- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Melon87 #6893 üzenetére
Az nem hiba, hanem az 1066-os ramok alap időzítése ennyi.
Ha 1333-as ramokat veszel, azokra általában cl:9 van írva, de ha 1066-on hajtod őket, akkor cl:7-ben mennek. Ugyebár mivel notebookról beszélünk, itt nem tudod kiválasztani, h milyen időzítéssel akarod futtatni (lévén a BIOS-ban nincs ilyen opció), ezek alapból beállnak a memóriamodulon levő SPD chipben eltárolt adatok alapján az előre beállított értékekre.
Ugyebár ahogy a ramok MHz-ei nőnek, úgy nő vele az időzítés is.Asztali gépeknél ettől eltérnek az időzítések, de notebook vonalon ez így szokás, a DDR2-es SO-DIMM modulok is jóval rosszabb értékekkel rendelkeztek asztali társaiknál. Ettől függetlenül nem kell foglalkoznod vele, csak tesztprogramok veszik észre, melyik ram "gyorsabb".
Alapesetben nem venni észre különbséget ha cl:7, vagy cl:9-es ramokat használsz, ahogy azt sem venni észre, h 1066-os, vagy 1333-as ramokat használsz.[ Módosította: CoolMan ]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6881 üzenetére
Nekem "szimpi" a második alternatívád, de azt Te tudod, hogy milyen alkalmazásokat használsz, ill. használnál a gépeden. Amennyiben ennek nincs "igénye", akkor bőven elég a 4GB RAM.....- még játékokhoz is szvsz.
Egyébként meg, most nagyon jó áron tudsz modult venni, hihetetlenül lement....( valszeg tudod is..)
Szerk: elméletileg lehetséges, hogy ahol megveszed a modult, ott ki is próbálhatód....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6877 üzenetére
Áhh, elnéztem.....CL7 es időzítésre figyeltem, és nem a modul késleltetésére, elnézést. Igen, van esély inkompatibilitásra, és ahogy megfigyeltem, általában a 4+2 -nél jön ki........de, volt már, hogy azonos órajelű, időzítésű modulok sem voltak "jóban" egymással......Hogy más időzítéssel menne (akár CL6), ha visszaveszi az órajelet a memóriavezérlő, hát ezt megnézem! Nem az északi híd kommunikál a RAM -al?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melon87 #6874 üzenetére
Hali,
Nem tudom mit értesz déli-híd alatt, de mivel azonos órajelű a Ram modul, de különböző időzítésű (latensy), így az lenne a biztos, ha kitudnád próbálni, de valószínűleg működni fog. Nem szerencsés párosítás.........- mivel pontosan: 666 ⅔ frekvenciáról beszélünk, így gyártóként változik a kerekítés: 10700, 10600.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged