Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egyetértek azzal, amit írsz, de az is igaz, amit devil-k írt, nem lesz közös platform, mert az pont ellentétes azzal, amit el akarnak érni. Igazából még elő kéne fizetnem az Amazon Prime-ra is, meg az Apple tv+-ra is, mert ott is van egy-egy sorozat, ami érdekel, és szívesen megnézném. Csak akkor már hol tartunk árban. Az HBO Go és a Netflix előfizu nekem még a lélektani határon belül van, ha azt nézem, hogy havi ~6000 Ft mi mindenre megy el, illetve mire elég.
-
devil-k
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Közös platform sosem lesz, ne is álmodjunk erről.
-
Így is igaz lehet. Nekem viszont pont a fogam húzzák minden hónapban. Már lejjebb vettem és nem a négyezres csomag van, de ez is kérdéses. S nem a havi 4 rugó (bár annyi mindenre megy el ilyen "havi pár ezres", hogy ez nem is annyira kevés) miatt, hanem pont a tengernyi fos között a 3db igazgyöngy fellelése nem áll megfelelő arányban. Én nem bírom megnézni a sorozatkínálat 95%-át, mert filmiparművészeti szennyezőanyag. Ha meg konkrétan rákeresek valami filmre, az is 95%-ban nincs meg. S nem kifordult szemű művészfilmekről beszélnék.
Az egész jelenlegi szolgáltatói maffia tarthatatlan hosszú távon. 4-5 szolgáltatóra kéne előfizetned az "exkluzív" cuccok miatt (plusz a virágbolt arra, ami sehol sincs meg és szép számú ez a szegmens is). #Nanemár.
Persze egyelőre fizetek, de ezt meg kellene oldaniuk egy közös platform formájában, égető sebességgel.
Nyilván úgy nehezebb kicsinálni a másikat, ha konkrét üzleti kapcsolódás van, ezt is megértem és sajnálnám is őket![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Namind1, a piac eldönti.
Bocs az offért. -
_drk
addikt
Ez a Netflix az olyan, hogy amíg nincs, totál el vagy nélküle.
Simán megoldod többféle módon a tartalom fogyasztást.Aztán használod egy hónapig.
Háááát, lehet hogy azért 4k-t nem ér meg, de csak nem nyomtad ki, így levette a pénzt.
2 hónap után már függő is vagy!
Nem is az hogy annyira kell neked, mert olyan sok mindent nézel rajta.Nem!
Egyszerűen tudod, hogy nélküle lenne rossz!
Csak benyomsz egy tök random sorozatot mikor uncsi is van és hopp le ment egy évad.
Közben tök jól adja az UHD-t HDR-el, nagyon szép sorozatokat gyártanak!
És ezért csak le kell ülni a kanapéra, távkapcs, 1-2 gombnyomás és nézed is.
Túl egyszerű és kényelmes ahhoz, hogy ne használd! -
l.skywalker
Topikgazda
Nincs gond, lendüljünk túl rajta.
-
Kumblee88
csendes tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ezzel en is igy vagyok! Boltban sem ingyen adjak a dolgokat! Meg a vonaton sem ingyen utazunk! Szolgaltatasert fizetni kell!!! Sokan ezt nem igy gondolják ez a baj
-
l.skywalker
Topikgazda
-
neo-geo
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Jó persze, azért már csak kipróbálom egy hónapig.
-
kmarci25
Topikgazda
válasz
l.skywalker
üzenetére
Vagy Stranger things. Van azért pár kizárólagos húzónév.
-
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok. Most regisztráltam az ingyenes egy hónapot, viszont nem találom keresőben a The Mandalorian című sorozatot, ez mitől lehetséges?
Úgy tudtam, csak a Netflixen lehet megnézni. -
lafaty80
addikt
Tudom, kapcsoljam ki ha zavar.... de másnál nincs olyan, hogy amikor megnéz valamit, utána kap csak értesítést, hogy "újdonság" vagy "nézd meg"? Eddig kb. 10-ből 1x kaptam valamiről előbb infót, minthogy ránéztem/megnéztem volna.
-
Akiii
tag
Sziasztok,
Van olyan oldal ahol megtudom nézni, hogy milyen sorozatok vannak magyarul szinkronizalva netflixen? Talaltam a netflix oldalát de ehhez elofizetést kell valasztani azt még nem szeretnék (ingyen próbahonapot sem) https://www.netflix.com/browse/audio/hu
köszi
-
icemad
nagyúr
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
Szerintem 5, de nem próbáltam ki eddig. Logikus lenne, hogy pl 4 felnőtt fiók néz valamit, a gyerekek meg a kids fiókot. Mivel a kids fiók is szabadon szerkeszthető, az lehet 5. profil is. Jó kérdés ez.
Ha lesz időm, holnap megnézem. -
icemad
nagyúr
válasz
üzenetére
USA-ban nem tudom hogy van, EU-n belül inkább az előfizetés országa számít. Nekem pl. holland előfizetésem van, így is látok néhány magyar szinkronos és feliratos dolgot, de közel sem annyit, mint magyar előfizetéssel. USA-ban tényleg nem tudom, hogy ez hogy működik.
-
icemad
nagyúr
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
-
Zeki
nagyúr
HA az USA-ban élő rokonom fizetne elő a Netflix-re, tudnánk-e azt mi is itthon használni?
-
repvez
addikt
nem az lesz a hiba, mert próbált a bátyám otthonról regisztrálni mind a paypay mind a bankkártyámmal regisztrálni, de nála is ugyan ezt dopta ki hibának.
ugyhogy nem tudom mi lehet.
-
kmarci25
Topikgazda
Angolul látni fogod, mert az eredeti nyelv/felirat mindig opció. A magyar szinkron és felirat lesz problémás, pont amiatt amit korábban már megírt Skywalker kolléga.
Az árazás meg úgy megy, hogy rögtön a regisztrációkor betesznek a megfelelő csomagba a választásodtól és a helytől függően, de kapsz egy ingyenes hónapot. Tehát nem az a helyzet, hogy az ingyenes hónap után lövik be a havi díjat. -
repvez
addikt
csak most ingyenes idöszak van, tehát nemm jelentene semmit sem az árazás.
Meg magyar lokalizációs winről probálok regisztrálni igaz német neten keresztül, de a magyar netflixet akarnám használni.
Pont ez lenene a lényege, hogy németben is magyarul vagy legalább is angolul lássam a filmeket és ne németül.Tehát ha ez lenne a probléma akkor hogyan tudnám megoldani, hogy elfogadja?
-
Ájvé
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nem az a baj hogy drágább, hanem hogy rengeteg tartalom nem érhető el más lokalizáció miatt, itt még azt se tudta senki megmondani hogy legalább magyar felirat elérhető lenne.
repvez:
Ha forint valutás akkor biztos magyar, ha nem forint akkor más lehet. -
l.skywalker
Topikgazda
Ez lesz a gond. A németországi geolokalizáció.
Pont ebben a globális világban figyelnek elég szigorúan arra a cégek, hogy ne tudd igénybe venni pl. a magyar Netflix-et Németországban. Ha nem is a meglévő árkülönbözet miatt, de egy EUR-HUF árfolyamkülönbözet miatt akár meg is érhetné.
De ezer más szolgáltatás van, ami máshol olcsóbb, ha simán át lehetne oda regisztrálni vagy ott előfizetni rá, akkor nem érné meg a régiónkénti árazás.
-
repvez
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
ezt hogy érted? regisztáltam egy fiokot paypalom még évekkel ezelött, azt hogy magyar vagy nem nem tudom, de gondolom ha ott csináltam a regisztrációt, meg müködik is, mert egy hónapja vásároltam vele.
Max ami most megkavarhatja a dolgokat, hogy németországbol probálom intézni a regisztációt, de sztem egy ilyen globális világban ennek nem szabadna problémának lennipróbáltam edge és vivaldi böngésző alól is, mindkétszer ugyan az a hiba .
-
repvez
addikt
üdv.
Szeretnék beregisztrálni az ingyen hónapra, de a 4. lépésnél megakadok amikor ki kell választani a fizetési modot. a paypalt akarom kiválaaztani, de amikor át akar dobni a paypalra akkor kiirja, hogy valami probléma van látogassak vissza később.
Ha csak simán külön weblapon probálok a paypalra belépni , ott müködik.
Hogy tudom másképp megadni a netflixnek, hogy honnan fizetem?
enélkül, nem tudok sikeresen beregisztrálni.
köszi elöre is . -
nepszter1
addikt
Sima lg tv-n hol tudom a felirat betűméretet növelni?
-
modflow
veterán
Ez LCD miatt van. Nekem médialejátszóról is látszik a legjobban ott, amikor pl. egy horrorban full fekete a képernyő és dumálnak a sötétben, na akkor a felirat feljön és huss full feketeség az egész képernyőn....
-
devil-k
nagyúr
-
bmakszim
őstag
-
Ájvé
veterán
válasz
sztanozs
üzenetére
Egy normális FHD rip (még csak nem is HDR) általában 12-13 GB (de ennek 2-3x-a is lehet minőségtöl, ez kb a minimum Blu-Ray ripeknél), ez a 8x-a, ez nagyon durván minőségbeli romlást okoz. 9-10 Mbps a fenti 12-13 GB, korábban 1,8-ról volt szó, menj át a projektor topikba, körberöhögnek azt fogják mondani hogy kb a hang kellene ennyinek lennie. Inkább a letöltési sávszélességet kellene korlátozni akkor, nem a minőséget rontani, vagy előre tölteni.
#6341:
Telefon kijelzője 6" meg 400 ppi (meg gondolom AMOLED) nyilván nem fogod úgy látni mint egy 15"-os LCD FHD-be. -
bmakszim
őstag
Letöltöttem az
ncore-ról, IINA-val lejátszva megszűnt a probléma. Méghogy az LCD...
Nyilván a világbolti rip még a korona előtt készült, kíváncsi leszek az újabb epizódokra!(#6338) sztanozs, de pontosan ilyen vacak foltos élőben is a fullHD stream. Mielőtt megkérdőjeleznéd, a legmagasabbra van állítva a minőség. Test patterns-szel is teszteltem.
Egyébként senki nem említette, hogy ez akkora probléma lenne, csak észrevettem és kíváncsi voltam, hogy másnál is előfordul-e. -
Ájvé
veterán
válasz
bmakszim
üzenetére
Ilyen alacsony minőségű videón nem kell csodálkozni, igaz Netflixem nincs de nemrég néztem egy ripet, 2 órás FHD videó 1,8 GB, egy normális Blu-ray SD rip (720*480) szokott ugyan ennyi lenni adat tekintetében, ez borzalmas. Eddig akartam Netflixet de ezt olvasva komolyan meggondolom már, ilyen bitrátával mindegy milyen kijelzőn nézed óriási minőség veszteség van.
-
válasz
bmakszim
üzenetére
Azért világosabb, mert LCD kijelződ van (nem OLED) és a nagy kontraszt miatt (sötét képen világos szöveg) meg kell emelni a háttérvilágítás szintjét. Ilyenkor "átvilágít" az erősebb háttérvilágítás a sötétebb pixeleken, illetve változhat a színhőmérséklet is: a háttérvilágításnak fix színhőmérséklete van és a pixelek ennek kikorrigálásával állítják be a kívánt színhőmérsékletet (nagyobb fényerő másféle beállításokat igényelne, de ezt nem tudja pontosan kiszámítani a kijelző processzora).
-
bmakszim
őstag
Sziasztok!
Tapasztalta már itt valaki azt a jelenséget, hogy felirat hatására változik a képminőség, ahhoz képest mint amikor nem jelenik meg felirat?
Sötétebb jelenetnél feltűnő igazán, mikor a tömörítés miatt foltos a háttér. Ha ilyenkor megjelenik egy felirat, változik a folt.
Sőt, mintha a színhőmérsékletre is hatással lenne, mert felirat megjelenésekor kissé melegebb színű a kép. Mintha egyen színhőmérsékletre lenne állítva, ami a fehér szín megjelenését korrigálja a kép melegebbre állításával.macOS Mojave, Safari FullHD. Night Shift-et kikapcsolva is csinálja, true tone-t nem tud a laptopom.
Most vettem észre a Better Caul Saul 5s 1e alatt, mással még nem próbáltam.
Screenshotot nem enged csinálni, de telefonnal elég jól elkaptam a különbséget.
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Ez, meg miez
[link] -
kzs
tag
Sziasztok,
érdekes dolgot tapasztaltam, kiváncsi vagyok, mit szoltok, ill. van-e magyarázat rá:
- EU-n kivül vagyok, és használok VPN-t hogy valamelyest hozzaférjek magyar kinálthoz
- ugye VPN rendszerint vagy müködik, vagy nem (vagyis Netflix blokkolja) - legalabbis eddig
- 2-3 napja olyat tapasztaltam, hogy magyar VPN-hez csatlakozva, van olyan sorozat, amit le tudok játszani magyar szinkronnal, viszont egy masik sorozat nem indul el (mert Netflix felismeri, hogy vpn-en vagyok)
- ami érdekes még: amit lejatszik, az a saját országomban is elérhetö (de nem magyar szinkronnal), amit nem játszik le, az nem érhetö el az én országomban, csak Magyarországon (ill. máshol EU-ban) (konkrétan Okkupert-röl van szo)
- az elöfizetés amugy eredetileg magyarVélemények?
-
Nálunk szépen beállt a bitráta 7,62 Mbps-re UHD anyagok esetén, teljesen viselhető.
-
kmarci25
Topikgazda
Srácok, projektor topik és milyen tv-t vegyek topik. Kérem, hogy a témától függően a szaktopikban folytassátok.
-
zseko
veterán
válasz
powerup2
üzenetére
Azért ennyire nem vagyok minőségb..i (elnézést érte
), ezért nyilván nem fogok milliókat ölni abba, hogy szórakozásként megnézek valamit
Mamám kapott karácsonyra egy 80 centis Hitachi tévét, amin kiderült, hogy van Netflix, aztán rokon vett ugyanezt 110 centisben, amin ment a 4k hdr is, nem éreztem rosszabbnak a haver 300+e forintos lg tévéjénél (de nyilván nem én nézem azt napi szinten), az otthoni, monitornak használt tévémtől ellenben jobb volt. A telefonom és a tabletem is oled, így ez valóban fájó pont lehet, de ha eddig elvoltam egy mezei 24"-es sima LCD tévén, azt hiszem tudok ennyi kompromisszumot kötni, ha érdemes... 
Bár ez a vírus most eléggé kinyírta a lehetőségeket, személyesen tesztelni a minőséget.
-
icemad
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tévét én sem a tv műsorok miatt vettem.
Netflix, Disney+, meg konzol megy rajta csak. Nagyon ritkán youtube. -
ebayer
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem én akarok projektort venni, úgyhogy gondolom nem nekem szántad.
-
Kínai "LED ultrahighquality"-t semmiképp.
Múlt héten járt nálam egy barátom, akinek valamelyik 4k 120Hz LG 55 collos csodája van, azon tépi a pléjsztésönt. Aztán hümmögött, hogy azért a három méter képátló jó dolog, 720p ide, 4K oda.
De sötét (vagy legalább egyenletes homály) az kell hozzá, ha fullHD, vagy több, oda már vászon se árt - alatta még nagyjából mindegy).
Én nem vennék tv-t, ha amúgy sem nézed (nagyon helyesen) a végtelenül ostoba tv műsorokat rajta, de én igénytelen állat vagyok.Tegnap este magához tért a netflix, rendes képe volt a Casa de Papel-nek. A többség biztos kipörgette tegnapelőttig és már bírja a szerver
-
ebayer
tag
Azt azért tudnod kell, hogy egy komolyabb projektor jóval drágább, mint egy TV. És bizony egy vetítő használata is kompromisszumokkal jár. Pl. az elhelyezése függ a szoba méretétől, a megfelelő sötétítéstől, a vászon méretétől. Ha számít a képminőség, akkor semmiképpen se válassz olcsó noname projektort.
-
persil
nagyúr
válasz
BornToBePuli
üzenetére
Multkor ebbe futottam bele:
He would be dead tomorrow - Inkabb virsli, mint kutya.
Na ezeket senki ne magyarazza meg azzal, hogy szegeny forditonak hany karakterbe kell belefernie...
Raadasul egyaltalan nem ritka a hasonlo forditas netflixen, amikor koszonoviszonyban nincs a szoveg a felirattal.
Mas: fura, de en nem tapasztaltam semmilyen minosegromlast, szepen azonnal betolt minden es a kep sem szar. Maradjon is igy. :)
-
icemad
nagyúr
-
Én, pl. Képminőségre akarsz gyúrni, akkor projektornál NAGYON mélyen kell zsebbe nyúlnod a mai oled tv világban és akkor is kérdéses a végeredmény.
A projektor mozi fílingjét viszont semmilyen tévé nem adja vissza.
Szerintem 720p projektoron már tökre élvezhető, nálam kb. 270cm átlóval. -
zseko
veterán
Van itt olyan aki projektorral használja a Netflixet? TV vásárlásán gondolkoztam filmnézéshez, aztán eszembe jutott, hogy tévének gyakorlatilag sose használnám, csak Netflix és HBOGO (esetleg még YouTube, talán néha játék), akkor meg minek... és a projektort úgy helyezhetem el ahogy akarom, szemben a tévével, plusz még nagyobb lehet a kép is. Képminőséget nézve egyáltalán megéri-e?
-
icemad
nagyúr
Alternatív megoldás lehet, ha kodiban Netflix addont használtok. Abban külső feliratot is meglehet adni.
-
bl4ze
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Én sem gondolom, hogy NF felirat off topik, de betettem - remélem ezzel jobb minden a világban....
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Mert nem gondolom, hogy off topik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem kerülhetnek említésre:
* A havidíj csökkentése érdekében történő lokalizációs csalások (Regisztrálok Törökországból mert olcsóbb lesz stb.)
* Családalapításhoz partnerek keresése.
Az ilyen hozzászólások azonnal törlésre kerülnek, többszöri törlés után a felhasználó a modkerben jelentésre kerül.
- Anime filmek és sorozatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- sziku69: Szólánc.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DDR3 memóriák
- Kompakt Munka / Gamer PC - 3700x + 2070 Super + 32 Gb
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD ÚJ AMD RX9060 XT 16GB 2ÉV GAR!
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB RAM / 1TB M.2 NVMe SSD / 650W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), ezért nyilván nem fogok milliókat ölni abba, hogy szórakozásként megnézek valamit