Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
Asus webshopból vihető 1469€ért a TUF [link]
még van 13 db. -
kevike576
senior tag
15:00-ás alza 4080 printscreen van valakinek ?
-
Az igen lol
[ The RTX 4080 Neptune - Unnecessarily Overbuilt ]
360as AIO 320W -hoz
-
Devid_81
félisten
Akinek van minimum £1300 penze az az OCUK-n vehet 4080-at egy vodorrel...

-
-
Ha a 4090 Strix lenne annyi, mint a 4080 tuti venném. Így azért más a helyzet..

-
gaben22
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Címezhetted volna direktben a scalpereknek is és akkor "szegényeknek" nem kellene kapkodniuk most
. -
Casekingen is megjelent
-
BearZak
csendes tag
"lesz aki megveszi" Már meg is vették
-
omfgk
veterán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
A 800 ezres Strix beszarás...
És lesz olyan aki megveszi.
Még a legolcsóbb Phantom is szar ár-érték arányú. -
ImpersonatoR
addikt
Alzán is élesedett.
-
gaben22
őstag
Amúgy nektek is az a benyomásotok, hogy elakadtak a 4090-es szállítmányok? Jóideje folyamatosan figyelek pár magyar és pár EU boltot (úgy, hogy hetek óta ki van fizetve Alzánál egy Asus Strix 4090-em...) és néha felugrik pár elérhető, aztán el is tűnik és ennyi. Alzánál pl. hetek óta szinte csak visszaküldött van meg előrendelés "majd valamikor novemberi" teljesítéssel. 1-2 hete egy ausztrál shop megszellőztette, hogy NV megállította a szálításokat (Gainward e-mail alapján állította a shop úgy emlékszem), utána meg mindenki cáfolta, csak közben meg mégis alig van eladó cucc, most meg kb. semmi. Értem, hogy Balkán, de germán shopokban is pangás van. Vagy lehet csak én vagyok túl válogatós
? -
laychi
veterán
4080 első fecskék [link]
xD -
Devid_81
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Ugyan azt csinaltam evekig lestem az FPS szamlalot a jatek helyett, mindennek mennie kellett akadasmentesen millio FPS-el.

Majd egyszer ugy dontottem, hogy nem tartok egy jobb hasznalt auto arat VGA-ban...
Mindenhol kilottem az FPS szamlalot es mar marad is igy.
Laposon FHD-ba jatszok, asztalin 1440p-ben, ha valami szemmel lassabban megy mint kellene, FPS szamlalo nelkul is megmondom, es elkezdem a beallitasokat piszkalni, foleg olyat ami marhara nem is latszik.
Ha meg van DLSS vagy FSR akkor azt is birizgalom picit.Oregszem nah, most mar ha van idom jatszani neha 1-2ora annak orrulok...regebben annak orultem ha volt +10% FPS-em 1 hetes szivasok fagyasok aran

-
Devid_81
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Akkor tessek elkezdeni a beallitasokkal 'jatszani' es nem mindent ultran hagyni.
Valamit valamiert.
Amit meg tudok javasolni, hogy az FPS szamlalot ki kell kapcsolni, a jatekra kell koncentralni nem az FPS-sre.

Ettol tobb jo tanacsot nem tudok adni...ingyen legalabbis

-
Nagynozi
aktív tag
Már vagy 2003. óta olvasom a PH! fórumot és magát a PH!-s cikkeket. Régen volt egy csomó videókártya teszt Ati, nVidia stb, most meg hol vannak az új nVidia kártya tesztek? Hála az égnek megtanultam angolul az elmúlt majdnem 20 évben és már tudom hol helyezkedik el az RTX 4080 (nagyszerű, de túlárazott), viszont nagyon csalódott vagyok, hogy a kedvenc magyar hardveres oldalam így tönkrement, valamikor nagyon megbízható oldal volt és korrekt nem elfogult teszteket kaptunk, talán már csak a nosztalgia köt ide. AMD-s kártyákat bezzeg megjelenés napján leteszteli az oldal, ez oké, de mit kezdek vele majd ha nem lesz nVidia kártya, plusz ahogy néztem össze-vissza régi adatokat használnak egyes teszteknél, pl.: nVidia 522.25 előtti driverrel tesztelt adatok már rég nem érvényesek. Legalább a fórum még korrekt, bár elég passzív olvasóvá váltam. Bocsi az offért.
-
-
törölt tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Végigjátszásoknál általában nem jelzik, hogy milyen gépen teszik. De ha egy játéknál érdekel ez, akkor könnyen tudsz hozzá benchmarkot keresni.
Ha beírod a Youtube keresőbe a játék címét, és tetszőleges kombinációban a felbontást, beállítást (medium, high, ultra), esetleg a videokártyát, ami érdekel, szinte biztos, hogy kapsz találatot rá. Rengetegen csinálnak ilyen benchmark videókat mindenféle játékhoz. (jó, kevésbé ismert indie game-ekhez nem feltétlenül, de azok meg elmennek mindenen általában) -
VoltanIgor
aktív tag
"Meg az AMD-nél még mindig a press az első. Az NV-nél már nem a press a fókusz, hanem a YouTube influenszerek."
Ez ennyire különvált mára? Engem is felbasz, amikor nézek valami gameplay videót, csak hogy tudjam, mit igényel a cím, és leszarják elmondani, hogy miféle gépük van. Persze ez érthető egy játékmenetre fókuszált tartalomnál. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
s.bala31
üzenetére
Nem tudjuk, hogy mikor kapunk VGA-t. Annyira szűkös a tesztkártyák száma, hogy nem tudni mikor jut el keletebbre bármi is.
A 7900-ról annyit tudni, hogy az AMD nagy mennyiségben küld majd tesztkártyákat, tehát nagyobb az esélye, hogy a keleti blokk is kapjon valamit. Meg az AMD-nél még mindig a press az első. Az NV-nél már nem a press a fókusz, hanem a YouTube influenszerek.
-
arn
félisten
A 4080 nem rossz 700 dollarert… oh wait.
Inkabb vettem macet es xboxot a pc helyett, olcsobb.A ph amugy beszuntette a nem negativ nv hirek kozleset?
-
-
s.bala31
őstag
PH-n lesz esetleg 4080/4090 teszt vagy majd csak akkor, ha kijön az AMD is a 7900-el?
-
venom8888
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Azal a kijelentésükkel is csak mégjobban hülyének lettünk nézve. És a 40xx árazása is csak megerösiti ezt. Mar nem kell a banyaszoknak, igy hát tettek rá kicsivel tobb hasznot a gamereknek. A gamerek kevesebben vannak,mint az banyaszok vga igényei. Ugye 1 banyasz akár 20 vga t is megvesz,míg 1 gamer csak 1 et. Azert felverték az árat ha már kevesebb fog fogyni.
-
KAMELOT
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Azokért vannak, csak többet fizetnek a kártyáért.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
SkyTrancer
üzenetére
NV lassan úgy lesz mint a Bugatti. Még csak előrendelni lehet, de már elfogyott. 3M vagy 5M mindegy, megveszik.
Mindig lesz az a réteg aki bármi áron megveszi majd és pont erre mennek. -
VoltanIgor
aktív tag
Pontosan. Nagyon jó a kártya, és ha az általad említett 400-450 lenne, akkor most azonnal venném, és bebasznám a meglévő gépbe, a meglévő táp mellé, mert még kevesebbet is fogyaszt.
Az árazással van kurva nagy gond. A mostani TUF 3080-ast kerek 500-ért vettem, úgy, hogy az előd 2080s-t eladtam 280-ért. Így tökéletes biznisz volt.
A mostani szitu nem így néz ki, de énaszondom, várni kell. Lesznek jobbak ezek az árak. -
SkyTrancer
senior tag
azért van ennyire belőve, mert látva a 3000-es szériát pont ugyan ennyiért is gazdára találtak egy időben és amint volt egy azonnal elfogyott. Mi a fenének adná olcsóbban a kártyát az nvidia mikor azt látja hogy bármennyibe is kerül az elfogy és megveszik
-
keIdor
titán
Megnézve az RTX-4080 teszteket, piszok jó kártya lett/lenne ez, 400-450 ezerért.
Maga a hardver jól sikerült, mert gyorsabb, mint vártam és nem gondoltam volna, hogy meghagyják ezen is a 600W-ra tervezett hűtést.
Csak az ár… nagyon rosszul van belőve. -
kevike576
senior tag
Csak nekem tűnt fel, hogy nem nagyon van alza drop mostanában ?
Közeledik a karácsony...és l*fasz kerül majd a fa alá -
gery14
senior tag
Bekoszonok mán egy szarfoss inno3d vel muhaha jó fikázást addig én leégetem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link] -
Laraxior
titán
1469EUR a 4080 FE az nVidia Shopban.
-
gaben22
őstag
válasz
venom8888
üzenetére
Mindegyik gyártó tud jót meg rosszat is "építeni", sajna amíg egy kompetens valaki nem nézi meg, addig nehéz mit mondani, pl. KFA/Galaxot sokat szeretik, de 4090-ben ők is először egy költségre épített verzióval jöttek ki, aztán pár napja meg bedobták a HOF OC vadállatot, egyből meg is döntötték a tuning rekordot vele
. 4090-ben Palit az egyik leggyengébb ilyen szempontból, 4080 meg majd kiderül. -
venom8888
őstag
Sracok , lattam Palit 3 ventis 4080 at 1400 fontert, az jonak szamit? Jo minoseg az a Palit?
-
Zsohi
őstag
Most saját vélemény következik, de az FE-n kívül én nem látok olyan opciót amit saját magamnak, saját pénzből megvásárolnék, egyszerűen azért mert az Nvidia saját dizájnja teljesen jó és egyben a legolcsóbb opció is. Az egyedi felépítésű kártyák szerintem semmivel nem nyújtanak többet, de drágábbak. Az EVGA jól döntött.
Másik, hogy én a 4090-ben úgy önmagában se látom a rációt, jelen pillanatban feleslegesnek érzem és az NV mostani üzletpolitikáját se díjazom.
-
Zsohi
őstag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére

Ebbol ki van sporolva minden amit csak lehetett. Gyenge es szar is a vrm. Ott az FE ami sokkal-sokkal jobb ugyan ennyiert.
-
Motyi
senior tag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Referencia pcb-t használ (lespórolt\legolcsóbb alkatrészekkel), köze nincs az FE-hez minőségben. De igazából mindegy, igy is halk, hűvös és gyors... amig le nem ég. Arra meg ott a 3 év gari.

-
gaben22
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Inkább csak nagyon spórolósra van építve a VRM és környéke meg gondolom minden más komponensből is az olcsót választották, hogy olcsóbban tudják árulni. A kártyának nyilván elég, különben nem működne, vélhetően hosszú távon a nagy átlag alapján viszont a rosszabb/kevesebb komponens miatt a várható élettartam ellenük szól (ill. tuning, melegedés meg egyéb is). Ettől még simán lehetnek jók (a TDP-t viszont figyelembe kell venni). Azt kéne megnézni milyen tekercseket raktak rájuk, mert ha ilyeneket, akkor CW kisebb eséllyel jön elő ezeknél, ami picit röhejes lenne tekintve, hogy a rosszabb = jobb lenne CW vonatkozásában
. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Úgy tudom hogy az Inno a founders pcb-t használja egy bikább hűtéssel, Gainwardról nem tudok semmit, de gondolom ott is ez a helyzet.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Nem úgy volt hogy ezeken vannak a leggagyibb komponensek
-
Rabbitf_24
addikt
Gainward (nem a GS verzió) vagy az INNO3D x3 OC modellje lenne jobb választás a 4090 esetében?
Alig van review ezekről a neten. -
tttzshd
tag
Üdv,
Azért elég durva hogy a Gainward GS 4090ben annyi erő van, hogy simán lehúzom 50% power limitre és 40c melegszik csak ,pl God of War Ultran 4k /60fps limitálva
így 160w fogyaszt csak.
(amd 3950x-el 145fps tud max)Én nem vagyok egy nagy játékos(majd most
) ,melóra vettem de ott se éri el az 50c nálam
-
tusi_
addikt
AMD-skent azt kell mondjam - mintha citromba haraptam volna - de ez a 4080 nagyon jo kartya lett. Kar az arcedulaert
-
s.bala31
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Sajnos nem csak nála cicergett a Strix: [https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_rtx_4080_strix_review,32.html]
Coil whine
The GeForce RTX 4080 STRIX exhibits extensive coil whine. Unfortunately, our sample was pretty bad, a bit of a squeaky scream pig even. That has surprised us; no, that's not good. Out of all 4080 cards tested to date, this particular ASUS one was the worst. -
ForRedGlory
félisten
der8auer-nél meg cicereg, mint állat.
Sokat ér a halk hűtés, ha a kártya vicc kategória. Persze tudom-tudom, lottó, hogy van-e hangja, de úgy tűnik, hogy itt is jobban cicereg az ASUS, mint bármi más. -
omfgk
veterán
Amúgy nem lett rossz, csak az ára lett elbaszva. De nagyon.
3090 és 4090 között van félúton. Azt hittem ,hogy közelebb lesz a 3090-eshez.
A hűtés meg pöpec lett, így ,hogy megkapta mindenhol a 4090-es hűtését.

899 dollárért (MSRP) kéne is.
Akkor megállna kb 450 ezernél. Mondjuk a TPU-nál is tesztelt PNY (ez a gainward phoenix megfelelője)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6X OC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- Gigabyte RTX 4090 Aero OC 2026.08.07-ig Garis
- ASUS GeForce RTX 4070 ROG STRIX OC videókártya eladó /Garanciás/
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic8 Lite / Honor Magic8 Pro
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

Akkora vissazlépés lenne mint Ferraribol visszaülni Trabiba.

Maga a hardver jól sikerült, mert gyorsabb, mint vártam és nem gondoltam volna, hogy meghagyják ezen is a 600W-ra tervezett hűtést.