Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz kmarci25 #8082 üzenetére

Még német és osztrák vpn-nel is próbáltam és három féle magyar interenettel. A lecsökkentett bitráta valószínűleg egy újabb, be nem jelentett korlátozás a netflix részéről.

A készülékek közt esetleg az is okozhat különbséget, hogy vp9 vagy h264/h265 videót preferált az eszköz. Lehet nem egyformán kezeli ezeket a netflix és például amelyik készülék h264/h265-öt választ, abból van nagyobb sávszélességű változat, míg a vp9-esből hiányoznak minőségi szintek. Péládul a win10-es app sem vp9-et használ, hanem fhd-ban h265-öt és az magas bitrátás streamet kap.
    Az apple tv-hez sem vp9-et használnak, mert korábban nem támogatta az apple. Leírások szerint a hdr változat sem vp9. Talán ezért van különbség a készülékek között.

A telekomos esti időszakos beakadás az ettől független dolog. Csak tippem van erre, hogy miért lehet különbség. Van netszolgáltató, akinek dedikált vonala van a netflix adatközpont felé, más szolgáltatók viszon a bixes adatközponton át használják. Mivel a netflix felületen nem lehet megnézni a streaming szerever címet, így nem tudok tracert futtatni rá, hogy ez kiderüljön.

Annyit tudok csak, hogy péládul a mindig tv streaming részéhez is van közvetlen vonala a telekomnak. És régebben sok gond volt vele, a tesztjeim során láttam, hogy az adatpív streaming csomagok valami telekom oldali lassításba futottak náluk és ezért instabil volt a lejátszás, míg más szolgáltatóknál, akik a bixen keresztül az általános módon érték el a mindig tv szervereit, azoknál hiba nélkül ment minden. Persze, mivel mindenüll balf@szok vannak, ezért ott is csak egymásra mutogatás volt és lehet azóta sem tökéletes. Szóval, van hogy akár a konkrét probléma teljeskörű, dokumentált leírása sem segít, ha a másik oldalon nincs megoldási hajlandóság, mert csak azt válaszolják, nekik működik.

Kíváncsiságból próbáltam beállítani a mibox-omon a kodi addont, mert ott jó eséllyel meg lehet nézni, hogy pontosan milyen codec-es változatokat ér el és még pipálni is lehet, hogy vp9 vagy hevc legyen. Csak valami nem jött össze az azonosító kiolvasásával és nem sikerült a hd streameket elérni. De majd lehet később megpróbálom újra. Elvileg a mibox és fire stick is képes elérni a hd streameket, ha jól olvassa ki a készülék azonosítót.

Új hozzászólás Aktív témák