Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL, ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Csatlakozom, kellemes ünnepeket kívánok!
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
sm4e86
üzenetére
Az animét szívesen néztem annak idején én is, de a játék változat nem tudott lekötni. Illetve egy pokémon játék van, amire jó érzéssel gondolok vissza, a Pokémon Mystery Dungeon. Az meg volt bolondítva egy kis városépítgetős résszel, plusz több pokémont is lehetett egyszerre irányítani, az már úgy okésabb volt.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Pokémonból életemben egyetlen részt játszottam ki, a Pokémon X-et. Nekem a privát véleményem, hogy az egész franchise valami fiatalabb korosztálynak szánt Shin Megami Tensei cucc, de sem a sztori, sem a stratégia mélysége nem fogható azéhoz. Történet mint olyan nincs, mindegyik részben van valami legyőzendő ellenséges csapat és kb ennyi. Az 1-1 elleni pokémon harcok a maguk 4-4 (asszem) képességükkel meg stratégiai értelemben karcolgatják csak a felszínt. Nekem a legjobban bevált "stratégiám" az volt a harcokban, hogy simán csak lefejeltem a másik pokémont minden körben, amíg össze nem csuklott. Ez - emlékeim szerint - az ütközetek többségében jól működött, kb ennyit érdemes várni a játéktól. Amúgy aranyos, szerethető a művészeti koncepciója a játéknak, de egy rpg-veteránnak nem nagyon viszi át az ingerküszöbét.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Nekem nem aksiból van egy fióknyi, hanem 3DS konzolokból
Az a sokéves tapasztalatom, hogy egy év alatt sem merülnek lényegesen, miután minden tavasszal feltöltöm őket. Egyszer volt nálam egy szar akku, amit a DSi XL-be vettem a Váci úti Konzolvilágban. Ott is csak valami csoda folytán volt még az az egy darab, otthon kibontva vettem észre, hogy púpos az oldala. De a 3DS akkuk azok teljesen okék, nem gondolkodtam el sosem pótakku vásárlásán. Ha használva vannak, vagy évente egyszer feltöltve elteszi valaki a fiókba, nagy bajuk nem lehet. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
koncsik
üzenetére
Game blitz-ben már nem veszek részt, mert mindig ugyanazzal a pár Atlus játékkal tolom, amikor rám jön. Mondjuk új játékot is már nagyon régen vettem, de ettől függetlenül a régieket se fogom tudni kijátszani amíg élek. Itt egy lista róluk, de ezekben van olyan is, ami csak digitálisan van meg:
7th Dragon III
Ace Attorney Dual Destinies
Ace Attorney Spirit of Justice
Ace Attorney Trilogy I
Ace Attorney Trilogy II
Ace Attorney Trilogy III
Apollo Justice: Ace Attorney
Art of Balance Touch
Azure Striker Gunvolt
Azure Striker Gunvolt 2
Bravely Default
Bravely Second End Layer
Castlevania LOS Mirror of Fate
Code of Princess
Culdcept Revolt
Devil Summoner Soul Hackers
Devil Survivor Overclocked
Devil Survivor 2 Record Breaker
Donkey Kong Country Returns 3D
Etrian Mystery Dungeon
Etrian Odyssey IV
Etrian Odyssey V
Etrian Odyssey Nexus
Etrian Odyssey Untold 1 – The Millennium Girl
Etrian Odyssey Untold 2 – The Fafnir Knight
Ever Oasis
Fire Emblem Awakening
Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia
Fire Emblem Fates Birthright
Fire Emblem Fates Conquest
Fire Emblem Fates Revelations
Hakuoki 3D
Hey!Pikmin
Kid Icarus Uprising
Kirby Planet Robobot
Kirby Triple Deluxe
Layton’s Mystery Journey
Luigi’s Mansion
Luigi’s Mansion 2
Mario&Luigi: Bowser’s Inside Story
Mario&Luigi Dream Team Bros
Mario&Luigi Paper Jam Bros
Mario&Luigi Superstar Saga
Mario Kart 7
Metroid Samus Returns
Mighty Gunvolt Burst
Miitopia
Monster Hunter 4 Ultimate
Monster Hunter Stories
New Super Mario Bros 2 Special Edition
Paper Mario Sticker Star
Persona Q
Persona Q2
Plants vs Zombies
Pokémon Mystery Dungeon Gates to Infinity
Pokémon Super Mystery Dungeon
Professor Layton and the Azran Legacy
Professor Layton and the Miracle Mask
Professor Layton vs Phoenix Wright
Radiant Historia
Shin Megami Tensei IV
Shin Megami Tensei IV Apocalypse
Shin Megami Tensei Strange Journey Redux
Sonic Boom: Fire & Ice
Sonic Generations
Sonic the Hedgehog 3D
Sonic the Hedgehog 2 3D
Steamworld Dig 2
Steel Empire
Stella Glow
Streets of Rage
Streets of Rage II
Super Mario 3D Land
Tank Troopers
The Legend of Legacy
The Legend of Zelda A Link Between Worlds
The Legend of Zelda Majora’s Mask 3D
The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D
Witch and Hero
Yo-Kai Watch
Yoshi’s New IslandSzerk.: illetve van még egy adag gyűjteményes játék, ami viszont nincs meg digitálisan, de kibontva sem lesz, úgyhogy a fenti listán sincs rajta. Egy adag pokémon játék, DS-játékok és effélék.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
koncsik
üzenetére
wow...épp kezdtem volna a többhónapos téli szundit, erre tessék...most megint nem fogok tudni aludni. Nekem talán valamivel nagyobb kollekcióm van, és igyekeztem amennyire tőlem tellett célzottabban összerakni. Csak két bontott játékom van, amiket nem sikerült már fóliásan beszereznem, a többi celofános. Ha jól látom a tieid közül is még sokan.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Bő tíz év csúszással, de a Goodsmile kiadott egy sorozatot a 2012 (2014)-es Bravely Default-hoz. Egy hírlevélben figyeltem fel rá, és rögtön szerelem lett belőle. A szobrocskák egy-két hónapos közökkel jelentek meg, az utolsót most a napokban kaptam kézhez. Nem bontottam ki őket, mert semmi helyem nincs hozzájuk, de egy gyors fotósorozathoz kicsomagoltam őket, mielőtt mennek vissza pihenni
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Phobion
üzenetére
Nyilván nem technológiai oka volt. Az összes Wii U játék 1,2Tb, az összes 3DS játék meg 267Gb körül van. Lényegében el lehet tárolni mindet egy mezei asztali gépen is. Elvileg még megy is egy ilyen gép valahol a sarokban eldugva náluk, onnét lehet újratölteni a már egyszer megvett gémeket. Szerintem is elfértek volna a switch mellett, de hát a nintendóról beszélünk és nem egy hétköznapi, kiszámítható cégről.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Aquilone_90
üzenetére
Ausztrália is PAL régió, mint az EU-s játékok, kölcsönösen viszik egymást. Igazából annak a Romániánál alig több lakosú országnak sok értelme nem is lett volna +1 új régiót kreálni. Más kérdés, hogy ez a régiós dolog is már eleve egy szokásos nintendós hülyeség volt.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Emlékezetes generáció volt. Nekem az igazi Nintendo élmény mindig is az Iwata-korszak marad.
Szoftver újratelepítése:
- eshop-ba belép (már ami maradt belőle)
- 'Settings/Other' menü kiválaszt (bal szélső elem a szalagmenüben)
- 'Redownloadable Software' kiválaszt
- a gördülő listán kiválasztod a játékot és 'Redownload'
- csak azokat mutatja a lista, ami éppen nincs feltelepítve, a többit elrejti -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Tegnap elvittem a 3DS-em magammal a telekre, hogy kicsit játszogatok vele, miközben teszek-veszek. Azt vettem észre, hogy szűk 3 óra játék után már vörösen villogott. Ma is leteszteltem, kb 3 óra után töltőre kellett rakjam. Ha tudom hogy huzamosabb ideig fogok játszani rajta, mindig rádugom a zsinórt közben. Most így 'csupaszon' használva kissé meglepett ezért a dolog. Belegondolva azért így sem szégyenkezhet a gép, 2015-ben került hozzám, párszáz óra játékidővel. Szűk nyolc év után vesztette el csak az aksikapacitás a 40-50%-át. Az iphone aksija már rég meghalt feleennyi idő alatt, ahhoz képest a 3DS akku fényévekkel jobb, de hát csodák azért nincsenek.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Az lett aztán a történet vége, hogy azon sebtiben rendeltem netről egy Samsung Pro Endurance 128Gb-os kártyát. Ezt a szériát leginkább biztonsági kamerákhoz ajánlják, mert nem döglik meg egy-két év alatt. A Samsung is valami 5 év kiterjesztett garanciát ad rá, de még ennek annyira nem jártam utána.
Mivel a kártya gyári fájlrendszere exFAT, amit nem lát a 3DS, így első körben le kellett formáznom. VOLNA. Ferinek volt ugyanis egy olyan naiv elképzelése, hogy előkapja a fiókból a régi laptopját (az egyetlen eszközét, ami kezel SD-kártyát), beteszi szépen a foglalatba, elindít valamilyen random formázóprogramot, FAT32 kiválaszt és kattintás, voila. Na ebből persze, hogy szinte semmi nem jött össze. A laptop ott volt a helyén, az pipa, de ahogy bedugtam a kártyát, meg sem nyikkant. Aztán látom, hogy nem is látja magát a kártyaolvasót. Jó múltkor felraktam egy Win10-et rá a tőzsdekliens miatt, de egy huszáros vágással inkább újratelepítettem rá a régi Win7-et, régen ugyanis tutira jó volt. Gép újratelepít, kártya bedug, de nézem, hogy miért nem megy egy csomó minden. Nem talál vezeték nélküli hálózati kapcsolatot, a Lan kábelt sem érzékeli, néma az ujjlenyomatolvasó stb. Eszközkezelő megnyit, minden felkiáltójeles, valószínű kuka lett valamelyik busz-vezérlő (és minden más, ami rá van fűzve). Nagyon fellelkesültem, hogy nemcsak a kártyám fosott be, de a régi üzleti noteszem is, élt 12 évet
De legalább az új kártyát azt már látta a gép, az olvasó speciel működött. Hamar konstatáltam, hogy a gyári windows-os formázó nem tud rá FAT32-őt tenni, pedig úgy emlékeztem, ezzel csináltam a régi kártyámon is. Mivel hálózatot nem tudtam elérni, pendrive-on hurcolgattam át az asztali PC-n letöltött partíciókezelő programokat, két komolyabbal is megpróbálkoztam. Érdekes módon egyik formázás után sem látta még mindig a 3DS a kártyát. Ekkor beletúrtam kicsit a gugliba és fórumokon ajánlottak kifejezetten FAT32-es formázóprogramokat. Letöltöttem egyből azt, amit az első emberke ajánlott és csodák csodája, néhány másodperc alatt meg tudta oldani, amit a nagyok nem (egy 80kb körüli kis progiról van szó). Kiteszem ide is, ez tuti fix, hogy működik:A szűz formázása a kártyának 977510 blokkos kapacitás, ez 977510x0,125 =122189MB =119,32GB.
Azért kell ekkora, mert minden letöltött játék, meg amit még be szeretnék húzni, az túllógna egy 64GB-os kártyán. Azt meg nem akarom, hogy nem töltök le mindent, mert ki tudja utána mi lesz. Elméletileg a kártyán lévő adatok szabadon másolhatóak, tehát ha archiválod mondjuk számítógépre, akkor egy másik kártyára visszamásolva is ugyanúgy fog vele a 3DS működni (amíg maga a 3DS működik). 70-80 játékot újratölteni sem volt egyszerű, lényegében délelőttől késő estig tartott mindent újra lehúzni. Persze olyan opció véletlenül sincs, hogy mindent letölt, hanem nintendós módra egyesével kellett mindent újra lehúzni. Voltak olyan tételek is a listán, ahol egy üres ablakban csak nagy 'N/A' volt, jelezve hogy már nem létezik az egykor letörölt tartalom. Így igazából én sem tudom, mit nem tudtam újra lerántani a shop-ból.
Összesen 65,7GB szabad hely maradt a mutatványt követően, de le akarok még rántani bő tíz játékot a hónap végéig. Megkíséreltem korábban lementeni a régi kártyám adatait, de olvasáskor hibát jelzett a meghajtó és tetű lassú is volt az egész, úgyhogy a játékmentéseket beáldoztam inkább az újjászületés oltárán. Próbaképp beletettem a régi kártyát a Switch-be, az jobban tolerálta mint a 3DS. A 3DS csak két-három bootolás után olvasta be a kártyát és akkor is keserves lassan. A Switch bootolását érzékelhetően nem lassítja, viszont a két játékot amit a belső tárhelyéről átmozgattam rá (olyan 15GB), valami 45 percig mozgatta. Úgyhogy ennyit az SD-kártyás kalandjaimról, remélhetőleg nem kell már többet ezzel hülyéskednem. Bár még mindig jobb hogy most purcant ki, amíg még támogatott az eshop, mert legkevésbé sem bízom már a nintendó húzásaiban, hogy meddig marad minden hozzáférhető.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Ezt is megértem, megmakkant az SD kártya a 3DS-ben
2x8 óra formázás sem segített rajta, lassan olvassa be minden gép, és az adatkezelés is a jó öreg floppylemezes időket idézi vissza... Sima mezei Kingston-t nem veszek még egyszer, de valami más értelmesebb példányt sürgősen néznem kell majd, be akarok húzni még egy-két dolgot. Persze a játékmentéseknek is valószínű kuka, na de mindegy ez van. -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Faterkam
üzenetére
Kösz Fater az emlékeztetőt, mert majdnem el is felejtettem, hogy nálam is születésnapos van a családban
Ugyanis tegnap múlt nem kevesebb mint 10 éve, hogy megvásároltam életem első 3DS-ét (a szürke XL) a szép emlékű PlayMania kicsit lerúgott üzletében, végérvényesen megindulva a Nintendo közismert elszegényedési csúszdáján. A te mariós géped is kb abból az időből származhat, a szürke XL gépkódjával töltöttem le promócióban a 3D Land-et, az volt az első digitális játékom. Mostanra meg már annyi van, hogy talán csak a meg se született unokáim fognak a végére érni. Egy kép akkor a dicső ünnepeltről: -
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
zsofi48
üzenetére
Alkatrészeket ebay-ről érdemes összelegózni, bár a gyenge forint és az általános drágulás alaposan odacsaptak ennek a műfajnak (is).
@EmThor: facebook-on a nintendós csoport pedig nem rossz forrás, mert ott célzottan ilyesmiket adnak-vesznek. Aprón és ebay-en is előfordulnak jó ajánlatok, de azokat folyamatosan sasolni kell.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Sebaj, mert (3)DS-re is van egy játékom, aminek az utóbbi években az egekbe szökött az ára. 2018-ban vettem az Etrian Odyssey III-at a kanadai Videogamesplus-tól. Egy csomagban vettem, együtt a második részével, a Radiant Historiával és a The World Ends...-el együtt. Ezért a négyesfogatért fizettem durván 34ezret. Önmagában a Radiant Historia is egy drága játék volt, amíg nem csináltak utánnyomást belőle, de azóta is jól tartja az árát. Az Etrian Odyssey III ára viszont felszökött a százezres tartományba és azóta is alig-alig jön lejjebb. Emlékszem, az én példányom volt az utolsó darab, utána sold out lett (akkor már nem nagyon mentek a DS játékok). Miért pont ez a része lett ekkora szent grál azt nem tudom, de így lett egy olyan játékom, amivel nem fogok tudni játszani. Mert felbontani úgysem fogom, viszont még a csupasz kártyák is 40-50ezer körül forognak, inkább kihagyom
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Múlt héten írtam a Wii U topikban a Nintendo által alkalmazott lágyabb műanyagok tönkremeneteléről. Sajnos ez a betegség a 3DS-t is sújtja, itt az analóg stick sapkája és a New 3DS konzoloknál a c-stick pöcke esik áldozatául ennek a jelenségnek. Nálam úgy kezdődött a történet, hogy a régi 3DS XL-em (ami akkor a fő konzolom volt) sapkája levált a karról. Semmi látható baja nem volt, 'csak' levált a keményebb műanyag karjáról. Nem ragasztottam vissza, csak visszanyomkodtam rá, így kisebb vehemenciával ugyan, de végülis lehetett tovább használni. Sokkal cudarabbul elbánt viszont az élet a fehér New 3DS gépemmel később, ami meg már ekkorra volt egy ideje a fő konzolom. Ennek a kupakja gyakorlatilag több darabban lemállott (!) a karról. Jobb híján leszedtem a régi XL-ről a sötétszürke kupakot és rátettem erre, így használtam. Aztán ez a donorkupak is elkezdett az elmúlt hetekben mállani a pereménél, így egyre könnyebben lekéredzkedett a karról. Ekkor már nem volt mit tenni, néznem kellett valami cserealkatrész után.
Ebay-en találtam egy spanyol eladót, akitől össze tudtam legózni minden szükséges eszközt és alkatrészt hozzá. Mivel a Nintendo által alkalmazott spéci csavarokhoz nem volt megfelelő csavarhúzó szettem, azzal nyitottam a rendelést. Ezzel kicsit amúgy elsiettem a dolgot, mert sima négyágú csavarhúzóval szét tudtam mindent bontani, de elégedett vagyok a készlettel, a műanyag feszítőnek és tálkának is jó hasznát vettem. De ha mondjuk a Wii U gamepad-et kellene megbontanom, az enélkül már nem menne.
A kupakokkal kapcsolatban már jóval tanácstalanabb voltam. Nem láttam ugyanis ebay-en olyat, hogy csak a sapkát az analóg karra, hanem mindenhol csak a karral együtt kompletten. Ezt nem nagyon értettem, de abból indultam ki, hogy ezekből az eredeti gyáriak is szarok, így ezekkel sem vállalok nagyobb rizikót. Vérmérséklettől függően 1000-2000 Ft közötti áron adják darabját ezeknek a vackoknak, berendeltem 1-1 párat a sötétebb és világosabb darabokból is.
Mikor kibontottam őket, akkor meglepődtem, ugyanis sokkal kisebbek mint a gyári kupak, ráadásul ezek egybe vannak öntve a karral. Itt nincs levehető kupak, hanem ugyanaz az anyaga az egésznek.
Itt lehet látni az eredeti kupakról lemállott részt. Nem vártam meg, amíg teljesen szétesik, már így sem volt kényelmes használni.
A c-stick is elkezdett a pereme mentén körben és a tetején lemállani. Ebből az alkatrészből nem tudtam volna csak Kínából rendelni (amit nem akarok), és szét is kellett volna teljesen bontani a gépet a cseréjéhez. Viszont használni meg nem használom, így annyira nem is zavar sok vizet, hogy bevállaltam volna.
A 3DS szétszedése végülis nem annyira bonyolult, de figyelni kell a szalagkábelek miatt. A cserélhető hátlap ugye könnyen levehető, alatta az aksit ki kell emelni a helyéről. Az SD kártya foglalatát 3 pici csavar fogja, ezeket érdemes külön rakni, hogy ne keveredjenek össze a többi hosszabbal. Az SD foglalat egy szalagkábellel csatlakozik az alaplaphoz, ezt óvatosan ki kell pattintani. Legbiztosabb erre műanyag szerszámot használni, de én inkább lapos csavarhúzóval oldottam meg óvatosban.
A csavarhúzó szettben lévő műanyag feszítővel szépen szét lehet választani a szerkezeti elemeket egymástól. Viszont óvatosan kell haladnunk, mert további 3 szalagkábelt kell kipattintani a helyéről, mielőtt ketté tudnánk a konzolt venni. Az egyik rögtön az 'R' gomb alatt található.
Egy második az infraport alatt van, de egy kicsit beljebb. Ezt körülményesebb leválasztani.
A harmadik kábel a bekapcs gombhoz megy, ehhez már szét lehet a konzolt hajtani, így könnyen hozzáférhető.
Miután lekerült a hátlap, hozzá lehet fogni az analóg kar kiszerelésének. A talapzatát két csavar fogja sréhen szemben egymással, és egy nagyon keskeny szalagkábellel csatlakozik. Én a kábelt nem bántottam, csak kicsavaroztam a helyéről és ráfektettem az alaplapra arccal kifelé.
Itt elkezdtem vakarni a fejem, hogy a kart hogy fogom kiszedni, mert keskenyebb a lyuk a kasztnin, mint a kar legkeskenyebb része. Egy videó megtekintése közben aztán világossá vált. Rafinált módon van megoldva az biztos, a kar alsó része nem teljes kör, hanem egy szelet ki van hagyva belőle. Ezt a szeletet kell beügyeskedni a lyuk peremébe, majd körkörös forgatással át lehet rajta játszani. Újabb nehézséget jelentett, hogy a pótkar alsó furata nem akart beleilleszkedni a mechanika pöckébe. Sajnos többszöri próbálgatással megbizonyosodtam róla, hogy szűkebb mint az eredeti, de végül izomból csak bele sikerült tolni. Ez a mutatvány azért sem volt egyszerű, nehogy megsértsem a szalagkábelt egy rossz mozdulattal.
Itt lehet látni, hogy a régi kar csonkja (bal) lényegében alig keskenyebb mint az új csere ahogy van (jobb). A PS Vita apró karjainál szélesebb, de a régi kupaknál meg keskenyebb.
Az összeszerelés hasonlóan megy, csak fordított sorrendben. Arra kell figyelni egyrészt, hogy 3 féle csavar van. 2 darab hosszú szárú csavar fogja az analóg kar talapzatát, ezt ezekkel is kell visszatekerni. 3 rövid pici csavar fogja az SD kártya olvasót, ide hosszabb csavart be sem lehet tekerni. A két méret közti közepes csavarból van a legtöbb, ezek fogják össze a burkolat darabjait. Minden csavart ennek megfelelően kell felhasználni. A másik dolog amire figyelni kell, természetesen a szalagkábelek. Visszadolgozni a helyükre nehezebb, mint onnét kipattintani, ezt megint lapos csavarhúzóval végeztem.
Ilyen lett. Érdekesség, hogy a kart most is ütközésig ki lehet tolni a vájat pereméig, tehát nagyobbat mozdul el a mechanika mint eredetileg. Játékban eddig még nem próbáltam ki, csak a menüben szkrollozgattam vele, nekem rendben levőnek tűnt. Végre nem sötét színű a kar, hanem újra világos szürke.
Még egy összehasonlító kép a méretekről. Az új, kisebb kart nem találom nyilván olyan kényelmesnek mint a jóval nagyobb régit, viszont a konstrukcióból adódóan ez nem is fog széthullani legalább. Ettől függetlenül mondjuk meg lehetett volna csinálni ugyanolyan méretűre ezt is, ez valamiért nem történt meg. A funkcióját végül is el fogja látni, nekem az ujjamnak kényelmesebb lett volna, ha maradnak az eredeti méretnél. Aztán hogy csak az én példányaim ekkorák csak, vagy különféle méretek nem is léteznek, az nehezen deríthető ki, hacsak nem vásárol valaki össze több tucatot különböző helyekről. Mindent egybevetve ezt egy még elfogadható kompromisszumnak gondolom, többször már nem szándékozom kicserélni.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Switchnél is szerintem ugyanez van dettóban mint Wii U-nál, hogy a folyamatos kommunikáció miatt merül le minden még kikapcsolva is. Enélkül mindig elfelejtenék egymást ezek a mindenféle párosított bizbaszok, szerintem ez lehet mögötte. Gamepad akkut azért egyszer bepróbálom, hátha működni fog. Ma már a kínai gyárak is fossák az elektromos autókat, csak tudnak már rendes akkut is gyártani.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Tavaly a Föld napján feltöltöttem az összes konzolom, ebből valószínű tradíció lesz most már (könnyű a dátumot megjegyezni). Kíváncsi voltam rá, mennyire tartja magát a gépek akkumulátora így 1 év távlatából. Nos, meglepően jól. A beüzemelt gépek csíkjai még mindig a maximumon vannak, persze nyilván ezek elkezdenének fogyogatni, ha aktívan használni kezdeném őket. A beüzemeletlen darabok is kéken világítanak, szóval elég sokáig állni kellene hagyni őket, hogy csutkára merüljenek. Meglepődtem, hogy még a Vita is mutatott életjelet, mert arról tudom, hogy állásában is hamar merül. Úgy emlékszem, hogy azt sem töltöttem pedig tavaly óta. Van egy tartalék Wii U gépem is, amit nem használok, annak is feltöltöm a gamepad-ját, majd utána le is húzom az aksit róla. A Wii U gamepad folyamatosan kommunikálni akar a főgéppel, ezért állásában is gyorsan merül. Őt nem töltöttem fel tavaly, úgyhogy nem tudok számot adni róla, mennyit bír ki a gamepad akku. De agyalok rajta, hogy kipróbálásra veszek abból is valami nagy kapacitású utángyártott csodát, hátha bejön.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
BÚÉK!
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
gangstagergo
üzenetére
Én DSi XL-hez vettem boltból egy jó pár éve ott heverő akkut bontatlan csomagolásban, de az már nem működött (felpúposodott). Igazából ezek állásukban mennek tönkre, de ha egy évben egyszer-kétszer legalább fel vannak töltve, akkor sokáig bírják.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
agyhalottak
üzenetére
Nem veszi el senki, ha már letöltötted. Elvileg korlátlanul újra letölthetőek az egyszer már megvásárolt játékok.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Adam_Shepard
üzenetére
Az enyémbe 128Gb-osat tettem, de az N3DS. Úgy emlékszem, hogy az originál gépek 32Gb-os kártyát gond nélkül lekezelnek. Hogy ennél nagyobbat is, abban már nem vagyok 100%
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Baltincs
üzenetére
A CPP-t csak néhány játék támogatja, így utána kellene nézni, érdemes-e egyáltalán kutakodnod utána. Most hirtelen fejből a Monster Hunter játékok ilyenek, meg a Resident Evil Revelations. Az üzemidő korrekt, sajnos az eredeti kis 3DS ennyit tud kábé. Az utódmodellek már jobbak ebben (is).
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Tehát akkor összefoglalva az egészet:
1db originál 3DS XL (használt, leharcolt)
1db DSi LL (használt)
1db New 3DS fehér (használt)
1db originál 3DS (szinte új)
1db New 3DS fekete (gyári)
1db New 3DS fehér (gyári)
1db New 3DS XL (gyári)2DS konzolokat nem vettem, mivel számomra visszalépést jelentenek a korábbi 3D-s modellekhez képest. Régi DS gépeket ugyanezért nem vettem, mert azok a DSi LL-hez képest visszalépés, talán a Lite különlegesebb modell még a GBA foglalat miatt.
Várom akkor a bátor kihívókat
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Végül, de nem utolsó sorban következzék a gyűjteményem egyetlen New 3DS XL konzolja. Nagyon hezitáltam rajta, hogy a SNES-festésű kiadást vagy ezt vegyem-e meg, de végül is a Samus Edition mellett tettem le a garast.
Ez a gép újra egy kicsit izgalmasabb kiadás, a fed- és hátlapok eltérő festést és textúrát kaptak. Az előlap mélynarancs színű, és Samus feszít rajta a páncéljában. A hátlap a páncélruha arany színét imitálja, rajta az S-betűvel.A konzol belseje már inkább csalódás, itt nincs semmivel felpimpelve egy normál kiadáshoz képest. Az is egy kicsit kihagyott ziccer, hogy a Nintendo nem telepítette fel rá a játékot, csak maga a gép van a csomagban. Ezt sem használom játékra, így ez is tökéletesen gyári állapotában van.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
A fehér New 3DS konzolom egy Animal Crossing Happy Home Designer bundle lett, de ebből már szó szerint a legutolsót tudtam megvenni egész pesten, ha jól emlékszem a Konzolok Szervize jóvoltából. Nagyon aprócska kis doboza van, ebből már tényleg mindent kispórolt a Nintendo, amit csak tudott
A szükséges papírok és maga a konzol mellett csak az AC fedlapok vannak mellékelve. Itt már annyira sem törték magukat, mint a Dragon Ball kiadásnál, ahol legalább a fedlapok tisztességesen mellékelve voltak.
Maga a konzol ugyanúgy néz ki, mint egy sima kiadás, ebben semmi extra nincs. Mivel ez sem volt használva sosem, ez is makulátlan állapotú.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Feltett szándékom volt mind a fehér, mind a fekete New 3DS konzolból megőrizni egy-egy példányt az utókornak. Feketéből eredetileg egy Xenoblade bundle-t szerettem volna megcsípni, de elfogyott mindenhonnét. Mivel volt egy Dragon Ballos kiszerelés is, ezt vettem meg, de ebből is már az utolsókat rúgták a boltok készletei.
Ez egy közepesen nagy dobozban kapott helyet, mivel az eredeti gyári csomagolásában mellékelték hozzá a Dragon ball-os fedlapot. A gépre előtelepítve rakták a játékot, nincs külön dobozos játék hozzá.
Egy kis tasakba azért mellétették az eredeti egyszínű fedlapokat is.
Belül matt fekete felületű, a SNES-gombok is elég jól érvényesülnek rajta szerintem. Mivel használva nem volt, így por- és karcmentes.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
A maradék négy 3DS konzol már gyűjteményi gép, ezek megmaradnak a vitrinnek. A gyűjteményem - szerintem - legérdekesebb darabja ez a rózsíaszín klasszikus 3DS, amihez a Nintendogs játékot csomagolták. Nagyon jó áron jutottam hozzá, egy kislánynak vették, aki 1-2 órát játszott csak vele, de mivel nem nyerte el a tetszését a dolog, a konzol utána az édesanyja irodájában hevert nagyon sokáig, amíg végülis fel nem dobták apróra, ahonnét megvettem. A doboza hatalmas, ironikus módon a legapróbb gép kapta a legnagyobb csomagolást
Az egyik különlegessége a konzolnak, hogy ezt még a régi oszták importőt, a Stadlbauer forgalmazta Magyarországon.
Annyi szépséghibája van csak a csomagnak, hogy a játékról leszedték a celofánt a kipróbáláskor, egyébként teljesen makulátlan gyári állapotban van minden.
Ehhez még járt töltő is, és bár a róla készült fotó valamiért nem sikerült (mint utólag kiderült), de töltő bölcső is van a csomagban.
A konzolnak csak fényes felületei vannak, minden oldala kívül-belül ilyen felületkezelést kapott, nincsenek különösebben matt részek rajta. A kijelzője nagyon kicsi, fogalmam sincs, kikhez méretezték eredetileg.
Az eredeti teleszkópos fém ceruza. A későbbi modellekhez már műanyag egybe-tollakat mellékeltek. Amúgy nagyon látszik az egész körítésen, hogy első generációs gép. Itt még beletettek a csomagba minden földi jót, amiket a későbbi modellek mellől már elkezdetek fokozatosan kispórolgatni (innét az egyre zsugorodó csomagolások).
A színe ízlés kérdése, de szerintem nem lehet rámondani, hogy egy ronda konzol lenne. Én kimondottan aranyosnak tartom annak ellenére, hogy a kis kijelzője miatt nem tartom valami praktikusnak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
A fő játszós gépem egy 2015-ben vett fehér New3DS gép. Egy pincér sráctól vettem, aki pár jrpg-t játszott ki rajta, egyébként patent állapotban volt. A Yoshi fedlapot már én raktam fel rá, ne legyen az az unalmas egyszínű borítása. A hozzá való témát is letöltöttem eshop-ból, úgyhogy igazi Yoshi-gép lett
A gyári analógkaros sapkája egyszerűen szétmállott és talán az is látható, hogy az analóg gumipöcök is sérült. Annak az anyaga is annyira ellágyult, hogy az anyag a peremei mentén mállani kezdett. Valami puhább anyagot használhatott a gyártó, mint az originál 3DS gépeknél, mert ilyennel ott nem találkoztam
A régi XL gépem kupakja - amit áttettem erre - sötétebb szürke, ezért üt el annyira a gép fehér színétől. Még annyi hibája van a gépnek, hogy a felső kijelző továbbra is hozzáér az alsó kávájához, hiába építettek bele kis gumibakokat, látszanak a függőleges karcok rajta. A kicsiny tollnak pedig eltört az a része, ami szilárdan bent tartotta a foglalatban, így most kicsúszik belőle, ha nem jó szögben veszem kézbe a masinát.Jó sok játékot letöltöttem rá, de vannak még kihagyott helyek, ahová még szánok, Csak annyira keveset játszom már, hogy ez mindig csak jegelődik. Jó lenne azért letölteni mindent, amíg be nem zárják a boltot.
Ezen a képen látszik talán jól, hogy a DSi LL-nek mennyivel szebb, teltebb színei vannak, mint a 3DS-eknek.
Még egy utolsó csoportképet akkor a játszós gépekről...
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
A most következő konzolom az egyetlen, ami nem a 3DS, hanem még az előző generációs DS gépek közül való. Már csak azért is felteszem, hogy Dave szívét egy kicsit fájdítsam vele. Anno egy nullkilométeres japán DSi LL-ként vettem, azóta használatban van, szóval nem maradt meg kizárólagos gyűjteményi darabként. Egyébként nagyon jó minőségű konzol, a fényes fedlapját kivéve matt fehér festést kapott mindenütt, a holtjátéka a képernyőnek aránylag kicsi, a gombok is elég feszesek. Mindkét képernyője IPS paneles, ezeknek a legszebb a képe az összes DS közül és a 3DS gépcsaládból is csak aránylag kevés példány kapta ezt a panelt.
Mono kamera csücsül a sarokban, LED indikátorok a zsanéron, esztétikailag kívül-belül még mindig kifogástalan állapotban van.
Az IPS panelek miatt a betekintési szögek nagyon szélesek, szinte nem torzulnak a színek bárhonnan is nézzük. A színtelítettsége is messze a DSi LL(XL)-nek a legjobb.
Érdekesség, hogy a DSi LL(XL)-hez mellékelt érintőtollat (jobbra) használták fel később a Wii U-hoz (balra). Ha minden igaz, a DSi LL(XL) az egyetlen olyan modell, amibe nem lehet a tollat elrejteni, hanem külön kell tárolni.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
A legelső 3DS konzolom egy első generációs ezüstszürke XL gép volt, így nem meglepő módon őt indítom csatába a legleharcoltabb konzol címért. 2012 decemberében vettem a Playmania-ban, külön kellett hozzá töltőt vennem, mert ehhez már akkor sem csomagoltak. Egy használt Ocarina 3D volt az első játékom hozzá, ezzel toltam akkor decemberben. Januárban meg ingyenesen letölthető lett a 3D Land annak, aki 3DS-t vett, akkor meg azt nyomtam végig
Dave barátunk is ugyanekkor vette meg az első 3DS-ét, ha jól emlékszem ő egy fehér Mario Kart bundle-ra csapott le (azóta már eladta, kellett a pénz kenyérre-parizerre).A fenti képen látható, hogy a fóliafelhelyezés nem volt az erősségem, az alsónál jól látszanak az alászorult porszemek. A felső képernyőn meg csak hetekkel később vettem észre, hogy nem egyformák az alsó és a felső sarkok (lekerekített illetve szögletes), persze hogy azt meg fordítva tettem fel
Az első komolyabb hibája egy rejtett konstrukciós hiba volt, letört a zsanérház hátsó burkolata, amihez felnyitáskor a zsanér nekifeszül. Nem cseréltem ki azóta sem, mert igazából kényelmetlenséget nem nagyon okoz, esztétikailag nem túl szép inkább.
De hogy a bibliai csapásoknak még mindig ne legyen vége, a sok Monster Hunter-nek hála levált a kis sapka az analóg karról
Szerencsére nem sérült meg, egyszerűen leesett róla. Azért nem tettem vissza, mert időközben a New3DS-emnek meg lemállott(!) a sajátja, és mivel azzal játszom, így inkább arra tettem rá.Ezt a gépet nem igazán használom, a nagy képernyője miatt csak Monster Hunter futott rajta az utóbbi néhány évben. Egyébként érdekes módon a ház külső festése még mindig szép, soha egy látványosabb karc nem keletkezett rajta. Ezt a részét elég jól sikerült kiviteleznie a gyártónak.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Nálam heten vannak, mint a gonoszok. Ebből hármat használok, három teljesen nullkilométeres és egy 1-2 órát használt (szinte új) van. Nem is férnek fel az asztalomra együtt, csak a szőnyegen tudom így lefotózni őket. Majd rakosgatok fel még egy-két fotót róluk. Mégis lehoztam őket a padlásról, mert egyszer egy évben töltőre dugom őket, akkor rádugom őket most, közben fotografálok is kicsit.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
Nekem a N3DS-em sapkája mállott szét, de 'szerencsére' a régi XL gépemé még korábban leesett a sok Monster huntertől (de egyben maradt). Úgyhogy nemes egyszerűséggel áttettem egyikről a másikra. Annyi szépséghibája van, hogy az XL kupakja sötétebb árnyalatú, kicsit bénán néz ki a fehér N3DS-en. Maga a műanyag kar szerencsére ép maradt mindkét gépen.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Értelemszerűen nem futnak, 3ds akkor még nem is létezett mikor azt gyártották. Fordítva viszont működik a dolog, a 3ds viszi a DS játékokat.
-
Dr.F.E.R.I.
Topikgazda
válasz
Gábor8607
üzenetére
Letölthető minden. Nekem angol fiókom van, annál angol fontban vannak az árak megadva, eurós árakért alighanem Írországba szoktak beregisztrálni. A magyar is eurós árakkal megy, de mások szerint nem minden tartalom érhető el alóla, ebben nincs közvetlen tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- Linux kezdőknek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Nintendo Switch játékok: Mario Wonder, Rabbids/Zelda TOTK/Hogwarts/Garfield/Tetris/Burnout Paradise
- PS3 Slim 320GB (CECH-2504B) Számlás 2 kontroller + PS Move szett + 12 játék!
- ÚJ, bontatlan Playstation 5 slim digital + FORTNITE! Magyarországi hivatalos 2 év garancia!
- Nintendo Switch kontrollerek Nixy QRD Nexigo Oniverse joy con gripcon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Az a sokéves tapasztalatom, hogy egy év alatt sem merülnek lényegesen, miután minden tavasszal feltöltöm őket. Egyszer volt nálam egy szar akku, amit a DSi XL-be vettem a Váci úti Konzolvilágban. Ott is csak valami csoda folytán volt még az az egy darab, otthon kibontva vettem észre, hogy púpos az oldala. De a 3DS akkuk azok teljesen okék, nem gondolkodtam el sosem pótakku vásárlásán. Ha használva vannak, vagy évente egyszer feltöltve elteszi valaki a fiókba, nagy bajuk nem lehet.
De legalább az új kártyát azt már látta a gép, az olvasó speciel működött. Hamar konstatáltam, hogy a gyári windows-os formázó nem tud rá FAT32-őt tenni, pedig úgy emlékeztem, ezzel csináltam a régi kártyámon is. Mivel hálózatot nem tudtam elérni, pendrive-on hurcolgattam át az asztali PC-n letöltött partíciókezelő programokat, két komolyabbal is megpróbálkoztam. Érdekes módon egyik formázás után sem látta még mindig a 3DS a kártyát. Ekkor beletúrtam kicsit a gugliba és fórumokon ajánlottak kifejezetten FAT32-es formázóprogramokat. Letöltöttem egyből azt, amit az első emberke ajánlott és csodák csodája, néhány másodperc alatt meg tudta oldani, amit a nagyok nem (egy 80kb körüli kis progiról van szó). Kiteszem ide is, ez tuti fix, hogy működik:
2x8 óra formázás sem segített rajta, lassan olvassa be minden gép, és az adatkezelés is a jó öreg floppylemezes időket idézi vissza... Sima mezei Kingston-t nem veszek még egyszer, de valami más értelmesebb példányt sürgősen néznem kell majd, be akarok húzni még egy-két dolgot. Persze a játékmentéseknek is valószínű kuka, na de mindegy ez van.
Ugyanis tegnap múlt nem kevesebb mint 10 éve, hogy megvásároltam életem első 3DS-ét (a szürke XL) a szép emlékű PlayMania kicsit lerúgott üzletében, végérvényesen megindulva a Nintendo közismert elszegényedési csúszdáján. A te mariós géped is kb abból az időből származhat, a szürke XL gépkódjával töltöttem le promócióban a 3D Land-et, az volt az első digitális játékom. Mostanra meg már annyi van, hogy talán csak a meg se született unokáim fognak a végére érni. Egy kép akkor a dicső ünnepeltről:
).