Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsombors97
tag
[link] Aquán van strix meg tuf oc 3090-ből
-
Phoenixres
tag
Guru3d teszt. Nem éri meg a 2x árat a 3090. 3080 at fogok venni tuf oc-t. 10% annyit tud többet.
-
-
nkaroly
csendes tag
-
L4mie
veterán
Haha most nézem a 3090-t
itt cikibb ha megfordítják a 9-es
f*szt 6 -
Albigator
őstag
Alzánál van 3090 647-e-ért: [link]

szerk:
már nincs... 2-2 db volt elvileg: Asus Tuf és Giga Gaming OCKi az aki ilyet vett?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Laraxior
titán
'Apa kezdődik"...

-
válasz
elite.cs11
üzenetére
Mivel a TUF rendelések ki mentek és mennek folyamatosan ezért szerintem azzal sem lesz gond amiket mi rendeltünk.
-
Danex
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Aki pénzspórolás miatt tart 5 évig egy gépet (főleg GPU), de 3080-at vesz, az sokkal jobban járna ha 3 évente egy kategóriával lentebb vásárolna. Átlagosan nézve jobb színvonalat lehet fenn tartani így, mint sem venni egy ár/értékben rosszabb kártyát, ami először jobb, majd a vége felé meg már lényegesen kompromisszumosabb teljesítményt nyújt.
-
Rison77
senior tag
MSI Ventust tessék Ipon árban.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
elite.cs11
üzenetére
TUF rendeleseket honoraltak, en bizakodom.
-
Végre jönnek a Strix unboxing videók szóval remelem jovoheten már itthon is lesz belőle valami...

Azert nézem az Aqua oldalán a 3090 Strix is, bár 10% 4K előny az 1440p esetén meg kevesebb lesz szóval teljesen felesleges számomra végre nyugodt szívvel lehetek...
-
-
Puzzony
tag
DSR-el felhúztam 4k-ra a felbontást (1440p monitor), így próbálgattam a játékokat, ebben az esetben 1940 mhz konstans core clock, fene se érti ezt

-
Zorel
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
-
L4mie
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
hype elérte a hatást, emberek képesek 20-30% felárral megvenni és még örülnek is neki

persze most felvetődött bennem, hogy vajon miért volt a hír, hogy a bányászok elveszik az összes kártyát....megint ki szakít, nem a gyártó, nem a felhasználó.
Én nagyon sajnálom, hogy itthonra kevés gyártó forgalmaz direktbe végfelhasználóknak. -
Laraxior
titán
Na, kevesebb, mint egy óra és indul a buli
-
warcat
veterán
Nincs semmi baj az MSI Trioval, csak nem ér semennyi felárat/prémiumot - ha normális lenne a választék. Asus TUF megeszi reggelire alapáron.
-
warcat
veterán
Na, egy óra múlva 3090 tesztek, bár meglepetés nem várható.
-
Amúgy őszintén mit vártok?
Gusztustalan ami itthon nagyker szinten is megy.
Tegnap pl egyik nagykerből a TUF-RTX3080-10G-GAMING lett volna ~274 nettó ma ez 315K... -
Albigator
őstag
válasz
elite.cs11
üzenetére
Én pont most adtam el a 3700X-emet (előtte pedig az RTX 2070-em).
Szerettem, de azzal is lenne bottleneck bőven WQHD 144 Hz-en. A terv 3080, esetleg 3070..
Zen3-tól várok nagy előre lépést e tekintetben, remélem nem csalódok. -
xerobyte
aktív tag
Botrány, ami ezzel az indulással van

Kezdem azt érezni, hogy ha tényleg megvárom az okt. 28-at, akkor idén már nem lesz kártya, semmilyen...Szokásos scenario: az AMD top kártyája valahol a 3070 és a 3080 között lesz több rammal, de rosszabb sugárkövetéssel és ők is csak limitált készlettel nyitnak és mire ez kiderül, addigra már elő sem lehet idénre rendelni + a magyar nyerészkedő boltok az alap 3080-asok árát elrugdossák 300K-ról 380K-ig.Korábban rendeltem már Vega64-et OCUK-ról és jó tapasztalat volt (bár nem volt gari probléma). Mik az ajánlott oldalak, ahonnan érdemes lehet berendelni? Ajánlott = jó gari hozzáállás!
Caseking?
Scan.co.uk?
Egyéb? -
MomoSinX
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Én sem kötekedésből mondom, de annyival azért nem fizettem túl hogy összedőljön a világ. Max egy 300-at tartottam volna reálisabbnak érte, a 80k extra költséget meg megpróbálom lefaragni a Watch Dogs és a Geforce Now kódok eladásával.
Külföldön sem sokkal jobb a helyzet és mindenhol backorder van, abszolút nem garantált hogy látni fogtok októberben (vagy még az idén) kártyát. Akinek összejön gratulálok, nem fogok érte utálni senkit.
-
snecy20
nagyúr
válasz
elite.cs11
üzenetére
Nem tudom milyen felárral fog menni a 4700X, mindenesetre a 3700X is már egy komoly ugrás lenne. Csak ajánlani tudom azt a CPU-t, volt nekem is.
-
szasanyi
félisten
Hátha van akit érdekel: MSI RTX 3080 GAMING X TRIO - 355k
snecy20: amig ~100k a 3700X gondolom olyan 125-130k körül biztos lesz.
-
szasanyi
félisten
válasz
MomoSinX
üzenetére
Nem akarok belemenni ebbe a téma, mert ez nem az a topik. Azért ennyit megjegyeznék: lehet csak érdemes 5 évre tervezni mert az beláthatatlan időintervallum ami alatt technológiailag és teljesítményét tekintve is tuti elavúl nem szólva az elértéktelenedéséről.
És ha már konkrétam azt említetted, hogy "Ésszel kell építeni.." hát a VGA vásárládod ezzel szöges ellentétben áll.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Zsombors97: nem kell 1etértened, de 25 év után ezt bizton állíthatom. Persze, használható lesz 5 év múlva is a PC ezzel nem vitatkozom.
-
Zsombors97
tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Ezzel nem értek egyet egyáltalán. Nyilván a most 5 éves PC-k már nem viszik full grafon a dolgokat jó FPS értékek mellett, ez természetes, de azért lehet ezt okosan is csinálni. Egy jó ház, táp, hűtés akár 10 évig is jó lehet, ha jó procit veszel 5 évig alsó hangon jó lesz. Persze kompromisszumokkal jár, de lehet 5 évre gamer pc-t építeni.
-
snecy20
nagyúr
válasz
elite.cs11
üzenetére
Ami nálad lassan a nagyon szűk keresztmetszet lesz, az a 4 mag 4 szálas i5.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
2016ban építettem a jelenlegi gépem 6600k + gtx 960. Ez utóbbi lett lecserélve egy 2060S-re. Most a Horizon Zero Dawn-ban éreztem meg igazán a korát a játéknak. RDR2 is elmegy, lenyomott beállításokkal. Nem kell személyes sértésként venni azér, mert ő kifizette azt amit te nem fizetnél ki.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Miért ne lehetne? Boldogan elvoltam i5 + 970-en 5 évig. Csak az utolsó 1 évben éreztem hogy már tényleg öregszik, de még most is lehet rajta korrekt beállításokkal játszani 1080p-ben. A 3080-hoz meg már felmentem 1440p-re. Elleszek én ezzel. Ésszel kell építeni, ennyi szerintem. Generációként ugrani minden évben sosem érte meg az én szememben.
-
szasanyi
félisten
válasz
MomoSinX
üzenetére
5 évre nem lehet gamer pc-t építeni, de te tudod.
Egyébként ha goromba lennék azt mondanám: mindenki: úgy hülye ahogy jól esik neki! De nem vagyok az, így azt mondom: mindenki oda teszi a pénzét ahova akarja. De az igaz, hogy amíg ilyen vásárlók vannak - ahelyett, hogy beintanének a pofátlan kereskedőknek - ez a helyzet nemigen fog javulni. De gyorsan biztosan nem. -
csibuka85
őstag
válasz
Zsombors97
üzenetére
Sok az a 76 fok a Gaming X Trion. Valamit most elronthatott az MSI sajnos. Nézegettem én is de lemondtam róla , mert az FE is annyit produkál hőfokban.
-
-
Tengri
senior tag
válasz
Zsombors97
üzenetére
Először 650k-ra gondoltam, de itthoni árképzéssel 690-ig belefér. Caseking.de-n jelenleg 1709.06 Euro a feltételezett ár. Meglátjuk. Az asszonynak 700k-t mondtam fejlesztésre.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Én csak azért vettem meg a túlárazott iponos asust mert nekem sietős. Cyberpunkra készen akarom látni az új gépet. Amúgy vártam volna mit dob ki az AMD ha semmi jövőbeli játék nem érdekelne jelenleg. Tőlük most inkább az új procikat várom...hátha októberben már kapni.
Én egyébként 5 évente építek csak, így lassan de biztosan visszahozom a veszteséget.
-
Laraxior
titán
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Október 12. Vielleicht

-
Zsombors97
tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
+50 € shipping FeelsBadMan
-
Black_Sheep
tag
Amazon: [link]
PNY 3080: 979€, okt. 12 beérkezéssel -
Puzzony
tag
válasz
Zsombors97
üzenetére
i5-8600k, 5ghz all core.
-
Laraxior
titán
Vajon sikerül megcsípni 3-kor egy 3090-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kuponkunyeráló
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- Apple MacBook
- PlayStation 5
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia GeForce RTX 3070 Founders Edition 8GB, Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 MERCURY OC Gaming Edition with RGB - Gari 2029.01.14. -ig - Eladó!
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

itt cikibb ha megfordítják a 9-es
Bár ha a DLSS nagyon beindul szerintem lényegesen életképesebben tartja majd a régebbi kártyákat is a régi ciklusokhoz képest.