- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
A 900 rpmet természetesen nem terhelésre írtam. Az most is felmegy 1300ra, ha crysis3at tolom. Az idle passzív helyett írtam. Bár most a 23 fokban 41-2 fok, 30ban sem fogja szerintem idle 50 fölé vinni. Ott meg még mindig passzív a helyzet.
Nekem utóbbi időben nincs bajom a gigával, de pont a félpasszív hűtés miatt választottam az msi-t.(#3456) batt: amíg tökéletes ezzel addig én nem buherom.
-
Ezt is olvastad ?
WF3 így van felépítve,pár éve így üzemelnek (ami eddig nem volt olyan hatékony,mint MSI és Asus),ami a 970 esetében feleslegesnek bizonyul.
Tény !!
970 nem melegszik annyira.A másik nagyon egyszerű dolog.
3 venti jobban hűt,mint 2.
De gondolom ezt is részre hajlásként ítéled meg.Én nem kampányolok MSI mellett.
A tényen nem sokat változtatnak az én hozzászólásaim,az MSI JÓ.Ref-et vegyen az akit nem akoska07-nek hívnak.
Engem viszont pont úgy hívnak,szóval esélytelen.Én nem feltétlen tartom akkora előnynek, hogy leállnak vagy sem.
De azért felhozod minek mekkora zajkeltése van.
Akkor azt minek írtad ?Tőlem imádhatod a G1-t.
De attól még nem az lesz a legjobb.Talán ez változhat,ha 980-ról beszélünk.
De se nekem,sem pedig neked halvány fogalmad sincs,mit művel egy gépben egy 980. -
Igen komolyan ! Ez micsoda egy vga-tól ?!
Az enyémből miért nem jönnek ki ilyen hangok ?!Giga-nál leállnak a ventik ?
Vhogy erről nem találtam infót.A levezetésed egyszerűen nem állja meg a helyét. Azért mert nem egy melegedős chip, elég rá 2 venti is akkor már fölösleges a nagyobb borda több venti?
Simán megllja a helyét.
Ezt ne...
DEEE
WF3 így van felépítve,pár éve így üzemelnek (ami eddig nem volt olyan hatékony,mint MSI és Asus),ami a 970 esetében feleslegesnek bizonyul.
970-nél más a helyzet,ami nagyjából 5°C jelent,ami max 65°C a gyengébb 2 ventis kártyáktól.980-ról még nem tudok nyilatkozni,lehet sosem fogok,mert nem lesz 980-ra szükségem.
Még szerencse,hogy 3 venti jobban hűt,mint 2 .Nyáron ??
Kinek lesz 970 kártyája ?Nekem,SLI-ben.
Szal majd kérdezz meg engem.Másoknak 990,meg ki tudja milyen új elnevezésű kártyák.
#3448 Cthulhu Dawn :
Szerintem sokaknak megéri az a +5 fok
Ez akkor állja meg a helyét,ha nagyon komoly tuningról beszélünk.
Illetve ma már az sem,mert a nagyon komoly tuning a pontvadászatról szól és oda nem elég az 5°C.
A GPU nagyon fontos tényező.
Szal az az 5°C semmit nem jelent,pláne otthoni felhasználóknál nem.Ahogy írtam is,nem tudom leállnak-e a G1 ventik.
MSI Asus ,ha csak 20-30% venti fordulatot kap,nem fog 55°C fölé menni.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Azért a legjobb hűtő is eléggé szubjektív
. Szerintem sokaknak megéri az a +5 fok (most csak a hasamra ütöttem) az Asus hátrányára a hangtalan működésért cserébe. Az meg, hogy "de a Giga is halk" ugyanolyan dolog, mint a nem kell 3 venti oda ahova 2 is elég.
Különben meg mindegyik gyártó 9xx-e rossz, AMD-t kell venni
.
-
szasanyi
félisten
Mint mondtam: nem megyek bele ilyen vitába, még ha nem is osztom a véleményedet teljes mértékben. Nincs kellő információ a pontos megítéléshez, sőt az általad említett kártyákról (beleértve az echte NV refet is) nincsenek hűtő nélküli képek amik már valóban összehasonlíthatóak lennének.
Így én továbbra is azt mondom, hogy a GTX 970-ek (az un. ref kivitelek is) túlárazottak, és csak az veszi akinek kellően vastag a buxa (vagy ostoba módon erőn felül, mert nem tud várni). De ez már legyen mindenki magánügye, nem akarom se megmondani sem pedig megítélni ki-mit-hol-mennyiért vesz/vett vagy éppen nem.hpeter10: igen, így az MSI ref mellett elég jól mutat a kártya és az ár is.
-
warcat
veterán
Mert keverik az emberek azt,hogy a kártya kényelmesen teleírja a sok kihasználatlan memóriát(mert minek ürítsen,az extra ciklusba kerül,van hely) azzal,hogy a kártya ténylegesen kifogy az épp szükséges számolási adatok stb tárolására szolgáló helyből.Csak ezen utóbbi esetben van "akadás" teljesítményvesztés.
Épp ezért nehézkes monitorozni a tényleges "hasznos" memóriahasználatot
1440p-ben is kényelmesen belefér a játékok többsége még a 2 Gb VRAM-ba,mert ilyen kártyákra írják/ták.Persze ha van hely,akkor elterpeszkedik kicsit,ennyi.De az,hogy pl Afterburner mit ír ki(jajj 3.3 elfogyoooott!!)nem mérvadó.A 3Gb jövőre való tekintettel már teljesen ajánlható volt azért idén,de ez a jujj nem lesz elég a 4Gb teljes abszurdum. -
KAMELOT
titán
Én nem azt mondtam, hogy ki kell dobni csak jó ha van tartalék. Én sem fogytam még ki csak közelében volt!
Nekem idáig megfelel a 7970. Visz mindent! Nem nagyon látom még értelmét váltani! Természetesen a kártya teljesítményét sokban segíti a mellette lévő proci! -
Persze a marketing a lényeg.
De attól ezek mind elméletek maradnak és majd az NV megmondja a tutit.
Ismerem az összes szériát,tudom hogyan születtek.De amiket leírtok itt,az csak terv amit ti kitaláltok.
Szóval erre én nem alapoznék.El sem tudnék képzelni bénább nevet,mint egy GTX 1060.
Még leírva is sz@rul néz ki,nem hogy kimondani.
Engem biztosan nem győzne meg ez a marketing,mert egyáltalán semmi nincs benne amitől rámozdulnék,az emelt órajelek pedig csak azokat vonzzák,akik nem értenek a gépekhez. -
Zorel
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest