- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9696 üzenetére
Nem tudok másikról, nézd meg légy szíves még egyszer:
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9688 üzenetére
IDE", nincs adapter előtte?
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9680 üzenetére
Akkor itt más alternatíva lesz alaplaphiba esetén..
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9677 üzenetére
Szia,
Nem tudom mennyire lesz segítség, de nagyon valószínű, hogy szervizben kellene vinned a gépezetet a leírásod alapján. - Milyen típusú a laptop?
-
Dell XPS
veterán
Értem. Csökkentett üzemmódban próbáltad indítani? Erőforrás-figyelőben látni (feladatkezelő), hogy milyen rendszerfolyamat vagy egyéb alkalmazás használja ennyire a processzort pontosan. Vírusellenőrzést végeztél már a gépezeten?
Futtasd le még le ezt a programot is a vírusellenőrzés után: Malwarebytes
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9627 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megoldanod, néha egy ilyen "ki-be dolgok" csodákat tudnak tenni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9625 üzenetére
De gyors vagy!
Mi volt a problémád?
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9614 üzenetére
Szia,
Szerintem GPU gyanús elsőre, de alaposabb vizsgálat szükséges a pontosításhoz.
-
Dell XPS
veterán
Kompatibilitás: Toshiba Satellite L300-1C8
Méret: 15,4 hüvelykes szélesvásznú (13,1 "x8.2")
Felbontás: WXGA (1280x800) * -> itt van lehetőség változtatásra!
Típus: Fényes / Matt
Háttérvilágítás típusa: CCFL 1(nem Led-es!)
Csatlakozása: 30'pin (jobb oldal)Ez nem ritka típusú LCD panel, úgyhogy nem lesz nehéz beszerezned! - Használt vagy új érdekelne?
-
Dell XPS
veterán
Fog az állandósulni sajnos ne aggódj miatta. Cserélni lehet természetesen bizonyos paraméterek betartása mellet. Nincs olyan, hogy gyári panel, a gyártók: LG-Philips, Samsung, stb.. éppen beszállítói szerződést nyertek a gyártáskor, de számtalan típusban is megtalálhatók, beszerelhetők a panelek, többek között monitorokban is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #9511 üzenetére
Szerintem keressétek meg Őt, tényleg nincs különbség a javítottban (én még soha nem vettem észre semmit), ill. a használt hibátlanban, bár azt aki definiálni tudja..
, szóval 10K-ért megérheti..
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #9509 üzenetére
Ügyes vagy, meg természetesen a párod is!
Szvsz az lesz a bűnös..
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #9507 üzenetére
Én is.., akkor majd jelzel.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #9505 üzenetére
Szvsz a GPU hibás.. - Milyen van benne?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Clown-corp #9499 üzenetére
Szia,
Ez mit takar pontosan: "reggelre már se kép se hang"?
(#9503) vini2012: Szerviz mindenképpen!
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Tényleg érdekes, hogy a kétes eredetű OS hibátlan (hőmérséklet tartományok rendben, nincs újraindulás boot-oláskor, stb..), majd a Te verziód úgy viselkedik mintha nem volna "ropogós" (!). Végigolvasva arra gondoltam, hogy nézd meg légy szíves merevlemez nélkül is, akár live Linux-al tesztelve (*buntu ).
-
Dell XPS
veterán
válasz
manchester85 #9480 üzenetére
Szia,
nagyon esélyes az LCD kábel hiba, kérdezz rá a kollégánál, hátha tud segíteni Neked.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
lexington #9434 üzenetére
A processzor terheltségről nem írtál semmit (svchos), nyilván 80-100%-nál nehezen töltődnek be a programok. - Vírusellenőrzést végeztél a gépen (mert egy alapos kellene..)? - Töltöttél le valamit mostanában, esetleg frissítettél, mert egy nem megfelelő driver is okozhat ilyen jellegű hibát?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Fenris89 #9397 üzenetére
Szia,
Ha benne hagysz egy memória modult, akkor sincs kép egy pillanatig sem? A leírás alapján nincs hűtés (hőelvezetés megszűnt) ezért fagyott meg, mikor volt ez ellenőrizve utoljára? - Nem melegedett, nem ment a ventilátor ezerrel?
Amennyiben értesz hozzá, szvsz ezzel kezdjél és addig ne is próbálgasd. Amennyiben rendszeresen karbantartott gépről beszélünk, hőmérsékletek monitorozva, ellenőrizve, akkor baj van.
-
Dell XPS
veterán
válasz
redmizse #9354 üzenetére
Szia,
Ha külső monitoron állandó tökéletes megjelenítés van, akkor: LCD panel, kábel, inverter, érintkezési (csatlakozások) hibák lehetségesek.
1.) ha rávilágítasz a kijelzőre látsz valamit? (inverter)
2.) ha mozgatod a panelt érzéssel történik változás? (érintkezés)
- Nem voltak melegedési problémáid, monitoroztad a hőmérsékleteket?
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #9326 üzenetére
Illesztő probléma lesz szvsz a leírásod szerint. A Live Linux lemezről, pendrive-ról futtatható (nem kell merevlemez), így rögtön látszik, ha hardveres probléma van, hiszen másik op.rendszer alatt nem igen lehet ugyanaz a szoftveres probléma. Érdemes kipróbálni, bővíti az ismereteket és nagyon hasznos.
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #9321 üzenetére
Szia,
Gondolom az illesztő eltávolításával/frissítésével már próbálkoztál? - Mi történt, vagy egyszer csak? Live Linux-al meg tudod nézni, hogy kizárhassuk a hardveres hibát?
-
Dell XPS
veterán
válasz
crazycaptain #9283 üzenetére
Szia,
Bár lehetett volna mást mondani... ha szükséges lenne színvonalas, korrekt javítás, akkor jelezd légy szíves!
-
Dell XPS
veterán
válasz
crazycaptain #9281 üzenetére
Szia,
Sajnos az alaplappal lesz a gondod.
-
Dell XPS
veterán
válasz
stratova #9198 üzenetére
Szia,
A panel és a control board-ot összekötő flex-kábel érintkezési hibája felelős általában a csíkozódásért (vezérlő-->LCD panel). A vezérlő rá van integrálva a panelra (hajszálvékony nyák), szóval nem egyszerű lokalizálni hibát és javítani - én nem is tudok róla, ilyen esetben cserélik az LCD panelt. A kolléga említett a fórumon egy mágust, aki kijelzőkkel "csodákat" tesz, kérdezz rá, hátha...
-
Dell XPS
veterán
válasz
pocokxx #9100 üzenetére
Szia,
A leírás alapján az LCD panel elektronikájára gondolok. Ha a laptopfedelet csavaró, tekerő mozdulatoknak teszed ki, van változás?
(#9101) dragon1993: tápaljzat-csatlakozónak tűnik a hibajelenség (reméljük nem töltő-áramkör..), általában: ~16K környékén javítják, nyilván szervize válogatja.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Mivel mindenki ezt keresi a típusban, így nem lesz könnyű találni vagy eBay. Alkatrészként nem fog sokat érni, kiárulni lenne érdemesebb, de elkelnek a "sláger" dolgok: CPU, HDD, RAM, LCD, a többire ki tudja mennyit kellene várni..(ha egyáltalán.)
Szóval ha van rá keret, akkor lépni kell (lehet tervben is volt!) vagy marad a javítás és még tovább lehet használni, ha eddig is megfelelt az igényeknek.
-
Dell XPS
veterán
válasz
nepszter1 #9039 üzenetére
Most meg én vagyok kész, hogy Lenovo-ék így dolgoznak!!! Direkt kivettük belőle, hogy kizárjuk a HDD problémát!!
Igen, légy szíves hívd fel Őket és meséld el nekik, hogy kivel szórakozzanak...
- Meg tudod nézni az desktop-ban a merevlemezt HD Sentinel-el? (Mennyi perces..) -
Dell XPS
veterán
válasz
Tibitabi #9018 üzenetére
Nem tudom milyen lehetőségre gondolsz, mert egyetértettem Veled és Bundás kollégával, mivel én még életemben nem találkoztam annyira "porcicás" heatpipe-vel, aminek elment volna háttérvilágítása. Pedig láttam olyat is, ami drámaibb volt egy porszívózsáknál. Arra gondoltam szintén, hogy kidobják az alaplapot (a típusból rendszeresen..), és korrekt módon visszakapod. Vagy hőelvezetőket is cserélnek a portalanításon kívül és tesztelik a gépet, mert azt is kellene mindenképpen. Ha ilyen állapotban találták, akkor már inkább szigetelnek, mintsem betöltenék eredeti szerepüket a hőelvezetést. - másfél év után illik is, főleg, hogy "gazdag" visszajelzések birtokában vannak.
Fogalmam nincs mit piszkáltak meg a laptopban, nyilván látni kellett volna. Le tudom írni, hogy fokozatosan milyen jelenséggel lehet találkozni az elégtelen hűtés miatt, de nem tudom a végére illeszteni a háttérvilágítás megszűnése észlelését.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest