Új hozzászólás Aktív témák

• Praetorianus

aktív tag

válasz adrian4444 #10469 üzenetére

Sziasztok. Novemberben vásárolt Dell Latitude E5440 notebookomba tervezek a közeljövőben (max jövő héten) SSD-t rakni, ezzel kapcsolatban lenne szükségem egy kis segítségre. Az eredeti elképzelés az volt, hogy kiveszem a vinyót (a dvd-íróra szükségem van, úgyhogy odd nem játszik), és a helyére rakok ssd-t. Közben elgondolkodtam a minimálisra csökkenő tárolóhelyen, és lehet hogy mégis megtartanám a HDD-t is, így a lehetőségeim száma egy variációra szűkült :) Pár hete írta itt nekem valaki az M2 ssd variációt. Azóta bővítettem a ramot, és volt szerencsém szétnézni a fenéklemez alatt. A wifi-kártya mellett van egy "mSata WWAN" felirat egy csatlakozóval. Ezek szerint nem M2, hanem mSata lenne csatlakoztatható, viszont két problémám (illetve kérdésem van) ezzel a módszerrel kapcsolatban. Az első, hogy innen képes lenne-e egyátalán bootolni a gép. A másik, hogy a nézett/talált SSD-k első ránézésre hosszabbak, mint az itt rendelkezésre álló hely. Itt kb 5 centi helyem van, ha nem akarom (márpedig nem akarom) beáldozni a wifit. Szerintetek egy [ilyen] berakható lenne? Erre kb 3x5 centit ír az adatlap. Előre is köszi a helpet.

Új hozzászólás Aktív témák