Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Befutott az Android 16 fejlesztői előzetese
- Mobil flották
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz nkmedve #5357 üzenetére
Az eddigi infók szerint 26-án leplezik le a technikai paramétereket szóval addig tényleg nem hivatalosak a találgatások. A review-ekkel lehet, hogy probléma lesz. Állítólag gyorsan összedobtak egy új drivert, így két napot csúszik a dolog. Valszeg 29-én lesz a tesztek NDA-jának lejárta.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
fsb1000
nagyúr
válasz nkmedve #5949 üzenetére
Szerintem tök mindegy hogy valaki 1 játék vagy 12 játék miatt fejleszti a hardverét.
Ez is csak egy hobby....A GTX480-val egyáltalán nincs elkötelezettségem (honnan lenne?), csak magammal szemben. A cél, hogy a szabadidőmet olyan minőségben töltsem el, amit még meg tudok fizetni.
A GTX480 is lehetne lehetne egy eszköz a cél elérése érdékében, de úgy tünik nem az lesz. Kiváncsiságból már most kipróbálnám.MIvel 10 év alatt eljutottam a TOP VGA kártyákig nekem egy GTX480 beszerzése nem 140K azonnali beruházást jelent, csak a hobby pénzem átrendezését.
Pl lemondok az egy egyik SSD-ről vagy a HAF32-ről.
Persze az adás-vételek bukóval járnak, de ez éves szinten nem több mint havi 10-15K, ennyit meg a fiatalabb korosztály simán elbulizgat, de elég ha barátnővel beülnek egy moziba + kaja heti 1 alkalommal.
Nem?Szóval nem feltétlenül gazdag emberek mulatsága a TOP vas. Szerintem a PH-n hozzám hasonlóan sokan évekig gyűjtögették össze a cuccaikat.
Persze az sem mindegy hogy valaki tanul vagy XX éve dolgozik.
Mások a lehetőségek.. de ez van.szerk:
biggamer:
Csak feltételezem, hogy elnézték az árat.
Ha lenne 10K-val olcsóbb beszerzési forrás, akkor a többi bolt is lereagálta volna már. Erős a piac[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz nkmedve #6133 üzenetére
Néha egy pillanatra beakadt a játék, és sűrűbben alig észrevehető pillanatokra apró rángatást eredményezve. Iszonyat idegesítő volt, legalábbis az én szememnek. Havert nem zavarta annyira.
Eddig is voltak problémák, ha valami nem stimmelt a windows-zal, vagy a környezettel; pl. az ATT is szokott hibát okozni, pl. képhibát, szaggatást, stb. Ezen azért van mit csiszolni, mert főleg ezek miatt ítélik sokan rosszank az AMD drivereit, pedig ha minden stimmel a környezettel, akor sztem semmi baj nincs velük.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
válasz nkmedve #6158 üzenetére
Hja mondjuk lol, én még ott tartottam, hogy nvidia csak fontolgatja az opencl támogatását. De a lényeg számomra akkor is az egyelőre, hogy a témavezető mihez ért (ez még a jövő zenéje), illetve mennyire érdekli a működő cuda kóddal és nvidia (esetleg nem két filléres tesla) kártyákkal rendelkező kutatókat, hogy kijött az opencl. De végül is kibővíthetem a témát cpu vs cuda-ról cpu vs cuda vs openclre is, elvégre majd msc-n is kell diplomatéma Fu bazzeg de off ez itt
-
törölt tag
válasz nkmedve #6180 üzenetére
Sajnos a magyar felsőoktatásban és kutatásban nincs annyi pénz, hogy ha kijön egy jobb hardver, akkor lecseréljék. Sokkal inkább jellemzőek a 4-5 éves gépek, a tesla karikból is kihoznak minimum három évet. És abban sem bízok, hogy akár 20-30% teljesítménytöbbletért nekiállnának az amúgy is rengeteg szabadidővel rendelkező kutatók újraírni a cuda programokat, amikor sok helyen mai napig a fortran kódokat foltozgatják.
Amúgy meg úgy gondolom, a dolog lényege úgyis a rengeteg szálas programozási gyakorlat elsajátítása, kb mint mikor javan tanultam oop-t, akkor is elég hamar át lehetett szokni c++-ra. Vagy rosszul látom?
-
Oliverda
félisten
válasz nkmedve #6414 üzenetére
"Két kissebb chippel sokkal kissebb energiaigény mellett el lehet érni ugyan azt a teljesitményt és gyártani sem feltétlenül drágább."
Minél kisebb a lapka annál kisebb az esély arra hogy hibás lesz. Jobb a kihozatal az ilyen lapkáknál. Erre aktuális példa az RV870 - GF100 esete is. Tehát nem kizárt hogy még gazdaságosabb is két kisebb lapkával.
tome.jr:
Na ha valaki akkor az nV nem így gondolja erre mérget vehetsz.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Sárpac
nagyúr
válasz nkmedve #6399 üzenetére
Ati kiad egy 5890-et 10k-val olcsóbban mint a gtx480 1000es gpuval és csókolom.
Közben végigcsekkoltam a legutóbbi tesztoldalakat, hát farcry2 az egyedüli hol van talán 20-30% előnye, a többi helyen valahol az 5870is leveri pl. crysis és mindezt +120Watt ellenében.
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
fsb1000
nagyúr
válasz nkmedve #6538 üzenetére
Én nem a hozzénemértőkről beszéltem.
Ez a zaj dolog is kicsit túldimenziónálódik, mert játék alatt vagy fűles vagy olyan hangerő ami játékélményt ad. Mindkét esetben indiferens a gépzaj.
Ha valakinek a családi körülményei (anyuci szól) miatt a gép hangja elnyomja a lehalkitott játékhangot az tényleg ne foglalkozzon TOP VGA-val vagy tegyen rá vizet.600+ Wattot 2 tripla simán elvisz, perzse annak is van hangja, mert kell a légmozgás.
3 triplával már egész csendes lenne, de hogy lehet elhelyezni 3 triplát? csak házon kivül.
Tehát 480 sli-vel mindig lesz kompromisszum zaj ügyben, még vizzel is.Hidd el olyan ez mint a kábszer, csak a KRAFT számit.
Én már lejöttem a szerről, nem kell már sli, beletörödök az 1GPU korlátaiba és kompromisszumaiba.
(csak ne dadogjon, mert attól megfájdul a fejem) -
fsb1000
nagyúr
válasz nkmedve #6950 üzenetére
A 2-es ábrából az olvasható le, hogy neked FIX 30 FPS-ed van GTA4-ben. Kint is bent is.
Valami limitációd van, különben GTA4-ben nem lehet ennyire egyenletes az FPS.
A "szobában" azért nincs dadogás szerű izé (nincsnek csúcsok) mert sokkal kevesebbet dolgozik a GPU itt 30-40%-val magasabb fps-nek kéne lennie mint kint.
Ha játékban nem érzékeled az akadást, az épp az FPS szoftveres lefojtása miatt van.
Kapcsold ki a Vsync-et és nézd meg úgy is, de ne belső térben, mert ott nincs lagg.
Autokázz egy kicsit a belvásosban...
.
Az 1 ábra szerint meg 20fps furmarkban iszonyat nagy laggokkal.
Max terhelésnél akár negyed másodperc is!!!!////
Ismét bocs az OFF-ért a fermi topicban, de szerintem senki nem mer nyitni egy:
"MITŐL DADOG AZ ATI-m" topicot.Pedig a dolog nem olyan vészes, nekem már csak GTA4-ben csinálja, más játékokban (demókban) nem venni észre és méréssel is kb a GTX285 alacsony szintjén vannak az akadások.
(kicsivel több...)ja... Haven 1 akad és Haven 2 nem! persze ott nem tudom GTX-vel hasonlítani
Bárcsak egy GTX480-at lehetne már tesztelni..... -
fsb1000
nagyúr
válasz nkmedve #6959 üzenetére
Ez már ok. De kétlem hogy HDD lenne a csúcsok oka, mert akkor a nálam lévő GTX285-vel is csinálná ua. konfig. Ha SSD-re rakom a GTA4-et semmi sem változik csak pillanatok alatt betölt.
.... és erősödik egy meggyőződésem, amely szerint az emberek többségét nem zavarja az a 50-100msec-es dadogás a játékokban. Nem érzik vagy elfogadják.
Erre jó a példa a fiam, aki ugyan látja és érti miről van szó, de azt mondja mit izélek ezzel, az Ő gépén mindig ilyen.... (C2D+9800GT) neki nem fáj tőle a feje.
És a 25 fős osztályában rajta kivül csak 1 srácnak van még ilyen erős konfigja, azt mégis vidáman multizgatnak csapatostul. -
rup1u5
nagyúr
válasz nkmedve #7061 üzenetére
Engem is egy javított, csökkentett csíkszélességű változat érdekelne a 470-ből. Fasszányos tuningpotenciállal!. Várakozok még. Hosszú idő után a GTX 260-am volt az a kártyám ami március 12.-én megélte első születésnapját a gépemben. Ahogy a dolgok jelenleg állnak lehet, hogy megéli még a másodikat is.
Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- EVGA RTX 3060 Ti FTW3 Ultra 8Gb dobozos
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB TUF Gaming OC videokártya (TUF-RTX4070TIS-O16G-GAMING) - 3 év Aqua gari
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- ASUS AMD RADEON RX 6700 XT 12GB videókártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest