3070 (456K) mint most, és nem is volt akkor elegendő készlet. Most van kártya most meg nulla megkeresés van. Szóval ezt se tudom hova tenni
-
omfgk
veterán
Ha a Bitcoin most tényleg kilő (és húzza a piacot) + ez a jelenlegi készlethiány már nem a szeptemberi, előre beharangozott megingás hanem már a Super-ek miatt történik (mert az Nvidia most kezd el chipeket félretenni), akkor lesznek itt gondok év végén.
Az AMD amúgy mi a szart csinál? 6800-6800XT mintha sose lett volna. Bezzeg a 6900-asok egymás hegyén-hátán állnak mindenhol.
-
Leszámítva azt, hogy itthon mindent drágábban adnak a nagykerek (és az utána következő láncolatok is) mindenki emelt. EVGA is, és a többiek is.
Annyi van, hogy EVGA és Asus az akinek még akad is pár darab portékája, a többi márka alig alig.
Itthon meg Asus, MSI, és Zotac sem szolgál már ki csak kiemelt partnereket, a kicsik nem kaphatnak kártyát. -
warcat
veterán
Van 4 új Asus bundle. Említeni is majdnem kár, de ha valakinek nagyon kellene.
Tobzódjatok a mindfactory hatalmas kínálatában a 2-3000-es szériából
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@nyul105 : én brexit előtt vásárolgattam még onnan, főként ram volt olcsó, de azóta szerintem nagyon távoli piac lett nekünk. a Scan áruháznál lehetett kapni FE kártyákat időnként MSRP áron nvidiától, amúgy meg ott is szar a helyzet és kb ennyi.
-
nyul105
senior tag
Sziasztok,
uk- ban tudtok ajánlani shopot ahol szokott beesni vdeiokartya? RTx 3070 kene, amazoncouk semmi nincs…rendeles is Uk- ba lenne
-
nexwo
Topikgazda
Minden korlátozott lesz, szóval most vegyetek rammot is a nV kártyához
A chia-hoz csak azért nem használnak ramdisk-et mert drága lenne egyébként az is elfogyott volna.Ezt csak a chip hiány miatt mondom az RPI4-et is érinti meg a réz hiány stb.
-
intuicio
aktív tag
Egyik legjobb 3070-es kártya az biztos! Viszont az ára nagyon max 300k. Én még sikeresen meg tudtam venni februárban non LHR-es 200+k-ért németből. De ennyiért nem éri meg.
-
mozso
senior tag
-
warcat
veterán
Jól jellemzi a helyzetet, hogy amazon.de bestseller a videokártyák kategóriában :
AMD Ryzen 5 5600G

-
warcat
veterán
Ha valaki sokat szeretne költeni, mindfactoryn van 2499€-ért Suprim X 3090.
-
omfgk
veterán
válasz
Vektast
üzenetére
Igen, mintha direkt akarná félremagyarázni a dolgokat.
Felül írja is ,hogy valahogy az árakat fent kell tartani azért ,hogy a Super kártyákat is méregdrágán lehessen eladni.
De ez a kettő pont ,hogy összefügg.
Hiszen a Super kártyákhoz is kell valahonnan a chip...Tehát nem kell mesterségesen chip hiányt generálniuk ha ez szimplán a Super kártyák érkezése miatt önmagától is bekövetkezik... Totál katyvasz amit mond.
Ugyanúgy GA102 és GA104 lesz.
-
omfgk
veterán
válasz
Vektast
üzenetére
With no explanation offered, Nvidia said it will be providing us less cards in Q4 compared to Q3
I can confirm shipments will be lower for Q4 from Nvidia, and i am also told this was an intentional decision
Pedig ez a kettő nagyon úgy hangzik ,hogy a Super-ek miatt lesz kevesebb stock év végén.
Minek kéne megmagyarázni? Ha nem magyarázzák meg akkor tuti ,hogy direkt kevesebbet rendeltek eleve? Nem hinném. Annyit rendelnek amennyit csak tudnak.Ez a YT csávó viszont megpróbálja eladni a sztorit kicsit máshogy. Mert arra több lesz a click.
Nem az Nvidiát védem ezzel, mert eleve a Super verziók is azért jönnek ,hogy még többen tudjanak kaszálni.Super 3080 és a sima 3080 onnantól EOL. Ugyanazt a chip-et (+200 core talán) +2GB Vram-al eladják majd 700 dollár helyett 1000 dollárért. És erre persze jön mindenkinek még a százaléka.
-
Vektast
aktív tag
Plusz azt pletykálják hogy az Nvidia direkt kevesebb chipet rendelt a Samsungtól Q4-re hogy mégtovább lökjék az árakat. Álítólag le is állították a 3000-s rtxek gyártását és Ampere 2060-asokat kértek inkább a Samsungtól. Csúnya világ jön!
Hálistennek múlthéten még pont elcsíptem egy 3060ti-t 640€-ért.
-
warcat
veterán
Nem akarok nekikeseríteni senkit, de könnyen megint csúnya világ jöhet mint áprilisban.Gondolok itt arra, hogy június vége-szeptember végéig nagyjából, ha nekiültél azért találhattál megint relatíve jó árú kártyát magadnak.
Szeptember közepi drágulás után ismét volt egy németeknél, főleg a 3070 és felette kategóriában.
(3060Ti lhr 730-800€ között nagy választékban kapható perpill)pl a 3090-ek ára két lépcsőben ugrott kb 6-800€-t (a vállalható hűtéssel rendelkezőké)
Közben btc 61k USD felett (a 60e a lényeg) Eth meg a 3900-at nyaldossa.A difficulty bomb el lett a pletykák szerint halasztva májusig...Remélem mostanra bevásárolt mindenki amit akart, a karácsonyi "meglepem magam" nem tűnik jó tervnek.
Év elején érkeznek elvileg a Superek az kavarhat majd valamit. -
dobolan
senior tag
Jelenleg nem, de nagyságrendekkel jobb "fogásokat" lehet kiszúrni onnan, mint pl. itthonról.
Az outleteket is érdemes nézni, mert pl alternate.de outletből is küldenek Magyarországra, és volt már jó árban kártya, amit megvettem. msi 3060 gaming x 585 euroert szálítással
Csak ez kb. 2 hete volt. Azóta szinte semmit nem találok normális áron, a tegnapi kivételével. -
envagyok
veterán
Ki az a spanyolból rendelős ha árus?
@dobolan 700€-ért én is vennék 3060ti-t -
envagyok
veterán
800-850€-ért lehet Magyarországra szállítással venni RTX3070Ti-t?
-
warcat
veterán
Kár idekeverni a FE msrp-t, kikerestem neked, 2020.október 28-án EVGA GeForce RTX 3090 XC3 Black Gaming -et €1,609.99 -ért lehetett berendelni amazon.de-n (ebből persze nem kapott senki)
1699€-ért volt az XC3 Ultra Gaming (ebből talán kaptak is páran végül).
FTW3 Ultra meg egyből 2000(olaszok) -2100(.de) környékén nyitott ami jelentősen rosszabb ár volt akkor még a 3090 Strix-nél
-
warcat
veterán
válasz
üzenetére
Evga nettók ; már annyi, dobd rá a 27% áfát, és igazából szállítás is van még ami ekkora értéknél simán lehet vagy 40-50 eur (DHL worldwide express Tajvanról ugye)
-
warcat
veterán
EVGA RTX 3090 FTW3 Ultra Gaming 2449€ ;csak német címre
csomagtovábbítós címet elfogadja az amazon aztán ki tudja lehet visszamondja a computeruniverse
De! ők hivatalos Evga forgalmazók [link] tudod evgánál gariztatni nem kell velük foglalkozni később
kb 400 euró felárat fizetsz mintha Evga felajánlaná neked a vásárlást ide Mo.-ra, ezt bő 2 hónap alatt megtermeli a kártya.
Karácsonyra a fa alatt lehet az msrp Evga 3090. -
Chaser
legenda
válasz
dobolan
üzenetére
emag/edigit is figyeljétek néha, napon belül is mókáznak árakkal
3070 gaming z 380e ft volt edigin - lazán jobb mint az xc3, legalább ftw3 szint de halkabb -
3060ti gaming z 345e emagon
gb gaming oc pro 3060ti 300e szintén emagon
vmelyik shopban van kfa2 3060ti 300e-ért még, talán firstshopból linkelte valaki -
warcat
veterán
Közben úgy tűnik, megérkezett a heti szállítmány a kártyákból legalábbis mindfactoryhoz, az árak meg olyanok amilyenek
(Gagyibájt menti meg a mundér becsületét)
Még a másik jelölt a Battlefield/Call of Duty páros érkezése amire gondoltam, de az nem tűnik akkora nagy hatásúnak. -
warcat
veterán
Lehet, hogy így van de valamiért elvittek minden kártyát, amazonon nincs, mindfactoryn meg van jelenleg 5 féle 3080 Ti és 1 kfa 3070 (950€) amiből válogathatsz a 3000-es szériából
-
warcat
veterán
Asus gyakorlatilag ismét árakat emelt, az új bundlikon látható. [link]
-
warcat
veterán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Viszont hivatalos viszonteladó, ezért beállhat vele a Step-Up sorba és a nettó árát a kártyának beszámolják az újba (hiába feláras), ami úgy elég jóra jön ki.Bár tény, hogy a 3080 esélytelen de egy 3070 Ti, 3080 Ti, 3090-el bepróbálkozhat.
Még én is elkezdtem filózni rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro 12.9" M1 256GB 2021 - touchpad keyboard, pencil 2 - full, garancia (116)
- Macbook Pro 14" M1 Pro - 2022 gyártás, 10 GPU, 14 CPU, 32 GB / 1 TERA - garancia (102)
- PS5 Slim 1 TB - Garanciás 2027.04.15
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 - 14" - Ryzen 5 pro 7530U, 16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba Ár! Panasonic ToughBook FZ55-2 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I 4G WWAN I W11 I Garancia!
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha gyártanak TUF-ot még, az biztos mert nem látni.