- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
válasz
NEMO1968 #2457 üzenetére
Elvileg a Chipset nincs olyan hőingadozásnak kitéve terheléstől függően, mint a CPU, vagy a VGA, így hőmérséklete 5-6 foktól eltekintve konstans. Ezért akár állandóan is üzemelhet.
Ha bekapcsolás pillanatától kezdve folyamatosan teker a hűtő kikapcsolásig, akkor szinte biztos, hogy nincs szabályozása.
Ha csak bemelegedés után indul el, és utána nem áll le, akkor:
- koszos a hűtője
- kiszáradt a paszta a hűtőn
- hiányzik egy ventillátor szabályzó utility -
Sir Gunar
aktív tag
válasz
NEMO1968 #2457 üzenetére
ha kellően utána nézel és kérdezel a bios flash-nek (milyen bios, hogyan mivel flashelik, stb) akkor nem hiszem hogy olyan nagy gond lenne, én csak tudom rá ment néhány hónapom, hogy kiokosodjak a notimból, bár ott nem egyszerű flash-ről volt szó!
Szóval ha van frissebb esetleg érdemes elolvasni mivel nyujt többet mint az ami most van rajta! Egyre viszont figyelj nagyon, az alaplapi elem jó legyen, mert én pl amiatt szívtam 2 hónapot és addig nem is ment a gépem, majd egy szervizes, azota ismerős, akinek eszébe jutott ez a bibije lehet és igaza lehet, ezért nem indult el a flash után!
Gondolom az alaplapi chip-szett hűtése ami megy sokat, főleg ha a jobban melegedők fajtájából való! De tényleg érdemes sok helyen utána olvasni a gépednek, ha amugy elégedett vagy vele!
nálam gyárilag desktop proci forrt benne és nem is kicsit volt meleg, majd szereztem belöle egy mobil példányt és ahhoz hogy azzal menjen kellett a bios flash, meg ugye keresni bios-t, na ezek mind nem voltak egyszerűek és én még a biztonság kedvéért mivel foglalatban van a bios chip, szereztem egy tartalék db-ot, ha vmi bekrepálna közben (rossz biost rakok föl, stb), akkor legyen amivel ujra tudom indítani a vasat!
A bios-od típusa kell először is, majd a gyártónál meg lehet nézni van-e rá ujabb és mivel kell csinálni a flash-t! Elsőre ijesztőnek tűnhet, de érdemes utána nézni, ha pedig végképp nem mered csinálni, akkor vannak erre szakosodva a neten akik 5e-körül megoldják!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asustor NAS
- Synology NAS
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest