- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DM-Fan
nagyúr
Ahogy gondolod. Én senkit nem fogok lebeszélni róla, pusztán elmondtam, hogy én mit gondolok, illetve hogy mit konzultáltam olyan szakemberrel, aki 10+ éve ezzel foglalkozik. Én azt gondolom, hogy aki vigyáz az eszközeire, az a gyári fóliával is maximálisan meg tudja védeni. Aki meg nem, annak a plusz fóliával is bezúzódik a kijelzője. Ezen felül továbbra is fenntartom, hogy a második fóliával inkább további problémákat generálhat az egyszeri user: a gyári fólia alatt garantáltan nincs légbuborék, kosz/szösz, stb. Ellenben 10 emberből 8 nem tud úgy feltenni fóliát, hogy ezek valamelyike, vagy mindegyike ne fordulna elő. Namost még egy kijelzőről simán lehúzod az ilyetén módon félresikerült fóliát, a gyári fóliáról ezt már nem teszed meg. Ha Neked sikerült elsőre, minden malőr nélkül, akkor örülj neki!
A szerkesztés 5 percig lehetséges - addig élek is vele, mert eszembe juthat még további dolog. A fórum szabályzatában is ott van, hogy emiatt ne írj új HSZ-t, hanem szerkeszd az előzőt. Szerintem ezt nem nagy ügy kivárni az 5 percet, utána már nem módosítható és egyben reagálhatsz az egészre.
-
DM-Fan
nagyúr
Mondjuk azért leszel kénytelen lehúzni a második fóliát, mert reakcióba lépett az alatta levővel - ami nem történne meg, ha a második fóliát nem tennéd fel, így nem kéne lehúzni az elsőt sem.
A Nintendo azt fogja neked mondani, amivel pénzt kereshet: vedd meg a tokot és a mellé járó fóliát. Ennyire ismerhetnéd már a céget - bár nem tudom, mióta élsz együtt a márkával, én elég sok éve.
Őszintén? Mit csinálsz a konzollal, amitől a gyárilag rajta levő fólia nem védi meg, de a pluszban rátett igen? Továbbmegyek: ha a pluszban rátett fólia megsérül, akkor ugye le kell szedni, ami húzza magával az alatta levő fóliát is. Namost: ha az alatta levő fólia is megvédte volna a sérüléstől (márpedig szerintem megvédi, mert az se olyan leheletvékony), akkor mi értelme a plusz fóliának, ami még tönkre is teheti a ragasztóanyagával az alatta levőt anélkül is, hogy fizikai behatás érné a gépet? Szerintem pont ebben van a logikai baki. -
DM-Fan
nagyúr
Nem. Nem értem, hogy miért vonod le ezt a következtetést. A kijelző anyaga teljesen más, mint egy vékony fóliáé. Továbbá, ha a kijelzőről húzod le a fóliát, az nem húzza magával a kijelző üvegét, nem úgy, mint a másik fóliát.
Mint mondtam: a V1 Switch-emen 3,5 éve rajta van a Nintendo saját fóliája, semmi gond vele, be is tenne, ha elkezdené megoldani az amúgy önmagában is ellenálló kijelzőt. Telefonkijelzőkre is évtized óta - Gorilla Glass előtti idők óta - is teszünk fóliát, azokkal sincs gond.
Egy vékony fólia ezzel szemben teljesen más anyagösszetételű és véleményem (de a szakember véleménye is ez) szerint nem arra tervezték, hogy arra bármit is ráragasszon az ember, mondhat akármit a Nintendo. -
DM-Fan
nagyúr
Ez nem hit kérdése. Megvitattam ezt a Mobile Outfitters-es srácokkal is, fóliára fóliát semmilyen körülmények között nem szabad rakni. A Nintendo-nak elemi érdeke, hogy eladja neked a tokot a fóliával együtt (hozzáteszem, hogy a fólia külön nem is vehető meg, csak a tokkal együtt, ez is beszédes). Akkor lesz majd gond, ha le akarod szedni az egyik fóliát a másikról. Na, az nem fog sikerülni! Itt üti majd a Nintendo a saját termékével a saját ajánlását, miszerint az üvegtörés ellen védő fóliát ne távolítsd el.
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, ezzel tisztában vagyok. Ugyanakkor továbbra is fenntartom: fóliát fóliára nem ragasztunk. Az utólag felragasztott fólia ragasztóanyaga ugyanis hosszabb távon reakcióba fog lépni az alatta levő fóliával és gyönyörűen elkezd majd mattulni. Hidd el: semmi szükség rá, hacsak nem rugdosod magad előtt a gépet a tömegközlekedésről leszállva hazáig, de az ellen meg semmilyen extra fólia nem véd hosszú távon. A hétköznapi dolgok ellen ellenben a gyárilag rajta lévő - üvegtörés elleninek kikiáltott (sic!) - fólia is bőven véd.
Mondom mindezt úgy, hogy maximálisan allergiás vagyok a legkisebb sérülésre/karcra/leütődésre is minden eszközömön. Mondhatni betegesen vigyázok a cuccaimra.
-
szpal17
őstag
Gari időn belül simán cserélik. Van budapesten a 17. kerületben szervíz...
Én is csak az utána lévő időszakra készültem fel ezzel a rendeléssel. 3/4 éve meg hibátlan...kb akkor fújhattam be kontakt spray-vel.Szerintem úgy kell hozzáállni, hogy egyszer úgyis jön.
és legyen megoldásod rá. Amit Rage47 is ír..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Projektor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Hori Racing Wheel Overdrive
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Sony PlayStation 4 (PS4) Játékkonzol - Final Fantasy XV Day One Edition játék!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest