- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Melon87 #6893 üzenetére
Az nem hiba, hanem az 1066-os ramok alap időzítése ennyi.
Ha 1333-as ramokat veszel, azokra általában cl:9 van írva, de ha 1066-on hajtod őket, akkor cl:7-ben mennek. Ugyebár mivel notebookról beszélünk, itt nem tudod kiválasztani, h milyen időzítéssel akarod futtatni (lévén a BIOS-ban nincs ilyen opció), ezek alapból beállnak a memóriamodulon levő SPD chipben eltárolt adatok alapján az előre beállított értékekre.
Ugyebár ahogy a ramok MHz-ei nőnek, úgy nő vele az időzítés is.Asztali gépeknél ettől eltérnek az időzítések, de notebook vonalon ez így szokás, a DDR2-es SO-DIMM modulok is jóval rosszabb értékekkel rendelkeztek asztali társaiknál. Ettől függetlenül nem kell foglalkoznod vele, csak tesztprogramok veszik észre, melyik ram "gyorsabb".
Alapesetben nem venni észre különbséget ha cl:7, vagy cl:9-es ramokat használsz, ahogy azt sem venni észre, h 1066-os, vagy 1333-as ramokat használsz.[ Módosította: CoolMan ]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6881 üzenetére
Nekem "szimpi" a második alternatívád, de azt Te tudod, hogy milyen alkalmazásokat használsz, ill. használnál a gépeden. Amennyiben ennek nincs "igénye", akkor bőven elég a 4GB RAM.....- még játékokhoz is szvsz.
Egyébként meg, most nagyon jó áron tudsz modult venni, hihetetlenül lement....( valszeg tudod is..)
Szerk: elméletileg lehetséges, hogy ahol megveszed a modult, ott ki is próbálhatód....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6877 üzenetére
Áhh, elnéztem.....CL7 es időzítésre figyeltem, és nem a modul késleltetésére, elnézést. Igen, van esély inkompatibilitásra, és ahogy megfigyeltem, általában a 4+2 -nél jön ki........de, volt már, hogy azonos órajelű, időzítésű modulok sem voltak "jóban" egymással......Hogy más időzítéssel menne (akár CL6), ha visszaveszi az órajelet a memóriavezérlő, hát ezt megnézem! Nem az északi híd kommunikál a RAM -al?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6874 üzenetére
Hali,
Nem tudom mit értesz déli-híd alatt, de mivel azonos órajelű a Ram modul, de különböző időzítésű (latensy), így az lenne a biztos, ha kitudnád próbálni, de valószínűleg működni fog. Nem szerencsés párosítás.........- mivel pontosan: 666 ⅔ frekvenciáról beszélünk, így gyártóként változik a kerekítés: 10700, 10600.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest