Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Knight
csendes tag
válasz
tserrof77 #15343 üzenetére
Köszönöm, meg is léptem, de teljesen random..
Van amikor bekapcsolom és hibátlan, máskor meg tele szemeteli a képet, meg ugrál...
Kontakt hibára is gondoltam. Ha jó, akkor több bekapcsolast követően is jó, viszont ha elkezdi akkor Ugyanígy viselkedik csak a rossz irányba. -
scabi78
senior tag
válasz
tserrof77 #15329 üzenetére
köszi!
Valszeg úgy van, ahogy írtátok, visszafújtam a porcicákat, de ezért lehet az, hogy néha forog és néha nem forog a venti? Az, hogy nem megy állandóan, az nem csupán a porcicáknak tudható be igaz? Esetleg az létezik, hogy bekapcsolom és csak akkor indul a ventilátor ha elér ez bizonyos hőfokot?
1-2 éve haverommal szétszedtünk egy laptopot, mert újra akartuk pasztázni, de emlékeim szerint nem tettük meg. Akkor adtuk fel, amikor elértünk a hűtőig és úgy láttuk, hogy a hűtőbordát nem tudjuk leszedni és pasztázni. A hűtő leválasztható a cpu-ról és a gpu-ról? Honnan érdemes ventilátort venni?
-
frovery
senior tag
válasz
tserrof77 #15329 üzenetére
Vagy a venti ellentétes irányba forgatása nagy fordulaton is tönkreteheti a ventit. Cseréltem már ilyet párat.
Nem is szabad sűrített levegővel, kompreszorral csak úgy befújni, mert ez lesz belőle. Minden esetben szétszedni és úgy kifújni a porcicákat. majd pasztázás és 1-2 évig megint gond nélkül elmegy rendes hűtéssel. -
-Bálint.
csendes újonc
válasz
tserrof77 #15296 üzenetére
Most win7 van rajta (frissen telepített), korábban win 8.1 volt. Mind a kettővel ugyanezt csinálta, csak a win 8.1-gyel vízszintesek voltak a csíkok, most meg függőlegesek. Gyári driverek voltak rajta csak mindig is. (Dual bootos egyébként, feltelepítettem még rá ubuntu 16.04.02-őt is.)
Szóval ezek szerint vihetem megint vissza, remélem sikerül elérni, hogy visszaadják az árát, vagy legalább hadd vásároljam le valami másra... (Lenovot többet az életben nem veszek.)
Köszönöm a választ. -
-
-
dSERiES
senior tag
válasz
tserrof77 #15217 üzenetére
Okés, még ezt megpróbálom. Meg lehet hogy veszek valami olcsó procit tesznek, hátha azzal van a baj.
Hát ha a proci se meg ez se jón be akkor passz...
Mondjuk itt azt írja hogy csak az i5-3320m és az i5-3360m jó bele..
Annyi a difi ezekhez képest hogy az IGP 1,20 Ghz-ön megy, az enyémben (3340m) meg 1,25Ghz-en.. lehet ez volt a baj? Bár akkor először se lett volna kép szerintem.. -
dSERiES
senior tag
válasz
tserrof77 #15215 üzenetére
Azt meg már eladtam...
Lehet hogy a prociba épített grafikus vezérlő hibája ez?
Amikor beletettem az i5-öt (HM76 chipsetes a lap), semmi baj nem volt, simán ment, többször bekapcsoltam, töltőről, akkuról, mondjuk HDD nem volt benne, de bejött minden, volt bios, kép, stb.
-
Ronam
addikt
válasz
tserrof77 #15205 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek. Nekem volt egy IdeaPad B590-em, és az nagyon rendben volt. Decemberben vettem egy IdeaPad 700-at, és annak meg problémás volt a kijelzője. Lecseréltem egy HP Omen-re, hát ez sem tökéletes, kicsit backlight bleedinges a kijelzője, de ez marad, mert minden más tekintetben tökéletesen megfelel. Itt olvastam amúgy az Y70 képernyőjéről, de volt még egy topik ami tele van ilyen, és ehhez hasonló problémákkal.
-
AllTheBest
őstag
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
tserrof77 #15083 üzenetére
A tulvezerles azt jelenti hogy magasabb feszultseget enged a csore azonos fenyero beallitasnal? En azt hittem, hogy azonos fenyeronel a feszultseg sem valtozik, ezert gondoltam, hogy az elhasznalodas miatt csokkeni kene a fenyerejenek es nem noni.
Csinaltam kepet a ket laptopkrol, ezen latszik hogy a jobb oldalinak sokkal nagyobb a fenyereje azonos fenyero beallitasnal. Hetes fenyeron oke, ugy mukodik rendesen, de nyolcason (ami a maximum) kikapcsol 12 masodperc utan. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
tserrof77 #15075 üzenetére
Igen, sajnos semmi sem tart orokke, ezzel tisztaban vagyok. En csak azt nem ertem, hogy miert emelkedett a fenyereje. En azt hittem eddig, hogy a vegehez kozeledve csokken a fenyereje, de ennek nem csokkent hanem nott. Illetve nem tudom hogy nott e, mert igy vettem. Az lehetseges, hogy fenycsot csereltek benne es nem egy belevalot raktak bele hanem valami mas modellt, aminek alacsonyabb feszultseg kell es emiatt magasabb a fenyereje?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
tserrof77 #15072 üzenetére
Igen 8 eves a gep. Jo hogy irtad ezt a tulmelegedes dolgot mert addig azt hittem azert van erosebb fenyereje mint a masik d630-nak mert nagyon jo a fenycso benne. Levettem a fenyerot a biosban kisebbre, es igy oke. Szoval teljes fenyeron joval erosebb a fenye mint a masiknak es ezt nem birja. Ez mitol lehet?
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
tserrof77 #15068 üzenetére
Akkor valoszinu az inverter, mert a fenycso vagy rosz vagy jo lehet, olyat nehezen tudok elkepzelni hogy 10 masodpercig hibatlan a fenycso, aztan kikapcsol magatol. Ha jo a fenycso es kap aramot akkor az vilagit ameddig van rajta aram. Inverternek mi baja lehet ilyenkor?
Ja, probaltam egy masik inverterrel es azzal is ugyanilyen volt, de az is egy hattervilagitas hibas laptopbol van, szoval lehet az is rossz.
-
-
bandoska
csendes tag
válasz
tserrof77 #13450 üzenetére
szia,
megcsináltam úgy is, tehát a Recuva programnál beállítottam, hogy mapparendszer is legyen meg a visszaállításnál. Hááát, van ebben tapasztalatotok? Messze nem kaptam vissza azt a mapparendszert, ráadásul csomó fájlt (pl. Exceleket) nem nyit meg, mert hogy hibás a kiterjesztése...
Tudtok valamit javasolni, hogy hogy a fenébe szerezzem vissza az adatokat, egyáltalán mi a fenéért tűnt el minden? Hihetetlen bosszantó.
Köszi..
-
levi1108
aktív tag
válasz
tserrof77 #13428 üzenetére
Megnéztem a hőfok mikor eléri a 80 celsius fokot akkor gondolom magától leveszi az órajelet...
Nem értem miért, pedig kivan tisztítva, újrapasztáztam és semmi, ha nincs terhelve akkor lemegy akár 50 alá is, de terhelés alatt hirtelen felmegy....
Egy illető azt mondta nekem hogy lehet kiment a gáz a rézbordából, létezhet?
Más ötlet? -
skyli
senior tag
válasz
tserrof77 #13125 üzenetére
Sziasztok!
Azóta újrapasztáztuk a procit és jobban működik, de néha még mindig túlmelegszik azért. Megvan a probléma oka is. A processzor hűtőjét rögzítő 3 csavar közül az egyik csavar tartója letört az alaplapról. Mivel lehetne ezt helyettesíteni?
Illetve még az érdekelne, hogy újra lehet szerintetek valahogy éleszteni a bal oldali usb-ket? Ezek egy külön kis lapkán vannak, egyszer kifolyt a táskámban a narancslé, aztán szép lassan elromlottak.
Köszi szépen!
-
warrenbarton
újonc
válasz
tserrof77 #13118 üzenetére
Csak mások okulására írnám le. Szétszedtem ma a notit, hogy kivegyem a merevlemezt belőle... és lám, nem volt benne. Gyanítom, hogy a szerviz, aki alaplap hibaként, nem érdemes javítani a gépet mottóval oldotta volna meg teljesen laikus ismerősöm problémáját, legalább húzott némi hasznot a dologból. Szerintetek csak szartak az egészbe, és nem rakták vissza a rossz alkatrészt (ami talán nem az alaplap, hanem a HDD), vagy valóban alaplaphiba áll a dolog mögött, és ők kilopták maguknak a működő vinyót?
-
gépgyilkos
újonc
válasz
tserrof77 #12920 üzenetére
Igen, már teljesen megkavarodtam. Nem vagyok szaki, de már évek óta buherálom az aktuális gépeimet.
A VGA-hoz leszedtem a legutóbbi frissítést és a DELL oldaláról is frissítettem ami új volt az online diagnosztika szerint.
Érdekes, mert amikor feláll a program, és nem piszkálok semmit egy fél óráig, akkor megnyugszik és akár órákig sem jut eszébe leállni.
Szerencsére így már sikerült egy csomó dolgot lementenem róla.
A ventillátor működése sem egyértelmű. Induláskor nem kellene beindulnia? Vagy csak akkor indul be, ha indokolt?
Telepítsem újra az egészet?Tényleg tanácstalan vagyok!
-
törölt tag
-
-
Gaben1
tag
válasz
tserrof77 #2789 üzenetére
hát én direkt úgy vettem gépet még németben hogy játékra is mivel kint dolgoztam ,és esténként jó volt kicsit kikapcsolódni az oktoberfest után
amúgy a gép ACER 7745G 5850 VGA val core i5 450 2.4ghz,4giga ram,500gb,blu ray,és 17.3 as led es kijelző ,szoval érdemes akkor kihasználni a vga-t
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest