- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raidon
őstag
válasz Puma K #12747 üzenetére
Nekem 1080Ti-t váltott a 3060Ti. Nekem pont úgy volt a keret, hogy ez fért bele. Mindenképp Asus-t akartam. Az meg 3070Ti ba vagy beszerezhetetlen vagy irreálisan drágább lett volna. Teljesítményben ezzel is meg vagyok elégedve. Esetleg majd a későbbiekben 3080 lenne nekem jobb. Red Dead Redemption 2 is szépen megy Ultrán. Azon kívül WoT meg pár egyéb cím. Kikapcsolódás szinten nekem nem érte volna meg jelen pillanatban a nagyobb többletkiadás! Én elégedett vagyok vele. Pláne, hogy gyári paszta meg a thermal pad is teszi a dolgát. Alapon venti nélkül 35fok max meg olyan 55-60. De nem hiszem, hogy a fordított középső venti miatt
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
-
Dönc
tag
válasz Puma K #12582 üzenetére
Számomra nem ismeretlen a DDU (még réges-régről, de nem igazán használtam az utóbbi években), viszont az NVSlimmer csak itt jött szembe párszor. A fenti leírással maximálisan meggyőztél. Szerintem kipróbálom, hogy mit hoz a konyhára a felesleges feature-ök elhagyása W11 mellett. Stabilitásban egyébként semmi kirívót nem tapasztam, mondjuk én mindig a studio drivert telepítem, azt is egyéni beállításokkal és nem is túl gyakran.
Referálok majd, hogy mik a tapasztalatok. (Nem hinném, hogy más lesz amit, Te is írtál.)[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
válasz Puma K #12560 üzenetére
KÖSZÖNÖM, ez hasznos volt! Átfogalmazom, hogy ha nem a memória, és nem a GPU a legmelegebb pontja, akkor hol mérheti a hotspotot? Nálam is ugyanez a kártya, ugyanilyen értékeket mutat, de sosem a GPU vagy a memória a legmelegebb része.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
-
BerserkGuts
őstag
válasz Puma K #12490 üzenetére
kevesebb fps miatt egyszerűen de azért írtam kompetitív játéknál számít ahol gyors a mozgás
régen 75hz miatt 75fps-re korlátoztam pl:warzone-t de nem jó a 100-120 sokkal gyorsabb, jobban lehet reagálni
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
BerserkGuts
őstag
válasz Puma K #12484 üzenetére
sajna cserébe lassabb is lesz és kompetitív fps játékoknál nem tesz jót
persze kivétel pl: rainbow ahol elég 144-244fps-re korlátozni a 360-ról
de warzoneban meg nem lesz annyi mert nem tarja a minimum fps-t se12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
ScomComputer
veterán
-
nagyúr
válasz Puma K #11655 üzenetére
HApró most kivételesen nem játszik, mert lehetőségem van nettó áron vásárolni, viszont a 300ezer körüli bruttó árplafont a VGAra próbálnám tartani, így indultam neki a PC építésnek
ventikkel szerintem jól állok, Corsair hadsereg Fractal Design Meshify C házban
2x140 felül
2x140 elöl
1x120 hátula te hozzászólásaidat egytől egyig olvastam
én is GTX 1080 G1 Gamingről váltokamúgy engem is idegesített ez a venti ON-OFF már ezen az 1080on, szóval én Afterburnerben saját ventiprofilt hoztam létre: nem kapcsoltatom ki a ventiket, hanem 20% alapfordulaton ketyegnek még 50C alatt is - azaz ezen a PALITon ugyanezt simán meg tudom csinálni újra, ez nem akadály
nekem a DUAL monitor miatt erre szükségem van, mert ugye dupla monitornál nem megy le IDLEbe a GPU, szóval megfőne a VGA folyamatosan, nálam pedig így 30-35C folyamatosan
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
ScomComputer
veterán
válasz Puma K #11648 üzenetére
Hasonló mint a DSR csak más módszer...a képélesítés sima "sharping" mint pl. a reshade esetében,a skálázás okozta homályt hivatott kiegyenlíteni,de natívban is müködik jól..
-
rup1u5
nagyúr
válasz Puma K #11601 üzenetére
Én arra emlékszem hogy mennyire megfektette a gépem. Az már a homályba vész hogy mivel toltam. Akkoriban nem futotta kurrens gen hardverekre. GeForce4 Ti 4200 lehetett. Utána hozattam MSI 6600 GT AGP-t usából. CPU fronton szerintem még a nagy kedvencem, az 1600MHz-re húzott 1200-es Tua P3. Barton magos Athlon 2500+-ra csak jóval később válthattam.
#11602BeZol
Érdekes amúgy hogy nekem ez és az eredeti stalker ami annyira nem volt fosatós mert berántott a hangulatuk meg a profi fps feeling. Amúgy messzire kerülöm a horror játékokat mert hányok az olcsó ijesztgetéstől. Plusz kapjákbe! Elbasszák manapság az összes játékot mert valamiért mindegyikből interaktív filmet kell csinálni amiben 5 percenként kiveszik a kezedből az irányítást hogy végignézhess egy 10 perces átvezetőt aminek a végén nagy betűvel villog hogy [E] hogy tudjad mikor kell szarrá ütni azt az egy billentyűt hogy átjuss a következő átvezetőhöz. Metro exodus - ugyan ez, Tomb raider - ugyan ez. Facom! Alig akad modern játék amitől nem megyek a falnak. 3070-et is minek vettem azt nem tudom.....csak hardver-geekségből kellett 'oszt majd végigtolom újra vele a Half Life 2-t vagy a Jedi Academy-t 6880*2880-ban.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
BeZol
őstag
válasz Puma K #11601 üzenetére
Én is, akkor volt először fejhallgatóm, előtte mindig hangfalon voltam.
Vmi csatornás részen mentem, jobbról hallok hangot h közeledik vmi, kb. összef*stam magam, erre egy patkány szaladt át a karakter alatt
Hangfalon ez fel sem tűnt volna...
Aztán kb benyugtatózva végigtoltam, és azóta sem játszok ilyen ilyesztegetős játékokkal
S.T.A.L.K.E.R.-ben volt vmi bunkerbe bemenős rész ahol egy ember-szerű lény árnyéka megjelenik a hosszan ívelt betonfalon és h közelít felém (inkább fut), hideg kiráz most is, ment is az ALT-F4 -
BeZol
őstag
válasz Puma K #11559 üzenetére
Így jó vagy.
A fő lényeg, hogy g-sync ne menjen, és vsync se. Sztem alapból nincs ezekben a vsync bekapcsolva, de a g-synces kijelzősöknél a g-sync bekapcsolva lehet és az talán be is kavar.rup1u5:
szépen ki is simult az órajel-görbéd a Graphics Test 2 során. Még emelheted a feszt + órajelet ha bírja a chip[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Puma K #11499 üzenetére
"Az a Xeon szerintem már rég cserélendő lenne."
Van még bugi az öreglány lábában!
Korántsem akkora a lemaradása amit a kora vagy az azóta kiadott számtalan CPU generáció indokolna. Egyelőre nem rohanok a boltba új gépet venni. Kivárom az új AMD foglalatot.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
válasz Puma K #11274 üzenetére
Nem tudom még. Szerintem kivárok egy új generációt és majd ebayről vadászok egyet blokkal. A mostani MSI seahawk-omat is úgy vettem bányából 3 éve, azóta is szépen teszi a dolgát. Ilyen 1000 eurókat még annak ellenére sem vagyok hajlandó kiadni egy vga-ért, hogy lenne miből.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Találtgyerek
veterán
válasz Puma K #11261 üzenetére
Abban van igazság, hogy a kártyád biztos többet eszik egy komolyabb játék alatt, mint egy SP benchmark alatt. Csinálj vele egy Metro Exodus Enhanced Edition tesztet és közben futtasd a háttérben a GPU-Z-t! Mivel tesztelted a stabilitást egyébként?
Én is módosítottam Bios-t az EVGA 3080-on (Az EVGA saját, nagyobb tdp-s biosára) , de vissza is raktam a régit, mert sokat nem hozott nekem. Lehet, ha vizezve lett volna, akkor megéri, de léggel nem sokra mentem vele.
Én inkább lejjebb mennék még egy kicsit feszültséggel ha kell egy kicsit az órajellel is, hogy beleférjek a powerlimitbe.
Ha bios-t módosítod és teljesen behal a kártya, akkor vissza tudod rakni az eredeti biost?06-3o/9759I39
-
Puma K
nagyúr
válasz Puma K #11261 üzenetére
+ még annyit hogy a 3080/Ti/3090 topikjában is cserélgették-cserélgetik a kártyák BIOS-át.
Ez egy régebbről megmaradt lehetőség halandók számár akik nem akarnak fizikailag módosítani a kártyájukon, de kíváncsiak biztonságos keretek között, hogy hol a határ.
Persze ezt is mint mindent... ésszel kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
-
4264adam
veterán
válasz Puma K #11241 üzenetére
Sziasztok!
Megjelenítő beállítással vigyázzon minden tulaj!
Nekem DP a monitor + HDMI tv csatlakozás van.
2 napja arra lettem figyelmes, hogy a facebook / youtube / prohardver görgetésénél a videó tartalmak ugranak "szitálnak" nem oda való objektumok jelennek meg. Elsőnek én is a memóriára gondoltam mert + 1000Mhz-en használom vagy arra, hogy a Firefox frissült és valamit rosszul kezel le.
Ma reggel már nem volt kép 5-6 inditás után sikerült a windows-ba érni majd 1-2 perc firefox és ismételten elment a DP signal. Újraindítgatások következtek, Superposition test Curve módban és alapon. Amikor a Benchmark lefut és visszatérne a windows menübe ismételten eltűnt a DP signal, 20mp várakozás után hangszórón bejön az újracsatlakozós hang, de kép ismételten nincs.
Eseménynaplóban vannak hibák és a képen kívül dx error is.
Fekete kép oka:Teszteltem G-sync lekapcsolással is.
A megoldás a következő lett:
Megjeleníteni csak azon a kijelzőn amin épp használjuk (ha a TV ki van kapcsolva ne engedd a jelet a kimenetre).
[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
válasz Puma K #11205 üzenetére
Köszönöm szépen, végül is meggyőztél, mert mindennel együtt azért nem lenne olcsó az épített víz bár az nem a racionalitásról szól (volt már régebben, azért is gondolkodtam benne).
Viszont tud valaki segíteni egy aránylag safe uv-ban EVGA RTX 3060 Ti FTW3 ULTRA GAMING kártyához?
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
BerserkGuts
őstag
válasz Puma K #11183 üzenetére
A vízhűtésnél hatékonyabb és halkabb hűtést nem fogsz tudni kitalálni.
Ígyvan de abból se mindegy milyen! Csak az épített víz elég effektív mert ott nem pár csepp folyadék kering hanem van rendesen ami elszállítja a hőt.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
őstag
válasz Puma K #11183 üzenetére
Két ventis kártyák is gyorsabbak és hangosabbak minta három ventisek, és ebből következik hogy az egy ventis az még gyorsabb és hangosabb.
Van hatékonyabb a vizesnél, az egész gépet belemeríted olajba és kész. (vagy: [link] ) Csak azért mert téged nem hajt a kutatási vágy és az ötletelés még nem kell elvetni mindent
Ez is egy kísérlet volt: [link]
[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
-
Atla
senior tag
válasz Puma K #11151 üzenetére
Köszi,hogy segítetek.
Szóval a tápom Seasonic Focus+ Gold 650W. Serial: R1712AA1A3930348
Két ágon vagyok a két 8 tűssel bekötve az alábbi képen mutatom hova.
Ez eddig is így volt,csak nem emlékeztem,de most szétszedve konstatáltam,hogy nem vagyok annyira noob. Viszont. Az alábbi képen van egy kapcsoló ami nekem eddig nem volt benyomva.
Nos ez kisebb terhelésnél lekapcsolja a ventillátort,ha nincs benyomva.Gondolom én azért a nagy terhelésnél bekapcsolja van annyi esze.Nem tudom ,a lényeg ,hogy bekapcsoltam ,igy mindig pörög a ventillátora. Ez 3 napja történt mást nem piszkáltam,és azóta még nem produkálta a leállást. Két órát játszottam Cyberpunkkal,azért szerintem elő kellett volna jönnie.Prime95 + Furmarkot egyszerre nem merek ráengedni viszont. Beszari vagyok,de lehet azt kellene.[ Szerkesztve ]
-
Atla
senior tag
válasz Puma K #11106 üzenetére
Nekem ez új dolog. Én még ott tartok,hogy semmi értelme a Memória órajeleit emelni.
Köszi az infót.
3060Ti 1750Mhz-ről 1900Mhz-re tolva +400 pont. Gpu 2010Mhz.
Nem tudom miért ,de mivel nincsenek hűtve a memóriák,én nem merem így használni őket.
Bexari vagyok,és drága volt.[ Szerkesztve ]
-
-
4264adam
veterán
válasz Puma K #11103 üzenetére
Neked 3070Ti kártyád van, nekem a sima 3070. Sikerült gyorsan optimalizálni is. Gyári 1920Mhz GPU és +950Mhz memória. 1.08V helyett 0.925V-on. Nyertem így 6-7 fokot.
nexwo: Fogalmam sincs miért TI-t ír Sima 3070-em van. Jól látszanak a görbéken hogy a memória tuning hozza a legtöbbet, nem a GPU
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
BerserkGuts
őstag
válasz Puma K #10961 üzenetére
hát nagyon nem talált benézted az accot attól hogy ez van most attól még voltak sokkal régebbi regeim csak nem használtam aztán kuka lett kb 2008 óta használom az oldalt
Már akkor megbeszéltük meg rájöttünk a tényekre ennyi
Azóta meg az emberek csak hülyülnek ennyire nem képesek rájönni hogy jé x ad ennyi fps-t y meg ennyit se de hogy lehetne nagyobb az x az y-nál
euromail mióta bannolt pl pfff
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
lo_jo
senior tag
válasz Puma K #10926 üzenetére
Alapvetően nem jellemző, de ha egyszer belefutsz, akkor az összes játékuktól elmegy a kedved. Volt egy időszak, amikor modderek azzal szórakoztak, hogy GTAV speedrun közben nyúltak bele a streamerek játékába. Pedig ők kifejezetten downgrade-elt verzióval nyomják, mert patcheltek általuk kihasznált glitcheket, így nem is szoktak az online-nal játszani vagy csak második-harmadik accounton.
[link] Ezt már javította a rockstar, de saját tapasztalat mindkét játékban, hogy bármikor találkozhatsz modderrel, akik másik session-be utánad mennek és gyakorlatilag azt csinálnak veled a játékban, amit akarnak. Töltöttem már én is hosszú perceket a mount chiliad oldalán egy ketrecben egy pumával, persze nem önszántamból. Red Deadben pedig teleportáló, speedhackelő, rolling blockkal sorozatlövőkkel futottam össze. Ha ezekkel leállsz harcolni, akkor benne van a pakliban, hogy rádszállnak és később a single player-be is belenyúlnak. Sajnos a modmenüben rockstar ID alapján megtalálnak, látszik, hogy mikor vagy online, milyen sessionben vagy, mit csinálsz.
Szerk: GTAO-ban 1000, RDO-ban 410 órám van, sajnos ez idő alatt találkoztam épp elég modderrel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz Puma K #10876 üzenetére
"Erre találta ki az Nvidia a DLSS-t aminek játékonként eltérően, de jellemzően több opciót kínál és képminőségben sem veszel észre romlást. Ráadásul a DLSS-t lehet frissíteni újabb verziókra amiknél még jobb lesz a hatásfok-képminőség."
Cyberpunkban számomra pont nagyon látszik, hogy a DLSS quality módban is sokat ront a minőségen. Controlban ugyanez igaz. Bár FullHD-ban azt mondják azért rosszabb a DLSS hatásfoka, mint magasabb felbontásokban.
"A játékokban anno Low, Medium és High opciók voltak. Most van lehetőség Very High, Ultra és Extreme beállításokat alkalmazni. De ezeknek gyakorlatilag semmi értelmük, mert amennyivel több erőforrást kérnek annyival többet nem adnak hozzá a látványhoz."
Hát én ezek között mindig elég markáns különbséget látok. El tudom fogadni, hogy te nem, de te is fogadd el, hogy más meg igen.
Vagy megint arra körre lyukadunk ki, hogy mindig vannak, akik győzködnek, hogy 30 fps-nél úgysem lát többet a szem, tehát felesleges a 120+ Hz. Közben meg 60 FPS-es monitort nem is bírnék már huzamosabb ideig használni. Játékra semmiképp.Amikor még gyerekként nyáron kedvtelésből számítógépes szervízben dolgoztam, akkor volt először, hogy szembesültem azzal, hogy mekkora különbséget okoz egy high-end videokártya egy közepeshez képest. Azóta úgy vagyok vele, hogy videokártyán és grafikai minőségen nem engedünk, nagyon minimális keretek között esetleg. Persze anno ez még a Geforce 2 Mx vs. Geforce 2 GTS kapcsán volt. Viszont azóta sem változott a hozzáállásom. Emiatt lehet majd tényleg csak évek múlva fogok érdemben Cyberpunkozni, amikor lesz olyan gépem, ahol 120+ fps-sel megy minden maxon, mert ahogy ezen a gépen megy, az nem teszi lehetővé a teljes élmény megélését. Például Witcher3-at most érzem úgy, hogy olyan gépem van, amivel kompromisszum nélkül lehet élvezni, de egy fele ilyen erős videókártyával már nem lenne így. Szépen türelmesen ki is vártam vele azt az időt, amíg lett hozzá olyan gépem, ami az igényszintemnek megfelelő játékot tesz vele lehetővé. És tisztában vagyok vele, hogy a 3070 erre nem minden mostani játék esetén alkalmas, de vannak olyanok is, amikre 3090 se lenne az elvárásaimhoz elég. Nem is merek nagyobb felbontású monitort venni.
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Puma K #10866 üzenetére
Picit foghatnek vele nehol, de azert maxon nem sokkal vannak 120 fps felett a dolgok annyival fullHD-n, hogy kulon foglalkozzak ezzel. Persze vannak eros kivetelek, mint peldaul a Diablo3. De mondjuk egy Cyberpunkban mar inkabb erosebb kartya kene, mint fps limiter. :D
I am having fun staying poor.
-
DeathAdder
veterán
válasz Puma K #10836 üzenetére
&omfgk
Megpróbáljuk, nagy csodát nem várunk, tesóm gépébe kellett már valami, csak néztem hogy lehet ennek 2 tápcsatija, és hamár ott van hátha lenne értelme a biosnak, ha 250-ig még szépen skálázódik.
Am majdnem TUF lett, csak lecsúsztunk róla, így már nem feltétlenül bánom, bár Asus biztos halkabb
-
Dr. Romano
veterán
válasz Puma K #10821 üzenetére
Rendben köszi. Akkor 3DM-el esek majd neki.
Igen sajna lefelé is számít a silicon lottery nem csak felfelé. Egy kiindulási pontnak viszont ideálisak az értékeid ahhoz képest tudok le és felfelé is menni + van már mihez viszonyítsak.
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Ragnar_
addikt
-
blu79
addikt
válasz Puma K #10740 üzenetére
ráengedtem egy superposition , ez így mit mutat? de még mindig nem mondtad meg honnan veszed hogy 70% on megy a kártya?
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
válasz Puma K #10740 üzenetére
ne haragudj de honnan veszed hogy 70% van terhelve a kártya?
tehát ha csökkentem a feszt akkor a fogyasztás nem csökken vele együtt?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Maelephant
aktív tag
válasz Puma K #10735 üzenetére
Nálam a RE: Village volt az alkalmas alany...nem értettem, az utolsó bossfight mi a szarért fagy ki folyamatosan kb. fél perc után, visszavettem a grafikán, úgy végigment. Ezután ébredtem rá, hogy hiába ment a játék kb. egésze rendesen, az utolsó jelenet olyan terhelést adott (valószínűleg RT-ben), hogy ott már nem, mégsem, volt stabil az UV-m.
Most stabil, de - mea culpa - 800 mV-on használom, azonban csak 1815 Mhz-t tud így (lehet, hogy az 1830 még menne, de az 1860 biztosan nem OK már).[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Puma K #10737 üzenetére
Szóval nem kap terhelést? Mégis mennyit kéne fogyasszon? 300w ?
Azok a gémek amiket írtál nincsenek meg mert nem jönnek be...[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Puma K #10735 üzenetére
akkor ez jónak számít ezek szerint , nálam pl a Shadow of TR az amivel ki szokott bukni nagyon hamar ha nem stabil az OC , az alábbi képek a SOTR után csináltam, kb kicsit több mint 1h volt és a végén egy bench-et is nyomtam , itt már több a hőfok de auto ventivel sztem ez is jónak mondható
-
zakarmihaly
tag
-
s.bala31
őstag
válasz Puma K #10673 üzenetére
Az AC:Valhalla-nál van pár fps javulás Rbar-al, meg talán a CyberPunk is "simábban" fut valamivel. 3dMark Timespy-nál asszem pár száz plusz pontot szintén ad. Sajnos igazán látványos sebességbeli különbséget eddig nem tapasztaltam inkább csak placebo hatás van
[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz Puma K #10602 üzenetére
Nem csak a 10. gen-től működik? [https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/geforce-rtx-30-series-resizable-bar-support/]
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Puma K #10590 üzenetére
Sajnos kéne mert a 6700XT-m coil whines az én fülem meg nem tudja elfogadni még kintről msi rtx3060Ti gaming x triot pl tudnék 295EFt-ért vagy itthon másik 6700XT-t de azok már 300EFt felett vannak meg nem tudom nem e kapnék ki még egy nyekergőst.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Puma K
nagyúr
válasz Puma K #10572 üzenetére
Kis plusz infó:
Itt még a 290 mm hosszú MSI GTX 1080 Ti Gaming X-szel és Z97 + 4790K-val + DDR3-al:
Itt már látszott hogy ha hosszabb kártya kerül a gépbe, akkor gondjaim akadhatnak.
A GTX 1080 Ti akár 360W-ot is be tudott rántani ha meg volt neki engedve. De rendszerint 250-330W között változott a fogyasztása játéktól-grafikai beállításoktól függően.Aztán ez meg a mostani állapot az MSI RTX 3070 Ti Gamint X Trio és Z370 + 9900K + DDR4-el, mikor meg lett a kártya és aznap este fotóztam félálomban:
A két utolsó képre nem vagyok valami büszke...
Kicsit sok helyet levesz a gépház teljes egészében belsejében és elejében lévő 420-as ventilátor-radiátor-ventilátor szendvics ami így ebben a formájában 10 cm vastag. Aztán a korábbi álláspontom nem meglepő módon beigazolódott miszerint 290 mm-nél hosszabb kártyával gondban leszek.
De a lényeg látszik: korábban a GTX 1080 Ti-vel szűkösen de elfért a szett, most meg már ki kellett csavaroznom az alsó ventilátorról a lefogatóját a tartály-szivattyú kombónak és most enyhén megbillentve helyeztem el.
A 3070 Ti-nek nagyon jót tett hogy a 1080 Ti-nél nagyobb hűtést kapott. Bár nálam az 1080 Ti elengedett gyelplővel 360W-ot is be tudott rántani maximum. Játéktól és grafikai beállításoktól függően 250-330W között mozgott a fogyasztása. A 3070 Ti-t eddig 310W-ot láttam fogyasztani. Viszont még sok időm nem volt vele foglalkozni...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
addikt
válasz Puma K #10530 üzenetére
Gyorsan kiderül ,hogy ismeri-e az Open RGB a lapot. Nem is hinném ,hogy galibát okozna a többi RGB proginak.
Gaming X-et tuti ismeri. Pontosabban a Gaming X-en lévő RGB strip-et.
szerk : Nincs a listában? Nálam működött (és másnál is) 3060Ti és 3070-es Gaming X-el. Lehet ,hogy akkor mégis frissíteniük kell külön az eszközöknél.
Vagy esetleg az új kártyáknál (3070Ti/3080Ti - vagy a Gaming Z-nél) cserélték a ledeket. Mert sok volt a panasz ,hogy fehérre állítva az egyik led vöröses, a második zöldes, a harmadik meg kékes...
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AI a játékokban és azon túl
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest