- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
fiqsz
csendes tag
Azzal nem probaltuk.
Egyebkent idokozbeni fejlemeny, hogy a nagykerben kicsereltek a MSI K7N2 Delta LSR lapot, mondvan, hogy az eszaki hiddal volt a gond. Mondjuk erre mibol jottek ra, azt nem tudom, illetve ez nem magyarazza meg azt a jelenseget, hogy a masik lappal is hujjeskedett. Na mindegy. Most lesz majd osszeszerelve a vegleges konfig (memo, proci allitolag nem hibas), aztan majd meglatjuk mi lesz, illetve majd irok, hogy mi lett a dolog vege. -
fiqsz
csendes tag
Joestet...na ugy nezki, hogy a masodik konfig esteben kezd osszeallni a dolog
Masodik konfig:
MSI K7N2 Delta L
AMD Sempron 2500+
Ram 512 Hynix
Asus V7700 Geforce2 GTS
A tobbi az talan nem is erdekes.
Ami fent van: xp+sp2, dx9c, nvidia66.93, nforce 4.24, fast writes letiltva, mem időzítések 5-3-3-2.5
Es ugy nez ki, hogy megy....tobbet nem tudok mondani a dologroljaaaa es ami fontos de nagyon: mohaa 1.15 patch
-
fiqsz
csendes tag
OK...mindenkeppen szolok ha lesz valami eredmeny.
-
bogingrol
aktív tag
huu azert majd foglaljatok ossze a vegen mi a gaz ok?nagyon varom az eredmenyeket.sajnalom hogy erdemben nem tudtam hozza szolni a dologhoz, de azert remelem megoldodik
na szunya! -
fiqsz
csendes tag
Na jelentem egyelore nem tudom mivan...bar most egeszen ugy nez ki, hogy 4.24-es nforce driverrel a sima L-es lap a 2500-os procival es 512vel megy....majd kiderul mi lesz..
meg idokozben beraktunk egy 6800-ast is, hogy ne a gef2re legyen gond...majd meg beszamolok, hatha megsem jon be ez a trukk sem. -
antikomcsi
veterán
válasz
bogingrol #36 üzenetére
Half Life-ot ne is monnd, csak akkor működik magyarul, ha mindig megcsinálok egy fejezetet, és legközelebb új játékot kezdek onnan, máskülönben semmi nem mozdul benne, csak én.
Ha már nincs kedvem, akkor is kell játszani, míg elérek a következő részig, különben nem ér semmit a mentés. -
bogingrol
aktív tag
...ez valami rohasztoan software problemanak tuno dolog...esetleg masik xp beszerzese (teszt celokkal persze) ami nem home?
-
bogingrol
aktív tag
es siman csak ugy nvidia driverek nelkul?xp feldob grafkartya meg hang driver aztan meg ami a csovon kifer?
-
anulu
félisten
válasz
antikomcsi #27 üzenetére
ne is tedd. annyit nem ér egy progi se (bár én 1-2x voltam már elég közel hozzá. pl SimCity4 előző win telepítéssel dobálta hangkártya driver miatt a kékhalált. most ugyanúgy van felrakva (sorrend is azonos!) és tök hibátlanul megy. franc se érti a gépem lelkivilágát!) -
fiqsz
csendes tag
Rendben keruljuk, de akkor felvetek egy masik problemat, ha mondjuk ez a driver azert rossz, mert...a masik azert mert, a harmadik azert mert, akkor miert van az, hogy minden esetben ugyanaz problema jelentkezik es mondjuk nem megdermed a gep, hanem csak hibajelentes kuldese. -
fiqsz
csendes tag
válasz
antikomcsi #17 üzenetére
Ilyet probaltam: tiszta sp2-es telepites, dx9c alapbol mar fentvan, 5.10-es nforce felkerul, es ASUS display driver version 56.55 for Win2K and XP az asus oldalarol felkerul, es igy is csinalja.
-
Aloki
tag
Végigolvastam az összes relaese note-ot a 2.45 -től és valóban a 3.13-asban emlegetnek valamilyen Nvidia unified IDE drivert, amit a 2.45-ös nem tartalmazott, de azon kívül semmit sem találtam ami arra utalt volna, hogy valami is fejlesztettek volna az nForce2 drivereken.
(kivéve talán az integrált hangot)
3.13-as már nForce3 a feljebb pedig nForce4-et támogatnak és ha a videókártyáikból indulunk ki akkor bizony jobban járnátok a korábbi driverekkkel.
Szerintem megérne egy próbát.... -
bogingrol
aktív tag
...na most neztem utana egyket dolognak.tavaj osszesen 6 gepet raktam ossze ehez hasonlo konfigokat, de gaz nem volt egyikkel sem.mondjuk mindegyiken sp1 van...nem tom ennek koze lehet e hozza.aztan egy tortenet (ezzel kapcs toyik is volt nyitva, na nem porgott) havernak raktunk egy kt880 ba bele egy gf fx5700 le-et, meg sem mozdult vele a gep, aztan raktunk bele egy 5600-ast amivel ment de furan dobalta a kekhalalt szinte minden jatekban. most ati van benne es igaz ezzel sem megy tokeletesen, de lenyegesen jobban mint massal, de erdekes hogy az en geforce 460-ommal meg ment rajta minden hiba nelkul.mindenhol gyari drajver, legujabb drajver, meg minden ki lett probalva.hat vannak erdekes dolgok...ez a 256 vs 512 nagyon erdekes...
-
anulu
félisten
válasz
antikomcsi #21 üzenetére
nekem is van ilyenem, de ha utána lefuttatom, akkor nekem nem rak fel semmit, és minden tökéletesen megy
-
anulu
félisten
válasz
antikomcsi #17 üzenetére
részemről olyan telepítőt javallanék, ami menet közben felrakja SP2-t, így nem kell külön a Dx9.0c-vel szenvedni
-
bogingrol
aktív tag
...ez nagy szopasnak tunik.nem tudom van e ember aki tud erre valami hasznalhatot lepni.de minden esetre erdekes.oszd meg velunk a tapasztalataidat okvetlen.amugy jol vettem ki a dolgokat, 256mb-vel viszont mukszik?
-
antikomcsi
veterán
Nincs gond az nforce-al, én több gf2, gf4, tnt2 kártyát hajtok vele, és megfelelő driveral mind hibátlan. Az a64 procid is csak 32bites utasításokat kezel, ebben nincs eltérés (hacsak nincs 64bites op rendszered) win xp sp2 melett nem számít, hogy a64.
Ha nagyon ráérsz, és van rá lehetőség, és idő, probálj egy tiszta telepítést,--> dx9c-t, --> nforce 5.10, --> forceware 56.72
Memoria, és cpu alapon, ha így se megy akkor kell töprengeni. Ha már ezt így csináltad akkor érdekes a dolog. -
fiqsz
csendes tag
Igen, ez is jo erre en is gondoltam, csak eppen nem ertem, hogy akkor az ATI 9700-tel miert produkalja ugyanazt a hibat. Raadasul ez a lap megy masnak gond nelkul 256 mb rammal ati 9550-tel. Tehat szerintem talan nem a VGA kártya driverben kene keresni a hibat. Soot...eredeti felallas LSR msi alaplap, 2600+ sempron, 512 mem, ati 9700. Ha 400on hajtom a memóriat, akkor a 3dmark03 a run demo eseteben a Battle of proxycon betoltesedenl a kovetkezo hibaval lep ki : Bővebben: link A Settings reszben az anti-aliasing 6x-ra van veve, es az anisotrop szures pedig 4x-re, ez csak azert van, mert igy egybol jelentkezik a problemam, amint elsokent akarja betolteni a proxycon demot, ha ezeket visszabb veszem, akkor is jelentkezik a problema, csak kesobb , ugyanez jellemzo akkor is, ha 333-on hajtom a memoriat. 256MB-vel egyaltalan nem jelentkezik.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Nekem volt ilyen MSI lapom. Azt ,hogy a Sempron meg az nforce ''üti'' egymást ezt kétlem!!!?
Elég érdekes a probléma az tuti! Nekem a havernak is ilyen lapja volt egy ATi 9600XT-vel és ott meg az ATi volt rosszu sajnos! Az alaplapi memó időzitéseket érdemes megnézzni és Auto-ra rakni. Nekem mondjuk High Performance-n volt és stabil volt. De szerintem itt ne ma CPU meg az alaplap a hibás, lehet ,hogy VGA. De nagy hülyeséget nem akarok írni!!
-
fiqsz
csendes tag
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
Epp ezaz, hogy masik alaplappal (MSI K7N2 Delta L) procival(Sempron 2500+) es memmel sem megy. Az igaz, hogy az en gepem, amiben ment, az Abit av8 es 64bites 3200-as proci. Pont ez az, ami miatt az nforce driverre gyanakszok, vagy magara az nforce2 architekturara es a Sempron kapcsolatara. Sooot most megneztem, es egy embernek eladtam egy k7n2 delta lsr alaplapot, 2800+-os procit, 512 memet, asus 9550ge kartyat es elvileg neki megy, mert nem panaszkodnak, hogy fagyogatna. Szerintem ok mindenbol a gyari cd-n levo drivereket hasznaltak, bar ez rajtunk nem segitett.
-
BluEyes
őstag
Csak egyetérteni tudok. A napokban szívtam egy Asus GF2-vel, sem a gyártó, sem az Nv újabb drivereivel nem ment, végül is az Nv valamelyik 4x.xx-e lett a nyerő. Bővebben: link
Jut eszembe, a win tartalmaz nv drivert, amivel a tnt, ill. tnt2 kártyák mennek, ergo az új driver felrakása előtt DriverCleaner javallott. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
fiqsz
csendes tag
válasz
antikomcsi #8 üzenetére
Ugyebar egy Asus V7700 Geforce2 GTS-rol van szo. Az ASUS lapja szerint valami 55.xx driver a legujabb hozza, es az kimondottan ehhez a kartyahoz. Persze azzal is csinalta. A Radeon 9700hez pedig az 5.2-es az utolso driver, ami mar SP2 kompatible. Szerintem nem itt van a probléma, mert masik gepben ugyanez a kartya megy gond nelkul.
-
antikomcsi
veterán
Ezek általában meghajtó program hibák.
A laphoz nyugodtan felteheted az 5.10 nforce whql drivert, természetesen dx9c telepítése után. Aztán ha nvidia vga-t használsz ahhoz sem mindegy melyik forceware van fent gf2-höz pl nem nagyon érdemes 56.72-nél újabb drivert feltenni, mert a 6x.xx meghajtókkal nem mindegyik gyártó kártyája tud tökéletesen menni, de ugyanúgy igaz még a ti4200-akra is, azok sem szeretik a 6x.xx meghajtókat.
A radeon kártyáknál is okozhatja a nem jól választott driver, érdemes az adott gpu csoporthoz kiadott utolsó hivatalos meghajtót feltenni.
Ezek hiányában szokott kilépni, vagy fagyni. Memória miatt legtöbször jelklemzően kékhalál, de ha a ramok optimal időzítésen futnak a cpu-val szinkronban a névlegesnél nem magasabb ddr frekvencián, akkor ez nem szokott előfordulni, a cpu esetleges húzása miatt, ha mégse bírná az alkalmazást akkor jellemzően kimerevedik a kép, és simán belefagy. De ha csak kidobál az asztalra a játékból, az döntő töbségben nem hardveres hiba. -
fiqsz
csendes tag
No joreggelt!
Végre kitaláltam a jelszavam
Épp ezaz, hogy a memteszt86+ot futtatunk 1.30-ast, all teszten, es hiba nelkul lement. Aztan az 1.51-gyel is probalkoztam, ott mar nincs all test, hanem van az a bit fade test, az futott le 5x hiba nelkul.
SuperPi-t meg nem probaltam, de a CPU Stability Test 6.0ban mar van pi szamolasi teszt is, es azzal nem volt gond. -
fügike
senior tag
Elnézést, hogy beszólok, de nekem is majdnem hasonszőr gondom van, bár Abit NF7-S2-es lappal. Minden jel nélkül lefagy néha - általában naponta 1x, akár játék, akár net alatt. 512/PC2700, Barton 2500+, 9500Pro. Memtest megvolt, ata-kábel csere megvolt, VGA-drivert lecseréltem, de még mindig nyavalyog.
WinXP+SP1, most akarom frissíteni SP2-re. (1 hete raktam fel az XP-t, mivel akkor volt lapcsere.) -
anulu
félisten
RAM időzítéseket próbálták kézzel beállítani? elő szokott fordulni, hogy SPD-be erősebb időzítéseket, programoznak, mint amit a memó valójában bír, emiatt kilépegethet játékból.
javaslat: SuperPi 32M 2x egymás utáni futtatása. ha lefut, akkor memó OK, ha konvergencia hiba, akkor időzítés gond. -
l@czko
aktív tag
Szia!
Bios frissítésen az első pillanatban túl vagyunk már.
Azért én úgy tudom, hogy pld az ide drivert - többek között - lecserélték nforce driverben.Most van egy 2.7-es verzió, amit az MSI honlapján lévő driver tartalmaz.
A másik: A helyzet nem ilyen egyszerű.Tegnap összeraktunk egy másik gépet: MSI K7N2 Delta-L + Sempron 2500+ és egy 512/400-as ram.
Érdekes módon, több programnál majdnem ugyan azokat a hibajelenségeket produkálja, mint a fent említett szörnyeteg.
Ilyenkor mi is van?
Itt is túl vagyunk Bios frissítésen, táp cserén és egyéb trükkökön!
Help!!
XP Home SP2 + nforce 4.27 + directx 9c + detonator 66.93 ami számít hirtelen.
Táp 400 W, Gef2 GTS + egy cd író és két vinyó. -
Aloki
tag
A legutlsó driver amiben nForce2 frissítés volt a 2.45-ös. Szóval tökmindegy a driver, de én a felesleges sallangok telepítésének az elkerülse végett 2.45-öst raknák fel, az csak nF2 és az alatt támogat.
Szerintem elég neki egy BIOS frissítés.
mod: a driver kérdés könnyen kiszűrhető egy memtestel, ha azzal is hibázik akkor nem a driverrel van gond.
[Szerkesztve] -
l@czko
aktív tag
Előre elnézést, ha figyelmetlenségem miatt nem találtam az alábbihoz hasnoló problémát a fórumon! De átböngészve azt , sem akadtam ilyesmire:
''...
Megprobalom a lehetosegekhez merten egyszeruen es roviden leirni. Adott egy MSI K7N2 Delta LSR nforce2 lap, egy sempron 2600+ BOX proci, es 512 Brand memória. Ami a problémám, hogy allandoan kilep a jatekokbol. Semmi gond gondoltunk ismerossel, vissza a nagykerbe es nezzek meg mi a baj, de osszeraktunk egy masik gepet....ezt a harom alkatreszt ugymond kicsereltuk MSI K7N2 Delta L alaplapra, 2500+ Sempron procira es 512MB Hynix ramra. Ugyanugy kilep a jatekokbol. Most johetne mindenki, hogy ez meg az, de ennek elejet veszem, hogy tápot, videokartyat, merevlemezt, idekabelt, optikai meghajtot, drivereket csereltunk. Ami fix az a Windows XP SP2-vel es ebbol nem is lehet engedni, mert ez gyaricd.
Memória tokeletesen fut egy Abit AV8 lapban, a memteszt nem jelez hibat illetve a 3dmark03 8 oran keresztul tokeletesen futott a rammal, a procin egyszerre ment harom processzortesztelo program (CPU Stability Test 3.6, 6.0, es a burnk7 normal prioritason) es gond nelkul allta a sarat 1 oran keresztul. A tap egy 400W-os táp, ami egy Integra Black minosegibb hazban van benne....a bios szerint az ertekek jobbak, mint az en 420W-os Chieftec tapomnak. Videokartya egy Ati Radeon 9700 nonpro, es egy Geforce2 GTS.
Illetve meg probakepp egy Epox 8rda+ lappal is probalkoztunk, es annal is elojott a hiba. 2 hasonlo konfigot eladtam, de mindkettoben 256MB ram van, es azokkal semmi gond nincs. Na most amelyik konfigot visszavittem abban egyszer probaltam egy 256os modult is, es nem fagyott. 3 fele 512MB memoval probalkoztam mindegyiknel fagyott.
Es akkor most amire en gondolok, es amiatt ide teszem fel a kerdesemet, az az, hogy elkepzelheto-e hogy az 5.10-es vagy talan kijelenthetem hogy barmelyik nforce driver nem szereti a Sempront?
Kb 5 napnyi teszteles cserelgetes utan, en mar csak erre tudok gondolni. Bartonnal az Epox 8rda+ alaplap ugymond hiba nelkul futott, nekem egy Epoox 8rda3+ is futott hiba nelkul es persze mindketto 512 rammal.
Talan azt meg hozzatennem, hogy probaltam a nvidias 5.10-es drivert, az msi altal ajanlott nforce drivert, ammi ugyancsak 5.10-es, a 6.39-est amihez meg az 5.10-esbol vettem a memoriavezerlo drivert, es a Gart drivert, illetve a 4.27-es driverrel is probaltam. ..''
by Fiqsz...
A leírást egy barátom készítette a történtekről.Segístéget kérünk !
Előre is köszönjük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest