Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Bálint.

csendes újonc

válasz tserrof77 #15300 üzenetére

Nem esett le sehonnan, mindig is nagyon ügyeltem az elektronikai eszközökre, ezért se értem, hogy mi baja. Egy karcolás nincs rajta. Viszem vissza kedden, garanciális.

• -Bálint.

csendes újonc

válasz tserrof77 #15296 üzenetére

Most win7 van rajta (frissen telepített), korábban win 8.1 volt. Mind a kettővel ugyanezt csinálta, csak a win 8.1-gyel vízszintesek voltak a csíkok, most meg függőlegesek. Gyári driverek voltak rajta csak mindig is. (Dual bootos egyébként, feltelepítettem még rá ubuntu 16.04.02-őt is.)
    Szóval ezek szerint vihetem megint vissza, remélem sikerül elérni, hogy visszaadják az árát, vagy legalább hadd vásároljam le valami másra... (Lenovot többet az életben nem veszek.)
    Köszönöm a választ.

• -Bálint.

csendes újonc

Sziasztok!

Adott egy Lenovo G505-ös típusú laptop. Az utóbbi 4 hónapban már kétszer vittem szervizbe, ahol mindkétszer 1-1 hónapot "pihent". A probléma még mindig ugyanaz. Időnként kifehéredik a kép, miközben villog is. Sikeresen elvesztettem már emiatt egy debian oprendszert, és a windows-nak is rekonstruálni kellett az MBR-jét. A szervizben a monitornak valamilyen alkatrészét cserélték is.
    Tételezzük fel, hogy a szervizben mindent átvizsgáltak, és minden hardver tökéletesen működik Tehát szoftveresnek kell lennie a hibának. De ha így van, akkor mit kéne csináljak?
    Az alábbi linken a laptop hibája látható:

https://www.youtube.com/watch?v=4LiHKQxzkIk&feature=youtu.be

Ezenkívül csak úgy magától feldobott egy ilyen hibaüzenet is ma a rendszer:

Radeon Settings: Host application működése leállt

Probléma-aláírás:
    Problémaesemény neve: APPCRASH
    Alkalmazásnév: RadeonSettings.exe
    Alkalmazásverzió: 10.1.1.1666
    Alkalmazás időbélyegzője: 585d6113
    Hiba – modul neve: MSVCR120.dll
    Hiba – modul verziója: 12.0.21005.1
    Hiba – modul időbélyegzője: 524f83ff
    Kivételkód: 40000015
    Kivétel – eltolás: 0000000000074a46
    Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
    Területibeállítás-azonosító: 1038
    További információk 1: 52c3
    További információk 2: 52c39641c3b5af0fdc8cc4742be4567d
    További információk 3: 4480
    További információk 4: 44804208bddcbca52716e0fc16c22c0f

Olvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040e

Ha nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
    C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt

Ami a videókártyákat illeti: AMD Radeon HD 8400 / R3 Series, illetve AMD Radeon R5 M230 Series típusúak.

A laptopot egyébként lehet használni, mert el szokott múlni ez a villogás. Most már nem jellemző rá -a szerviz előtt az volt -, hogy a képernyő döntésének hatására múlna el, hanem csak úgy random, és épp így random módon alakul is ki. Megnyitott böngészőt, dokumentumot, stb. is bezár ilyenkor mindenféle hibaüzenet nélkül.
    Utoljára mikor elhoztam a szervizből 3 hétig jól is működött, már végre örültem, amikor megint előjött a probléma. Legszívesebben már a földhöz vágnám, de nem vagyok annyira tehetős. :DDD

Köszönöm a segítségeteket.

Új hozzászólás Aktív témák