Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz #35434496 #20697 üzenetére
Szerintem most teljesen lényegtelen, hogy mit minek nevezünk, főleg aki benne van a témában, annak értenie kell.
Ami a lap beállítását illeti. Valaki elakad, mit csinál? Imádkozik? Nem, azért vannak szakfórumok, hogy például segítséget tudjunk kérni. A ROG termékcsaládnak van saját fóruma, így az is egy célszerű hely a kérdésekhez. Amit Tirinél beállít az XMP, nagyon hasonló (köztük 125-ös BCLK) manuális beállítási értékeket javasoltak a felhasználóknak, akik pont ugyan ezzel a problémával szembesültek. Én is hasonlót javasolnék, és azért is írtam, amit kiemeltél, mert mint már mondtam, volt régen is ilyen gondom, teljesen más felállású eszközökkel, és csak akkor ment, ha minden szépen meg lett húzva. De ezek szerint az egész ROG fórum hülyékkel van tele, és senki sem tudja beállítani.
Kicsit feljebb linkeltem egy képet a megrendelt ramomról, vga-mról -> nálam még nincs összedobva a gép, így linkelni sem tudok mit, majd ha lesz, akkor linkelek.
Egyébként, ha te olyan nagy szakértő vagy (és ebben van is igazság, egyértelműen többet értesz a dologhoz, mint én, és még itt jó páran, hiszen én is átlag user vagyok, aki annyira megy bele a dolgokba, hogy az problémamentesen be legyen állítva megfelelő sebességgel állandó használatra), akkor áruld már el, mi a dolog titka, hogy az alapórajel emelése nélkül menjenek, olyan sebességen a ramok, amiket az alaplap csak OC-val támogat? (És ugye az XMP a nagyon alap usereknek szolgál, beállítja azokat a túlhajtási értékeket, amikkel stabilan kellene működnie a rendszernek olyan értékek, amiket valahol ASUS/Intel szakemberek megalkottak, így nem fog baromságot csinálni -> én sem/ROG fórum felhasználók sem mondunk hülyeséget)
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
törölt tag
Basszus! Devel Sixteen V16 5000hp 560km h 0 60mph in 1 8 sec Dubai Motor Show 2013 [link]
-
törölt tag
válasz BlackSoft #20696 üzenetére
Ja és még valami. Minek világosítson fel téged itt bár ki amikor kijelentetted, hogy idézem "BCLK tuning nélkül úgy nem fog neked indulni egy ilyen lap 3000(+) mhz ramokkal CL15-nél, ahogy annak a rendje"
Ebből arra következtetett mindenki, hogy te ezt a témát sokkal jobban tudod mint itt bárki más. Nem baj ha nem megy a matek blekk (a haverodnak se ment ) De ne írkálj fellengzősen ide butaságokat."semmi sincs gyári, és AUTO beállításokon" Akkor linkeld már be a bios beállításaidat, hogy a haverod le tudja másolni hiszen ugyan olyan lapotok van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BlackSoft #20696 üzenetére
"Akkor miért van az, hogy a ROG fórumai is arról szólnak, hogy BCLK emelés nélkül a többségnek a 3000mhz sem megy 5930K-val?! "
Erre nagyon egyszerű a válasz kedves blekk. Nem a rog fórumokat kell olvasni ha rendesen be szeretnél állítani egy lapot."lapot, meg egy blokkot, és hozott 2 liter löttyöt" te ilyenkor miről szeretnél beszélni?
Extrém tuningban nincs olyan, hogy blokk meg lötty. Várjál segítek blekk Pot és folyékony nitrogén.[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz #35434496 #20669 üzenetére
Akkor miért van az, hogy a ROG fórumai is arról szólnak, hogy BCLK emelés nélkül a többségnek a 3000mhz sem megy 5930K-val?! És anno régebbi konfignál (i5-750-es procival, és valami Gigabyte lappal, aminél az 1866mhz is már csak OC-val támogatott a gyártó szerint) 2133mhz-en járattam a ramokat, de csak agyonfeszelve, és emelt BCLK-val akart indulni a gép...
Nekem már pedig bizony XMP soha nem volt/nincs/nem lesz beállítva, ahogyan pár LN2-nél érdekes opció kivételével - amivel normál körülmények közt max ártani lehet - semmi sincs gyári, és AUTO beállításokon.
Ami pedig az extrém tuningot illeti. Nem hinném, hogy bárki is úgy kezdett volna bele, és lett profi, hogy elment a boltba, vett egy lapot, meg egy blokkot, és hozott 2 liter löttyöt, majd világrekordot állított fel. Te is úgy kezdted, ahogyan én, és mások is, az egész számítástechnikai ismereteket összegyűjteni. Először fingod nem volt mi a processzor, és mi a ram, amíg nem tudakoltad meg valamilyen módon, legyen az újság, egy másik személy, vagy internet (utóbbi nyilván kevésbé valószínű, mert akkoriban még 300 baud-os modemek voltak), ahogyan én is.
Egyébként, ha valamit te, vagy bárki jobban tud - akár a jelenleg szóban forgó memóriás dolog - akkor célszerűbb felvilágosítani a másikat, hogy ezért, és ezért van, és amit mondtál az azért hozott eredményt szintén, mert ezért meg ezért, ahelyett hogy röhögünk egy sort, hogy milyen hülye, mert valamit nem jól tud; másképp tud.
Attól, ha tengerbiológus lennék, akkor sem mondanám neked, hogy milyen hülye vagy, nem tudod az Atlanti-óceán közepén, 1,5km mélyen, milyen hőmérsékletű a víz, és ez hogyan szabályozza az ottani élővilágot.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #20690 üzenetére
És?Mit akarsz ebből kihozni?Akkor nekem is csak a szöke csajok jönnek be ha neked is?Vagy?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz SzlobiG #20684 üzenetére
Sajnos egy profil még garancia arra,hogy normálisan skálázódik....az új CoDhoz is van profil...aztán tessék...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz cyberkind #20686 üzenetére
A 60fps az nem is de 120az már igen...gondolom te még sosem játszottál olyan környezetben,mert ha igen akkor nem írtad volna ezt... az egyik haverom is hasonlóan vélekedett mint te egészen addig amíg itt nálam ki nem próbált pár játékot amit már otthon rongyosra tolt... fülessel a fején ordibált hogy ilyen nincs,meg "az ott meg mi?" mert eddig sosem látta... el is döntötte gyorsan hogy megy a kukába a mostani gépe ... Majd ha egyszer kipróbáltad akkor térjünk vissza a témára,mert addig csak falra hányt borsó amit írok,és te soha az életben nem fogod megérteni...
(#20688) cyberkind
Aham... ezzel nincs is semmi gond,csak tudod nem vagyunk egyformák,mert képzeld el ha mindenkinek ugyanaz a nő tetszene... vagy kocsi, vagy ház... és ezt nem is kell megérteni,csak elfogadni...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz SzlobiG #20684 üzenetére
Azon az sli sem fog segíteni,már az előző részeknél is nagyon rosszul skálázódott az SLI...
Ha az előző részt nem kaptam volna "ingyen" a kártyához még az se lenne meg...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
De az bizony hatalmas gond,és nem konzolon hanem PC-n...mert ahogy eddig,most se fognak normálisan portolni,és szépen megmarad a fix 30fps pcn is,de inkább ne legyen igazam...
(#20683) SzlobiG
Áhh én kizárt,hogy meg tudnám... azért nem valami fényesen mennek ezeken a nextgen konzolokon a játékok,nekem az valahogy nem jön be hogy "ülj messzebb akkor nem látszik"...[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Azt most ugye rosszul látom hogy a GTA5 is 30fps lockos konzolon?
-
norb55
őstag
Aki XBox one-t akar venni ajánlom figyelmébe!
[link]Roppant korrekt bolt!
-
törölt tag
Hát de most nem? Blekk próbálja vèdeni a barátját de annyi esze már nem volt, hogy kicsit utánanézzen. És ha még linkelném azt a privát beszélgetésemet blekkel amit ő kezdeményezett extrém tuningal kapcsolatban na akkor kapna itt mindenki röhögőgörcsöt.
A gond az, hogy fogalmuk sincs az egészről. Értem ezt blekk és rexire.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz BlackSoft #20666 üzenetére
Kedves blekk! Azért mert a barátoddal együtt fingotok nincs az egészről arról én nem tehetek de legalább kicsit nézz utána mielőtt leírod ide a baromságaidat. Tessék itt egy kép 45x100 és 3200MHz-s ramokkal. Na ilyenkor mi van blekk elfogyott a tudomány?
Ja és cl15 blekk
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz #35434496 #20618 üzenetére
BCLK tuning nélkül úgy nem fog neked indulni egy ilyen lap 3000(+) mhz ramokkal CL15-nél, ahogy annak a rendje
5Ghz fölé nem fogja tudni húzni, nincs leöntve a proci semmivel, tehát 4,5-4,6ghz szerintem igencsak "komolynak" számít, amikor a procik nagy része 3ghz körül mozog alapesetben.
5Ghz léggel abszolút felejtős. Az akkor érdekes, ha legalább víz van.Ha meg tényleg komoly tuningról beszélünk, akkor 7Ghz alatt vicc
PLL-t meg le kell tiltani a fenébe, lehet extrém tuningnál jó valamire, de 24/7 csak ártani képes.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
cyberkind
félisten
-
SzlobiG
félisten
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Balathruin #20640 üzenetére
Nem változtak a hőfokok, viszont 556mp helyett 520mp helyett futott le a teszt, és 2-3-al több GFLOPS-ot kaptam.
Megelőztelek 3mp-vel
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz Balathruin #20640 üzenetére
Oh fsck
De lehet, tehát nem biztos, lehet hogy nem változtatna semmit
De mi ez hogy 100%-on megy a CPU és semmit nem változik a sebessége a gépnek?
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz cyberkind #20634 üzenetére
De hát nemrég raktam fel a NOD32-t eredeti nyert(tényleg eredeti) kulcssal, 1 éves, és nem védett meg??
VISSZA A KÍNAI VÍRUSÍRTÓRA!!Más: 10 pass IBT Standardtól ha 49°C a CPU, és 60-63°C a magok, az milyen? Közben Youtubet is hallgattam Chromeból.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
cyberkind
félisten
Nekem 2 perc is elég volt a videóból.
-
keIdor
titán
Linkeljétek már be Extreme tuning topikba, kíváncsi vagyok az igazi tuning keménymag mit mond a videóra.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
norb55
őstag
Biztos mond olyat, amire ti is felkapjátok a fejeteket!
-
Erdei88
veterán
Irigyek vagytok, Playersel az élen
Ha fele ennyire értenénk a tuninghoz, és igazodnánk el a külföldi forumok.... Sose fogunk oda felérni[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A gépház ventilátorainak beállítása komoly tuningnak számit? Mert abban a "mester" nagyon jó.
-
törölt tag
Idézném a "Mestert" "Ezért kell a főbb dolgokat manuálisan beállítani. Mester első beállítása a videoban Ai Overclock Tuner XMP! Aha kösz Tirexi. bclk 125 mert a lap ezt állítja be alapból. B..meg Rexi ezért kell manuálisan beállítani 45x100-ra. blck oc csak komoly tuningnál kell 5.2GHz+
Azt mondja a videóban "tuningolok is elég dúrván" Hát persze rexi csak itt a fórumon nem látta senki. 4.5GHz az komoly tuning. Ez volt az első 5perc de nincs kedvem végignézni. Ui: Internal PLL Overvoltage AUTO[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Mester BIOS bemutatójába "érdemes" bele nézni. Nem értem, ha valaki mélyebben nem ért hozzá, akkor miért csinál róla videót és próbálja elő adni mintha valami nagy overcklocker lenne. A kedvencem, hogy a nagy tuningosok fórumokon azt mondják semmit nem hagyunk auto-n. De hát ez csak a fontos dolgokra érvényes, amúgy tapasztalni kell. Magyarul amiről nem tudja micsoda azt Auto-n hagyja. (Elég sok ilyen van.)
[ Szerkesztve ]
-
norb55
őstag
Megkeresi, csak az oldalról lett kitiltva, erre mondják azt hiába a pénz, ha ész nincs
Inkább nézek külföldi embereket, értelmesebb színvoalasabb játékbemutatásokat adnak, még úgy is hogy csak felét értem.
-
norb55
őstag
Még jó hogy engem nem utánoznak.
Kicsit beújítom a perifériákat.
Persze hogy Razer márkák. És persze hogy starcraft 2 játékra tervezett.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest