- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7452 üzenetére
Szia,
Nyilván azért nyertél ekkorát az újrapasztázással, mert nem volt hőelvezetés, mint a mellékelt kép is ábrázolt.(vagy rosszabb) A pasztázás nem csak abban merül ki egy jobb minőségnél, hogy 3°-4° fokot nyerünk vele, hanem a tartósságában is, ugyanis egy idő után pont az ellenkezőjét tapasztalhatod, azaz inkább "szigetel", szóval érdemes egy "bevált" jobb minőséget használni..
Milyen típusú a géped: Acer?
-
Dell XPS
veterán
válasz
scofield657 #7443 üzenetére
Szerintem ne melegítsél semmit, és processzort se vegyél, a kolléga biztosan megjavítja Neked az alaplapot, és utána semmi gondod nem lesz. Chipset (északi-híd), GPU, szóval keresd meg és beszélj Vele...
-
Dell XPS
veterán
válasz
scofield657 #7440 üzenetére
Szia,
Én meg GPU hibára gyanakszom....de mindenképpen alaplap problémával állsz szembe.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Executioner #7430 üzenetére
Az általad választott márkák tökéletesek (LG-Philips, Samsung), bár én azt tapasztaltam, hogy ha az LCD panel hibás, az sajnos legjobb márkáknál is előfordul. Én nem nagyon szoktam vadonatúj paneleket rendelni, de megnézem neked, mivel ezek azért nem a legolcsóbbak és általában az ügyfeleknek megfelel a használt is. Szóval jelzem feléd a későbbiekben a linket....
Ha esetleg Neked is megfelel a használt, akkor itt is szétnézhetsz az aprón....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Executioner #7428 üzenetére
Szia,
Igen, a megfelelő paraméterek egyezése után, "szinte" bármelyik laptopból, monitorból átszerelheted, megveheted, ill. újonnan megrendelheted. Képzeld el ezt, mintha HDD-t vásárolnál, szóval nincs "gyári", inkább ez attól függ, hogy a gyártás folyamán kivel szerződött le éppen az ASUS.
15,6" (13,6 "x7.6") WXGA (1366x768) HD LED kijelző panel, melynek csatlakozása: 40'pin
-
Dell XPS
veterán
válasz
trisztan94 #7349 üzenetére
Szia,
Tud "macerás" lenni főleg, ha nehezen hozzáférhető helyen van, de ha már bontottál meg laptopot, biztosan megoldod. Addig is nézzél bele a user manual-ba, hátha szerencsésen találni róla valamit...(robbantott ábra)
-
Dell XPS
veterán
válasz
trisztan94 #7341 üzenetére
Szia,
Természetesen bármilyen szalagkábel nem jó bele, de nyilván típuson belül egyezhet. Laptopbontókra kellene rákeresned, én néztem, egyenlőre még nem találtam. Itt az aprón hirdetnek egyet bontásra, de azzal a kitétellel, hogy az alaplap eladása után bontják meg a gépet. Hátha, kérdezz rá....
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
fefe-30 #7319 üzenetére
Szia,
Köszi a visszajelzést! Véleményem szerint, előzd meg a problémát, de nyilván erről Te döntesz...
Akkumulátorról:
Ma már nem a laptop tölti az akkumulátort, hanem az abban lévő töltésvezérlő elektronika. Figyeli az elhasználódást, regenerálást, kommunikál a géppel. A használat során az elektronika dönti el, hogy használható-e még az akkumulátor. Szerintem nem a legjobb dolog teljesen feltölteni, majd kivenni a gépből, kímélés céljából, ugyanis az alatt az idő alatt is merül és folyamatosan csökken a cellák kapacitása. De az elektronika ezt nem igazán látja, így újra a laptopba helyezve megint 100%-ra feltöltve azt érzékeli, hogy minden rendben és nem tudja, hogy közben mennyit csökkent a cella kapacitás, nincs mihez képest mérnie a töltés mennyiségét. Amikor egyszer le kell merülnie, attól a pillanattól megint lesz mihez képest számolni a töltést. Akkumulátor nélkül egyébként sem ajánlatos használni (ellentétben sokakkal), mert az akkumulátor úgymond simítja a bemeneti feszültséget, és az átmenetileg megnövekedő terhelést is kompenzálja.
Azért is kell néha lemeríteni teljesen, de a valóságban olyankor sem merül le, mert az akkumulátorban lévő elektronika ezt nem hagyja.
Kellemes Ünnepeket Neked is!
[ Módosította: CoolMan ]
-
Dell XPS
veterán
válasz
fefe-30 #7305 üzenetére
Szia,
Egy kicsit nem annyira volt jó hangulatom ma, de nem is ez a lényeg. Légy szíves jelezzél majd vissza, mert még azt sem tudjuk, hogy eredeti az adapter vagy sem. Amennyiben van infó, tovább tudunk lépni, a kollégánál meg ott a labor, úgyhogy várunk..... Köszönöm!
Jó éjt Neked! PEACE!
-
Dell XPS
veterán
válasz
fefe-30 #7292 üzenetére
Szia,
Már régen le kellett volna ellenőrizni egy másik adapterrel elsőre, reméljük, hogy nem lesz alaplap problémád és ennyivel megúszod....
A mai akkumulátorokban töltésvezérlő elektronika van (user mentes), ezért nem kell kiszedegetni a gépből, ergo nem lesz baja, mert kommunikál a géppel és vigyáz magára. Az elhasználódás (töltésciklus), az természetes jelenség....
-
Dell XPS
veterán
válasz
don.racz #7289 üzenetére
Hát még megteheted, hogy megnézed a másik slot-ba a modult, de ez inkább alaplap hibának tűnik, valamiért nem megy ki a jel. Amennyiben VGA meghalt volna, nem hallanád a rendszert normálisan működni, ill. az is sokatmondó, hogy már egyszer minden helyreállt.
Szvsz, beszélj a kollégával, mert ezt alaposan át kell nézni. (olcsó és kíváló munkát végez) Természetesen ez egy lehetőség számodra...
-
Dell XPS
veterán
válasz
don.racz #7280 üzenetére
Szia,
(bejelentkezik a Windows), de képet nem ad, tehát fekete mindvégig a kijelző
Ezt hogyan kell érteni, minden rendben találsz (nincs rendellenesség), csak éppen nem látsz semmit? Így "vakon" is megoldod a monitorra való kiterjesztést? A sok-sok indítást miképpen kell értelmezni, szinte "ráálltál" majd egyszercsak bekapcsolt?
-
Dell XPS
veterán
Tényleg nem egyszerű problémát találtál a gépeddel kapcsolatban, ezt csak Te tudod kisakkozni a helyszínen. Mindenesetre nagyon gyanús nekem az alaplap, ill. most már párhuzamosan az op.rendszer, mivel terhelésre jönnek a kifagyások. Természetesen ez elméleti síkon, nyilván majd visszajelzel, hogy mi lett a vége.....
Abból nehéz kiindulni, hogy egy HDD tönkrement, mert az már lehetett régebbi (ennyi volt), a mostani egy szektor hibával nem különösebben rossz. Azért egy memtest is leszokott futni jelezve a hibát. Tényleg, ez a jelenség egyszer csak megjelent, nem volt előtte semmi, ami ezt kiválthatta volna? Ezeket a "kékeket" miképpen kaptad, random módon, vagy elérhetett egy bizonyos intervallumot és hőmérsékletet?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Amennyiben jól veszem ki a leírtakból, akkor már egyszer telepítetted a gépet, és akkor semmi gondod nem volt. Akkor is ugyanezzel a telepítő lemezt használtad, ami gondolom jó? A gépet OS-el vásároltad, nincs rajta recovery system?
Azért is érdekes a dolog, mert ilyen "illesztőket" nem is kell nagyon telepíteni, mert felismeri az op.rendszer...
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7273 üzenetére
Bocsi, azt nem értem, hogy miért hagyod kihűlni, mert nem lehet azonnal újraindítani?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Így egy kicsit tisztábban látok, hát ez tényleg elég érdekes, hogy bármely OS-el megáll (terhelésre), de a Live lemezel végig megy a program. Ami számomra még érdekesebb, hogy mindkettő alaplappal ez a jelenség, nyilván a HDD állapota ezt nem indokolja (gondolom nézted, ill. észrevehető), de ez akkor egy újrahúzott rendszerrel mennie kellene. Benaplózott valamit a kifagyásokra esetleg?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7267 üzenetére
Szia,
Amennyiben azóta jó, akkor elképzelhető (nem nagyon szokott), és így nem csodálkozom, hogy a leírt jelenség ennyire félre vitt mindenkit. A nehezen bekapcsolható gép esete ( csak visszahűlve, akku ki/be, együttléte után indul, viszont utána "napokig" megy), az "tipikus" alaplap hiba.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Köszönöm a "még" részletesebb infókat! Alaplap hibával állsz szemben, amennyiben úgy gondolod vedd fel a kollégával a kapcsolatot, biztosan nem fogsz csalódni....
(#7260) bull84ghia igen, ki lehet mérni, a kollégának van ilyen, és biztosan segít Neked! -
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7251 üzenetére
GÁZ van alaplappal, ahhoz, hogy ebben bármit is meg tudjunk beszélni, ennél több információra van szükség...
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7251 üzenetére
Köszönöm a kommunikációt, ez lehetőséget a megoldásra...
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7241 üzenetére
LCD panel problémára, ahogy a kolléga is leírta Neked..(kiemeltem 1hsz-ban), várom a visszajelzésedet....
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Írtam Neked, hogy memória modul is okozhatja, ezt próbáltad esetleg manuálisan ellenőrizni? Felváltva kiszedni, esetleg slot-ként is megnézni, HDD, ODD, akku, nélkül is ugyanezt produkálja? BIOS frissítés, vagy driver csere, nem volt ezt megelőzően?
Ennyi volna elsőre, reméljük nem lesz komolyabb....
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7238 üzenetére
Amennyiben látsz mindent "bizonyos" fénynél, akkor valóban sanszos az inverter hiba........engem az indukálódó "piros" jelenség zavar, de majd úgyis jelzel....
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7235 üzenetére
Szia,
1, Mindenképpen meg kell nézni külső monitoron is ...
2, Inverter hibánál rávilágítva, ugyanúgy látod kijelzőn a megjelenítést.
3, Utána lehet kizárni, hogy LCD panel, vagy kábel hibával állunk szemben.
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
Cavsfan #7225 üzenetére
Acer Aspire : 5410, 5410T, 5536, 5536G, 5538, 5538G, 5542, 5542G, 5552G, 5733, 5733Z, 5736Z, 5738, 5738G, 5738G, 5738ZG, 5739G, 5741, 5741G, 5742, 5742G, 5742Z, 5742ZG, 5810, 5810T, 5810TG, 5810TZ, 7540, 7540G, 7551, 7551G, 7735, 7735G, 7735Z, 7735ZG, 7736, 7736G, 7736Z, 7738, 7738G, 7740, 7740G, 7741, 7741G, 7741Z, 7741ZG, 8935, 8935G, 8940G. Acer eMachines E640G.
Közben keresem Neked....
-
Dell XPS
veterán
válasz
BénaNyurga #7120 üzenetére
Nagyon kedvellek, de néha mosolygok, és ez így van rendjén........MXM VGA-án Gap-Pad, legfeljebb a hűtőfelületen.....annyi, mindha memória modult cseréltél volna.
-
Dell XPS
veterán
válasz
BénaNyurga #7115 üzenetére
Akkor Te tudsz segíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest