- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- De mi lett az akksival?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
A rutinos szerelőktől szeretnék szakmai iránymutatást kérni.
Az előzmények: Hozzám került egy bontott, Asus N550JK-DS521H EAN0CY310763423 típusú laptop, kijelző, akksi, merevlemez és dvd modulok nélkül. Hogy mi történt vele arról semmit nem tudok és csak tanulási szándékkal próbálom javítgatni a saját káromra is akár.
Szeretném lecsökkenteni a valószínűségét hogy tényleg csak kiejlző hiány problémája van és a többi alkatrész jó. Amiket eddig észrevettem:
- Áram alá helyezve egyből kigyúl a töltésállapot led.
- Bekapcs után pár másodpercre felpörög a vga és proci és tartósan megy amíg ki nem kapcsolom a gépet
- Semmilyen beep bios hibaüzenetet nem kapok ha van memória benne ha nincs (2 modul volt alapból, próbálgattam csak 1 slotot és próbáltam saját memóriamodullal is)
- A bekapcsológom lapka moduljáról ami nem az alaplapon van hiányzik az összekötő kábel (kép csatolva - ASUS N550JV N550LF ) (két bekapcsoló gomb van rajta, a másikkal kapcsolom be elvileg)
- HDMI-n külső monitorra kötve nem jelenik meg kép, akkor sem ha használom a monitor átváltás funkciókat
- Billentyűzet háttérvilágjtás nincs, nem tudom, hogy van-e ehhez a típushoz, a funkcióbillentyűk között ott van a jele a háttérvilágításnakTehát elsősorban tanulási szándékkal érdeklődnék, hogy itt merre érdemes továbbindulni? Mit szoktak nézni ilyenkor a tapasztaltabb szerelők?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fül nélküli új/N173QHM NZ1 120Hz-240Hz/5.6"QHD IPS 40 pin/ LQ170N1JW42-1920x1200 16:10
- Dell 19.5V 9.23A 7.4x5.0mm 180W gyári adapter (HA180PM180)
- Lenovo Thinkpad 40A9 Dokkoló
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3130, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest