Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Giga Gameing is jól sikerült. Gyors, csendes, hűvös.
Nagyon jó volt 2080-van is a széria. -
AsakuraDave
őstag
-
arn
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ugy tudom eleg nagy a szoras a gpuk kozott, mi kerul ra... ilyan par szazalek ideoda siman lehet, ugyanannal a tipusnal. Az kell venni amelyik jobb ugyanannal az arnal. Pl ha van egy 700 euroert, nem igazan ertem az ilyen parszazalekos letjogosultsagokat 50-100-150 eurokert.
-
Tuskone
tag
válasz
Locutus
üzenetére
The ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming is not the flagship—the ROG STRIX will be released soon. On the other hand, this means the TUF Gaming is more affordable at just $730 for the OC version and $700 for the non-OC version, which is identical to the OC version otherwise.
Forrás: ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC Review | TechPowerUp
Én is úgy tudom, nem személyes tapasztalatból, de információkból, hogy identikusak, csak OC előre van húzva egy picit rajta.
-
-
arn
félisten
-
AsakuraDave
őstag
-
AsakuraDave
őstag
Ha csak a memória mérete változik, már nem tudom melyik youtuber videójába halottam de talán a moore's law is dead csávótól, hogy elég valószínű, hogy csak 2x annyi gddr6x memó elég szépen meg fogja dobni az árat és nagyon közel kerülne a 3090 árhoz és teljesitménybe maradna ugyanott a 10gb-os verzionál hisz eddig nem nagyon van játék ami 4k maxba 10gb-nal több vramot használna(ne allokáciorol beszéljünk). Munkára persze jobb lesz "sokkal" de játékokra sztem nem lesz érzékelhető. 2080Ti-on ott +1GB vram és még is gyorsabb a 3080 -1gb vrammal minden felbontás/beállításon(eddig és valszeg marad is az X verzió miatt a vram sebesség 1gb difinél többet fog érni +elvileg ezeken van valami SSD-ből betöltő vramozás akármi amihez nem értek).
Más példa:
PS5 16gb ggdr6/256bit (448Gb/s) vs RTX3080 10gb gddr6X/320bit (760.3Gb/s)
Szerintem ha a 20gb-os kiadás csak a vram töblettel jön nem fogja megérni, majdnem 3090-es ára lesz.
De én csak egy laikus vagyok így ezeket ne vegyétek kézpénznek.
-
-
warcat
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Megértem a félelmedet, de irreális.Bármi extra hasznot amit ilyen sunnyogó spórolással zsebre tudnának rakni azt megöli kb, hogy másik gyártósor/gyártási folyamat kellene hozzá, ráadásul ott a szar PR meg a vásárlók dühe.Az sem valószínű,hogy nekiálltak volna a chipek között válogatni, turkálni.
-
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem elméletekről, meg múltbéli tapasztalatokról vitatkozunk. Szimplán csak bizonyítéka nem volt eddig egyetlen tesztben sem a dolognak a 3080 TUF kapcsán.
-
Kaci84
őstag
Elolvasva a hsz-eket több embernek ezt tudom válaszolni.
Sajnos hiába lett egy adott áron megrendelve a bolt ha nem tudja annyiért adni mégsem vagy nem akarja símén törli a rendelést. Szóval a bolt jóindulatán múlik.
Másfelöl lén lehet inkább hagynám a Brit boltot. Egrészt lehet fizetésnél nem kis plusz, hogy a kártya szolgáltató vagy bank a Ft-ot először EUR-ra asztán Fontra váltja jobb esetben. Másrészt az EU-ból kilépve a jótállási szabályok és a garis postázás is hátrányos lehet majd a VGA kapcsán. Persze csak ha nem olcsóbb jóval. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
Az egész "OC" kiadás csak egy marketing fogás, főleg egy RTX kártyán amik limitálva vannak.
Eladják +10-30k-t a nem OC felett annak aki beveszi illetve "fél", hogy ő manual OC-ni nem tudna vagy csak tönkre tennék a kártyát. Semmi más különbség nincs a két kártya között, kemény 20-40Mhz többlet
-
KRoy19
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
A gyártó oldalán lévő specifikációk alapján, plusz több tesztben elmondták, hogy csak a órajel különbség van a két verzió között pl. Itt
Plusz idáig még nem fordult elő olyan a világtörténelemben, hogy egy gyártó azonos típusjelzésű OC és nem OC verziúja között bármilyen fizikális különbség lett volna.
Ha neked ez nem elég bizonyíték akkor nem tudok mit tenni.
-
GabeE3e
tag
Sima TUF:
-
Nézd én nem vitatom, hogy igazad van-e, csak annyit mondok, hogy bizonyítékát még nem láttuk egyetlen tesztben sem. Nem csak a hűtésben, akár a PCB-re rakott alkatrészekben is lehet különbség. Nem kell, de lehet. A múltban az volt a jellemző, hogy nincs különbség, de amennyire masszív lett ez a TUF most, én nem csodálkoznék, ha csak az OC lenne ennyire jó. És az asus oldalára felpakolt PR fotók sem bizonyítanak itt semmit

-
ffodi
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Gyári weboldal szerint a hűtő ugyan olyan (van VRAM heatsink stb.), egyedül kb. 40 MHz GPU órajel hátránya van a "simának" az OC verzióval szemben (ami könnyen orvosolható). Ha jól emlékszem kb. 10k volt a különbözet a két verzió között, valószínűleg csak marketingfogásról van szó.
-
kevike576
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Msi valamiért nem követte az új vonalat: lukas backplate, felfelé áramló levegő és ellentétes forgás irány
-
AsakuraDave
őstag
-
kevike576
senior tag
Jó lesz az a sima tuf hűtés is XD
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Ezt a helikoptert egy ilyen alaplapra kéne tenni

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
azért nem baj ha marad alatta hely pluszban (legalább egy slot)
Vagy olyan házat (mATX?), ahol ott már a perforált lemez van és szívja a frisset kívülről.
Azt is furcsállom, hogy a kártyák tetejére miért csak egy backplate megy és kész.
Mert a legfelső SLOT-ba már kella clearance a CPU-hűtőnek.
-
Laraxior
titán
Hoppácska, ez már megérkezett.... valahova.

-
Ez is jó kis teszt [2080 Ti vs 3080 va 1080 Ti] és van benne UltraWide ismét.

-
-=RelakS=-
veterán
Jujj, Intel elrontotta, csak Gen3-mas PCIe csatornákat támogat, meg fogja fojtani a 3080-at.
Vagy lehet, hogy annyira mégsem.
Quake 2 34FPS a 3080-on 4K-ban
-
Laraxior
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én bírnám az ilyen koncepciókat.

Sőt, nekem a 3-4 slotos VGAkkal sincsen bajom, az 1080Ti HOF is 3 slotos volt, de ugye azért nem baj ha marad alatta hely pluszban (legalább egy slot)
A kártyáknak is jót tenne, mondjuk az alatta levő esetleges NVMe SSD nem biztos, hogy szeretni fogja.
Azt is furcsállom, hogy a kártyák tetejére miért csak egy backplate megy és kész. Azért azt is meg lehetne bordázni rendesen, még ha nem is egy slotnyi magasan.. neadjisten összekötni a hűtővel alul.
Mindjárt lenne javulás a hőmérsékletben.
(Pont tegnap írtam rá a srácra akinek eladtam az 1080Ti HOF kártyám, hogy megvan-e még, üzemel-e. Még mindig nála van, és szépen megy.
Remélem le akarja cserélni másikra, akkor vissza is veszem
) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Az egyik, amit hiányolok, az a GALAX/KFA2 HOF, de gondolom az is jönni fog.
A másik dolog, hogy az SLI hivatalos elkaszálásával gyakorlatilag megszűnik a 3+ SLOT-os kártyák méretproblémája, mert nem kell még egy kártyának hely. Lesz-e bárki, aki mondjuk a 3090-esre feltesz 4-5 SLOT-os hűtést, hogy levehessék róla a szájkosarat és betolhassanak a hivatalos 350-nél több wattot, ha már a 12p csati valami 600-at bír elvileg...
sz: Nem tudom, hogy anno ezt végül kiadták-e, vagy csak koncepció volt passzív GTX 680-ra:
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Passz, ezt írja a visszaigazolás
EUR 602,59
(or less)
Ha felnyomják úgy, hogy annyiért itthon is kapok, akkor visszamondom. -
Laraxior
titán
-
Mumee
őstag
Közben egy lehetséges válasz az ellátásra napvilágot látott.
Az egyik reviewereknek kiküldött és szétszedett 3080 GPU-ján található infó alapján:Amikor az NVIDIA szeptember közepén kiadta az RTX-20 szériát, a TU102 GPU-kat július közepén gyártották.
Most, a szintén szeptember közepén kiadott RTX-30-sorozattal, augusztus elején (négy héttel korábban) gyártották a GA102 GPU-kat.Tehát az eladásra gyártott termékeket még ezután kezdték el?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az gáz, mert akkor mondhatják utólag, hogy változott az ár és rákérdeznek akarod-e a megváltozott áron vagy élsz az elállás jogával...
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nekem pl még le sem vonták a lét
Mindenesetre ha tényleg ekkora hiány meg jajjnemtudunkszállítani van, akkor a végén előbb jelenti be az nVidia a 20GB-os verziót, minthogy megkapjuk a 10GBost
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Yamaken
csendes tag
En 2 napja rendeltem Aquanal egy TUF-ot tegnap ugyfelszolgalaton azt irtak hogy oktober 1-2 heteben varhato a kartya erkezese. Ma rakerdeztem hogy varhato-e hogy esetleg tobbet kell majd fizetni erte vagy hogy ok lemondjak-e a megrendelest. Ezt irtak:
Köszönjük megkeresését.
Minden esetben a rendelés pillanatában feltüntett ár van érvényben.
Sajnos a kártyák beérkezésében nagyobb csúszás várható mivel a nagy érdeklődés miatt mindenhonnan elfogyott. Amennyiben nem tudjuk beszerezni azt önnek külön emailben fogjuk jelezni. -
Laraxior
titán
Tudom, azért nem is számítok rá.
Pont ilyenek vannak meghirdetve ebayen is : Elég valószínű, hogy ez sem mostanában fogja megkapni
-
paltom
tag
Caseking németben van? Mert akkor majd onnan rendelek 3070et mint az overclockersről, hamarabb megjön Mora.
-
Tuskone
tag
válasz
üzenetére
4kra jelenleg elég a 10gb:
Geforce 3080 VS 8K Gaming
8knál amire a 3090 készül már nem. Persze a jövőben ez változhat, de gondolom RTXIO egy fontosabb szelete lesz a teljesitménynek a jövőben. -
GabeE3e
tag
Ma hajnalba jött Casekingtől az emaill, hogy az EVGA-t amit rendeltem beszerzés alatt áll, és nem tudják megmondani mikor lesz elérhető, majd tájékoztatnak.
Amazon-nál még semmi új infó. -
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
egyedülülő
üzenetére
Két év múlva nem 2022 lesz?
-
Laraxior
titán
Ezek a hulyek olyanra licitaltatnak hogy kiteszik az amazonos rendeles kepet, latszik h megveve, kezbesites ma, de meg kozel sincsen a postazas allapotaban.
Benyeli az ebayen a penzt, utana meg majd visszaadja mert nem birja teljesiteni az eladast?
Ennyi erovel en is eladhatnam, a megrendelt darabom, nekem is mara irja az erkezest, de meg a kozelebe sincsen.
-
keIdor
titán
válasz
egyedülülő
üzenetére
Különben a Hopper az MCM miatt szerintem (és papíron) sokkal nagyobb durranás is lehet, mint az Ampere. Úgyhogy ott még box is lehet.
-
keIdor
titán
válasz
Albigator
üzenetére
A 3090 tesztekig úgysem derül ki, hogy elég-e vagy sem.
Azt kell egy kicsit visszafogni órajelben, hogy kb. 3080 szintre essen a teljesítmény, majd frametime tüskéket kell keresni. Hogy van-e, ha igen, mennyi, mekkorák. Csak így tudod kiszűrni.
DigitalFoundry csinál ilyeneket. Grafikonokkal nem nagyon kimutatható, maximum a 0.1% low és 1% low értékekkel.
Szerk: Azt még hozzátenném, hogy más architektúrákkal összehasonlítani nem érdemes. Szóval ne foglalkozz azzal, hogy az AMD-n mennyi van, vagy régebbi NV kártyák mennyit kaptak. Más architektúra. -
Albigator
őstag
Basszus már megint +300 hsz...
Volt valami érdekes amiről lemaradhattam esetleg?Szerintetek aki csak WQHD-n játszik annak csurig elég lesz a 10 GB VRAM vagy nem?
Mert ha a 3080(S) 20 gigás lesz az már kicsit overkill szerintem.
Nem "parasztvakítás" ez egy kicsit? 
Viszont lehet hogy 4K-n hamar kevés lesz az a 10 GB... -
arn
félisten
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Referencia pcb tudtommal.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
elite.cs11
üzenetére
Azért a 10GB memóriakülönbség egyazon típuson belül nagyon durva és szükség sincs rá. Ami ebben a legbosszantóbb hogy tudjuk, hogy kb hol lesz a teljesítménye és ez csak egy válasz az AMD-nek. De vajon mennyibe fog kerülni? Mennyire fog elértéktelenedni a 10GB-os verzió?
Annak idején a 2080S simán átvette a 2080 árát. De ott nem volt memóbővítés. Akkor ha most egy 3080 ~300K-ba kerül, a 3090 ~600K-ba akkor a 3080S lehet olyan ~450-500K majd?
Azt mondják hogy a memó miatt olyan drága a 3090 is. Ha így lesz az árazás, akkor nem valószínű hogy kivonják a 10GB-os verziókat a forgalomból és mi sem járunk annyira rosszul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Melyik tápegységet vegyem?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Bluetooth hangszórók
- Építő/felújító topik
- Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!]
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nagyon jó volt 2080-van is a széria.

barmi lehet. Regen volt egyket verzio egy generacional, most meg 5%onkent adnak ki szinte egy kartyat lassan.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Eddig azt mondták, hogy amit a beszállító visszaigazolt nekik (félretett, lefoglalt, akármi), azt kiküldik jövő héten, és csak annyi volt rendelhető, amit ők is be tudtak rendelni. Jó, hogy minden nap mást írnak...