- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
sittes79 #4528 üzenetére
Ra akartam hegeszteni a GPU blokkot de kicsit nagyobb a furattav igy mar nem megy fel.
Akkor lehet veszek egy ilyet, aztan a lefogatojaval felteszem a GPU blokkt. Amiota lecsereltem az 1080p@60Hz monitorom 2560@165Hz-re azota megy a VGA mint allat. Le kell csendesitenem -
Devid_81
félisten
válasz
sittes79 #4012 üzenetére
Tele kell pakolni ramsunivel mindent, majd nem art a Kraken keret mellett egy masik venti ami a GPU tuloldalat fujja teliben.
Nalam is ugy/volt egesz vegig.
Csak laseres thermometer-el tudtam ramerni de 60 fok korul van a VRM uzem kozben.
Gondolom eleri a 70-et is zart hazban amikor a szobaban meleg van melle, de ez meg okes.Ezek a Kraken keretek amolyan felmegoldas, nem rossz de nem szabad csak arra a kis ventire bizni a hutest amit adnak hozza
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #4002 üzenetére
Az a hűtó nagy, és nehéz ne csodálkozz ha hajlik a nyák. Támaszd alá, mert hosszú távon káros lehet (ezért is jobb a víz). VRM hőfokot ellenőrizd, és a kiinduló alap (mivel ez sem ugyanolyan minden kártyán) az lenne, amit a gyári hűtéssel mutatott a kártyád (ha mutatta). Sajnos ez kritikus fontosságú, mert végleges meghibásodáshoz vezethet a nem megfelelő hűtés.
GAbre: nem minden GPU sikerült egyformán, és a hőfok alapján is szabályozva van tehát gyakran nem azonosak a BOOST órajelek. Nálam 1905-1950Mhz között mozog a gyári BOOST órajel, ahol a max. 1950Mhz csak 50 fokig van meg, ahogy nő a GPU hőmérséklete úgy veszi vissza az órajelet. Ez mind így működik, ezért lehet vízzel magasabb órajelet elérni.
-
GAbre
veterán
válasz
sittes79 #4000 üzenetére
Annyit szokták ráírni,de ahogy mondtam,2000ig boostolnak,ha nem melegebbek,mint 65-75 vagy mi.
Még 1080ti is boostolt vízzel 2000ig.
De elvileg rtxben nincs annyi tuningpotenciál.
Legalábbis nem superben. A franc tudja.
Mondjuk húzni jobban nem nagyon akarom.
Sokkal többet enne a kártya. -
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3960 üzenetére
Ezzel csak a feltételes mód a probléma... többszörösen is. Nem tudod mennyi lesz az amit ki is fizetnek a jelenlegiért mint ahogy azt sem tudhatjuk mennyi lesz az új - és persze azt sem mennyivel lesz jobb az új, hiszen az éppolyan lényeges mint maga az ár.
A legjobb az lenne, ha az AMD is előállna minden teljesítmény kategóriában valódi ellenféllel, ami növelné a választási lehetőséget és az árversenyt egyaránt. -
Találtgyerek
veterán
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3949 üzenetére
A gyári hűtő hátulján pontosan látni fogod hol vaolt hűtve kvázi pontosan ugyanoda rakj bordákat. Stabil és megbízható legyen a ragasztás, mert a VRM elégtelen hűtés miatt pikkpakk megfőhet és dobhatod ki a kártyádat - ti. ha van Warranty matrica a hűtőrögzítő csavaron, akkor annak eltávolítása garanciavesztéssel jár. Ha nincs, akkor is fugyelj a megfelelő méretű és hibátlan csavarhúzó / bitfej használatakor, hogy a csavarokon ne látszodjon nyoma a szerelésnek. Így ha gond lenne visszarakhatod a gyári hűtőt és van esélyed egy gariztatásra.
-
GAbre
veterán
válasz
sittes79 #3949 üzenetére
Memóriákra,vrm-ekre vagyis tőlük jobbra az összesre(abban a 4 sorban).
Annyira nem kell parázni,van aki még ventit se rakott rá.
Nekem is csak az utolsó tömbből/sorból hiányzik borda,(remélem azért),csinálja azt a legújabb codban,hogy a pálya bizonyos részein játszhatatlan 10-40 fps-em van.
Ez van amikor megszűnik következő pálya betöltéskor.
De minden máshol 1 fagyás nincs.
Szóval javaslom azzal teszteld majd. -
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3857 üzenetére
Igen, azt mondtam én is. De jó is! És nem az a drágább ami többe kerül, hanem az amiért fölöslegesen fizet az ember (pölö nem olyan jó mint gondolta, és nem váltotta be a hozzá füzött reményeket). Egyébként az AIO kompatibilitása és használhatósága is sokkal jobb mint az a VGA hűtés, így az eladhatósága is jobb (ha úgy adódik). De nyilván te tudod számodra melyik az elfogabhatóbb.
-
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #3850 üzenetére
Az a gond, hogy batár nagy és nehéz is (VRAM sünik hajlamosak leesni egy idő utá + a VRM hűtést is meg kell oldani). Szerintem sokkal jobb lett volna egy NZXT Kraken G12 + 240 AIO Ami nyilván nem kön ki ennyiből, de a VGA számára minden tekintetben jobb (sokkal kevésbé terheli a súlya és a hűtés is sokkal jobb).
-
Jacek
veterán
válasz
sittes79 #3832 üzenetére
Ezt hogy produkáljam?
Hogy pl töltés közben ahol ezek a brutál fps vannak és vonyítanak a kártyák hány fokos, nehéznek tünik
A 2080S Gaming X Trio-t tunningolva sem láttam 70 fok fölött, gyári venti vezérléssel sem, és szinte hangtalan, az AIO-t hamarabb hallom meg a procin. -
Devid_81
félisten
válasz
sittes79 #3817 üzenetére
Nem tudod leugyeskedni a matricat rola?
En anno csinaltam az Asusomhoz egy kb 5mm szeles penget, konkretan a penget vagtam el 5mm szeles es teljes hosszusagban, illetve szelessegben, majd az egeszet rakokanyoltam egy pici szarra, es nagyon szepen ala lehetett menni az osszes matricanak vele, azota mindenem ami bontott meg garis -
Enton
addikt
válasz
sittes79 #2099 üzenetére
Azt lehet tudni esetleg hogy ez a forrás mennyit tud az adott témáról?
Ez a DSR tech úgy müködik, hogy ad plusz felbontási opciokat a játékon belül. Ha ott nem választod ki akkor itt a menüben teljesen mindegy melyik opcio van engedélyezve vagy nem, ha nem azon 1.20x-4.00x(native) szorzón használod.Esetleg lehet valami driveres gyikja de erröl nem halottam eddig, nem aktiválod/választod ki játékon belül akkor semmit sem lassit hisz nem aktív.
Ez egy nagyon jó plusz opció ha kiváncsi az ember nagyobb felbontáson mit tudna a VGA-ja. Illetve régebbi játékokat lehet vele felturbozni. -
YellowFlash
aktív tag
válasz
sittes79 #2084 üzenetére
Igen, benne van a pakliban. De nekem is olyan monitorom van ami nincs rajta a listán, de tökéletesen működik. Pont most nyomtam 2 óra Witcher 3-at, és minden pöpec.
sylex1: A "G-SYNC beállítása" opció alatt: 1.) Engedélyezd a módot [csak Teljesképernyős mód] 2.) Ráböksz a Freesynces monitorodra. (nekem 2 van szóval van választási lehetőségem) 3.) Pipa hogy engedélyzed a beállításokat.
Aztán a monitor saját menüjében ráböksz, hogy Freesync ON.
+ megfelelő, Freesyncet engedélyező driver van felrakva. Sokan elfelejtik... -
szasanyi
félisten
válasz
sittes79 #2028 üzenetére
Egy jó 4K IPS monitoron látható a különbség - ami egyébként nem azért van, hogy jól lásd hanem azért, mert abban a felbontásban sokszor a 2080 is csak kompromisszumokkal jó (a szadomazó és félvak gamerek kivételt képeznek
. 1080p-hez nem 2080 és főleg nem DLSS - szerintem fölösleges pénzkidobás ilyen kártyát venni FHD-hoz (no offense).
-
bigdigit
addikt
válasz
sittes79 #1992 üzenetére
Msi afterburnerrel állíts neki ventrit. Gigabyte gaming oc max 60 fok 2010 gpu mellett ventri akkor kapcsol 50-re ha ezt átlépi de pár másodperce csak és megint 60fok. Igaz nálam a gép oldala le van kapva mert a procim fő meg. Most így végig gondolva talán át kellene állítanom silent módból. A fiam gépében teljesen hasonló konfig mellett csak a ház más és nincs gpu tuning 57 fok és a ház oldala is fent van.
-
ScomComputer
veterán
válasz
sittes79 #1901 üzenetére
Grat hozzá,nekem az OC-s verzió van,csináltam egy összehasonlító videót,hogy hogyan hajtsa ki a ryzen 2600 és 9900K...nagyon jó kis vga!! Láni a hőfokot és az órajeleket 1440P-ben...
(#1902) ADAM1337:
Az MSI ventus nagyon jó, az OC-s verzió az "A" chip-l jön jobban húzható,az Asus dual-t felejtsd el,nálam volt hangos is melegszik is...nekem nem jött be... -
zsombor22
aktív tag
-
-
-
Enton
addikt
válasz
sittes79 #1735 üzenetére
Casekingnél van most 3 ventis inno3d x3 oc 719€:
Itthoni árhoz képest jobb sokkal.
A giga vizesblokkos kártyái viszont eltüntek az itthoni színtérről. Kellett volna még 310 körül lőni belőle amíg volt bf meg anthem is hozzá én meg inkább vettem egy strix oc 1080ti-t mer olcsóbb volt.
-
Heroes fan
őstag
-
Devid_81
félisten
válasz
sittes79 #1485 üzenetére
PNY VCG20808BLMPB graphics card GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6
Nem lesz huvos darab, de £608-ert nem annyira rossz vetel.
Ha a hutot le tudod kapni rola a garis csavar matrica megorzessel akkor max masik huto neki es meg akkor is ar alatt leszel -
omikron23
senior tag
válasz
sittes79 #673 üzenetére
Inkább a Founders Edition "hajlamos" a halálra, ès azokból is a Ti változat. Nekem egyébként ugyanilyen kártyám van, eddig nagyon csendes, minden gond nélkül üzemel.
Az EVGA oldaláról ha módodban áll rendelni, akkor most kedvezményesen vehetsz hozzá tápegységet is. -
Devid_81
félisten
Pre-Order volt Szerda estig, majd Csutortok reggel atment elerhetobe, reggel nyitas elott meg £715, nyitas utan picivel 729, majd 750...most meg mar 825, en szerencsemre hozzajutottam £715-ert.
De lesz az meg 715 ujra, sztem max 1 honap es lemegy a nagy vasarlas laz, meg a kezdeti tobbszoros lehuzas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest