- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
válasz
attila199207 #7048 üzenetére
Teljesen felesleges. Forrasztva van. Találsz elég képet neten (vagy konkrétan Lenovo Maintenance Manual-ban is le van rajzolva ahogy csont szétkapják, és sehol sincs mxm említve), még csak fel sem kell emeljed a géped. De ha mindenképp csak a saját szemednek hiszel, elég leszedni a fenéklemezt, és látszik ahogy kanyarodik a hőcső a chipeknél. Ott bizony egyben lesz minden.
Mxm-es gépeket amúgy is más árban mérik induláskor is. Ott kifizettetik azt is, hogy fejlesztheted. Bár.
Asus-nál volt pofájuk és megfordították a 3.0b-s mxm szabvány nyákját, így ugrott a fejleszthetőség.Volt bőr a képükön hozzá...
Fejleszthető gépet akarsz akkor cikra 300k-tól indul itt az aprón az M6600-as precision. Az eleve egy derék kártyával jön, de ha kell simán jó 7970M/680M-el is (mivel dell, ezért a házon belüli alienware-s vendorú kártyákon nem problémázik).Szóval. Az mxm-es fantáziálgatást nem érdemes forszírozni. Ami ilyen kiszerelés az eleve a 2-300k-s kategóriától indul (ez az alja csak!). Fejlesztésnél pedig egyáltalán nem lesz biztos, hogy menni is fog a gépedben. Ezeknek jó előre mind utána kell nézni. Másrészt az ilyen mxm-es csúcs kártyák eleve heroin áron vannak. Egy asztali vga-hoz képest 3-4x többet kérnek el ugyanazért a teljesítményért. Neked jó lenne 100k-t kifizetni egy olyan valamiért ami asztali szinten kb 30-at ér? Gondolom tisztában vagy, hogy az ott sem a csúcsot képviseli. Notiban más kérdés, hogy jó, de annyit egészen biztos nem ér, mint amennyit elkérnek érte.
A Z-s lenovo nem egy rossz darab amúgy. Igaz, hogy túlárazott, mert már majdnem annyi, mint az y580, viszont vga-ban sehol sincs hozzá képest, g580-nál viszont semmivel sem erősebb, de majd másfélszer annyiba kerül.
Szóval ha erő kell akkor marad a tuning. Igaz, garancia azért sem jár, ha megsütöd a gépet.
-
válasz
attila199207 #7046 üzenetére
Hát.. Googleztam egy darabig, de nem találtam rá adatot, vagyis inkább úgy mondanám, arra több fórumban utaltak, h nem MXM-es.
Ilyenkor azt szoktam mondani, az a legjobb, ha szétszeded, és megnézed.
Itt egy video a szétszedéséről:
http://www.youtube.com/watch?v=pqN1m5zhnww
Elvileg a tiéd is ugyanez.Be van rajzolva rajt a GPU, integrálva van az alaplapra.
Ha MXM-es lenne, ilyesmi lenne: -
válasz
attila199207 #7043 üzenetére
A benne levő videokártya nem cserélhető, integrált.
Tenken leírta mit lehet csinálni vele, de őszintén szólva ez nem egy általános eljárás, én is csak kikerekedett szemekkel olvastam..
Azt meg sem említem, h a garancia is ugrana miatta.
Ha kevés a gép video teljesítménye, add el, és vegyél egy olyat, amiben erősebb a videokártya, vagy cserélhető, MXM-es van benne.
Esetleg mielőtt megvetted, utána kellett volna nézned a video-teljesítménynek. -
Tenken
őstag
válasz
attila199207 #7043 üzenetére
Hát, nem lesz könnyű de elvileg nem lehetetlen.
A gpu chip maga ugyan az. Ott csupán maximum az órajelen kell majd állítanod, hogy ref 635-t kapj.
A gddr5 a nehezebb eset. Ilyet többnyire csak konténeres tételben lehet venni, de próbáld meg alibaba-n hátha szerencséd lesz és küld pár darab termék mintát az egyik gyártó. Ha ez megvan akkor már csak egy elektroműszerész kell aki leszedi és felforrasztja a régi helyére az alaplapon az új memória chipeket.
Egy ilyen szakember napi bére pár száz euro, de lehet tudsz alkudni vele.Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest