Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
Dell XPS
üzenetére
Igazából nem OS alól indul a memtest, hanem a Linux a Grub rendszerindító menübe teszi be a Memtest 86+ választási lehetőséget, és ott kezd el hibát dobálni.
A kék képernyős fagyástól meg már hülyét kapok. Eddig az Aida stressz teszt, vagy a HDD sebességteszt futás közben is dobálta a kék képernyőt. Nagy bőszen átköltöztem a másik alaplapra, (memória, HDD, kijelző) ott lefuttattam ugyanazokat és nem volt kék képernyő. Már majdnem elkezdtem az alaplap cserét, de gondoltam na mégegyszer azok a terhelések..... na azóta nem volt semmilyen kék képernyőm..... Most arra gondolok, vagy a memória, vagy a HDD kontakt hibás, illetve koszos lehetett valamelyik slot.
Egy biztos, hogy a HD Sentinel 1 hibás szektort jelez a HDD-re és valami felpörgési gondra gyanakszik amit szerinte akár gyenge tápegység is vagy a nagy lemez terhelés okozhat, de a HD Tune nem jelez felület hibát, bár a chkdsk talál index hibákat, és az Aida64 is sikítozik néhány fájlnál, hogy nem olvasható, illetve javította a fájl hibát.
Szóval a HDD-re gyanakszom mint hibaforrásra, de kicsit pontosabban kellene behatárolnom a hiba okát. Igazság szerint ez a gép már leamortizált egy HDD-t (az eredetit amivel vettem) és mikor megvettem bele ezt a vinyót, elég hamar jelentkezett a HDD szektorhiba ami azóta is megvan, és nem szaporodott. Na így most nem tudom eldönteni, hogy a HDD vagy a vezérlője a bibis..... szóval nem egyszerű az élet egy 10 éves laptoppal
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Zephyrus G16 Intel Core Ultra 9 185H/RTX 4060/16GB DDR5/1TB SSD eladó NÁLAM A LEGOLCSÓBBAN!
- MacBook Pro M1 13 inch 8/512GB magyar bill nálam a legolcsóbban
- Asus Z13 Flow Acronym Limited Edition
- ELADÓ: ASUS ProArt Studiobook H7600H 64GB RAM / i9 / RTX Studio / 4K OLED
- Lenovo ThinkPad T480s - i5-8350U
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Pyttawrx