- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sittes79
addikt
válasz
szasanyi #4006 üzenetére
Nem a nyak hajlik hanem az Arctic felfogato lemeze vagy mi annak a neve. Backplate rajta maradt az azért segít.
Vrm et meg majd kimerem mert szoftveres nincs érték nálam csak gpu hőfok.
Amúgy még nem írtam hogy valami gyalázat volt a pasztazas kár hogy nem csináltam fotót konkrétan volt egy kisebb folt a gpun ahol nem volt paszta.
Meg őszig csak kibirja akkor csere egy 3000-re ha megjönnek :)
-
sittes79
addikt
válasz
szasanyi #3962 üzenetére
Na felraktam, hát nem volt könnyű legalűbbis nekem most tesztelek, sajnos 3 ram.ra kb csak feléig van rajta a heatsink, próbáltam minmdenhova tenni, maga gpu mag nagyon durva konkrétan 15-20 fokkal kevesebb mint volt, remélem bírja a többi alkatrész is...
hja és most 2100-ig boostol 1750 helyett lol
-
-
KAMELOT
titán
válasz
szasanyi #3261 üzenetére
Az ésszerűség ebben az esetben az, hogy megveszed a legolcsóbbat majd teszel rá rendes hűtést. Mert nem csak a gput kell hűteni, hanem az összes komponenst, tehát az egész nyákot.
Sajnos ilyen kaliberű kártyákat alapból jó hűtéssel kéne árulni. Olyan esetben mint én, hogy multizok 5-10ó erősen ajánlott a vízhűtés.
Ádibá is írja... A komponenseket a sokáig tartó magas hő nyírja ki.
Azért aki ilyen ligában utazik az adjon a hűtésre. -
ÁdiBá
veterán
válasz
szasanyi #3261 üzenetére
Nagyon sok minden függ a gépháztól, a környezettől, hova és milyen kártyát vásárolsz.
Én ASUS DUAL-t 2080Ti vásároltam, 91 fokig ment fel gyári beállitásoknál, úgy hogy, nem húztam a kártyát, nem tuningoltam, csak hagytam ahogy maga a program tegye a dolgát...
Ha azt mondom, hogy egy kalap szar konstrukció a levegő akkor nem túlzok...
Általában ezek a kártyák a hőtől döglenek meg, bárki bármit mondhat, egyszerűen túlmelegszik a ram gpu, vrm, és kész, arról nem beszélve, hogy egy combossabb hűtésnél gyorsabb is a 2080Ti mint egy sima gyári vagy custom levegős...
Bosszankothatunk a gyártóval hogy figyu, mi a szar ez, vagy nézünk egy megfelelő hűtésű kártyát.
Nekem viszonylag könnyebb volt, mert épitett vizemre csak rá kellett kötni a kártyát és kész... De semmi pénzért nem vennék már levegős rendszert. -
GAbre
veterán
válasz
szasanyi #3172 üzenetére
Ha már így monitoroknál tartunk:
acer xr342ck van ilyen kicsikém.
És eleddig pbp funkcióban nem húzta ki a kép felső és alsó sávját.
Viszont,ha újraindítom a gépet,akkor a boot képernyő teljes lesz azon az oldalon.
Van rá mód ezt beállítani?
Felbontásokkal hiába szórakoztam.
És Acer programja szerint nem kompatibilis hozzá a vezérlő driver (gondolom,mert első kiadás)
És persze monitor os-èbe sincs semmi beállítás.
Szóval kérdés nem teljes képernyős 2 monitort,ki lehet húzni hosszában? -
csul1
tag
-
csul1
tag
válasz
szasanyi #2713 üzenetére
Én nem rég vettem egye OC nélkülit a cooler alacsony terhelésnél ki be kapcsolgat és ahogy olvastam netem nagyon sok embernek van ez a baja 30% felett kell tartani a folyamatos mozgást vagy kerreg... Állítólag új biossal javították nekem a legfrissebb van azzal is csinálja.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
szasanyi #2654 üzenetére
Nalam is ezt csinalja mar egy jo ideje.
Mielott kivalasztod mit akarsz letolteni az nvidia oldalan valaszd a lenyilo menubol a DHC verziot es menni fog.
Szerintem vmi win frissites bolonditotta meg az egeszet.
Nalam amiota DHC driver jo csak az experience se indul...hibat dob es negall betoltes kozben. -
- = Zk = -
félisten
válasz
szasanyi #2287 üzenetére
zajszintnek a neten van video a vardar f3-ról, ha jól emlékszem... vagy valamelyikről...kiindulni jó lehet....
(#2288) runingman
sajnos ennél a szériánál hangos a híbrid kit... iszonyatosan... mint egy mini hűtő a géped mellett... itt duruzsol... de egy jó mágnes ezt is megoldja...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
szasanyi #2285 üzenetére
evga hybrid kit
a zajszint nálam érdekes, ugyanis nem a gyári venti van rajta, hanem 2 db vardar f3... amit csak megszokásból lőttem be "agresszívra"... ami annyit takar, hogy 40 fokig 1000 elatt mennek a ventik... most átlőttem 50 fokra, alap 30%-on pörögnek a Vardarok és így van kényelmesen 42-47 fokon a gpu.... -
Devid_81
félisten
válasz
szasanyi #2274 üzenetére
Az a hutes lepkefing ennek a kartyanak sajnos, kb 2060-on lenne jo, azt tudna 65-70 fokon tartani 100% load mellett.
C@rjad le lenyeg, hogy most mar vagany azzal a vizzel
Az Asus Dual ami nekem volt meg akkora mint egy tegla, csereben pont ugyan olyan sz@r a hutese kb mint ennek az Inoo3D-nek, 80%-os ventik mellett gyari orajelen talan talan 70-73 fokon (volt) tarthato, de gyari venti curve-el meg 80 fok, teljesen mindegy mekkora a huzat -
- = Zk = -
félisten
válasz
szasanyi #2245 üzenetére
a régebbi H75, ugyanis egy G12-vel van felfogatva (NZXT)
hogy teljesített?
jól, csak nekem downvoltolni kellett a kártyát, mivel melegszik nagyon, ha hagyom, hogy 1,044mV-tal cirkáljon... supportot is kérdeztem erről, azt mondták, majd zaklassam őket ha a hőfok tartósan megy 85C körül/fölé... evga külf fórumon is csak a halandzsa ment, aztán redditen rátaláltam egy postra... belőttem, azóta patika... majd meglesem mit csinál, ha a HYbrid lesz fent...
szerk. hőfokok: simán 60-70 között tartható.. de van, ahol bekarcol 75-83 körül... ezt leginkább mert 144Hz-en tolok sok "felesleges" játékot... és nem tudom szabályozni görbe által, mert alaplapra van kötve minden... (f@szom 14pin-es RTX csatlakozás)
Az érdekelne hogy volt rárakva (rögzítve) a VGA-ra?
NZXT G12-vel -
-
Zolko_86
csendes tag
válasz
szasanyi #2124 üzenetére
Eddig nemtunt fel hogy mert idleben nem forogtak a ventik ha meg terheltem ugye fules is meg a gephaz ventik is felporognek. A performance modot azert kapcsoltam be mert miota megvan eloszor inditottam egy olyan jatekot ami teljesen kiporgeti es a hofokok 80-83 fokig felmentek amit sokaltam, maxon jaratott hazventikkel se ment 80ala. Performance moddal 70fokig ment ami meg mindig tobb mint vartam. A hazam egy meshify c, nemhiszem hogy nagyon rossz lenne a szellozes. Megprobalom elkuldeni reklamaciora, nemvarom el hogy egy ujra csereljek de legalabb tegyek rendbe. Pedig ennel az arkategorianal egy 2hetes mult kartyanal szerintem megerdemelne a vasarlo.
Toltottem fel videot idle fordulaton, remelem hallani a kulombseget miutan leallitom a ventit, az asszony egy kicsit belezavart a mosogeppel nezzetek el
[link] -
Rexcor
őstag
válasz
szasanyi #2111 üzenetére
Egy 42"-os tv-re van kötve a gépem és azon szoktam játszani. Viszonylag messziről nézem szóval a FHD megfelel számomra. Nekem csak az számít, hogy a 60+ FPS mindig meglegyen mert nagyon zavarja a szememt ha a refresh rate alatt van. Jól néz ki a 4K meg minden, de amíg nincs normális áron (nem fél milla) olyan GPU ami minden játékban minden körülmények között hozza a 60+ FPS-t addig nálam szóba sem jöhet ez a felbontás. A másik meg hogy ennél kisebb képernyőt szintén nem tudok elképzelni, az ekkora nagyobb felbontású monitorok pedig szintén nem olcsóak. Szóval maradok a TV-s megoldásnál egyelőre.
-
Devid_81
félisten
válasz
szasanyi #2105 üzenetére
Ref nyakos, nagyon sok refnyakos RTX 2080 van forgalomban, raadasul a tied is binned GPU-s, szoval szinte barmelyik gyari OC-s biost feltudod ra tenni...marmint ratudod eroltetni
Nekem ASUS Dual OC volt es azon se volt post screen.
En biztos feldobnek ra egy mas gyarto altal keszult biost.Anno regebben ez teljesen rendben volt, de mara mar tenyleg eleg egyedi, hogy post-ol barmit a VGA, ezzel is csak lassitja a boot-ot...szoval gyaluld le
-
Sirandrish
legenda
válasz
szasanyi #2035 üzenetére
Én nem veszek alkatrészeket, csak komplett gépet. Se tehetségem, se kedvem, se időm nincs bütykölni, így az adott keretből mindig próbálom a lehető leghosszabb éllettartamot kihozni. Az előző (mostani gépem) 3 évet gond nélkül bírt...sőt...a játékok 99%a FHD-ban most is hozza a fix 60 FPS-,t és nagyon nagyon sok még 1440p-ben is.
Remélem most kicsit több ráfordítással 5 évig nem kell hozzányúlnom a géphez, 1-2 kötelező pasztázást kivéve...ehhez viszont lehet jobb a 2080, nem?
-
Sirandrish
legenda
válasz
szasanyi #2005 üzenetére
Pont így vagyok vele én is.
2070ből 190 körül megkapom a Palitot, ami az egyik, ha nem a legjobb 2070 a piacon (állítólag), és ahhoz képest 2080ból 240-250körül még csak az alját kaparászom..Most legutóbb ezt a Gainwardot néztem, csak nem tudom hogy ő pl mennyire melegszik, viszont a másik fele a történetnek hogy ennél többet meg nagyon nagyon nem akarok VGA-ért adni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen processzort vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest