Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Puma K

nagyúr

válasz Puma K #10572 üzenetére

Kis plusz infó:

Itt még a 290 mm hosszú MSI GTX 1080 Ti Gaming X-szel és Z97 + 4790K-val + DDR3-al:

Itt már látszott hogy ha hosszabb kártya kerül a gépbe, akkor gondjaim akadhatnak.
    A GTX 1080 Ti akár 360W-ot is be tudott rántani ha meg volt neki engedve. De rendszerint 250-330W között változott a fogyasztása játéktól-grafikai beállításoktól függően.

Aztán ez meg a mostani állapot az MSI RTX 3070 Ti Gamint X Trio és Z370 + 9900K + DDR4-el, mikor meg lett a kártya és aznap este fotóztam félálomban:

A két utolsó képre nem vagyok valami büszke... :DDD

Kicsit sok helyet levesz a gépház teljes egészében belsejében és elejében lévő 420-as ventilátor-radiátor-ventilátor szendvics ami így ebben a formájában 10 cm vastag. Aztán a korábbi álláspontom nem meglepő módon beigazolódott miszerint 290 mm-nél hosszabb kártyával gondban leszek.

De a lényeg látszik: korábban a GTX 1080 Ti-vel szűkösen de elfért a szett, most meg már ki kellett csavaroznom az alsó ventilátorról a lefogatóját a tartály-szivattyú kombónak és most enyhén megbillentve helyeztem el.

A 3070 Ti-nek nagyon jót tett hogy a 1080 Ti-nél nagyobb hűtést kapott. Bár nálam az 1080 Ti elengedett gyelplővel 360W-ot is be tudott rántani maximum. Játéktól és grafikai beállításoktól függően 250-330W között mozgott a fogyasztása. A 3070 Ti-t eddig 310W-ot láttam fogyasztani. Viszont még sok időm nem volt vele foglalkozni...

Új hozzászólás Aktív témák