Új hozzászólás Aktív témák
-
Aloki
tag
Végigolvastam az összes relaese note-ot a 2.45 -től és valóban a 3.13-asban emlegetnek valamilyen Nvidia unified IDE drivert, amit a 2.45-ös nem tartalmazott, de azon kívül semmit sem találtam ami arra utalt volna, hogy valami is fejlesztettek volna az nForce2 drivereken.
(kivéve talán az integrált hangot)
3.13-as már nForce3 a feljebb pedig nForce4-et támogatnak és ha a videókártyáikból indulunk ki akkor bizony jobban járnátok a korábbi driverekkkel.
Szerintem megérne egy próbát.... -
antikomcsi
veterán
Ezek általában meghajtó program hibák.
A laphoz nyugodtan felteheted az 5.10 nforce whql drivert, természetesen dx9c telepítése után. Aztán ha nvidia vga-t használsz ahhoz sem mindegy melyik forceware van fent gf2-höz pl nem nagyon érdemes 56.72-nél újabb drivert feltenni, mert a 6x.xx meghajtókkal nem mindegyik gyártó kártyája tud tökéletesen menni, de ugyanúgy igaz még a ti4200-akra is, azok sem szeretik a 6x.xx meghajtókat.
A radeon kártyáknál is okozhatja a nem jól választott driver, érdemes az adott gpu csoporthoz kiadott utolsó hivatalos meghajtót feltenni.
Ezek hiányában szokott kilépni, vagy fagyni. Memória miatt legtöbször jelklemzően kékhalál, de ha a ramok optimal időzítésen futnak a cpu-val szinkronban a névlegesnél nem magasabb ddr frekvencián, akkor ez nem szokott előfordulni, a cpu esetleges húzása miatt, ha mégse bírná az alkalmazást akkor jellemzően kimerevedik a kép, és simán belefagy. De ha csak kidobál az asztalra a játékból, az döntő töbségben nem hardveres hiba. -
anulu
félisten
RAM időzítéseket próbálták kézzel beállítani? elő szokott fordulni, hogy SPD-be erősebb időzítéseket, programoznak, mint amit a memó valójában bír, emiatt kilépegethet játékból.
javaslat: SuperPi 32M 2x egymás utáni futtatása. ha lefut, akkor memó OK, ha konvergencia hiba, akkor időzítés gond. -
Aloki
tag
A legutlsó driver amiben nForce2 frissítés volt a 2.45-ös. Szóval tökmindegy a driver, de én a felesleges sallangok telepítésének az elkerülse végett 2.45-öst raknák fel, az csak nF2 és az alatt támogat.
Szerintem elég neki egy BIOS frissítés.
mod: a driver kérdés könnyen kiszűrhető egy memtestel, ha azzal is hibázik akkor nem a driverrel van gond.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Notebook táska topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic