- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
Amúgy az a durva,hogy a "kis" tft-s paneles tv-men.(43").Sokkal szebb a kép,mint a va paneles 49-es philipsen.
És sajnos nem is veszem észre,hogy gyorsabb lenne a válaszideje.
Amit találtam,hogy a tv-nek is 5 vagy 6ms(gtg),bár hivatalos oldala nincs ennek a német márkájúnak.Még a g-sync hiánya se annyira zavaró.
Az annál inkább,hogy ezen a felbontáson úgy megfekszik a kártya a korábbi beállításokon,mint szűz kislány az érettségi bálon! -
Találtgyerek
veterán
Milyen típus lesz a Ti? Jól válogasd meg,hogy milyen lesz,mert nagyon fűtenek.
Az Asus Strix volt az eddigi legjobb hűtésben,ami volt nálam TI-ből.
Az 70 foknál megállt és 1965 Mhz-et tartotta.
Az MSI LIGHTNING Z ennél jóval melegebb volt,pedig a hűtése súlyra és vastagságra komolyabbnak tűnt. Az Asus Dual-t is volt,de az szerintem csak a legjobban szellőző házakban ajánlott. -
Devid_81
félisten
Szia,
Semmit nem vettem eszre, a 16GB- rol, azt sem em tudtam elhasznalni soha , most ugy nez ki a helyzet mint eddig, csak borzalmas mennyisegu szabad memoriaval
Szerintem a legmagasabb ram hasznalatom valahol 14GB volt eddig...
Nekem 2FPS-t nem hozott, legalabbis nem vettem eszre semmit sem -
Laraxior
titán
Igen, ezzel kínlódtam én is. ugyanis két lépcsőben vannak a hűtendő dolgok, és elég közel egymáshoz. Én csak kis ramsünit tennék mindenhova, illetve nekem csak úgy fért el. Van ott is sokféle méret, de a legkisebbel odaférsz mindenhova. Kell belőle vagy 20db minimum
Valami ilyesmi (de én letettem róla, mert a blokk már nagyon macerás ezzel az új furattávval.)
A vramokhoz pl oda sem fértem teljesen. Persze ha csináltatnék egy másik lefogatót, akkor oké lenne... -
sittes79
addikt
Jaja én se akarom, csak szeretek ilyennel bibelődni, na itt egy kép hát elég hülyén néz ki...
Több kérdés is felvetődött, stock coolernél min a két csati be volt dugva itt csak egy van, mi a fehér és nem gond ha ott nincs semmi?
Másik kérdés, kissé mintha hajolna a felvogató lemez pedig nem nagyon húztam meg?
Itt irta valaki, hogy ezek a heatsink-ek lehullhatnak sajnos, na most ha nem veszi észre az ember akkor megfőhet a cucc?
-
Devid_81
félisten
Probald ki az ujabb de beta verzioval, hatha az jobb.
Nalam is legujabb driver van fenn tegnap ota, es a 4.6.2-es Afterburner 7.2.3.20686-os Rivatunerrel, de nincs baj eddig -
Dragon3000
nagyúr
Az új codban még nem láttam 68 fok felett a vga-t, a cpu-n egy 240-es aio és mindez egy silverstone gd09-ben, ha normális házam lenne még jobb eredmények lennének, mert itt a vga majdnem teljesen lezárja a levegő útját a házban.
[kép] [kép] A második képen azért ilyen meleg a cpu, mert szerelés közben nem vettem észre, hogy az aio-n lévő ventilátorok Y-n kábele kicsúszott, így passzívan ment a cpu -
Találtgyerek
veterán
A kártyán sokat nem fog segíteni,de kicsit jobb lesz a szellőzés a házban.
Valószínűleg inkább a felfogatással "az 1ik tartó volt a lúdas" volt a gond,mint a pasztával.
15 fokot nem okoz a paszta kiszáradása. Főleg,ha nem volt annyira régen volt pasztázva.
Most nekem is lesz ventilátor csere a radiátoron. Kíváncsi vagyok,hogy változik-e a kártya a hőmérséklete. -
Találtgyerek
veterán
-
GAbre
veterán
Nem akarom elkiabálni,de újra pasztázás után,nyertem 10 fokot legalább.
Bár lehet az 1ik tartó volt a lúdas,mert laza volt,lehet ott nem volt annyira passzentos.
Tudja valaki miért csinálhatja a gép azt,hogy 1 töltés vagy vmi és eltűnik rivatuner stat?
Újra kell inditanom,a programot,az nem elég ha rivatunert vagy MSI aftert nyomom újra.
Wint is újra raktam már,új MSI is felkerült,de még mindig nyomja.
+ rivában is külön beállítottam programhoz,nem csak global.Illetve nem minden game-nél írja ki a benchmark értékeket,így nem tudom elkezdte-e a felvételt vagy befejezte vagy mi van.(mert nem mindíg reagál billentyűkre)
-
Dr V
őstag
Képet tudnál feltenni a házadról? Nemigazán értem a rendszeredet.
AIO vagy épített vized van? Ha jól értem, a elemek a pumpát leszámítva párhuzamosan vannak bekötve? Vajon így az áramlás megfelelő lehet?
Nálam sorba vannak kötve az elemek, amit még tuningolhatnék, ha a két külön körbe szedném a CPU-t, GPU-t, de elsőre így is szépen teszi a dolgát. -
Dr V
őstag
És ha befelé nyomná?
Ahogy néztem a venti teszteket, jobb nyomást tudnak produkálni, mint vákuumot, illetve a gépházban mindig melegebb van, mint a szobában. Alaplap, táp, meghajtók mind termelnek hőt, hiába tud szellőzni, attól még valamennyire melegebb lesz belül, mint kívül. -
Dr V
őstag
Ezekszerint a házból szívja ki a levegőt.
Nem tudom, h mlyen CPU hűtésed van, de fordítsd meg a ventiket, h hűvösebb levegőt kapjon a radi.
Nekem 2*360 radim van, első be, felső kinyomta a levegőt, így 42 volt a max a vízkörben. Felső is benyomja, hátul egy venti nyomja ki a levegőt, egy 36-ra ment le nálam. -
Dragon3000
nagyúr
-
szasanyi
félisten
Azt csak hallkan jegyzem meg, hogy 230k-s kártyát (a PC többi komponenséről nem szólva) nem azért vettem, hogy 1080p-ben játsszak. Ezt csak azért jegyzem meg, mert a RT használhatatlan pölö 4K-ban, mert olyan súlyos teljesítményvesztést okoz, hogy bőven a FreeSync (min. 42Hz / 42FPS) alá esik a 2080 esetében (és jön a szaggatás, akadás ami számomra játszhatatlanná teszi a játékot). Ez azért is fontos, mert szerintem az NV 2080/2080S-nek megfelelő, NextGen GPU-ja sem fogja tudni teljesíteni 4K-ban a 60FPS-t RT-vel. Szerintem...
-
SkyTrancer
senior tag
Hát próbáld ki a controlt maxon
lesz vagy 30-40 fps
Metro-t a sivatagos pályán, és utána kettővel asszem. 40- körüli fps-em volt ( CPU 5GHzen kártya 2050 MHz-en )
Watch Dogs 40-50 fps az erdős részeken. Vérzik, nagybetűvelNa meg Vadi új játék, hát ez lesz ami innentől jön, tehát kevés, és ez jövőre még kevesebb lesz. egyértelmű. Persze lehet apexezni, meg doomozni, ami a mikróhullámű sütőn is elmegy, és elment már évekkel ezelőtt is, de a lényeg, hogy szarcsi van, ha az ember odapakol neki.
RTX-ben akarok 60 fps-t és csak full HD-ben könyörgöm
Itt az új minecraft, fekszik a kártya bazzNa mindegy majd látjuk mit hoz a jövő és a cyberpunk és Atomic Heart-t ( azt nagyon várom már )
-
SkyTrancer
senior tag
Ezt már leírtam párszor, de akkor újra
Pl : Red Read Redemption 2, Control, Watch Dogs 2, Kingdom Come, Ark, Metro Exodus, Ghost Recon Wildlands.De azért az Assassin's creed odyssey-ben is van vannak helyek ahol 65-70fps re esik az érték, szóval kb maxon pörög a kártya, hogy tartsa a képkockát, az meg ugye nem egészséges.
De ha kell keresek még neveket
-
Devid_81
félisten
A VGA TDP-bol veszel el ha barmit a VGA-rol vezerelsz hajtassz stb.
Ezt a VGAd max boost orajel esessel fogja majd neked "megkoszonni"
Minel kevesebb extra dolog fogyaszt a VGA-n annal tobb tud hasznosulni a max TDP-bol es annal tobbet fog menni a GPU jo esetbben.En javaslok egy olyan koztes megoldast, hogy a procihoz igazitsd a ventilatorok szabalyzasat alaplaprol.
Nalam pl amikor a proci eleri a 70 fokot akkor mar a VGA maxon kapja a hutest.
Viszont amikor a proci 50 fokon megy akkor meg kb 60%-n mennek a ventik.
Amikor filmet nezel a a procid is alig lesz terhelve, viszont ha jatszol akkor konnyen felszalad a proci hofok, es onnan a VGA is kapni fogja majd jobbban a hutest stb stb.
Nyilvan attol fugg, hogy a procid mennyire forrfeju, lehet ez az ertek teljesen mas is egy OC mentes kornyezetben pl.Nagyon ritka de elofordul, hogy egy-egy jatek szinte alig hasznalja a procit, csereben a VGA meg maxon porog, pont erre az esetre kell egy mindenkori legalabb 50-60%-ra allitani a minimumot, hogy legrosszabb esetben is legyen azert valamennyi hutese annak a VGA-nak.
-
Devid_81
félisten
-
- = Zk = -
félisten
én is használtam G12+H55/75-öt 2080-on.. szinte ezekkel a hőfokokkal... aztán vettem az EVGA hybridet és voilá. 55 fölött sose láttam. még nyárom se, 29-30 fokos szobában.. a vardarok sem üvöltöttek...jobb időkben 48 fölé nem ment a kicsike....
szvsz ez a G12 kombó nem való már RTX kártyákra... még a Pascalokig elvolt, de ahol a vrm hűtés qrva fontos, oda már komolyabb kell... szerintem persze,... mert telepakolhatjuk ramsünikkel, hátlapokkal extra ventikkel... de kinek mi ugye... -
Találtgyerek
veterán
Lehet,hogy kisebb radiátor volt az EVGA-hoz,de azért valljuk be komolyabb technika,mint az ID-Cooling. Az összes tesztben dícsérték. Sok helyen leírták,hogy jobban megtervezett,mint az MSI Sea Hawk megoldása. Pedig az sem rossz.
Egyébként a 1080 hőtermelése is kevesebb volt,mint a 2080-é.
Szóval szerintem nem sok az az 57 fok ezzel az utólagos hűtéssel.
A 68 viszont nem tudom,hogy lehetséges.
Garanciába nem veszik vissza gondolom azért,mert jobban melegszik.A végére hozzá teszem,mielőtt félreértés lesz belőle,hogy nem azt akartam mondani az elején,hogy jobb teljesítményű az 120-as EVGA hűtés a 240-es ID-nél.
-
VGYke
addikt
Kösz az infót!
Ez Gigabyte GeForce® RTX 2080 SUPER™ GAMING OC 8G (rev. 2.0) van, amit szeretnék megnézni ray-tracing "csodában" 1440-ben.
Ghoula:
Q2RTX: nagyon jó, korábban telepítettem is. Az eredeti Quake II 1.44 floppy-n ifjú korom egyik kedvence volt, de hát ugye egy 200e feletti kártyát nem ilyen játékkal kellene megnézni, mit tud...
Control: még legálisan nem vásárolható, szerintem..... -
Devid_81
félisten
Ha akadozik jatek kozben akkor elemegszik, szoval nem artana neki minel hamarabb sajna.
Amit adtak hozza venti nem tudom mennyire hatasos, en mindenkeppen adnek extra levegot ha masnem ideiglenesen a GPU ket oldalan, hatuljanak is adhatsz, ott is tud javitani egy kis extra levego. -
Devid_81
félisten
Kellene hutened a VRM-et mert 99% hogy elmelegszik jatek kozben.
Ugyanezzel a ketoldalas ragasztas technikaval kellene a ramsuniket felrakni.Keress valami jobb fele double sided heat conductive tape-et, lehet 3M marka is.
Ha nagyon jot akarsz akkor a japan SEKISUI markabol nezel valami neked megfelelo meretut.
Nekem ilyen van a ramsuniken, konkretan kibirja, hogy magas nyomasu levegovel tisztitom a kartyat par havonta
Ez a hatranya az "egyszeru" vizhuteseknek, mostmar van egy jo es huvos GPU-d de a ramok es a VRM elmelegszik, hacsak nem kap egy kis extra levegot+ramuniket mindenhova, lasd nalam -
-
Devid_81
félisten
Vehetsz visszakuldes elott ujakat, de ha ugyesen visszarakod a regit sem kellene, hogy baj legyen.
Nem hiszem, hogy megtudjak allapitani, hogy pontosan mikor serultek a heatpad-ek, regen vagyt akkor amikor eppen Ok szedtszedtek.
Hacsak nem borzalmasan lathato a bibi, pl csak a felet raktad vissza, a masik fele nincs a kornyeken sem stb -
Devid_81
félisten
Sztem azzal a hutovel is teljesen jo leszel, kicsi, egyszeru, olcso
Proci AIO-t rakd hatulra, had tolja kifefele a meleget, VGA AIO-t meg felulre ha a cso hosszusag engedi, es akkor a hazon belul huvos lesz, es minden ami melegszik az kozvetlenul kifele fogja tolni a meleget a hazbol, az egyik legjobb megoldas single es dupla radinalNyugodtan tisztitsd meg az SMD alkatreszeket a GPU korul, en egy kozepesen puha muanyagszalas pici ecsettel szoktam mostanaban ezt csinalni, belemartom tiszta alkoholba es kenegetem szepen olvatosan minden iranybol, majd ujra es ujra addig amig ki nem tisztitom az SMD-k korul az osszes pasztat.
Miutan felrakod a hutot ugyis megy majd ujra paszta az SMD-kre, hacsak nem nagyon-nagyon jol eltalalod a kello mennyiseget, de annyi baj legyen, csak lenyeg, hogy necsak szaporodjon ott a cucc minden szerelesnel, hanem kapjon egy kis tisztitast is neha, tobbi nem szamit -
Devid_81
félisten
Reszelt szelu?
Itt a lista:
NZXT
Kraken X62, X52, X42, X61, X41, X31, X60, X40
Corsair
H105, H110, H90, H75, H55, H50 (CW-906006-WW only)
Thermaltake
Water 3.0 Riing RGB 360, 280, 240, Red 280, 140,
Water 3.0 Ultimate, Extreme S, Extreme, Pro, Performer
Water 2.0 Extreme, Pro, Performer
Antec
KUHLER H2O 920V4, 620V4, 920, 620
Zalman
LQ-320, LQ-315, LQ-310
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Inno3D nVidia RTX 2060 Super Twin OC X2 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- RTX20xx Minden ami BGA! VGA/PC/Laptop -- GPU // RAM // VRM javítás -- Már 10. éve
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest