- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemdavid
tag
válasz
nemdavid #1784 üzenetére
Előző hozzászólásomban HDD kérdést tettem fel, amire kaptam is választ, ám közben elbizonytalanodtam, melyik HDD típust is válasszam. Ugyanis olvastam, hogy a Samsung Noti HDD-k nem a legjobbak (melegednek, teljesítményük sem a legjobb).
A gépem szinte mindig hálózati üzemben fut, így a teljesítmény elsődleges szempont lett! Ezért szívesen venném, ha véleményeket olvashatnék, melyik belső Noti HDD-t ajánlanátok megvételre.
Szempontok:
- Gyorsaság
- Legalább 160GB
- ATA csatlakozó (NEM sata!!!)
- azért ne legyen a legdrágább modellKöszi,
Dvid -
nemdavid
tag
Üdv mindenkinek!
Olvasgattam a topikot, de nem találtam választ kérdésemre. Következőt szeretném:
Adott egy ACER Travelmate 4652LMi laptop. Kinőttem a 60GB-os HDD-t, s szeretnék bele egy nagyobbat (160GB). A problémát az jelenti, hogy nem tudom támogatja-e az ekkora kapacitású háttértárat.
A következő típusú HDD-t néztem ki:
160GB Samsung 2.5" 5400rpm 8MB IDE (HM160JC,HM160HC)Ehhez a következő chipset adott (Everest 4.20.1170 diagnosztikai program alapján):
Északi híd: Mobile Intel Alviso-G i915GM
Déli híd: Intel 82801FBM ICH6-MJelenleg használt HDD:
Gyártó Hitachi
Merevlemez család Travelstar 4K120
Formázott kapacitás 60 GB
Forgási sebesség 4200 RPM
Csatoló Ultra-ATA/100
Puffer mérete 2 MBAzért némi információt szereztem a használati utasításból, ami a következőt írta:
"Adattárolás
• Egy 40/60/80/100 GB vagy nagyobb kapacitású PATA/100
merevlemez (2.5" hüvelykes, 9.5 mm magas)".A BIOS a legújabb verziójú amit kiadtak hozzá: V2.50D.
Ezek alapján ELVILEG belemegy... Azért jó lenne ha valaki hajtott már végre hasonló cserét, és megosztaná tapasztalatait. Esetleg tanácsot, hogy érdemes-e ilyen HDD-t venni, s érdemben növelni fogja-e a noti teljesítményét az új HDD.
David
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Apple asztali gépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Lenovo Quectel EM05-G FRU szám: 5W10V25829 DELL WWAN DW5825e-eSIM WWAN modemek
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON SZÁMLA, GARANCIA
- HP G5 USB-C dokkoló 120W töltővel / vagy töltő nélkül, üzletből ( használt, újszerű 6 hó gari )
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- ÁRCSÖKKENTÉS AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest