Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• espeke

tag

Sziasztok!

A kérdésem a következő:

Acer laptopomban kijelző panelt csereltek erről erre a típusra. Az új, ami benne van AHVA technológiás IPS kijelző. A kontraszt jobb rajta, a szövegek jobban láthatóak, a színek szerintem rosszabbak (még úgy is, hogy tech specifikációkban mkettő igen hasonló: különbözőek).

Ez az új kijelző viszont nagyon meggyötri a látásom. Naponta 5-6 órát töltök gép előtt, amit mindenképp redukálnom kellene, de jelentősebben szemgyötrőbb így is ez a kijelző. Nem tudom, ez az IPS kijelzők sajátja -e, mert édesanyám régi Tn paneles laptopja határozottan szemkímélőbb (Szerintem).

Emellett van egy rövidlátásom, tehát az is közrejátszhat, hogy szemszárazság, fejfájás, de szubjektíve úgy érzem a kijelző is kíméletlenebb. Akár 20p gépezés után is homályosan látok 1 méteren túl, ami rosszabb, mint előtte volt. Ha nézegetek mindenféle valamelyest visszaáll.

Szóval két kérdés:

1, a laptopra van még gari, azt mondtak a szervizbe ráfizetéssel vagy anélkül cserélnek bele kijelzőt. Akkor már valami jobb srgb lefedettségük is választanék ennél. Van mondjuk 10 modell, ami jó bele.

2, Mire figyeljek, hogy egy jó kijelzőt kapjak, ami a szemem se darálja meg ennyire? Mit kell nézni egy panelnál? Kontraszt, fényerő?

+1: az lehet, hogy az ips kijelzők rosszabbak a szemnek, mint a tn?

kösz a válaszokat

Új hozzászólás Aktív témák