- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekem nagyon bejönne egy ilyen.
Pont ez a bajom az asztali gépemmel, h amikor csak netezek, akkor is tekeri a villanyszámlát, suhog a hűtés, stb..
Második generációs Core i3, vagy i5, a beépített Intel féle HD3000 IGP-vel elég lenne a notihoz, amikor hordozni akarom.
Itthon meg amúgy is rá van kötve a külső monitoromra (22" 1680×1050), egérre, billentyűzetre, de hát ezzel az Inteles HD3000-el játszani azért nem lehet. Viszont így meg lenne oldva, ha rámjön a gamelhetnék.Ezért kérdeztem, h hogyan kell ezt a notihoz kötni.
És áramot honnét kap? Van hozzá gondolom valamiféle külső táp is, amit a VGA-k PCI táp-portjaihoz kell csatlakoztatni.Idehaza hol kapható? Mennyiért?
-
-
Ez most milyen felszereltségű?
Core i3-as processzor?
4GB ram?
HD5145 videokártya?Mert akkor ne tegyél hozzá semmit, ha 4 helyett 8 giga ramod lesz, akkor sem lesz gyorsabb a géped.
Nézd csak meg a feladatkezelőben, mennyi ramot fogyaszt az alkalmazások közben, akár játékok közben is. Persze vannak játékok, amik túllépnek a 4GB-ot, de lényegében nálad a videokártya túl gyenge ahhoz, h érdemben játékra lehessen használni azt a gépet.
Proci az elég, a legkisebb Core i3-as is elég erős akár játékokhoz is.Sajnálom, inkább add el, és vegyél helyette egy erősebb VGA-val szereltet.
Ha nem igazodsz el a VGA-k számozása közt, ide is írhatsz, vagy a milyen notebookot topicba, ill. itt egy lista:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.html
Mondjuk úgy az első 150 VGA-ból próbálj meg választani. -
válasz
lestat1984 #5093 üzenetére
Üdv!
Ezt a melyik SSD-t dolgot ezt inkább az SSD-s topicban kérdezd meg.
Illetve ezt is elolvashatod:
prohardver.hu/teszt/seagate_momentus_hdd_hibrid_ssd_hajtassal.htmlA CD helyére betehető merevlemezről meg eddig nem is nagyon hallottam, (nekem 17"-os notim van, abban eleve kettő HDD hely van), de mindenesetre köszi a tippet, legalább már tudom, h ilyen is van.
Az SSD-vel egyébként a rendszer gyorsabb lesz, de csak azok a programok fognak gyorsabban betöltődni, amik az SSD-n vannak. A játékok pályabetöltését nem fogja gyorsítani, ha a játékok az 5400RPM-es merevlemezen maradnak.
Ha csak pár programot akarnál, h gyorsabban töltődjön, használhatsz RAMDisk-et is, ha van elég memória a gépedben. -
válasz
lestat1984 #5086 üzenetére
Az Intel 5-ös sorozatú chipsetének nincs SATA 3 támogatása, csak SATA 2.
http://www.intel.com/Assets/PDF/prodbrief/323192.pdfVehetsz hozzá SATA 3 SSD-t, de SATA 2-n fogja hajtani, illetve a SATA 2-es SSD-k/merevlemezek egyelőre még olcsóbbak a SATA 3-asoknál.
-
-
Adatlap alapján igen:
usa.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K52Jr/#specificationsSocket G1-es foglalata van mindkettő procinak:
en.wikipedia.org/wiki/Socket_G1 -
A Fu-Si oldaláról letölthető
adatlap alapján SIS M672-es chipset van a gépben. Ez Socket P foglalatú processzorokat visz, 800-as FSB-ig.Jelenleg egy Celeron M 540-es van benne.
Hát igen, ennél bármi gyorsabb.
Az aprók közt keress hozzá procit:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.php -
válasz
g.tomko #5065 üzenetére
Az apróhirdetések közt vannak akik noti-kijelzőket árulnak.
Ők biztosan jobban vágják ezt, keresd ki a hirdetések közt ki foglalkozik vele (ahol sok hsz van), és kérdezz rá. -
válasz
karasz87 #5072 üzenetére
A Phenom II X4 n950 az S1G4-es foglalatú mobil processzor.
A Phenom II X6 1100T pedig AM3-as asztali processzor.Nem megy bele.
Itt a lap alján megtalálod az S1G4-es mobil processzorokat:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Phenom_microprocessors
Csak 4 magos létezik egyelőre mobil fronton. -
Sajnálom, átolvastam amit íratok egymásnak, de ennyire nem tudok belemélyedni a témába, talán egy másik topicban kellene összefoglalnod az egészet, és rákérdezni.
Mondjuk a Milyen program ami.. lehet ott tudnak adni BIOS szerkesztő/adatkiolvasó programot.
-
válasz
AngerFist #5058 üzenetére
Az Asus oldalán felsoroltak szerint:
asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K40IN/#specificationsA chipset 800-as FSB-t támogat.
Sajnos leírást nem találtam a chipsetről, legalábbis meguntam a keresést, gondolom mivel az ajánlott procik 800-as FSB-jűek, ezért ez lehet a max. is.Második generációs Core 2 Duokat fogad, Socket P foglalattal.
Mivel van most szerelve? Mert a K50IN-ből elég sok verziót dobtak piacra.Nagyjából ezek a 800MHz-es FSB-s procik:
T6400......2MB L2..........2.0GHz
T6500......2MB L2..........2.1GHz
T6600......2MB L2..........2.2GHz
T6700......2MB L2..........2.2GHz (ez nem tudom miben különbözik T6600-tól)T8100......3MB L2..........2.1GHz
T8300......3MB L2..........2.4GHzT9300......6MB L2..........2.5GHz
T9500......6MB L2..........2.6GHzValószínűleg kezeli a P7ezer, P8ezer, P9ezer procikat is, de azok 1066-os FSB-jűek, valószínűleg 800-on hajtva kezeli azokat is.
Itt az aprók közt keress hozzá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok/listaz.php -
válasz
RufuszX #5053 üzenetére
Ezeket pont nemrég kerestem ki az aprók közül.
Nem hiszem, h szükséges lenne a hűtőventilátor cseréje, elég ha lecsavarozod, és WD40-el befújod a tengelyt. Valószínűleg le van ragasztva a tengely vége, majd tépd fel, és oda fújd az olajat.
Ventit Googleval tudsz keresni.
Lehet itt az aprók közt is van a noti alkatrészeknél, ha valaki pont egy ilyet, vagy hasonlót bontott szét, és azt árulja. -
válasz
RufuszX #5051 üzenetére
Tudtommal nincs nagy különbség a procik teljesítménye közt, és a gyártástechnológiájuk is megegyezik, ezzel együtt a hőtermelésük is hasonló. Az a 4W az olyan, mintha nem is lenne.
Az egyetlen erősebb az az Ultra ZM, azokban 2MB az L2 tár.Én inkább szimplán arra tippelnék, h eltömődött már a légfuvó nyílás. Volt már szerencsém az Asus F sorozatának különböző évjáratú modelljeihez legutóbb pát hete:
logout.hu/bejegyzes/thunderzolee/am_asusnal_jol_erzik_magukat.html
Úgyhogy javaslom szedd szét, és takarítsd ki. A túlmelegedés nem vicc. -
-
Hát nézd.. A kétmagos proci, akár az ultra ZM, akár a sima RM visz játékokat is. DE a videokártya az nem kifejezetten egy gamer kártya.
A 9100 az csak a kilences sorozatú nVidia videokártyák legalsó, belépő szintű VGA-ja. 9400, 9500 már alsó-kategóriás kártya, 9600 már középkategóriás, és a 9800 lenne a teteje a kilences sorozatnak.Ennél még a 8400 is erősebb, pedig az sem egy gamer kártya.
Tessék, itt egy lista, eléggé alul van a GeForce 9100 M:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlEzért volt alap proci a gépben, mert a VGA is csak egy alap képmegjelenítő. Ha játékra kell notebook, picivel erősebb VGA kell bele.
Például a netbookokba gyártott ION platform egy 9400-es VGA-nak felel meg. Az ION pedig nem kifejezetten játékra tervezett, de érdekes módon elfutnak rajt egész jól régebbi játékok is.
Dehát a 9100 jóval alatta van. -
-
Én azt választanám, amit az aprókban elfogadható áron (jó ár/érték arány) kínálnak éppen.
Bár nyilván Ultra ZM-et keresnék, abban több az L2 tár.
Átnéztem a hirdetéseket, ezeket találtam csak S1g2-ben:
http://hardverapro.hu/apro/amd_turion_tm_x2_ultra_dual-core_mobile_processor/friss.htmlhttp://hardverapro.hu/apro/amd_turion_rm-70_x2_2_ghz_1_mb_elado/friss.html
Az egyik pont egy Ultra ZM.
-
A 9820g videokártyája cserélhető, MXM3-as modulokat fogad.
A GM965 chipset Core i procikat nem fogad, csak a Core 2 Duo Socket P-s változatait, ezeket is csak 800MHz-es FSB-ig kezeli, tehát a P8×00, P9×00 jelzésű procikat nem érdemes megvenni bele, (azok többnyire 1066-os FSB-jűek).
A mostani procid 667FSB-s, 2GHz órajelű, és 2MB L2 tára van.
Ezek nagyjából a chipsettel komaptibilis procik:
ark.intel.com/products/chipsets/28117#compatibilityprocessors
Kicsit összevissza van, és a lista egyáltalán nem teljes.Keress hozzá T6600-ost, azt szoktak hirdetni itt az aprók közt is, annak 800-as FSB-je van, picit magasabb órajele, és ugyanekkora az L2 tára.
Játékokhoz mondjuk nem ártana egy 3-4MB L2 tárral rendelkező proci. -
A Sempronod SI40-es típus, ez S1g2-es foglalatú.
Ez alapján fogad Turiont is, a Turion X2 QL sorozatot legalábbis biztosan. Azok is S1g2-es foglalatúak.
Wikipedián pedig fent vannak az S1g2-es foglalatú kétmagos Turionok:
Az aprók közt biztosan találsz hozzá:
A bubik.cz-n működő processzorlista mikor szűnt meg?
Vagy nem szűnt meg, csak én nem találom?
-
-
Ahol paszta volt, oda tegyél azt.
Ahol a hőátadó szivacs, oda meg azt.Ne variálj, a gyárban a mérnökök csak kikísérletezték már.
miki111:
Én nem találtam, nem tudok jobbat, Googleba ha rákeresel dobál ki mindenféle találatot, át kéne böngészned. De átmatricázás nem jó megoldás, ha nem találni hozzá? -
válasz
pityke88 #5013 üzenetére
Ha beírod a topic keresőjébe ezt: VIA VN800, találsz tippeket.
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/keres.php?stext=via+vn800
(A kérdésre adott választ keresd.)
Esetleg írj priviben ABE-nek, cserélt-e procit, és milyen lett.De ahogy elnézem, már ajánlottak neked ezt-azt: L7320GW
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/keres.php?stext=L7320Szerintem csak ramot tegyél hozzá, mást nem nagyon érdemes.
Procit esetleg még érdemes. -
Hát igen, amit csináltál, az tipikus példája annak, h mit nem szabad.
Az a "szövetes anyag" az átvezette a hőt a GPU és a hőcső között. Pasztával nem lehet fél/egy mm-t "áthidalni", ilyenkor használják ezeket a hőátadókat. Főleg notebookokban, videokártyákban találkozni vele.
Félre kellett volna tenned, és miután tapasztalod, h a paszta nem jó, visszaraknod. Az aprók közt tudsz venni, tessék kerestem egyet:
http://hardverapro.hu/apro/hovezeto_cuccok/friss.html
De a topicban biztosan van még több hirdetés is.Ahogy elnézem, már elkéstünk a válasszal, de sajnos a topic nem pörög mindig.
-
válasz
LaptopSystem #5009 üzenetére
Itt találsz kijelzős hirdetéseket, vannak olyan hirdetők is, akik direkt erre specializálódtak. Olvasgasd át, kell a mérete, meg, h hány pines a csatlakozója.
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpDe majd az adott hirdetésben segítenek biztosan.
-
válasz
szigmat #5003 üzenetére
Hynix a gyártója és 256MB-os méretű.
333MHz-es, és cl: 2.5 az időzítése.
Erről bővebben itt, röviden meg összefoglaltam:
A DDR1-es ramok szabványosan ilyenek voltak:
200MHz PC1600
266MHz PC2100
333MHz PC2700 <-- ez van a ramodra írva
400MHz PC3200
Értelem szerűen a processzorok FSB értékének( 400-533-800MHz) növekedésével párhuzamosan a ramokat is sikerült feljebb tornázni.Az időzítés az meg:
cl:2 űberbrutál ram, csak a menőknek volt
cl:2.5 átlagos
cl:3 lassabb, de ez is teljesen rendben vanA 800MHz-es DDR2-nél pl. a ram időzítések így néznek ki:
cl:4 az gyorsnak számít
cl:5 az lassúnak számít
A cl:5 az inkább az 1066MHz-es DDR2-es modulokra jellemző érték.Az nx9110 adatlapja:
h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11867_na.HTML
Két ram slot van, a chipset 333MHz-es max. 2GB-os modult kezel.Az aprók közt keress hozzá memóriát, ott olcsóbb.
Egyelőre csak egy darab 1GB-ost vegyél, az is elég lesz. De valószínű elég egy 512-es is, így olcsón megúsznád a bővítést. Azért lassú az a gép most, mert 256-ramnál többet kérne a rendszer, nézd csak meg a feladatkezelőben (tálcán jobb egér gomb-->feladatkezelő), ha 768 ram lenne, az már nagy előrelépés a 256-hoz képest.
Azokat a folyamtokat, amiket nem tud a memóriába tenni (mert nincs elég ram), kilapozza a merevlemezre, és onnét töltögeti vissza, ha szükség van rá (márpedig folyton szükség van rájuk). Ez értelem szerűen jóval lassabb, mintha a memóriából lenne elég, és ott tudná tárolni az éppen szükséges folyamatokat a rendszer.Valószínűleg ha 400MHz-es ramot veszel bele, azzal is menni fog, de csak 333-on fogja hajtani.
Processzor milyen van a gépben?
Na, közben megelőztek.
-
válasz
miki111 #4997 üzenetére
Az azért lehet, mert Optimus technológiával működik az nVidia kártya.
Alapesetben csak az Inteles HD megy, de ha szükség van rá, akkor bekapcsol a másik VGA is automatice.
Ez ilyen energiatakarékossági funkció.
Talán az energiasémáknál van opció ahol ki lehet kapcsolni (ha zavar), vagy a BIOS-ban már eleve, de nem tudom, nekem még csak Core 2 alapú gépeim voltak/vannak.
Mondjuk furcsa az élményindex, mert ott van olyan pont is, ami direkt a "játékra szolgáló videokártya", azt hittem akkoriban ezt azért így határozták meg, mert a másik VGA lenne az IGP. Na mindegy.A kt proci nagyjából ugyanaz:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.html
Az i5-ben van Turbo Boost funkció, ez olyan, h lekapcsolja a nem használt magokat, és megemeli az órajelét a használt magoknak ha szükséges; de aztán ha már nem elég a megemelt órajelű mag, akkor visszakapcsolja a magokat, de visszacsökkenti az órajelet alapértelmezésre.
Ez is ilyen energiatakarékos funkció. -
válasz
miki111 #4995 üzenetére
A VGA nem cserélhető.
A procikat átcserélheted.
CPU-Z-t tedd fel, az kiírja a procik főbb tulajdonságait, pontos típusszámokat.
Az i5-ös pontosan melyik?FullHD-s képernyőhöz az a videokártya nem lesz elég, inkább játssz 1366×768-ban. Ezért nem érdemes őrületes felbontású monitorral felszerelt laptopot venni, mert a VGA általában még ha kifejezetten gamer felhasználásra készült, akkor sem lesz elég, főleg a legújabb játékok magas grafikai részletességű beállításaihoz. HD Ready monitorral máris egy rakás FPS-t nyerünk ugyanazon VGA-val.
Am nem rossz kártya. -
-
válasz
VinoRosso #4987 üzenetére
Itt az aprók közt nem találtál alkatrészt?
Googleztam kicsit, de nem nagyon találtam hozzá semmit.
Ebayen is csak ezt:
http://cgi.ebay.ie/Asus-X50SR-Laptop-Heatsink-and-Fan -
válasz
LaptopSystem #4989 üzenetére
Nem, alaplapra integrált.
De ha lecsavarozod a noti alját, megnézheted és tutira kiderül.
-
-
-
válasz
kockaskocka #4980 üzenetére
A gép weboldalán egy féle BIOS-t találtam csak hozzá, így azt nem kell frissíteni.
T6070-es proci? Ezt alighanem elírtad, T6ezreseket amúgy sem fogad az alaplap.
Hát igen, a merevlemezről érdemben nem tudok nyilatkozni. Nyilván melegszik valamennyire, ha egy tányéros példányt veszel (de olyan nincs szerintem még 750-esben), az kevésbé melegszik, mint a kéttányérosak.
A hűtés miatt nem kell aggódnod, nem termel annyival nagyobb hőt, h ne bírja lehűteni a gép, ráadásul a procik egyforma TDP osztályba tartoznak, nem magasabb a hőtermelés.
Engedélyezd a Speed Step-et a BIOS-ban, (ha netán nem lenne aktív), ill. energiagazdálkodásnál is engedélyezd, h tudja a szorzó állítgatásával a teljesítményt (és ezáltal a hőleadást) csökkenteni/növeli.A külső HDD USB-n keresztül egész más tészta, mint amit SATA csatin keresztül kötsz rá, de ne aggódj, fel fogja ismerni.
-
válasz
Thunderzolee #4971 üzenetére
Úristen...
"..de ott is inkább csak FPS-ben."Jó lenne, ha álmosan nem állnék neki semminek már...
Szóval pont, h FPS-ben nem jelentett semmit, csak tesztprogramoknál, illetve tömörítés, kódolás közben.Egyébként azért kérdeztem, h találtál-e mert ha belinkeled a hirdetést pl. a ramokról, akkor konkrétan meg tudjuk mondani, h az jó-e a gépbe, vagy ne vedd meg (mert pl. túlárazott, stb.).
De hogy megnyugtasd Magad, a 333 azért jobb, mint a 266-os. -
válasz
G@bi90MR #4966 üzenetére
Emlékeim szerint nem nagyon van számottevő különbség a MHz-ek között, az alacsonyabb időzítések meg noti esetében ugyebár nem értelmezhetők, lévén a BIOS-ban valószínűleg nem lehet állítani. Amúgy is inkább AMD-nél lehetett észrevenni, de ott is inkább csak FPS-ben.
De miért kérded?
266-os ramokat találtál a hirdetések közt? Csak mert úgy rémlik, egy notiban akarsz bővíteni memóriát, nem?Itt majd megnyugtatnak:
http://itcafe.hu/tema/nagy_ram-os_topic/friss.htmlTaláltál Pentium M 770-es processzort?
Az szép.
Nekem is az van édesapámék gépében odahaza, de azóta se nagyon láttam hirdetésekben szinte sehol. Ha mégis, akkor meg durván túlárazva, akárcsak a 780-ast. :/ -
válasz
kockaskocka #4967 üzenetére
Szerintem inkább itt kérdezd meg, merevlemez ügyileg nem vagyok túl tájékozott, én is ott szoktam megkérdezni, ha új HDD-t veszek.
http://itcafe.hu/tema/milyen_winchestert_vegyek_3/friss.htmlDe egy 750GB-os winchester jó vételnek tűnik ennyiért. Istenem, ha belegondolok, h nemrég (3 éve) 2×10ezret fizettem egy Samu + Hitachi 120GB-os példányért..
Amiből azóta a Hitachi már megadta magát..
Samsung megbízható, és a 8MB pufferméret is elég. -
válasz
GaborGh #4953 üzenetére
Igen, tudom, h volt ez a teszt nemrég. Az árára gondoltam, drágának tartom, de lebeszélni nem akarlak róla.
Ramdisk már párszor szóba került, megkerestem ezt neked:
http://itcafe.hu/tema/re_ramdisk_linux_alatt/hsz_23-23.html
és
http://itcafe.hu/tema/re_ramdisk_linux_alatt/hsz_28-28.htmlHozzáférési időre gondoltam, de az egy jó merevlemez, ha egy tányéros.
-
válasz
G@bi90MR #4956 üzenetére
Az a SiS chipset 2×1GB ramot kezel.
A Pentium M-ek picivel magasabb TDP osztályba tartoznak, de valószínűleg nem lesz a hűtéssel gond.
BIOS-t nem tudsz frissíteni, csak egyféle BIOS érhető el hozzá.A Windows 7 felmegy rá, de aztán majd meglátjuk, h drivereket is talál-e magának, vagy netről kell vadászni hozzá; én bátran belevágnék egy Win 7-be.
Az integrált audió nem jó? Minek a PCMCIA kártya?
-
válasz
kockaskocka #4948 üzenetére
Elfelejtettem még:
Azért csak 3GB-ot lát a Windows, mert 32bites oprendszer van a gépen.
Tegyél fel rá egy 64 bites Windows 7-et, akkor látni fogja az összes ramot.
Ha ezt elolvasod, valószínűleg megérted, mi a különbség 64, ill.32 között:
http://logout.hu/cikk/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese/teljes.htmlMerevlemezt bármekkorát fogad, de nem tudom, h van-e megfizethető áron 2.5"-osból 750-es, vagy nagyobb (egyáltalán van már ebből 1TB-os?).
-
válasz
kockaskocka #4948 üzenetére
Merevlemez egy vagy két tányéros?
Memória rendben van, többet nem kell bele rakni.
A procit cseréld le nagyobb órajelűre.
Ez a korai Core procikat kezeli, ezek a Socket M foglalatú procik (jobbra lent fel vannak sorolva).
De a chipset csak 667MHz-ig kezeli a procikat, hiába veszel bele 800-ast, csak 667-en fogja vinni.
Itt az aprók közt találsz hozzá biztosan olcsón.Jó kis gép ez, ne legyél elégedetlen vele.
-
válasz
Zoroaszter #4939 üzenetére
Te nem asztali gépet cserélsz le notebookra?
Nem akarsz egy 17"-ost venni?
Azokban kettő merevlemez hely van, így abba tudsz tenni egy SSD-t, meg mellé egy HDD-t is. -
-
válasz
GaborGh #4937 üzenetére
DTR = http://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_replacement_computer
(asztali gép kiváltására alkalmas nagy és nehéz, nagyteljesítményű notebook)Az a hibrid SSD+HDD kombó az egy shit... felejtsd el.
Remélem azért tudod, h az nem azt jelenti, h mittudomén 32-64GB SSD, plusz mellette egy 250-320-500GB-os HDD egy tokba építve.Am miért nem jó a külső winchester?
Milyen adatokat akarsz tárolni a nagy kapacitású merevlemezen, aminek gyors hozzáférés is kell?
Mert ilyen fényképek, filmek, meg ilyesmi elfér egy külső HDD-n is, még akkor is, ha USB2.0-s csatival tudod csak csatlakoztatni.
Persze mondanám, h manapság már vannak nagyobb kapacitású (128, 256, esetleg 512-es) SSD-k is, azonban ezek árai köszönő viszonyban sincsenek a megfizethető 64-es SSD-kkel.
Sajnos nem tudok jó alternatívát ajánlani, esetleg egy 7200RPM-es merevlemezt keress, de azok meg általában hangosabbak, és jobban melegednek, mint 5400RPM-es társaik.
Én úgy vagyok vele, h egy 320-as, 500-as HDD (ha új szériás), elég gyors, és nekem a notiba megfelel.
SSD-t az vegyen, aki villámgyorsan akarja a programjait indítani, mert nincs pár másodpercnyi ideje várni, míg elindul. (Asztali gépemben nekem is az van).Javaslom még a RAM-Disk használatát, ha van elég memóriád, a fontos programokat ráteheted.
De ha épp eladod a notid, akkor olyat vegyél, ami már USB3-as, vagy eSatás, így meg is oldódik a problémád.
Am az a Lifebook tudtommal elég gyors, minek abba SSD?
A benne levő 320-as merevlemez hány tányéros?
Illetve HD Tune-al mérhetnél egy sebességtesztet. -
válasz
GaborGh #4935 üzenetére
Ja hát a 17"-esek nem is hurcolászni valók, inkább csak dtr-nek.
Az SSD-k elhasználódásáról szóló legendáktól meg ne ijedj meg, annyira nem fognak hamar lenullázódni a cellák.
http://prohardver.hu/teszt/mindent_az_ssd-krol/elhasznalodas_a_gyakorlatban.htmlSSD a notiba, + külső meghajtó se rossz párosítás.
-
-
válasz
Vassili_Zait #4929 üzenetére
Légyszíves linkeld be azt az adatlapot, ahol szerepel, h T2ezres proci van benne, (mert nem hiszem el).Ebben egy VIA VN800-as chipset van, ami ezeket a VIA procikat támogatja, illetve Intel oldalon a Pentium M/Celeron M procikat.Nos, valóban írnak itt olyat, h T2050..
http://www.aidis.org/support/documents/amilo_pro_v2055.pdf
Besz@.... valóban, a foglalat ugyanaz, de nem gondoltam, h van olyan gyártó, amelyik megoldotta, h működjenek a Pentium M-ek mellett a kétmagos procik is.
Hát akkor hajrá, elvileg a Socket M-es procikat viszi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_M
DE ha csak a Yonah maggal szerelteket, akkor ezeket:
http://ark.intel.com/products/codename/2673/YonahAz lenne a jó, ha mielőtt megveszed a procit, belepróbálod a gépbe.
-
válasz
stubborn #4924 üzenetére
Vedd meg tőle a T5850-et.
http://logout.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_4916-4916.htmlÉpp most fogja lecserélni, gondolom utána eladná.
-
válasz
KerteszB #4916 üzenetére
Intel PM45 chipset:
http://ark.intel.com/products/chipsets/35515#compatibilityprocessors
Viszi az 1066-os FSB-vel a procikat.P8ezres sorozatot is.
-
válasz
Skeleton01 #4915 üzenetére
Nos, az MXM modulok így néznek ki:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.htmlHa nincs ilyen modul benne, akkor bizonyára meglátod ahogy a hőcsö(vek) mentén rá van forrasztva az alaplapra a VGA mag.
Ez pl. nem cserélhető:
(A CPU cserélhető, ilyen a foglalata, de a GPU az rá van forrasztva az alaplapra.) -
válasz
Skeleton01 #4907 üzenetére
Tudtommal ezekben az Asus notikban nem cserélhető a VGA, mert az alaplapra van forrasztva a GPU.
Azonban minél többet Googlezok, egyre jobban elbizonytalanodok.Az lenne a legjobb, ha lecsavaroznád a noti alján az ablakot, és megnéznéd magad, h MXM modulos-e?
-
-
Merevlemezeket úgy gyártják, h tányérokból épül fel.
Mondjuk egy 2TB-os merevlemez régebben 4darab 500GB-os tányérból állt. Aztán mikor sikerült nagyobb adatsűrűségű tányérokat készíteni, akkor már elég volt 3 darab 667GB-os tányért használni. Most meg nemrég volt egy hír, h már megalkották az 1TB-os tányérokat, tehát a következő generációs 2TB-os merevlemezekben 2 darab 1TB-os tányér lesz.Az egyre nagyobb adatsűrűségű merevlemezek rendre gyorsabbak is elődjeiknél.
A 80GB-os tányér már jó réginek számít.
Ha pl. olyan 320-ast veszel, amiben egy darab 320-as tányér van (nem kettő darab 160-as), akkor eleve gyorsabb lesz a merevlemez.Everest, HD-Sentinel kiírja, h mekkora tányérokból épül fel. (Ha a winchester támogatja ezt a funkciót.)
A merevlemezes topicban pedig tudnak segíteni melyikek a gyorsnak számító merevlemezek, ill. típusszám alapján Googleval is lehet keresni infót.Ezek a 667FSB-s procik:
http://ark.intel.com/MySearch.aspx?s -
válasz
stubborn #4903 üzenetére
A Wikipédiás oldalon nincs felsorolva még sok-sok proci (jó, h szóltál, hozzá kéne szerkesztem, ha nem felejtem el).
Ha CPU-Z további oldalait nézed, ott mit írt a chipkészeltről? (Mainboardnál).
A Celeron 900-as az vinné a 200MHz-es buszt, tehát 800-as FSB-t, de most elbizonytalanítottál, miért is így írta ki a CPU-Z. -
válasz
tonnoka #4905 üzenetére
SO-DIMM foglalatút kell keresned, ami a képen is van, amit belinkeltél.
Itt találsz hozzá olcsón:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/listaz.php -
válasz
telefonfulke #4906 üzenetére
Mindegy milyet raksz hozzá.
SO-DIMM foglalatos legyen, csak ennyi a lényeg.
Itt keress, általában van olcsón is:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/listaz.php -
válasz
Vassili_Zait #4894 üzenetére
A gép 533-as FSB-vel támogat Pentium M (Dothan magos) processzorokat.
Ami belemegy, azok ezek:
Pentium M 730, 740, 750, 760, 770, 780.Az aprók között nézz, gyakran szoktak hirdetni.
Törekedj magasabb órajelű példányok beszerzésére, itt meg tudod nézni melyik mit tud. Az 5-re végződő procik FSB-je csak 400MHz, azokat ne nézd. -
válasz
stubborn #4896 üzenetére
A Cantiga GL40-es chipset az újabb szériás Core architektúrás procikat kezeli Socket P foglalattal.
GL40-es adatlap Intelnél támogatott procikkal:
ark.intel.com/products/chipsetsGL40#compatibilityprocessorsLenovo G550 adatlap támogatott procikkal:
lenovo.com/shop/americas/content/pdf/notebooks/G-Series/G550.pdfA GL40 viszont csak 667-es FSB-t támogat.
Ezt vedd figyelembe, mielőtt vennél hozzá 800-as, vagy 1066-os FSB-jű procit.Az Intel csak az FSB alapján érdemes procikat sorolja fel, a Lenovo adatlapja viszont nem vágom, miért hagyta le a többi Socket P-s procit.
Ez fogadja szinte az összes T1ezer, T3ezer, T4ezer, T6ezer, P7ezer, P8ezer, P9ezer típusszámú procit.
A Celeron 900-as az egymagos, annak azért magasabb az órajele, kétmagos prociból nem baj, ha picivel kisebb lesz az órajel.
De mielőtt belevágsz, nézd meg, egyáltalán szétszedhető-e a gép -
Mire használod a gépet? Játékra is?
A T7×00-es sorozat 4MB L2 tárából nem hiszem, h profitálsz, de a magasabb órajelből mindenképp. Ha olcsón találsz bele procit, akkor jól jársz vele, de sokat ne költs rá.Az aprók közt a notebook ram, egyéb processzorok, ill az egyéb noti alkatrészek közt biztosan találsz olyan hirdetést, aki cserél/beszámít is, nem csak elad, de ez nem túl gyakori, vagy csak nagyon nyomott áron számolja be a régi alkatrészeket.
Memória az 2×1GB, vagy egy darab 2GB-os modul? Ez utóbbi esetben könnyebb a bővítés.
Merevlemezcsere: az új winchesterek minden bizonnyal gyorsabbak is a réginél. A meglevő 80GB-os az egy tányéros?
Takarítás: szétszeded, és kitakarítod, nem egy nagy dolog. Ha hangos a ventije, azt jelzi, már nagyon el van tömődve a levegő kifújó nyílása, és a ventinek sem árt egy kis WD40.
A hűtő cserét nem értem.
Hűtőpadra gondolsz? -
VGA-t abban a notiban nem lehet bővíteni.
Memória: ahogy Zsolti1987 is írta, feladatkezelőben ellenőrizd, h mennyit használsz belőle, sztem elég a 4GB is. Az jó kérdés, h mivel most 533-on futnak a ramjaid, mennyit gyorsulna, ha 1066-os ramokat tennél bele.
Itt inkább tudnak majd válaszolni:
http://itcafe.hu/tema/nagy_ram-os_topic/friss.html
Egyébként egy jó módszer :
Kapcsold ki a lapozófájlt, ha soha nem jelez "elfogyott a virtuális memória" hibaüzivel, akkor elég a 4GB ram is.Merevlemezről szintén az a véleményem, ami annak az ismerősödnek, aki 7200-est vett a gépébe. Melegszik, hangos, és túl sokat nem gyorsít a gépeden.
Inkább RAM-disk-et hozz létre, amit arról futtatsz, majdnem olyan lesz, mintha SSD-ről futtatnád. -
-
-
-
válasz
csaba911 #4425 üzenetére
Amit Z86 írt az közel áll az igazsághoz.
Csak annyit tudok hozzátenni, h nekem egy régebbi noti van édesanyáméknál otthon, amiben szintén 740-es proci volt.
Lecseréltem egy 760-asra (2GHz), majd röviddel utána egy 770-re (2.13GHz).
Mivel VGA is van a gépben, el-elfutnak rajt régebbi játékok.
A régi 740-es procival a gép lassú volt.
játékok is csak akadoztak.
Aztán mikor a 760-ast beletettem, kicseréltem a HDD-t is két másikra, amiket RAID0-ba kötöttem, illetve kapott 2Gb ramot is a gép.
Új rendszerrel valósággal megtáltosodott.
De sajnos nem tudom konkrétan a proci mennyit gyorsított, és mennyit a többi új alkatrész..
Amikor a procit pár hétre rá 770-esre cseréltem, sok gyorsulást nem tapasztaltam. Talán hamarabb indul a Firefox, meg az XP pár másodperccel hamarabb feláll.A 740-essel nem sokat használtuk, így véleményt nem nagyon tudok róla mondani.
Az tény, h ebben a chipsetben tuningolni nem lehet a procit, és mivel más tényezők nem változtathatók meg, az egyedüli "tuning" az órajelnövelés lehet. Ezt meg csak úgy lehet elérni, h magasabb órajellel futó procit teszel bele.
De sokat tényleg nem változtat a helyzeten.780-ast nem fogsz találni, én is csak egyszer láttam az Expresszen (25ezerért), érthető okból eszem ágában sem volt megvenni..
760-ast talán most is hirdetnek, 770-est meg párszor láttam már.
De ésszel költsél rá, tízezreket egyáltalán nem ér meg. -
válasz
Klemens #4435 üzenetére
Várj, mielőtt megrendeled.
Az a chipset elég régi.
Mivel az AMD nem hajlandó közzétenni az oldalán, ezért némi Googlezás után meguntam a keresgélést, h kezel-e egyáltalán nagyobb ramokat az 533MHz-nél.Ilyen régebbi/válogatós (?) chipsetnél előfordulhat, h el sem indul 667-es ramokkal, pláne 800-asokkal. Mielőtt megvennéd, érdemes lenne belepróbálni, és csak utána kifizetni.
Ha az aprók közt keresgélnél, akkor erre lenne is esélyed.
Processzor:
Úgy emlékszem valaki nemrég az egyik notis topicban (talán pont ebben) pont ilyen géphez keresett erősebb procit, de sajnos a Sempron 64-nél nagyobbat nem lehet beletenni.
Ez egy ilyen "félresikerült" AMD-s chipset/processzor páros.
Ezek a Sempron 64-ek tulajdonképpen Athlon 64-esek, megkapták a 64bites kiterjesztést, de csak 256KB az L2 táruk.
Ha volna 512Kb-os verzió, az lenne az Athlon 64-nevű, de ehhez a foglalthoz nem készült belőle.Esetleg CPU-Z-vel leírhatnád a pontos CPU/chipset adatokat.
A memóriabővítés amúgy egy jó ötlet, már régen meg kellett volna tenni; 1, esetleg 1.5GB rammal mindjárt sokkal pörgősebb lesz a gép.
-
válasz
fabicska #4431 üzenetére
Volt egy teszt róla, abban az szerepel, h DDR2-800-as ram van benne.
prohardver.hu/teszt/notebook_es_netbook_azonos_meretbenSzerintem DDR2-t kell venned hozzá.
De a legegyszerűbb az lenne, ha lecsavaroznád a memóriafedelet, és megnéznéd a foglalatot.
Am mire nem elég a 2GB ram?
Eléggé gyenge a proci is, nem hiszem, h sokat dobna a gépen több memória. Vagy annyi mindent megnyitsz egyszerre?Feladatkezelőben szoktad nézni, h valóban "elfogy" a ram?
-
válasz
djsnail #4437 üzenetére
Ezt szerintem fabicska is tudta, nem erre irányult a kérdése.
Már máshol is felmerült, h azok a notiknak, amiknek a chipsete támogat DDR2-t, és DDR3-at is, lehetséges-e, h hibrid SO-DIMM foglaltuk van, és mindkét memóriatípust fogadják. Asrock csinált régen ilyen alaplapokat (DDR1-et, és DDR2-t egyaránt fogadott). -
válasz
djsnail #4436 üzenetére
A bekapcsológombnak nem tudom mi lehet a baja.
Talán így jelzi, h a VGA nem abba a notiba való, és nagyobb (ez nem is biztos) lehet az áramfelvétele, mint a réginek?A hőfokok meg szerintem rendben vannak, bár annak a videokártyának a hőtermelését nem ismerem.
Csak abból tudok kiindulni, h egy hasonló szériás 17"-os Fu-Si notiban a Go 6800-as kártyának kicsivel még ennél is magasabb értékei vannak.Daa-raa azért zárta mert tényleg itt szoktak ilyesmiket kérdezgetni.
-
Itt is szoktak hirdetni sokféle LCD-t:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpVan olyan hirdető aki segít a cserében is, és biztos, h nem fog 90ezerbe kerülni.
-
válasz
csaba911 #4416 üzenetére
Milyen van benne most?
Ezeket fogadja, ahogy írták már itt:
http://ark.intel.com/Compare.aspx?idsPentium M 730-780-ig. 1.6-2.26GHz-ig.
-
válasz
Rav3n02 #4411 üzenetére
De visszafogja, am van olyan is, h már eleve el sem indul a gép.
Ha az aprók közt keresel, akkor érdemes az eladóval megbeszélni, h kifizetés előtt belerakod. Fél perces művelet csak beletenni, ennyit az eladó is meg tud várni.Szerintem simán viszi a 800-ast is 667-en, de nehogy az legyen, h én adtam rossz tanácsot.
-
válasz
Rav3n02 #4408 üzenetére
Ez az?
notebook.hu/notebook/dell/inspiron/dell-inspiron-6400A chipset szerint DDR2 667-es ramokat kezel maximum.
Beletehetsz nagyobbat is (800-as), de nem biztos, h elindul vele.
Inkább 667-est vegyél.Ja igen, SO-DIMM foglalatút keress, és max. 4GB-ot tegyél bele, többet nem visz a chipset.
-
Kéne tudni a pontos chipseted.
Mivel nézted meg?
Manufacturer: Gateway
Model:ML3108q
Chipset: Nvidia GeForce Go 6100 Rev:A2
SouthBridge: Nvidia nforce 410/430 MCP Rev:A3Ez alapján nem tudtam elönteni, h 410 vagy 430.
Illetve kéne tudni a prociról it többet.
CPU-Z-vel olvasd ki az adatokat, az többmindent leír.Az az igazság, h ilyen Sempron, meg Celeronos gépeket nem nagyon érdemes megvenni, akármilyen olcsón árulják őket, mert annyira lassúk, h szinte semmire nem használható a noti miatta; és ugyan elég sokféle proci beszerezhető a különféle chipsetekhez, de nem árt előtte utánanézni, h egyáltalán bővíthető-e.
Mittudom-én, egy Intel 915-ös chipsetbe bármilyen Pentium M-es proci beletehető. A nagyobb órajelű példányok ugyan ritkábban kaphatók, de beszerezhetők, és azokkal a gépekkel egész jól lehet netezni, filmeket nézni, (megfelelő VGA párosításával akár még játszani is lehet).
De egy ilyen Gateway.. hát... sok jót nem ígérhetek. -
válasz
spireeasy #4403 üzenetére
A kezelési utasítás szerint max. 667-es ramokat kezel a chipkészlet.
Beletehetsz 800-ast is, de 667-en fogja hajtani.
Vagy el sem indul a 800-as ramokkal.
Sajnos ez benne van a pakliban, vannak válogatós chipsetek, főleg a régebbiekre jellemző. Legegyszerűbb, ha itt az aprókban keresel hozzá ramokat, és a vevőt megkéred, h mielőtt kifizeted, hadd próbáld ki. -
válasz
ro_bert17 #4399 üzenetére
Ezt találtam csak:
http://hardverapro.hu/apro/notebook_processzorok_4/friss.html -
-
válasz
ro_bert17 #4395 üzenetére
Fene tudja..
Én inkább itt az aprók közt keresnék hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.phpEsetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.php -
A 430-as chipset támogat 2magos procikat is.
De a Tiédben valószínűleg 410-es van, ez nem támogat ilyen újabb procikat.
...cserélt már egy ilyen procit laptopban de nem ebben a fajtában, Belerakott egy AMD Athlon 64 x2 TK-53-as procit és ment neki.
Ezt nem egészen értem, én is cseréltem már sokféle gépben sokféle procit. Általában beleraktam, és mentek. Előtte persze megnéztem, a chipset támogatja-e. -
-
-
Nálad nem a processzor, vagy a VGA gyenge, valami más baj van, nem akadhatna azzal a CPU+VGA párossal a filmlejátszás.
Mennyi ram van benne?
Milyen merevlemez van benne?
Töredezettségmentesítés hogy áll?
Milyen rendszer van rajt?
Milyen médialejátszó akad?
Milyen kodekcsomag van fent? -
Meguntam a Googlezást, ha megmondod milyen chipset van benne, lehet tudunk ajánlani hozzá procit.
Bár ha az AMD Turion 64 x2 tl-50-es nem ment benne, akkor nem sok féle maradt amit bele lehet tenni. Nem is biztos, h érdemes cserélni.Everesttel, CPU-Z-vel ki tudod olvasnia chipsetet.
-
válasz
szelesjanos #4358 üzenetére
Itt az adatlapja:
http://www.notebook.hu/download.cmt?id=874
Beleraktsz nagyobbat is, ahogy grafmókus is írta.
Jobb oldalt fel vannak sorolva a procik.Itt az aprók közt kereshetsz hozzá:
-
válasz
stratova #4109 üzenetére
Most nem értem, melyiket mire akarod bővíteni?
Én a 915-ös chipsetűbe tennék egy 533-as FSB-jű 0-ra végződő Pentium M procit. Egy 760/770-es példány elegendő a mai dolgok futtatásáshoz is.
Am a másik kettő gépben is elegendő lesz a hűtés.
Ezek azonos TDP-be tartoznak, és azonos a hőtermelésük. -
válasz
ghostyy #4110 üzenetére
Ő az?
Intel procit nem tudsz bele tenni, ha erre irányult a kérdésed.
Ha jól értem, egy Athlon X2 QL64-es proci van benne.
Nem tudom mennyire melegszenek ezek a procik, nem ismerem őket.Noti hűtőnyílásai nincsenek letakarva?
Ha aláteszel pár DVD-t a lábai alá, és több levegőt tud beszívni, akkoris 90°C-os?
Itt azt írja, h 100°C a max. működési hőmérséklet:
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon.htmlHát, ez egy ilyen proci.
A Pentium M-ek is ilyen hasonló magas hőfokon üzemelenek.
-
válasz
erv.3.3 #4108 üzenetére
Intel GM945 chipsete van.
http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=22816
Bal oldalt válaszd ki a "Compatible Products"-ot, azokat a procikat fogadja.Socket M foglalttal keress procikat, itt az aprókban találsz:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/egyeb_processzorok.php
és:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpA chipset támogatja a dual channelt.
BIOS-t nem hiszem, h kell frissíteni, de a driverek és a BIOS is elérhető a Fujitsu weboldalán:
http://support.hu.ts.fujitsu.com/Download/Produktwahl.asp -
Itt van a gép adatlapja:
http://www.notebookshop.sk/pdf/acerex5510.pdf
Intel GM945 chipsetes, ez DDR2 667-es ramokat kezel, maximum 4GB-ot.Everest programot, vagy CPU-Z-t letöltesz, azzal meg tudod nézni, h most mi van a gépedben. De sokkal egyszerűbb, ha fogsz egy pici csavarhúzót, és lecsavarozod a noti alján a memóriabővítő ablakot, és megnézed milyen ram(ok) van(nak) benne.
-
-
Nos, a chipset alapján 400MHz-es ramokat is kezel, és 2GB is pakolható bele.
Viszont a Fu-Si adatlapja már csak 333MHz-es modulokat támogat, de ott is 2×1GB van feltüntetve, mint maximum méret.
Hát ez most patthelyzet, 333-as modulokat tuti olcsóbban kapsz, az biztos.
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/listaz.php
Itt keress. Olyat, ami DDR1, és 333MHz-es.
Tessék, csak párat kinéztem:
hardverapro.hu/apro/noti_memoriak_ddr1_es_ddr2_256mb-1024mb-ig.html
hardverapro.hu/apro/notimemo_ajandekotlet_karacsonyra_memoria.htmlÉn kipróbálnám a 400-ast is, ha megy benne akkor dob a gyorsaságon.
Érdemes belepróbálni, beindítani, ha megy akkor jó lesz, ha nem akkor csak 333-asokat visz.
Csak egy pici csavarhúzó kell hozzá, nem nehéz ramot cserélni notiban. -
válasz
doktordrog #4092 üzenetére
Könnyen bővítheted:
http://faultycomputer.com/blog/hp-510-laptop-memory-upgradeIgen, ebben csak 1 slot van.
Azt nem tudom, 1GB-os modult miért nem kezel, a 915-ös chipset képes lenne rá.
Azt írja még, h DDR2 400, vagy 533-as modulokat kell beletenni.
De emlékszem rá, otthoni laptopba (ugyanilyen a chipsete, Pentium M770-es procival) én 2×1GB 667-est raktam, és kezelte őket. Igaz, csak 533-on hajtja, de elindult 667-es ramokkal is.
Ettől függetlenül 533-asnál nagyobbat nem kell venned, és nem árt, ha az eladóval lefixálod, h kipróbálhasd, pár perc alatt bele lehet tenni.
Itt az aprókban kerestél hozzá?
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/listaz.phpDe nem olyan noti ez, amiben alaplapon van pl. 512 ram integrálva, és ezért csak egy üres slot van, amibe még lehet hozzá pluszba tenni memóriát? Ezért írtam, h akár 1GB-ost is kipróbálhatsz hozzá, mert mégiscsak azért 1.5GB-nyi memória többmindenre elég, mint 1GB. Max ha nem megy, akkor csak 512-est lehet tenni mellé.
Előfordulhat, h akkoriban mikor ez a noti megjelent, még nem volt 1GB-os DDR2 SO-DIMM ram, ezért nem szerepel a kézikönyvben, (mivel a HP nem tudta tesztelni, ezért nem is ajánlotta). A Pentium M780-as proci sem szerepel, mert az még akkoriban tervben sem volt. Sőt, sokáig csak a Pentium M 760-as volt a legnagyobb, a 770-es meg tervben létezett csak. Később aztán megjelent, és mellé még kiadtak egy mégnagyobb 780-ast is.
-
Elsősorban azt kéne tudni, milyen noti is az pontosan.
Itt az aprókban pedig hamar fogsz találni hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/listaz.phpÉrdemes egy olcsó használt 512-est mellétenned (remélhetőleg 2 slot van benne), lehetőleg úgy, h az eladóval ki tudd próbálni: ha netán nem kezeli akkor ne vedd meg feleslegesen.
Esetleg bátran csavarozd le a noti alját, és nézd meg milyen van benne, biztosan rá van írva egy kis matricán a ramon.
-
http://itcafe.hu/tema/acer_notebookok/hsz_18969-18969.html
Am szerintem nem cserélhető.
De bátran csavarozd csak le az alját, és nézd meg integrált-e a VGA. -
válasz
sityuka80 #4075 üzenetére
Elvileg belemegy, de volt egy gyártástechnológiai váltás ezeknél a TL-sorozatú Turion X2-eseknél. Az lenne a legjobb, ha úgy vennéd meg az új procit, h elvinnéd a notit, és belepróbálnád.
Előtte azért csavarozd le az alját, és nézd meg hogy kell kicserélni, pár perc alatt meg lehet csinálni, csak normális (miniatűr) csavarhúzókészlet kell hozzá.A hardveraprón kerestél hozzá procit?
Egyébként érdemes magasabb órajelűre cserélni. Ugyan az a Turion sorozat nem egy erőmű, de magasabb órajelen lényegesen jobban teljesít mint 1.6GHz-en.
Na, közben már más is válaszolt.
-
Nem cserélhető a VGA; alaplapra intergált, nem MXM-es.
Valószínűleg alaplappal együtt cserélnék a szervizben.Így bővíteni sem lehet nagyobbra.
Esetleg csavarozd le a gép alját, és nézd meg a VGA valóban integrált-e, mert lehet csak én találtam rossz infót róla, végülis a saját szemének jobban hisz az ember.
-
válasz
Barnuss #4050 üzenetére
Ha a memóriát bővítenéd, azt lehet.
Használtam ilyen notit én is, abban gyárilag 2×1GB ram volt. A Tiédből hova lett a másik modul?
Szedd le az alját, valószínűleg az egyik SO-DIMM foglalat üres, oda kell majd beletenned. Könnyen bővíthető, ne aggódj, ez nem nagy dolog. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest