Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Jól értem hogy GPU blokkot és ramsüniket akarsz a vrm-re és a vramokra?
-
Dyingsoul
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Közben találtam itthon is, Merlinnél van a szokásos áron bár ebayes ár szállítási költségét figyelembe véve "olcsó".

-
Reggie0
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Fejbol nem tudom, en sajat elektronikara hasznalom es szamolni szoktam. A gyarto honlapjan meg van adva a hoellenallas-legellenallas/aramlasi sebesseg grafikon, abbol szamolom ki. A kicsikbol mosfetenkent kell egy darab.
Egy esztergalt tomor rezdarabnal nem sok ertelmet latom a garancianak

-
deicide
veterán
válasz
T_Oroboroz
üzenetére
Úgy látom a kérdésed óta született kb 20 hsz-ben nem sikerült választ kapnod a releváns kérdésre.

Igen, használok. Doom, Division, kézi venti profillal 70-75 fok környékén tartható a gpu és a ventifordulat sem nagy, halkabb, mint a TitanX-ek voltak. A kézi profilban nálam is 55%-ra van állítva a fordulatszám a 75 fokhoz. Emellett stabilan tartja a boost órajelet még tuning mellett is, fél óra Doom után megnézve a GPUz ablakot végig tartotta a @2000MHz-et.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére

köszi, bár ez még plusz 8 rongy meg még mire ideér, háát

meg a garancia is kérdéses Gigánál szóval lehet 2x is meggondolom még ezt a vizezős projectet

azt meg tudod mondani hogy hány db ilyen kis borda kell a kártyára? vagy sima ram hűtőbordák nem jók elre a célra, első ránézésre sok különbség nincs ezeket( BMR-C1, BCC9) nézve

-
laci12234
tag
Sziasztok nekem egy gigabyte gtx 970 xtreme van és érdemes 1080-ra vagy inkább 1070-re váltsak ??
-
Tomassy00
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Hát minimum, de ennél alább tényleg nem adnám.

-
törölt tag
Sziasztok!
Ha esetleg ép elkapna a gépszíj és vennék egy GTX 1080 videokártyát
elég lenne hozzá egy alapon 3.2 GHz futtatott i5-6500 processzor? -
tome.jr
addikt
Caseking-nél már raktáron vannak az FE modellek 500 juróért. Sok custom ugyanilyen árban lesz (Gainward, Zotac, Inno3D).
-
cyberkind
félisten
válasz
gaben1993
üzenetére
Anno amikor a 970-et vettem kb ugyanez volt, mindenki azt mondta hogy az i3 mellé hülyeség beraknom a 970-et még ha később procit is cserélek, de nem így volt, ahhoz képest nagyon jó volt a 970 úgyhogy először vedd az 1070-et utána pedig a procit(ha cserélni akarsz).

-
-
Dyingsoul
veterán
Köszi!

Újabban nem is követem a PH főoldalt, mivel a kártyákkal kapcsolatos fontos infókat itt sokkal hamarabb megtalálom.
hátránya viszont az, hogy szűrni kell a szememmel a sok szemetet. Mondjuk azért néha érdekes dolgokat is meg lehet tudni itt a topkban ami amúgy off (ki milyen színű kaját evett reggelire, hanyas a lábmérete stb...) 
(#4664) Reggie0: Nagy köszönet, ezt a hsz-t még be is könyvjelzőzöm, később nagy szükségem lesz rá!

GeneraL_XTX: Valószínűleg Te hamarabb fogod megvenni az 1070-et + hűtést, ezért ha nem nagy kérés, majd adnál egy linket egy VRAM hűtőhöz nálad is bevált (úgy értem ha már megvetted és minden OK.)? Nem kell konkrétan nekem küldeni, majd csak tartsd észben, hogy ha összerakod a vízhűtést, oszd meg itt a tapasztalatodat linkekkel együtt ha szabad kérni.
-
Peat;)
veterán
válasz
bélanéni
üzenetére
Az infláció, vagy mostanában kiügyeskedett defláció egy adott termékkörre vonatkozik amire számolja a KSH az árszint alakulását majd abból átlagol. 970/1070 termék nincs abban a fogyasztói kosárban, ezt elhiheted.
Ott volt a rezsicsökkentés, az is csökkentette az inflációt pl. (legalábbis átmenetileg, most már más adókból pakolják az immár állami cégekbe a dellát). -
salvation
aktív tag
Mindegy mennyibe kerül csak már lenne gyári hűtésű 1070

-
T_Oroboroz
csendes tag
Sziasztok!
Van koztetek olyan, aki FE-t hasznal OC-val? Az egyetlen valtozata az 1080-nak ami tetszik + eleg rossz az airflow a hazamban, szoval jol jonne a referencia hutes. Milyen hofokokat tapasztaltok? Tudtommal gyarilag 55%-ra porog fel a venti. 70% mar eleg ahhoz, hogy stabilan tartsa a megtolt boost clockot?
Koszi :}
-
Ez k*rva nagy túlzás. Úgy tudom, max 5% az infláció, sőt az elmúlt 1-2 évben annyi se volt. Ha megnézed, minden külföldi 1070/1080 teszt egyetlen negatívumként a baromi magas árat nevezi meg. És nem 140.000, egy jobb 1070 170.000 lesz. Ez nem infláció, hanem monopol helyzet!!
-
törölt tag
-
Ezt rövidre lehet zárni: megjelenés napján vettem a 970-esem, Ft pontosan 110e volt. Most is pont ugyanennyi 20 hónappal később, néha lemegy 105e-re, néha 115e.
-
Dyingsoul
veterán
Hú mennyi embert hallottam néhány játéknál, hogy "simán viszi ultrán gecó" meg "minek százezerér' végéát venni mikor 20 ezres is viszi hájon!" A vége az lett, hogy leültem melléjük, mondom FRAPS ON. Eredmény: 25 fps avg, 19 fps min, 32 fps max és ehhez hasonló eremdmények. Ha nem mérsz és nem közölsz konkrét tényeket mérési környezet ismertetésével, akkor a véleményed ezen a téren olyan, mint a s...lyuk: mindenkinek van, mégsem érdekel senkit a másé.

-
Dyingsoul
veterán
válasz
milan18
üzenetére
Nyilván nem vágod a topik előzményeit, csak azért is ajánlottam azt a topikot, mert itt korábban nem sikerült egyezségre jutni abban, hogy milyen proci kell az 1070/1080 alá. Mindemellett nem jöttek még olyan tesztek (tudtommal) amikben különböző CPU-kkal nézik meg a Pascal kártyák teljesítményeit. Ha az érdekel, korábban volt róla szó, hogy i7-4700K-4790K is elég egy darab 1080 mellé, ettől az i7-6700 csak jobb, bár igaz nem emelhető az órajele. Mindkét általad említett proci jó, kérdés csak az, hogy azok a játékok amiket majd akarsz játszani hány szálon futnak majd. Ezt nehéz behatárolni, főleg a jövőre nézve meg nem jelent játékok miatt.
Szvsz biztosat senki nem tud mondani, hogy melyik a jobb. Én az i7-et választanám.
UI.: Jah és én csak azt az újabb rengeteg off HSZ-t akartam megelőzni, ami most a proci kérdéssel újra generálódott.
Ez már tényleg a milyen procit vegyek topikba kéne hogy folytatódjon.(#4620) BiP: Nem jó a link!
about:blank -
gaben1993
tag
Főleg multizom, nagyon ritkán játszom single játékokkal. Lehet hogy akkor az lesz, hogy beruházok most egy 1070-re, aztán, alá rakok egy skylake i7est, ha az anyagi helyzetem újra engedi. Egyébként mikorra várhatók az egyedi hűtéses 1070-ek? Nagyjából mennyi idő míg beáll az áruk?Lehet akkor megvárom amíg a mostani 970-esek árában lesznek és addigra megengedhetem magamnak egy komplett konfig cserével a vételt.
-
Ijk
nagyúr
válasz
csibuka85
üzenetére
Fantasztikusak ezek az újra felbukkanó kérdések hogy kihajtja-e.

A 4790k Tier1-es CPU, tehát ha az kevés akkor minden kevés lesz.
Mekkora felbontás, milyen fps a cél, milyen játék? Van CPU igényes játék ahol mindig a CPU lesz a szűk keresztmetszet, és lesz olyan ahol egy sokkal gyengébb CPU sem jelent limitet, adott körülmények között előbb megfekszik az 1080.De ha a bűvös választ akarod tudni, igen, kihajcsa.
-
Peat;)
veterán
válasz
gaben1993
üzenetére
Attól is függ mivel játszol és mennyi fps kell...ha nem multizol simán betehető az a processzor mellé is pl. igen benne marad valamennyi, kit érdekel, a lényeg hogy a legújabb címek is menni fognak egy kulturált vga-val. A 970-es sok esetben már elfogyna ezen cpu mellett is...a 980 meg már közel van az 1070-hez árban, magyarán mást nem is éri meg venned.
-
tome.jr
addikt
PH teszt mikor lesz?
Már olvasnám a hsz-eket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gaben1993
tag
válasz
ittakary
üzenetére
Ha most beruháznék egy 3770k-ra, az ár majdnem egy i7 6700-as ára, mellé még alaplap is kéne, ami szintén hasonló árban van, akkor már inkább váltok most skylakere, aztán vga majd később.
Ha már így szét offoltam a topikot, amiért elnézést kérek, had kérdezzem meg, hogy egy ismerősnek i5 6500 gtx980ti kombója van, szerintem nem hajtja ki. Mi a szakvélemény? 
-
Ragnar_
addikt
Benchmarkokban lehet, hogy profitálhat a konfig egy bazierős processzorból, de játékokban sokszor az a helyzet amit az alábbi grafikon mutat, és ez is a törekvés a Low Level Apikkal, mint a Vulkan, vagy a Dx12 ...
(Jó talán ez a grafikon túlzás, de valós)

-
gaben1993
tag
válasz
ittakary
üzenetére
Persze, ezért is vagyok kicsit bajba. Beérném én egy 970-el is, aztán majd pár év múlva az akkori nvidia szériára váltva, egy új konfiggal, de 970-et sem hajtja ki. Az alá, meg már hova.
Jelenleg egy r9 270x-et hajtok, ami már zavaróan gyenge a mostani játékoknál, egy 380x, vagy 960 pedig nem egy komoly előre lépés. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Nekem is van egy hasonló kérdésem, mint néhány hozzászólással ezelött az egyik fórumozónak.
Egy 1070-es vga-t szeretnék majd a későbbiekben venni. A procim az i5 4690 elég lenne mellé?
FullHd monitor illetve fullHd 3D 400Hz tv-vel lenne összekötve.
Bocsi ha nagyon láma a kérdés. -
csibuka85
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Cole86 (Ádámnál) jó áron lesz a G1-es 1080-as kártya is. Összeget még nem mondott de olcsóbb lesz jóval mint boltban.
-
-
Hmmm1
aktív tag
Na mondom megnézem már ezt a Doom Demo-t, aztán a 960 4GB odavert a csicska doomnak? ikszdéé Az mi már gyerekek. Med-highra tette be, aztán néztem egy custom ultrát, majd mondom egyefene menjen fullba minden ultra. Simán vitte mint a szart. Nem szakadt a gép se semmi. Fps-t nem néztem, nem is érdekelt, picit lassabb volt mint highon, de ugyanúgy tömegbe rusholtam vele mint állat. Adaptív vsync jól tartotta.
20 perc alatt kiröhögtem a demót, exit, aztán jött hogy megnézem csutkára húzva, feléig elrohantam ígyis. AltF4, uninstall. Minek megvenni? Ennyi volt.
Azért kíváncsi lennék hogy egy 1070-en hogy néz ki a játék, ugyanúgy ultrán, mert szebbnek "kéne" lennie. biztos lenne némi különbség, de szvsz így nem nagy szám a grafika. Film grain, meg minden szar blur még csak ront rajta, kikapcsolva se nagy valami, vagy tényleg 23" on semmi se jön már ki annyira : S. -
-
gaben1993
tag
Üdv.
Szerintetek i5 3470 ki fog hajtani egy 1070-et?
-
BiP
nagyúr
Látom, jönnek a custom 1070-ek is.
Asszem maradok az MSI Gaming-nél. 970-ből nagyon bevált, ez is tetszik, és az órajelei is szépek. -
-
Dyingsoul
veterán
válasz
milan18
üzenetére
Ez most egy milyen processzort vegyek kérdés?
-
milan18
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék gépet venni Bf1 alá, gtx 1070 vidikari lenne a kiszemelt, és érdekelne hogy elég lesz egy i7 6700-as non-k-ás proci hozzá? Vagy jobban járok egy i5 6600k-val? Ugyan annyiba jönne kb.
Szerintetek? -
Dare2Live
félisten
Szóltam kiskeres ismerősnek ha lát rendelős listájában akármilyen nem FE 1070et foglaljon egyet.
Felhívott, hogy brutto 145.000Ftért tud rendelni foglaljon akkor? Mondtam neki naná... Hív 5 perc múlva, hogy letette a telefont, ráfrissitett és már egy se volt...

Ellenben akkor a jó hír, hogy jövő héten már érkeznek az 1070ek... csak nem az enyém.

-
demmer123
őstag
Evga ftw 1070 nincs infó ?Mármint mikor lesz kapható nálunk?
-
GeneraL_XTX
veterán
Inkább azt mondjátok meg hogy honnan szerezzek az 1070-re VRM bordát, hogy ne süljön meg mikor rárakom a vizet

-
SZULTA
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
249 900 Ft kicsit dragabb lett

-
GeneraL_XTX
veterán
-
Scholes9
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Meglepődnék, ha ennyiért megkapnád
Persze legyen így 
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Projektor topic
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Torrent meghívó kunyeráló
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

about:blank