- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
espeke
tag
Duree: Igen, ha jó fejek lennének, segíthetnének, ráfizetéssel, a gari is megmaradna (még 4 hó). Garanciába cserélték a jelenlegi AUO61ED kódnevű kijelzőre, ami vakítja a szemem. Értem, hogy ilyet nem igen akarnak cserélni, de így összeségében egy rosszabb laptopom van, mint, amit vettem
Veszek bele, ezt meg tervezem eladni. A laptom Acer a515-51g-51jp. Szeretnék egy jobb kijelzőt bele rakni. Egy BOE-t találtam eddig, aminek 94% az srgb-je és IPS, mint ez.
Kijelző csere általában:
Mitől függ, hogy egy kijelző kompatibilis -e a laptopunkkal?
Pl. 720p-ről 1920x1080-ra váltani úgy tudom nem gond, 4k-ra viszont már igen ?
Ha keresek ugyanolyan panelt, mint az enyém, aminek 30 pines csatlakozója van,
ugyanakkora a mérete (15'6''), a frekvenciája is 60hz-60hz akkor mi az, ami nem ok lehet?
Azokkal a kijelzőkkel nem menne a fN billentyűs fényerő-beállítás?6bit-es színmélységű kijelző helyett 8bitest is lehet bele rakni vagy 6bit+frc-t, ami nem tudom mi és azt se tudom számítana -e
Úgy tudom, jó eséllyel 60hz-ről 120-ra váltani nem megy.
Ezeket most általánosságba kérdem, hogy ha vki a laptopjába keres kijelzőt, azontúl, hogy van egy lista, melyikek a kompatibilisek, azontúl melyik a jó hozzá és mi alapján?
Ez a kompatibilitás az alaplaptól meg a VGA-tól függ?
-
espeke
tag
Sziasztok!
A laptomon (Acer A515-51g-51jp) elromlott az IPS kijelző, de mivel még van rá garancia, kicserélték gariba.
A kijelző, amire kicserélték szintén IPS és AHVA technológiás (nem összekeverendő a VA-val!), a típusa pedig: B156HAN06.1 ( AUO61ED )
Az a baj ezzel, hogy sokkal jobban kiszárad, fáj tőle a szemem, mint az előzőtől és a színei sem olyan jók, ezért szeretném kicseréltetni.Kérdés: hogy tudok ehhez kompatibilis kijelzőt találni és mire kell figyelni kijelzőnél, hogy kíméletesebb legyen a szememmel? Pl. édesanyám TA paneles régi laptopján fakóbb a kép, de ehhez képest szinte pihentető előtte ülni. Beállításokat megpróbáltam, de a kijelző ilyen.
?-eim:
Küldjem vissza Acernek (még van rá gari februárig)? mit nézzek egy panel leírásában, hogy ne legyen ilyen túl erős a háttérvilágítása és szemroncsoló, mint ennek? PMW-free ez is, tehát nem villog, egyszerűen szemcsesző ez a kijelző (írták máshol is a neten, ez nem a legjobb típus).
Hogy találjak olyan kijelzőt, ami jó is bele és amit barátságosabb használni? Mert ha neten találok kompatibiliset, abból nem tom megállítapitani mennyire fényes, milyen
Köszi a válaszokat!
-
espeke
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Acer laptopomban kijelző panelt csereltek erről erre a típusra. Az új, ami benne van AHVA technológiás IPS kijelző. A kontraszt jobb rajta, a szövegek jobban láthatóak, a színek szerintem rosszabbak (még úgy is, hogy tech specifikációkban mkettő igen hasonló: különbözőek).
Ez az új kijelző viszont nagyon meggyötri a látásom. Naponta 5-6 órát töltök gép előtt, amit mindenképp redukálnom kellene, de jelentősebben szemgyötrőbb így is ez a kijelző. Nem tudom, ez az IPS kijelzők sajátja -e, mert édesanyám régi Tn paneles laptopja határozottan szemkímélőbb (Szerintem).
Emellett van egy rövidlátásom, tehát az is közrejátszhat, hogy szemszárazság, fejfájás, de szubjektíve úgy érzem a kijelző is kíméletlenebb. Akár 20p gépezés után is homályosan látok 1 méteren túl, ami rosszabb, mint előtte volt. Ha nézegetek mindenféle valamelyest visszaáll.
Szóval két kérdés:
1, a laptopra van még gari, azt mondtak a szervizbe ráfizetéssel vagy anélkül cserélnek bele kijelzőt. Akkor már valami jobb srgb lefedettségük is választanék ennél. Van mondjuk 10 modell, ami jó bele.
2, Mire figyeljek, hogy egy jó kijelzőt kapjak, ami a szemem se darálja meg ennyire? Mit kell nézni egy panelnál? Kontraszt, fényerő?
+1: az lehet, hogy az ips kijelzők rosszabbak a szemnek, mint a tn?
kösz a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- EA Sports WRC '23
- Kompakt vízhűtés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Asus ROG Strix Scar 2 704GV Alkatrésznek!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged