Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
LordAxwell
üzenetére
Nagy FPS-nél némelyik kártya cicereg. Azért feltenném azt a kérdést, hogy ki a fene hajolgat a géphez hallgatózni? Én néha azért szoktam, mert olyan halk a gép zárt házban, hogy meg kell nézni, hogy megy-e.

Csak azért kérdezem, mert sokan írták, hogy hallják a cicergést akkor ha odahajolnak. Hát ne hajolj oda, senki nem hajolgat oda, egyszerű.

-
Bandi79
aktív tag
válasz
Garsza
üzenetére
Háááát, enyémen is Micron chipek vannak, nem is megy többet 8500MHz-nél... Bár némelyik Samsung se, külföldi fórumokat olvasgatva... Szerencse kérdése. Amúgy néhány pont benchmarkokban, játékban nem fogod észrevenni azt az 1-2 FPS-t.
(#12380) modster
Strixen valóban kevesebb a fázis, de mivel a GPU úgyis elhasal 2100 MHz körül, akármeddig feszeled (1,09V fölé forrasztgatás nélkül nem tudod...), úgyhogy az egységsugarú usernek (mint én) tökmindegy.
Az én Strixem 1,05-1,06 V-nál 2114-ig stabil. 1,09-en - dobpergés - is 2114-ig, 2127-en ugyanúgy eldobja magát
-
LordAxwell
senior tag
Na jó, ennyire utánaszámolva nincs nagy különbség
, de viszont a melegedés tényleg szempont lehet, tegnap volt egy kis időm játszani, 60 fok fölé egyelőre nem ment a kártya, az elég jónak tűnik.Az normális, hogy ha be van kapcsolva a vsync akkor csendben van a kártya, viszont ha nincs bekapcsolva akkor nagyon halkan de talán "cicereg"? De csak a vga-hoz odahajolva lehet hallani.
-
tailor74
addikt
Urak!
Privátos csevegéseimben már kb. a harmadik embertől hallom, hogy az evga 1070 kártyái (SC,FTW) terhelés alatt "szeretnek hangoskodni" mondjuk az msi,asus megoldásaihoz képest.Aki ilyen kártyát használ, megerősíthetné a pletykát, vagy cáfolhatná, mert pont ilyen kártyával szemezgetek (FTW). ill. palit jetstream is bejövős.
Köszi. -
Garsza
veterán
Afterburneren kívül mivel tudok még OSD -t kitenni játék közben?
-
Garsza
veterán
Hogyan tudom megnézni milyen memória csippek vannak a kártyámon? Ugye vizuálisan nem látszik a hűtéstől.
-
Fr3eWar
őstag
-
Modst3R
senior tag
válasz
Bandi79
üzenetére
Bocsánat h bele kotyogok viszont strixnek kakibb a táp ellátása, ami OC-nál hátrányt jelenthet. Minden hszmbe bele írom tehát most sincs másképp - bele számítva a lutri faktort is!
Illetve aránytalanul drága tény és való, anno én 980ti-nél választottam elöször az xtremet, ott best buy vt

-
darkhorse
tag
válasz
assemble
üzenetére
Ha nem mókolt BIOS-t akarsz flashelni akkor menni fog, szóval nincs gond az eredeti visszaállításával. Én techpowerup-ról szereztem a GS BIOS-t, GLH-hoz csak ezt az egyet találtam (Jó Micron-hoz és Samsung-hoz is). Esetleg kérj meg valakit itt a fórumon akinek GLH van, hogy mentse le neked a BIOS-t. Szintén techpowerup-ról tölthető le az nvflash amivel elvégezhető a frissítés (ezzel is lementheted a gyári BIOS-t).
-
Leon77
őstag
Sziasztok!
Kábé a jövő héten veszek egy 1070-est. Eddig msi-t szerettem volna venni (mindenképpen vizezem), de többen vettek giga g1-et ami jóval olcsóbb és van arra is vizesblokk.
Viszont én már ősidők óta a pirosak táborában vagyok, most lépek át a zöldekhez és az órajel boostolás érdekelne.
Meleg nem lesz a kártya, hiszen vizezve lesz. Gondolom tdp-t ki lehet tolni. (amd-nél én klock blockert használtam az órajel fixálására). Hogy tuningnál engedje túlfogyasztani a kártyát.
Lehet fixálni az órajelet? Mert nekem amd-nél ez azért kellett, mert az energiatakarékos mód miatti gpu clock ugrálása sok mikro lagot okozott és multi fps játszhatatlan volt miatta.
A fent említett módszerrel minden szép és jó lett, csak a kártyám harmatos és a 1070 nyújtja azt a teljesítményt, amire nekem szükségem van.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy lehet e fixálni az órajelet, vagy az ugrál mindenképpen? Ha igen, az okoz-e mikro lagot?
Ja és a vizezős esetben érdemes-e msi-t venni, vagy bőven jó a giga g1 is? (nem picit olcsóbb)
Előre is köszi a választ.
-
Bandi79
aktív tag
Asus Strix GTX 1070 vs Gigabyte Xtreme Gaming
Összefoglalva :
Egyforma sebesség, hűtés, hang: teljesítmény döntetlen, Giga viszont több helyet foglal és drágább. -
assemble
addikt
válasz
darkhorse
üzenetére
Aham, koszi.
Es probalta valaki visszatenni az eredeti bios-t, kene h akadalya legyen?
Van esetleg valami linked ahol tobb info van meg errol, BIOS-okrol, stb?
Expertool-ban amugy talaltam egy BIOS letoltes gombot ami csinal nekem valami kis file-t, gondolom igy szerzik meg ezeket a BIOS-okat? BIOS irasra mondjuk nem latok ott lehetoseget.A memoria tipusokrol tudsz valamit, h melyikbe raknak Micron-t, Samsung-ot, melyik a jobb, ez szamithat?
-
keIdor
titán
válasz
deja vu
üzenetére
Nincs hova rakni, az az igazság. Azt a GP102-t tovább vágni nincs értelme. A Titan XP ígyis alig lép el egy 2GHz GTX-1080-tól.
HBM2-t nem kaphat, mert a GPU-t is át kéne ahhoz tervezni. A GP100 meg ugye nem grafikus mag.
Jövő év közepére jön a Volta a legfrissebb pletykák szerint. A GV104-GV106-GV107 stb. meg szerintem GTX-2000-es széria lesz. No de ez már másik topikba való.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
Dancs Ákos
üzenetére
Hasznátam, két napig kb. Ódzkodtam a win 10-től, de már a 7870-nel is volt egy csomó mikrolaggom, 1070-nel megmaradt... Ekkor felttem a 10-et és a mikrolaggok 90%-ban megszűntek. Ok kb 3 éves volt a win7.
Fagyás nem volt a 7-tel. -
Saint
aktív tag
válasz
s4hu|SyD^
üzenetére
Nincs pénzem de elég jól keresek, úgyhogy nem fog nagy gondot okozni, ha majd vga-t kell cserélnem, ezt meg úgyis eladom, mint mindent itt az Aprón, vizes blokkal vagy a ventivel....
Ha azt nézzük, hogy milyenek a fizetések akkor igazad van drága egy ilyen kártya, háát még rá a vizes blokk
, ezt nem az átlag fizetésekhez árazzák be, ez ai IPHONE efektus, azt sem az átlag pénztárcára szabták, mégis mindenki akar belőle, és azért egy vga kártyában, több élvezet van mint egy telefon nyomogatásából, ezért nincs nekem iphonom
jó nekem az LG is 
-
s4hu|SyD^
addikt
Ez a táblázat nem valami hiteles szerintem.
Ott pl. pont az van, hogy az 1080Ti GDDR5 memóriával jön.Amúgy a te eseted megint más ha tömörítésekre meg számításokra is használod a gépet.
Azért azt nem mondd ha van 200 ezred meg majd a 200 valahányezer a Ti-re akkor nincs pénzed. Annak nincs pénze, aki az 50 ezres VGA-ban gondolkodik és még azt is évekig akarja használni. -
darkhorse
tag
válasz
assemble
üzenetére
Igen, a Phoenix-en van bios kapcsoló, így ha nem sikerül a frissítés könnyen helyre lehet hozni a kártyát. Én is elsősorban ezért mertem meglépni a frissítést, nameg Reddit-en valaki írta, hogy ő kipróbálta a Phoenix-en a GS és a GLH biost is és mindkettő működött. Ha gariztatni kell a kártyát és nem tudod előtte visszatenni a gyárit az szerintem necces, de ha visszamegy a gyári akkor senki nem tudja majd meg, hogy te azon már cseréltél biost. Ha ki akarod próbálni a GLH-t, előtte nézd meg a specifikációt - gpu/mem órajel - teszteld a kártyádat azokon az órajeleken és ha bírja akkor nem kéne hogy gondot okozzon.
-
Saint
aktív tag
válasz
s4hu|SyD^
üzenetére
Igen egyet értek veled, 1920x1080-ra tökéltes a 1070-is...
de ahogy kijön a 1080 TI HBM2 memóriával, vagy 12 GB-vagy 16Gb-os memóriával Biztosan cserélni fogom a 1080-ast
, nem azért mert van pénzem, mert nincs
, de abban már elég cuda mag van arra amire én használni szoktam a vga-t
3840 Cuda mag azért már nagyon korrekt , az tudhat valamit ..
Erre nagyon kiváncsi leszek mit hoz majd az NV..
-
s4hu|SyD^
addikt
Alapból ha azt nézed, hogy kijön 2 év múlva mondjuk egy olyan kártya, ami ráver 30%-ot és ugyanannyiba fog kerülni, mint most az 1080 akkor sehogy nem éri meg. Az 1070 az arany középút egy átlagos gamernek. Nem a minden szuper ultrán szétmoddolva meg 4-8k-banra gondolok. Átlagember szerintem 30 FPS - fölött jó legyen 40 - amúgy sem mond meg nagy különbséget, hogy mennyire folyamatos a kép. Monitor és ember függő persze, de mivel itt általában ugyanazok az emberek beszélgetnek így le lehet szűrni, hogy aki 4k-ban játszik annak nem lesz a véleménye mérvadó a FullHD-ban játszónak. Nagyon sokan vannak itt fullos géppel meg monitorral. Ne legyen az az átlag. Az fog 1080-at venni, akinek van pénze és nem érdekli. Nem a sprórolós biztos. Aki 1080-at vesz az jó eséllyel cserélni is fogja, amint lesz jobb.
-
h-yle
addikt
-
h-yle
addikt
válasz
Bandi79
üzenetére
Félreértések elkerülése végett, én nem vennék 980Ti-t, csak szeretek számolgatni.

Aprón megérheti (értsd ha nem zavar a nagyobb hőtermelés), máshogy nem, a számok alapján mindenki el tudja dönteni neki mi a jobb vétel, és igen, több mint valószínű, hogy a 1070 jobb vétel az esetek 90%-ban. -
Saint
aktív tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Az oké de én is vaciláltam a 1070 és 1080 között, de nálam a cuda magok száma nyert, azért nem mindegy hogy mennyi cuda mag van a kártyában, én szinte nem játékra használom a VGA-t henem tömöritésre, és számitásokra, most majd irják, hogy vegyek tesla karit, az jobb, igaz is, de azért ha játszani akarok akkor azzal nem lehet.. mivel 30-35 %-al több benne a cuda mag , igy számitásnál az sokat számit, majd ha a TI verzió kijön akkor majd váltok arra...
-
Bandi79
aktív tag
Ezerszer el lett mondva, hogy a plusz fogyasztás nem a villanyszámla miatt fontos, hanem a hőtermelés miatt.
Nehezebb hűteni a karit (főleg halkan) és szellőzetni a házat.
980Ti meg használtan 110, 1070 új 130, ez az összehasonlítás sem releváns.
Iponon legolcsóbb 980Ti 167000, 1070 meg 137000. Innen meg nem nehéz eldönteni, melyik a jobb vétel. -
h-yle
addikt
válasz
LordAxwell
üzenetére
anandtech szerint alapon 80 watt különbség van a kettő között Crysis 3 alatt.
Ha hiperkocka vagy és napi 4 órát játszol 365 nap akkor kb. 4500 forinttal fogsz többet fizetni egy évben

Vegyünk ideális (és reális) árakat, legyen 110k a 980 Ti, és 130 a 1070 garival apróról, tuningoljuk mindkettőt. Ez alapján, a 1070 összköltsége FPS/HUF a 4 év végén 5%-al kerül már csak többe mint a 980 Ti, tehát innentől térül meg az extra költség kb.

Ha csak napi 2 órát játszol akkor 8 év...

-
LLKobe
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
De. Én speciel ezért vetettem el élből a 980Ti gondolatát is a 1070-el szemben, a kis mATX házamból nem bírtam volna elég hatékonyan kikergetni a meleget.
-
h-yle
addikt
válasz
LordAxwell
üzenetére
1440p-n kb 3%-ot ver a 1070 a 980 Ti-ra, ha mindkettőt húzod. Ergo garival simán jó vátel egy 115k-s Ti. de volt az aprón 115k-s Titan X is.

-
KubanitoS
veterán
-
KAMELOT
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Hol erősebb? +1-2fps? Ja azért tartja jól a 980Ti az árát mert a 1070 erősebb mint a 980Ti.

(#12340) ll-kobe: Én csak azt írtam van olcsóbb verzió. Mindenki azt vesz amit akar. Ő írta, azt, hogy éppen összekaprata a pénzt rá!

-
KAMELOT
titán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Ha van 140k akkor nem 1070 veszek hanem 110k 980Ti-t.
(#12330) Bandi79: 150k 1070, 198k a 1080. Az nem 50%

-
h-yle
addikt
válasz
Bandi79
üzenetére
Passz, lehet, én sem vágom, csak az a tippem, hogy mivel minden chip amit vesznek tesztelt (mert úgy nem jön ki a gyárból, hogy ne tudnák megy-e vagy nem) lehet, hogy a teszt során kap valami értéket, pontot, mittudomén mit. Vagy nem.

De a te verziód is teljesen hihető, logikus, azt, hogy melyik cég hogyan és mit csinál azt meg csak ők tudják.
Ha valakinek van belső infőja ne tartsa vissza, érdekelne engem is hogy csinálják a cégek a válogatást.
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Utolsó másfél két hónapban megfordult a gépemben sima 980,980extrém,980ti,980 ti extrém,1070 g1
-
nyulnyulu
senior tag
1080 at a saját esetemben teljesen feleslegesnek tartom,csak full hd ben játszom egy 40" os tvn,és nekem vigan elég az 1070,és ha az 10xx szériában is ugy szerepelnek az extrémek ahogy a 9xx szériánál,akkor inkább 1070 extrém mint 1080 an.
-
Saint
aktív tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
várok még 1 hónapot és mellé rakom azt a 40-50-et és veszek egy jobb kártyát, a VGA-n nem szabad spórolni, mert úgysem éri meg..
, ha lett volna 1080TI- akkor azt veszem...
a mostani 480GTX-es kártyám már évek óta megvan, , ezt a kártyát is legalább 2-3 évig biztosan megtartom, aki 1-2 hónapra vesz kártyát annak biztos számit, de aki éveke, és ki is használja, az vegyen egy normálisabbat, és használja
-
Bandi79
aktív tag
Lehet, hogy tévedek, de nem hiszem, hogy válogatnák a chipeket... Megnéznek 100db chipet az új széria - Pascal - gyártásnak legelején "előszéria" fázisban. Kijön, hogy mind a 100db megy legalább 2000MHz-et. OK. Vegyünk le 5-6 %-ot mint biztonsági tényező és (maradva a Gainwardnál), legyen a sima: 1683, a GS 1835, a GLH meg 1873MHz-es és kész. Mindhárom bőven a 2000-es átlag alatt van, tuti jó lesz.
Ha nem így van, majd úgyis megcáfol vki bennfentes

(#12328) KAMELOT
a, 1080 50%-kal drágább 25-30 % plusz teljesítményért -> ár /érték arányban nem az igazi
b, 1070 FHD-ra, WQHD-ra 60Hz-re elegendő, sok embernek nincs szüksége többre, akkor minek dobna ki + 70000-et az ablakon, ha ígyis - úgyis 60FPS fölötti FPS-e van az általa kedvelt játékokban ?(#12331) Saint
Ha VGA-n nem szabad spórolni, miért nem vettél 2db Titan XP-t rögtön ? Ez a logika végtelenségig folytatható... CPU-t még hosszabb időre vesz az ember, akkor legyen 6950X, ne azon spóroljunk

-
Dancs Ákos
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy használ még itt valaki 1070et Win 7 op rendszerrel??
Melyik driver számít manapság a legstabilabb driverrel?
A 368.81 el volt egy-egy fura fagyásom.Előre is köszönöm a segítségeteket.

-
h-yle
addikt
válasz
assemble
üzenetére
A legvalószinűbb opció:
Vesz a Gainward / Palit teszem azt 100 db chipet. Ezeket valamilyen úton, módon tesztelik VGA-ra szerelés előtt, esetleg még mielőtt megkapják őket kategóriákba vannak sorolva.
Majd aszerint kap 50 db sima biost, 30 OC biost, 20 meg szuper OC biost. Amelyik nem bírja a nagyobb BIOS-t az megy lefelé.De lehet, hogy ami helyből gyengébb kártyára szerelt chip is bír többet, sőt akár többet is mint az OCs verzió, csak szimplán arra a biosra abban a tesztkörnyezetben nem jól reagált, vagy egyszerűen több sima kártya megy el mint OC, ezért oda is kerül jobb chip (ha jó a kihozatal). Egy cég van aki ilyeneket konkrétan elad, az az EVGA FTW DT sorozat, amik "bukott" FTW chipek, de attól még a boost ugyan úgy felhúzza őket, csak az alap órajelek alacsonyabbak.
Tehát a nem OC kártya lehet hogy jobban húzható mint az OC, az OC pedig lehet, hogy rosszabb lesz mint egy sima. BIOS-al nem mókolnék mert nincs értelme, csak a baj van vele, ha valami nem úgy megy ahogy kéne és a végén nem lesz több FPS. Ha 1070-ből BIOS-ban lehetne 1080-at csinálni, na annak lenne értelme

-
KAMELOT
titán
-
assemble
addikt
válasz
darkhorse
üzenetére
Ennek amugy van valami kockazata? Pl GS-re GLH-t flash-elni..
Ugy olvastam h tobb BIOS is van rajta igy ha az egyiket nem birna, akkor is el lehet inditani a masikkal, ez tenyleg igy van? De pl a gari megmarad? Vagy igy ha visszaflash-eled elotte az eredetit, eszre sem veszik h korabban mit tettel ra?
Plusz nem tudom mennyi a valoszinusege, hogy tenyleg birja stabilan a nagyobbat. Gondolom tesztelik oket elotte es aszerint soroljak be oket sima/GS/GLH-nak, nem? -
Bandi79
aktív tag
-
h-yle
addikt
válasz
nyulnyulu
üzenetére
Nyilván nem életszerű, hogy ezek holnap megszűnnek, de semmit nem ad hozzá ha megbízható boltból van a gar. A kiskeren keresztüli garancia csak lassítja az ügyintézést, de igen, a számla tényleg kell a gyártóihoz is.
Erdei88: tudom, de bármilyen magyar kisker számla jó nekik és onnantól nincs gond a garral, és extrát is vehetsz pár ezresért ha jólesik. Csak azt akartam mondani, hogy nekem a gyártói gar éri a legtöbbet, mert úgy is ott dől el, hogy: jogos-e az igény, cserélik-javítják-e, és mennyi idő alatt. A kisker csak továbbpostáz.
-
-
-
nyulnyulu
senior tag
Miért,ha valamelyikükkel történik valami,akkor mit csinálsz?
-
maross
nagyúr
válasz
LordAxwell
üzenetére
Nem is azzal van baj, de pl kikoltozik kulfoldre/elkoltozik pestrol/beteg lesz/eluti egy auto/kozbeszol az elet, es akkor viszontlatas van. Tenyleg semmi gondom nincs veluk, en is vettem mar par dolgot apros mesterektol, de a gari hirtelen megszunese mindig benne van a pakliban.
-
LordAxwell
senior tag
(#12303) nyulnyulu: (#12302) nullpoint
Egyáltalán nincs igazatok, itt a PH-n csak olyan eladók vannak(akik nagyban csinálják) akik már itt vannak nagyon régóta, és az ügyintézés gyorsabban megy náluk mint a boltoknál.
-
nullpoint
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Szerintem komoly és megbízható üzletből gondolta ő is. Hardverapróról lehet venni csak a garancia intézés lehet probléma illetve eladáskor is szimpatikusabb az ha van számla ami boltba szól és nem Józsihoz vagy Bélához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Utángyártott 90W töltő 7,4x5.0mm
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Véleményeket róla
! Hőfok , boost stb
, de abban már elég cuda mag van arra amire én használni szoktam a vga-t
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha egy cucc 150000 Ft hivatalos kereskedésben és 140000 "okosba", akkor nem fogok 10000 Ft-ért rizikózni... Ez nálam már a sz@rrágás kategória