- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
dSERiES
senior tag
válasz
dSERiES #15218 üzenetére
Gyerekek ledobtam a láncot
leírom másoknak is hátha lesz ilyen...
A megoldás a RAM volt, pontosabban a RAM slot az alaplapon. Lehet, lehet... hogy először is a 2-es slotban volt a 8 Gigás RAM modul és úgy volt a jó és valamikor áttettem az 1-esbe..
Lényeg ami lényeg, nem is a RAM hibás: ha az 1-es slotba teszem, nincs kép.. ha átrakom a 2-es be - ebben van egy alsó (1) és egy felső (2) - akkor minden OK
megy a gép, ad képet stb.
Én ilyet még nem láttam hogy ez hatással lett volna bármire is hogy hol van a RAM, de ez volt a gond.
Nagyon köszönöm a segítséget, főleg tserrof77-nek aki próbált segíteni
-
dSERiES
senior tag
válasz
tserrof77 #15217 üzenetére
Okés, még ezt megpróbálom. Meg lehet hogy veszek valami olcsó procit tesznek, hátha azzal van a baj.
Hát ha a proci se meg ez se jón be akkor passz...
Mondjuk itt azt írja hogy csak az i5-3320m és az i5-3360m jó bele..
Annyi a difi ezekhez képest hogy az IGP 1,20 Ghz-ön megy, az enyémben (3340m) meg 1,25Ghz-en.. lehet ez volt a baj? Bár akkor először se lett volna kép szerintem.. -
dSERiES
senior tag
válasz
tserrof77 #15215 üzenetére
Azt meg már eladtam...
Lehet hogy a prociba épített grafikus vezérlő hibája ez?
Amikor beletettem az i5-öt (HM76 chipsetes a lap), semmi baj nem volt, simán ment, többször bekapcsoltam, töltőről, akkuról, mondjuk HDD nem volt benne, de bejött minden, volt bios, kép, stb.
-
dSERiES
senior tag
Sziasztok,
SVE1512H4e-be tettem i3-3110m helyett egy i5-3340m-et. IGP-s, tehát nincs dedikált videokártya. Nem volt vinyóm, de bejött minden, recovery (Vaio assist), BIOS, illetve sima bekapcskor hogy Operatin System Not Found.
Megjött a vinyó viszont most meg nem ad képet valamiért...se az Assist gombbal, se sehogy. Az alaplapot kipróbáltam, másik Vaio kijelzővel, ott sem ad képet, illetve egy másik alaplap ennek a rossznak a házában megy szépen, kép van stb.
Tehát maga a kijelző és a kábele jó. A vinyó is jó másik gépben, bár nem hiszem hogy ez miatt ne lett volna kép.Próbáltam HDMI-n rádugni FullHD TV-t ott is azt irta hogy nincs jel.. bát lehet hogy ez a 1080p miatt van (az eredeti felbontása 1366*768) mi lehet még a gond ha eddig volt kép? Az alaplap kijelző-csatlakozója is elszállhat? Vagy valahogy nem jól van benne a proci?
A kijelző még fel se villan, olyan mintha egyszerűen nem kapna áramot.
Alaplapom kuka?
Köszi előre is ha valakinek van valami ötlete.
-
dSERiES
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, hátha másnak is volt tapasztalata már ilyennel.
Adott egy Sony Vaio SVE1513C1EW, Intel 2020M-mel, Ati HD 7650M, Win8.1.
Elég gyorsan merül, és a System Interrupts meg a System egyfolytában 50-60%-kon pörgeti a processzort, ha semmi nem megy, nincs megnyitva akkor is. Az egyikre az ACPI.sys-t írja a Process Explorer
Csak a Vaio Update megy meg az ESET a háttérben, semmi más. Már a Vaio Control Centert meg minden Vaio szemetet leszedtem már.
Azt olvastam hogy valami driver a hibás, minden drivert leszedtem (monitor, webcam, audio, wifi, bluetooth, videokártya, minden...), a win 8.1-be épített cuccokkal megy a wifi, van kép, stb. De még így is ugyanez a helyzet....
Az eszközkezelőből is lövögettem ki (eltávolítással) ezt-azt, de semmi..Elkezdte kiírogatni hogy rossza az akku vagy mi, leszedtem a Vaio Power Managmentet azóta jó (itt olvastam róla hogy ez a gond).
Újonnan vettem ezt a gépet, nagyon szerettem de most nagyon gondolkozom hogy kidobom a negyedikről
Volt valami BIOS frissítés nemrég és én arra gondolok hogy az miatt? De régebbi BIOS-t természetesen nem enged rátenni (már a legfrisebb verzió van fent azt írja)..
Előre is köszi, ha van valakinek valami ötlete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- MIUI / HyperOS topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged